Příspěvek
od Shi » ned 09.9.2007, 14:23
S47N: Komu se bude věřit opravdu netuším, u soudu jsem ještě nebyl. Ale zažil jsem správní řízení po dopravní nehodě a tam jsem viděl, že možné je opravdu všechno. Například to, že máš právo předložit důkazy, ale ouřad nemá povinnost se jimi seriozně zabývat. Taky jsem tam zjistil, že podle policejního znalce (!) není podstatný další pohyb vozidla po nárazu, ani to kde přesně na vozovce ke střetu došlo. Šlo o blbou nehodu, ale pro mě to byla životní lekce ve stylu "jak občan přichází o iluze", protože co se mohlo podělat, to se podělalo. A všechny zůčastněné instituce počínaje policií až po naši vlastní pojišťovnu se opravdu předvedly. Policie podělala na co šáhla, magistrát důkazy nezajímaly a pojišťovnu, která nabízela asistenci v případě nehody nezajímalo ani to, že celá věc smrdí pojistným podvodem, natož aby poskytli nějakou asistenci. Vysekat jsme se z toho museli sami (hodně pomohlo, že celkem vysoko u policie se našel někdo, komu občan a jeho důkazy o tom, že policajti na místě nehody svou práci podělali, nebyly lhostejné).
Od té doby taky vím, že máš šanci dokázat jen to, od čeho zůstanou nějaké stopy. Stejně jako po dopravní nehodě nedokážeš, že za tebou byla kolona, že jsi blikal a že jsi nic nezanedbal, tak v případě střelby nedokážeš, že ty jsi se pistoli tahal až když jsi byl napaden, nedokážeš, že těch 7 střel bylo nutné vystřelit, protože ten chlap po tobě furt šel a dál útočil, ikdyž už měl 2 střely v břiše a prostřelenou plíci.
Navíc přepadnout tě nemusí jenom nějakej recidivista, ale klidně to může být zfetovaná partička zlaté mládeže, kde zazobaní rodiče s dlouhými prsty nikdy nepřipustí, že jejich dítko je gauner, ale naupak udělají všechno proto aby vrah jejich zlatého děťátka (dobrý student, sportovec, v kolektivu oblíbený, ...) šel sedět.
Lepší je vidět to předem černě, než si pak sundávat růžové brýle po té, co ti nečekaně sdělí obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti a v podtextu bude třeba ještě rasový motiv, protože jsi se někdy někde nevhodně vyjádřil o nějaké skupině obyvatel.
Andy: Kdo nad takovýma věcma nepřemýšlí, tak ten se dostane do obrovské hromady sraček třeba jen proto, že bude ochotně vypovídat, když ještě bude v šoku a nebude si dávat pozor na to jak formuluje věty. A pokud narazí na aktivního blba, tak ten si na něm postaví případ. Já neříkam, že by se člověk neměl bránit. Jenom musí počítat, že to, co se jemu jeví jako jasná sebeobrana se může pekelně zvrtnout.
Štěstí přeje připraveným ...
Naposledy upravil(a)
Shi dne ned 09.9.2007, 14:29, celkem upraveno 2 x.