Mokrá Horákov - závod vs. zátěž
Termíny akcí k DRILLY.cz a obecná diskuse k nim
Zbraň: Glock 19 Gen4
Hehe...odmítám dál vést diskuzi. Dělejte to s kolegou tak, jak to děláte. Děláte to nejlíp. "I am out".
Bavite se jestli mit v leze nohy u sebe, od sebe, nebo jak?

sorry za OT
In Glock We Trust
kdo ho nezna hodte si ho do googlu..
to i k těm videím. někomu to možná přijde že areyou jak ho obhajuješ střílí hrozně dobře, podle mě třeba neumí ani základy a to třeba zapíchnutí, jeho doměřování blízkejch terčů apod je naprosto tragicky. ale chapu ze nejdulezitejsi je u toho takticky vypadat a na každěj terč zapichovat misto jednoduchyho přenosu. ale just the point.

My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam
takže se jedná o ty nohy u sebe kvůli menšímu cíli?! Tak to jsem tedy zmaten, protože naopak vyučují nohy od sebe, kvůli větší stabilitě a rychlejšímu vstávání......
pitt: Všichni to takto právě vyučují špatně. Areyou a john to dělají jako jediní dobře.
no von to právě tedy učí blbě i hawk, proto jsem zmaten....
kdyz je dezorientovanej, tak naky povely mu vubec nedavaj smysl, a jeho mozek mysli taky uplne jinak a opakuji ze ten rozhodci nebo jak se mu nadava, nedava jednotny povely coz jenom umocni dezorientaci
G17gen4
Int1m1thy : 5.40 to stejný 6.40. žádnej povel nepadl, takže ho rozhodčí neměl jak dezorientovat
ja nerikam ze ho dezorientoval rozhodci, on se dezorientoval sam fyzickou zatezi. Ale rozhodci tomu nepomohl, pokazdy povel rekl jinak rychle atd.
G17gen4
Zbraň: 26
No, vzhledem k tomu, co tu padlo, je zbytečné, abych se dál vyjadřoval.
infinity: s první větou souhlasím, u druhé bych polemizoval, když dělal něco aniž by zazněl jakejkoli pokyn. Navíc v boji přece musíš reagovat na danou situaci, která se mění každou vteřinou, ne?!
Tohle video je jedno z nejlepsich na nazornou ukazku jak se chova clovek pod stresem...|
A ano ale v boji a obecne pod stresem se chovas tak jak je tvuj mozek naucenej resit naky veci, rozhodovat se podle zkusenosti atd.
Dobre to tu vysvetluje Yeager
https://www.youtube.com/watch?v=pJ6HubpLSVM
G17gen4
for Kuba Ano, znám kdo je Jim, vím že je to ex Delťák, vím kde byl a co umí..
ale jádro debaty bylo v tom, že někdo tvrdí něco o nějakém postupu a měl by to něco umět obhájit argumenty.
Co já učím je mít nohy u sebe.. proč to tak učím ? to se mně můžete zeptat na kurzu..

Je to simple, situace určuje taktiku a techniku..jsou zde věci na flat range a jsou zde věci do jiného prostředí.. cílem je, aby se například technika dala přenýst i do toho jiného prostředí..nebo modifikovat na to konkrétní prostředí
a nemyslím si, že kdybych se zeptal Smitha jak bude mít nohy až bude ležet v nějakým úzkým zavlažovacím kanále, že by trval na jejich roztažení za každou cenu ( když to reálné podmínky neumožňují)
for Kuba : zapichování není nikdy dost.. just point..
souhlasím s tím, že jde o rovnováhu mezi rychlostí a přesností a určitým stupněm krytí..jde o to aby to bylo všechno v dobrém poměru..já to krytí někdy trošku více upřednostuji před rychlostí..přesnost vždy upřednostuji před rychlostí..
Tak ted v tom mam jeste vetsi bordel. http://www.combatsim.eu/fotogalerie/fot ... osice-2015john.hawk píše:....
Co já učím je mít nohy u sebe.. proč to tak učím ?
...
o tom zapichování point zjevně nebyl pochopen no nevadí

no ono totiz zadnej boj neni statickej, resp. nemel by bejt ani z jedny strany a prave kdyz clovek nema moc to zapichnuti zvladnuty tak to pak realne moc nefunuguje

My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
To zase prrrrrr...z debaty jsem odešel, protože je to jak diskutovat s houpacím koněm - taky se ti vždycky vrátí s (téměř) tím samým zhoupnutím.john.hawk píše:nohy u sebe nebo od sebe.. tu debatu začal kolega Stevie.. a nakonec z té debaty odešel..protože to argumentačně nedal..
Když ležíš, váhu máš rovnoměrně rozloženou a ještě k tomu máš dva lokty o které se můžeš opřít takže mi to přijde více stabilní než ve stoje..samotný leh je nejstabilnější a nejzákladnější střelecká pozice..
no a dostáváme se k jádru věci.. způsoby lehu je xy. Každá z nich je funkční a poplatná prostředí kde se provádí..Chci aby jste pochopili že mít nohy od sebe je jen jeden ze mnoha způsobů a není to ultimativně jen jeden hlavní nejlepší a nejfunkčnější..do každého prostředí..to z toho děláte vy svoji diskuzí..tím že neznáte ty další a jejich aplikaci..
to samé platí i naopak. Nohy od sebe použiju při střelecké pozici kdy jsem například ve svahu, tam mi nohy u sebe nebudou nic platné, potřebuji stabilitu, protože to prostředí to vyžaduje..Je jasné že pokud se tam vejdu tělem, vejdu se tam i nohama a nemusím je mít rozčaplé víc než šířka ramen..a šířku siluety z čelního pohledu to nerošiřuje..pokud je rozčapnu více tam zase tu siluetu rozšiřuje jak psal kolega
Nohy u sebe - úzký rygól, prostor mezi kládami v kombinaci s gearem napři. materiál na stehně atd. a je tam další důvod - Metodika
vynucená střelcká pozice, která se ale někde musí trénovat a zkoušet. Na té fotce ze slovenska je fotka z pozice v lehu s nohama od sebe.. to co tam není je další fotka s nohama u sebe.. protože chci, aby lidé co přijdou na kurz Combatsim.eu měli možnost prověřit různé dogma a mýty které v oblasti střelby panují a na tom kurzu se střílelo s nohama od sebe i s nohama u sebe aby každej mohl na vlastní kůži vochutnat ten rozdíl a pochopit metodiku.
Proč tam ta fotka není ? nevím..nefotil jsem to já..ale příště ji tam pro Pitta určitě dáme

PS: přirovnal bych to k parkovaní auta na malé ploše, pokud to budete dělat často tak Vám to půjde lépe a na větším fleku v pohodě zaparkujete. Otázka : Bude to fungovat i v opačném případě ?? že jsem zvyklej na víc místa a najednou musím do úzšího místa ?
Dovětek : Dle mého názoru střílet s nohama u sebe není nic špatného nebo něco co by mohlo ukazovat že je střelec hlupák..má to svoje klady a důvody..
Pro Stewie : kde nejsou argumenty, tam není žádnej vývoj diskuze..měl by ses argumentačně odbrzdit..
no, pokud by si neodepnul běžkyjohn.hawk píše:... Dle mého názoru střílet s nohama u sebe není nic špatného nebo něco co by mohlo ukazovat že je střelec hlupák....

Hi, my name is Mike. I'm a Saigaholic
pro zásadní věci se člověk prostě musí obětovat.. dobrej člověk.. to musí být především dobrej běžkař..Kdo neviděl film 50ka doporučuji..