ČUS, jako více lidí v tomhle tématu řeším taky výběr mezi G 17 a G 19 na nošení. Vyzkoušení v obchodě - jak se co drží v ruce a jak je která pistole vyvážená atd. - není asi úplně přesný, protože dle mého názoru to je třeba porovnávat, pokud chcete pistoli na obranu, kdy jsou patrně rozhodující první výstřely, se zcela naplněným zásobníkem, který změní rozložení hmotnosti zbraně. Takže musím skočit na střelnici a vyzkoušet to po nabití...
Mě přijde subjektivně G 17 vyváženější než G 19, prázdná se zdá dokonce i lehčí, i když není..
Já používám spíš vnitřní opaskové pouzdro na nošení, je tu někdo, kdo obě pistole v takovém pouzdře zkoušel, zda je při tom nějaký větší rozdíl v ukrytí zbraně atd. ( v sedě, v autě... )??
Jinak já mám CZ 75 B a ta je na nošení skutečně trochu větší.., nehledě na hmotnost nabitý zbraně.
Z hlediska rychlosti pudového zamíření pistole v obranné situaci na malou vzdálenost, není výhodnější kratší záměrná, resp. délka celé zbraně u kompaktu než delší u klasické pistole? - ale tohle je jenom dotaz, možná je to hlavně otázka tréninku...
Díkes.....