Policisté odcházejí

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Příspěvek od cybernetic » pon 05.11.2007, 14:08

Mafiány teď budou místo Kubiceho honit studenti

Byl to elitní útvar, který bojoval proti mafiánům a teroristům. Nyní se ale ÚOOZ ocitl v takové personální krizi, že dělá nábor na školách. "Máme dlouhodobý podstav šedesát lidí," řekla mluvčí útvaru Blanka Kosinová.

Nyní se to ale ještě zhoršilo. Aktuální odchod dlouholetého ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho a jeho tří zástupců totiž strhl další lavinu výpovědí. - více zde

A tak policii nezbývá, než se porozhlédnout někde jinde. "Rozeslali jsme dopisy na právnické vysoké školy s výzvou, zda se nechtějí jejich studenti přihlásit k policii," přiblížila Kosinová.

Podle ní už se přihlásilo patnáct studentů práv, kteří přijdou na pohovor. "Otázkou je, zda zvládnou psychotesty," říká. Za normálních okolností přitom tento útvar požaduje od nováčků vedle vzdělání i dlouhou praxi u policie.

Tentokrát mu nezbylo než udělat výjimku. "Chceme, aby studenti, kteří se přihlásí, dělali vyšetřovatele. Nemůžeme od nich hned chtít, aby běhali někde s pistolí," vysvětluje. Vyšetřovatel pracuje méně v terénu, vyslýchá a stará se o spis vedený ke zločinu.

Náměstek policejního prezidenta Jiří Houba, s nímž měl Kubice spory, přijímání právníků schvaluje. "Měli by přijít v omezeném počtu, aby se mohli učit od zkušenějších policistů," sdělil Houba.

Kromě Kubiceho už odešlo 44 detektivů včetně šéfů odborů či oddělení. Byli nespokojeni s poměry u policie dlouho – třeba s tím, že je inspekce vyšetřovala i kvůli banalitám, jako bylo účtování služebních cest. - více zde

Výpověď Kubiceho, kterému věřili, pro ně byla poslední kapkou. "Odchod je má soukromá věc," nechtěl to rozebírat dlouholetý šéf odboru boje proti obchodu s lidmi Libor Kousal.

Hromadný odchod detektivů znepokojuje premiéra Mirka Topolánka. Nevyloučil, že se s nimi sejde. "Ministr vnitra by o tom s nimi měl ještě mluvit," řekl v televizi Prima.

http://zpravy.idnes.cz/mafiany-ted-budo ... domaci_miz
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61

VIP člen

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Smith » pon 05.11.2007, 18:45

S474N píše:Smith: no na druhou stranu, pokud ten zbytek to sere, tak maji jit taky do pr(yc) a ne brecet, jak je to stve. Zde je vice nez jasne, ze zde ryba smrdi od hlavy.
Třeba to ten zbytek se.e, ale pořád ještě na té práci je o něco málo víc věcí, které se je tam zatím drží.
Určitě nechci, aby moje příspěvky vyzněly jako jednostranné velebení dokonalosti PČR, ale myslím, že by měl zaznít i názor z téhle strany.
Jinak musím souhlasit se S474Nem a s ostatními, že IMHO za většinou problémů policie stojí nehorázná, trestuhoná, bezbřehá - ale velící - blbost.

Příspěvek od Cedric » stř 07.11.2007, 12:46

to selag: nic proti tobě, ale tvé příspěvky mi připadají jak z jiného světa. viz. mladící běželi proti policistům za nimi babička, která volal "zloději" a oni je nachali kolem sebe proběhnout ??. To snad nemyslíš vážně. Napiš, kdy a kde se to konkrétně stalo. Zjistím jestli nás tak, trošku nehoupeš a pravud si neupravuješ? Pokud se to tak ale stalo, tak by na řadu měla přijít inspekce MV.
to all: Jak tady hodně z vás píše, že policisté fňukají a nic s tím nedělají, tak proč s tím něco neděláte vy? Proč někdo, komu se nelíbí práce policie na toto neupozorní kompetentní osobu. Napiště dopis, že čekáte dlouho na nehodovku, nebo, že celý den nevidíte ve svém městě policistu. Snad jste také voliči. Když tato stížnost přijde z venčí musí s tím nadřízený něco dělat, ale vy umíte jenom fňukat, "jako my" :( . Tak nám nic nevyčítejte.
Jsem policista a celé mě to také štve. Kolikrát jsem už volal polici, ale bohůžel jediná hlídka se nacházela 30 km na druhé straně služebního obvodu a řešila odcizené králíky. V tu chvíli jsem se styděl za policii, že nemůže pomoc, když je to potřeba.
Policistů je opravdu málo a to je hlavní nedostatek této "firmy". Aby to u policie jednou nechodilo jako u doktora. Volal jsem k doktorovi (ortoped), že se potřebuji objednat, sestřička mě tedy objednala na leden 2008. No to už mě to rameno asi bolet nebude. :D

Zbraň: Glock 19, CZ 858 tac

Příspěvek od Stampee » stř 07.11.2007, 12:59

cedric:
,....u metra kde "vyhazuju" pritelkyni jsou na stani K+R (max 5 min stani) neustale zaparkovany auta,.... jsou tam kolikrat do odpoledne.
Opakovane jsem na to upozornoval pisemne mistni sluzebnu. dodnes zadna zmena,.......ale kdyz nekdo zastavil (doba nutna pro nastoupeni a vystoupeni) na oznacenem poli pro mhd a byly pobliz, tak uz u nej byli.
a bylo jim jednoze ten clovek tam stoji pac sami nemaji sve povinnosti v poradku.
Psal jsem i na magistra,.........bez odezvy......

naopak chci upozornit ze na zbranich na Praze 8 je ukazkova sluzebna, ochotny, vstricny, slusny a nevim co jeste.....
a v cakovicich taky dobry zkusenosti

Příspěvek od Selag » stř 07.11.2007, 13:29

Cedric píše:to selag: nic proti tobě, ale tvé příspěvky mi připadají jak z jiného světa. viz. mladící běželi proti policistům za nimi babička, která volal "zloději" a oni je nachali kolem sebe proběhnout ??. To snad nemyslíš vážně. Napiš, kdy a kde se to konkrétně stalo. Zjistím jestli nás tak, trošku nehoupeš a pravud si neupravuješ? Pokud se to tak ale stalo, tak by na řadu měla přijít inspekce MV.
. :D
Pokud už mě chceš kritizovat, nejsem proti, ale prosím pouze za to, co jsem opravdu napsal. A o okradené babičce já rozhodně nepsal :idea: :oha:
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

Příspěvek od Selag » stř 07.11.2007, 13:38

A ještě bych doplnil: Já nikde nepsal, že na PČR musím dlouho čekat při přivolání například k dopravní nehodě. Já kritizoval chování policemanů po jejich příjezdu na místo. A pokud se nepletu, tak chování a přístup k oznamovateli nemá nic společného s tím, že je policistů málo :-) Nebo že by platila nějaká úměra - čím míň policistů, tím jejich hrubší a arogantnější chování? :-)
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

Příspěvek od pbezo » stř 07.11.2007, 18:56

Selag píše: Nebo že by platila nějaká úměra - čím míň policistů, tím jejich hrubší a arogantnější chování? :-)
Ano plati, pretoze odchadzaju ti slusnejsi a ostava spodina

Příspěvek od jbiker » stř 07.11.2007, 20:35

Cedric píše:to selag: nic proti tobě, ... A o okradené babičce já rozhodně nepsal :idea: :oha:
To o té "babičce" jsem psal já, a za tím si stojím. Fakt nemám zapotřebí si vymejšlet. Bohužel, ve vašich záznamech to nenajdeš, protože v protokole to není a ta paní si výslovně nepřeje to dál řešit (asi si nechce dělat zle, jiné vysvětlení mně nenapadá). Přidám další - hned proti téhle služebně je kulturák, tuhle jsem šel z nálevny, a o půlnoci se tam výrostci producírovali ožralí v autech na parkovišti, když řeknu 50 metrů od služebny, tak možná přeháním. Opět nezájem, ono je jich asi málo, že ? Alespoň je vidět ta obecná autorita ! A když vyrazím z prdelákova do metropole ? Chodíš místy, o kterých každý ví, že se tam prodávají drogy,
"orgáni" chodí kolem a dělají vpravo/vlevo hleď, aby náhodou nic nezahlédli. Chápu, že je to dobře zorganizované, tak proč jim alespoň neznepříjemňují život, třeba častou kontrolou dokladů ? A o Brně ani nemluvím. Tam si jogurti v centru dělají úplně co chtějí. Mám pokračovat ?!

Příspěvek od yokyto » stř 07.11.2007, 22:00

To all
hodněkrát jsem si říkal, že už se do toho nebudu míchat, ale zase mne to vytočilo. Drtivá většina zde píše jak ta PCR je hrozná a co by měla a neměla a podobný nesmysly. Píši NESMYSLY, kolik vás zná zákon o PCR, zákon o služebním poměru? Jaké jsou úkoly PCR na jednotlivých problematikách? Dovoluji si tvrdit, že asi nikdo kromě policistů. Je to to samé, jako bych tvrdil : opraváři jsou blbci a flákači, protože mně špatně opravili pračku a ne se o to řádně postarat. Proč třeba nevymítit Tiráky, protože jsou to hovada, co věčně ohrožují ti druhé na silnici. A co třeba lékaři nejsou to blbci, když mé ženě zmršili ruku tak, že musela do invalidníhio důchodu, a co třeba ITíci, dodnes nefunguje u mne na pracovišti hub a spopjení ajen slyším samé výmysly. A tak dále vyjmenuji takřka každou profesi a budu tvrdit, že je to to samé jako u PCR.
Zapoměli jste na jednu véc, že policie je odrazem stavu ve společnosti. tak si nejdříve zameťme před vlastním prahem.

To pbeza
ty bohužel ve svých příspěvcím oprvdu dokazuješ "hloubku" svého myšlení. S prominutím dement by to vyjádřil lépe. Nechti Ti nic říkat, ale podívej se na vaši policii jak v Košicích a v Blavě. Černákovci a spol a další gangy. 7 mrtvých na Kolibě a nic se nneděje a to nebudu jmenovat nékteré vaše fcionáře spojené s podsvětím viz vaše slavná SIS a její bývalý ředitel. Tak tady už nepruď.

Pokud jde o ÚOOZ a Jana Kubiceho. Trochu do toho vidím pracoval jsem tam dost dlouho abych znal pozadí. Strach z nového služebního zákona snížení odchodného příspěvku za službu ne po 10ti, ale 20ti letech atd. A další okolnosti. Jen je zajímavé jak se dá s některými informacemi manipulovat a vytvářet závěry. Zajímavé je to, ženejlépe to znají a mají zmapované Ti co v životěn až do nynějška neslyšeli, že nějaký podobný útvar existuje.
Doporučuji trochu více znalostí z materiálů a zákonů, které jsou oficielně dostupně, Např na serveru PCR roční statistiky a vývoj tr.č.
Netvrdím, že je vše v pořádku a to ani náhodou, ale s některými názory prostě nemohu souhlasit.
Jinak k PCR se nechodí kvůli penězům a budování h"hvězdné" kariery ono se to totiž bez zapálení pro věc nedá vydržet. A pokusd si někdoo myslí, že zůstávají jen Ti podřadní tak se hluboce mýlí.

Příspěvek od yokyto » stř 07.11.2007, 22:14

To Lukáš Koukal
hluboce se mýlíš. Každá pojišťovna má útvar šetření, který pátrá po pojišťovacích podvodech. V zahraničí tedy konkrétně třeba v USA mají pojišťovny třeba smlouvu s privátní detektivní agenturou (např. Wackenhut) a ty vyšetřují a prověřují např. že někdo získal podvodem odškodnění za úraz a podobně. Jinak Tě ujišťuji, že jak u nás tak i v zahraničí to dělají takřka ve 90ti % bývalí vyšetřovatelé, nebo „majetkáři“ se zkušeností odhalování podvodů.
Jinakby si nevěřil, kolik pojišťovacích podvodů je odhaleno u nás a pozor zpětně i s mnohaletou zpětně pár let.

Příspěvek od pbezo » čtv 08.11.2007, 8:15

yokyto píše:To all
ty bohužel ve svých příspěvcím oprvdu dokazuješ "hloubku" svého myšlení.
Takže súhlasíš s tým, aby policajti mlátili nevinných pri bežných kontrolách... Ja nie

http://spravy.pravda.sk/kalinak-hajil-p ... domace_p23

http://spravy.pravda.sk/incident-so-spr ... ronika_p12

Příspěvek od cybernetic » čtv 08.11.2007, 8:20

yokyto
bezneho cloveka nezaujima zakon o PZ,ale priamy vykon sluzby v terene.Suhlasim s predchadzajucim prispevkom,schopny policajt odchadza ,zberba z ostava.
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61

Příspěvek od Biggles » čtv 08.11.2007, 9:15

2 yokyto: Myslím,že není třeba znát všechny zákony a už vůbec ne ty,který mne nezajímaj........jako občana (a zákazníka) mne zajímá jak se ke mne příslušníci chovaj a jestli plněj svojí základní povinnost,totiž ochranu mou a mého majetku,potažmo chytání lumpů,kteří skrze jejich ochranu stejně proniknou.......a v tomhle všem má PČR setsakra velký mezery!

Příspěvek od yokyto » čtv 08.11.2007, 11:00

To pbeza neví kde jsi vzal, že souhlasím s tím aby se mlátili neviní občané. To snad nemyslíš vážně uvádíš připady od vás ze Slovenska. I tak tisku moc nevěřím a pokud nejsem seznámen s fakty tak beru věci s rezervou. Život venku a tady mně mnohému už naučil a zvláště co se tisku týká.

To Biggles
pokud chceš užívat vztahu zákazník dodavatel tak to má dvě stránky a povinosti a práva na obou stranách. Pro tento vztah je to ale absurdní. Pak by to fungovalo tak, že Tě dodavetel odmítne protože třeba jsi nesplnil všechny jeho požadavky, nebo pro to, že už nemá kapacitu nebo Tě prostě odmítne z jiných důvodů. Neplatí to v tomto vztahu jen to, že ty máš právo a ne povinosti. Jinak to, že Tě nějaký zákon nezajímá neznamená, že neplatí - neznalost zákona neomlouvá
A jinak PCR neprovádí službu na základě požadavků občana, ale na základě toho co mu určí stát. Policista je zaměstnancem státní správy a ne zaměstnancem občana PCR plní úkoly při ochraně státu a ochrana občana je jeden z úkolů nikoli však jediný (viz zákon ochrana života,zdraví amajetku)

Bohužel jak tu tak čtu, každý by chtěl od druhého (PCR) to nej, ale dává i ta druhá strana to nej. Nevidím tu třeba reakce na ty profese, které jsem uvedl. Poslední poznámka - službu v PCR vykonávají převážně vaši vrstevníci. Těch starých už tam moc není. Nicméně největší tr. č. je právě u těch nových sloužících do 5ti let.

Příspěvek od Mistral » čtv 08.11.2007, 12:30

No pánové, zbytečně flamujete. Je jasný, že každý bude mít s PČR jiný zkušenosti (já žádný až dobrý). Nikdy nebude život bez rizika, vždycky budou dealeři drog, vrazi, násilníci, magoři a zloději. I kdybyste měli cajta na každým rohu, tak budou, protože prostě lidé (a živočichové obecně) takový jsou. Od toho máme zbraně, abychom se jim mohli bránit, když PČR nestačí. A někdy ani prostě technicky stačit nemůže, cajti nemají křišťálovou kouli, aby viděli, kdo co udělal a vyšetřování se nemůže ukončit za pár hodin. Jestliže toužíte po absolutním bezpečí, zaplaťte si ochranku, jesli vám něco ukradli, zaplaťte si soukromého detektiva, nebo si to alespoň představte, včetně nákladů, které jsou s tím spojené. A bude jasno.
Věřím tomu, že by se dalo vyšetřit skoro vše, uhlídat téměř vše, ale náklady s tím spojené a zásahy do vašich osobních svobod by byly tak nehorázné, že by se to v konečném součtu nevyplatilo.

Příspěvek od pbezo » čtv 08.11.2007, 12:35

yokyto píše:I tak tisku moc nevěřím
V druhom pripade sa ospravedlnil aj minister, takze asi nieco na tom pravdy bude. V prvom - a kazdom podobnom o ktorom sa pisalo nebol nikto po zasahu zatknuty, predvedeny, chyteny, to znamena, ze sa jedna IBA o "preventivnu" represiu, buzeraciu a demonstraciu sily.

Aj v inych profesiach su grazli, ale nie su na rozdiel od policajtov chraneni zakonom a ked je treba mozem dat lekarovi po papuli bez toho aby ma okrem vytrznosti obvinili aj z utoku na verejneho cinitela. Prave to, ze su zakonom chraneni ma serie.
A porozpravaj nieco o uzitocnosti takychto zasahov rodine zavrazdeneho podnikatela Kubasiaka, ktory doplatil na to, ze posluchol vyzvu policie ked mu vtrhla do domu.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 08.11.2007, 13:56

Yokyto - podsouvas nam veci, ktere tu nikdo nerekl...

Nikdo nerekl, ze "Policajti jsou blbci" - obecne tu panuje shoda, ze Policajti jsou lidi a lidi jsou dobri/spatny, pracoviti/lini, chytri/blbi, ... A ze mezi policajtama je stejne jako vsude smes tehle vsech lidi...

Co mi ale prijde jako problem je, ze vidis na svoji praci nadavat jenom ty policajty. Ja si fakt nevzpominam, ze by si tu stezovali instalateri, pravnici, doktori, traktoristi, bankeri, reditele, ITaci... A vsichni by mohli.

Taky me na moji praci spousta veci se*e. Ale taky me na ni spousta veci bavi, zivi me to, na nic jinyho se moc necejtim, tak v ramci moznosti drzim hubu, v ramci moznosti se snazim to zlepsit. Az uznam, ze to opravdu stoji za ho*no, tak se seberu a pujdu delat neco jinyho, ale rozhodne tim neminim porad dokola zaplavovat fora.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Biggles » čtv 08.11.2007, 15:31

2 yokyto: Nevím jestli jsem to napsal nesrozumitelně nebo jsi mne nepochopil. Tvoje použití sousloví "neznalost zákona neomlouvá" je v tomhle případě irelevantní. Mne totiž z hlediska mého klidného žití je skutečně úplně jedno jak vypadá zákon o PČR a směrnice všech možnejch pohlavárů PČR ke vztahu výkonu služby,jakožto civil se rozhodně těmito lejstry řídit nebudu (nebo mám nosit odznak s rodným číslem viditelně?).
PČR úkoluje stát a nikoliv občan.....taky pěkná věta.Nemýlím-li se,tak stát tvoří občané,takže pokud občan není spokojen s výkonem služby,tak proč by to nemohl ventilovat? Nebo snad bude konstatováno,že je něco shnilého v PČR až potom co to povolí "stát"?!
Nechci rozdmýchávat flame,ale dost těžko si dokáži uvědomit svoje povinnosti ve vztahu k slušnému vychování,potažmo pracovitosti (viz příspěvky výše) příslušníků PČR!
Jistě se najdou i slušní a pracovití policisté (i to jsem zmiňoval),ale bohužel........viditelně je jich setsakra málo........a tvůj příspěvek mne kromě náznaku arogance uniformované moci o ničem jiném nepřesvědčil.

Příspěvek od daveG17 » čtv 08.11.2007, 16:21

Yokyto: s podobnou logikou mi nedávno argumentovali dělníci, kteří u nás v baráku měnili okna. Donutil jsem je opravit křivé parapety. Byla kolem toho spousta keců a mj. jsem jim vysvětloval, že je platím a na mých penězích taky nic šmejdského nebylo - tak holt to bude z jejich strany rovněž perfektní nebo mají smůlu. A oni "VY nás neplatíte, platí nás bytové družstvo." A kde asi tak to družstvo vzalo prachy?!? Já jsem jim je dal. Na svůj byt si platím fond oprav a z něj to je zaplaceno. Nějak to nemohli pochopit.
Zaměstnanec PČR sice nemá na výplatní pásce tučně napsáno "Tohle jsi dostal z daní občanů, jejichž práva máš chránit" , ale nikdy by na tuto skutečnost neměl zapomínat.
STI Edge, Kimber Gold Match II, K100, Ruger LCP, Remington 870 Action Express, Vostok SM2 - pacifista od kosti!

Příspěvek od yokyto » čtv 08.11.2007, 19:40

To CMK
Já s Tebou souhlasím i jsem to napsal , že lidé jsou různí. Já jsme nikdy ani po té co jsem řady opustil neměl s PCR problémy. A právě pro to, že si žádný nic nedovolil, Nejen proto, že znám znám zákony a nařízení, ale hlavně proto, že jsem vlastním chováním nedal důvod k tomu, aby byl někdo na mne hrubý.. Samozřejmé, že se najdou "dementi" kteří to kazí všem, ale stále je více těch poctivých a dobrých a to mi nikdo nevyvrátí

To Dave
máš spoustu možností jak se nekorektnímu chování či jednání bránit. Já jsem tady proti generalizaci. A pokud čtu tady příspěvky tak unizono vesměs jednoznačně negativní a generalizujíci. Nebo výroky typu dobří odešli a Ti kteří chtějí využít brutalitu tak zůstávají viz pbezo Toto považujete za korektní názor? Já ne a nikdy nebudu.

Já netvrdím, že nejsou placeny z našich daní to ano, ale nezlze to dávat do vztahu zákazník dodavatel. Toto není vztah na základě Obchodního zákoníku, nebo občana.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz