Proč nosíte zbraň ?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Příspěvek od Steiner » úte 07.10.2008, 12:51

S474N: :oops: :oops: :oops: síla zvyku, no ... pro mně to byl vždycky kohoutek

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 07.10.2008, 12:54

Steiner: nejenom pro tebe, spousta "normalnich" lidi to taky tak rika - osobne nechapu proc, ale tady bychom snad nazvoslovi znat meli, ne?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Blade » úte 07.10.2008, 14:21

HV píše:Čím více toho u sebe člověk má, tím více má možností. Ale musí se vším trénovat
Len to netreba s tymi moznostami prehanat. Medzi 3-4 mooznostami sa proste za 2 sekundy nerozhodnes. Najlepsie je asi mat 2 (ja nosim Glocka a teleskop, noz nosim skor na ine veci ako obranu, cize o nom ako o zbrani v prvom momente ani neuvazujem). Sazmozrejme urcite odporucam trening bojovych umeni, netreba sa spoliehat len na Glocka a teleskop.
Nezabijaju zbrane, ale ludia.

Příspěvek od bushman » úte 07.10.2008, 15:18

pre Haleot:

Ja nosim zbran iba na strelnicu a so sebou len vtedy, ked cestujem a beriem si ju so sebou, takze urcite nepatrim k tym, ktori ju maju pri sebe nabitu a mozno len podvedome cakaju a rozmyslaju o tom ako a kedy by ju mohli pouzit. Aj ked niekto sa riadi tvrdenim podla ktoreho je lepsie mat ju so sebou stale a nepouzit ju ako ju raz nemat a lutovat toho..aj ked negativne nasledky v takomto pripade by mohli byt ovela vacsie pri obrane samotnou zbranou ako bez nej. :roll:
strieľam, aby som žil, žijem, aby som strieľal

Příspěvek od bushman » úte 07.10.2008, 15:30

pre Haleot : Len tak na okraj, nie je to trochu hlupy argument, ze zbran nosit nemusis?? To si moze povedat kazdy az do momentu, ked ju bude potrebovat.. Ja som ju napriklad nemusel nosit zbran doteraz lebo sa mi nepritrafilo nic, pri com by som ju potreboval, ale zomliet sa moze kdeco kdekolvek. Aj za bieleho dna, len tak cisto teoreticky. A nemrzelo by Ta, keby si ju prave v tom pri sebe nemal a skoncil vdaka tomu niekde v marnici?? No potom uz asi nie..mrtvych uz nemrzi nic. :P
strieľam, aby som žil, žijem, aby som strieľal

cmk

Příspěvek od cmk » úte 07.10.2008, 15:33

Kdyby umel clovek carovat a zbran si pricarovat jen v primem ohrozeni zivota jinym clovekem nebo zviretem (leckdy se rozdil nepozna), taky bych asi nenosil...
Resp. take jsem dosud zbran nikdy nepouzil a nepredpokladam, ze bych ji do konce zivota potreboval v ramci NO nebo KN, ale kdo vi...
Pasy v aute mi taky prekazej a ujel jsem uz asi 430.000 km, aniz bych je "pouzil" ve smyslu "potreboval, aby me zachranily" a presto se (vetsinou) pasam (ted vzdy, pac mam hrozne prudivy auto a jakmile se rozjedu bez pasu pipa a pipa).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Xmas » úte 07.10.2008, 17:32

Taky nosím zbraň :lol: . Jen jsem se pokusil vcítit do role člověka, který přesto, že je střelec u sebe pistoli nenosí. Čistě nihilisticky, člověku smířenému se smrtí je jedno kdy a kde „to na něj přijde“. Tohle samozřejmě může platit jen v případě jedince samotného. V případě rodiny, blízkých, je to věc jiná. Zde už člověk nenese odpovědnost jen sám za sebe. Měl by se bránit aktivně a bránit i jiné.
Znám pár příkladů z okolí, kdy stačilo v případě ohrožení pistoli jen ukázat víc už nebylo třeba. I proto jsem zastánce nošení. Každý by si měl dobře rozmyslet jestli na to má. Jak píše Steiner.

Příspěvek od Nikdo » úte 07.10.2008, 20:54

S474N píše:Steiner: nejenom pro tebe, spousta "normalnich" lidi to taky tak rika - osobne nechapu proc, ale tady bychom snad nazvoslovi znat meli, ne?
Ještě běž upozornit do vlákna "Nové rámy na Glock - hliník, ocel, titan", že Glock nemá rám alébrž tělo :P

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 08.10.2008, 8:50

Nikdo: obavam se, ze jak ram, tak i telo jsou spravne - vychazi z anglickeho FRAME. *4*. A dost uz OT.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Why?

Příspěvek od Bobby_S_Lugerem » ned 19.10.2008, 13:32

To haleot: Nezlobte se, ale otázka, kterou jste položil v záhlaví (resp. prvním příspěvku) tohoto vlákna, patří k nejhloupějším otázkám v historii celého internetu:-).
Mrtví nemluví...

Příspěvek od haleot » ned 19.10.2008, 20:44

Pro Bobby_S_Lugerem
Milý pane. Nejprve si přečtěte "Pravidla fóra" resp."Deset základních pravidel slušného chování na internetu" viewtopic.php?t=1107
...a potom reagujte na nějaký článek. Podle mého soudu jste nevychovaný a zde nemáte co dělat. Urážet, nebo ponižovat můžete někde jinde a ne tady. Zde je to vlastně "bezpečnější" co ? Nemůžete dostat přes hubu, když někoho ponížíte, že ano? Tak si laskavě uvědomte, co píšete !!!

Příspěvek od Ondísek » ned 19.10.2008, 22:18

On Vás asi nechtěl urazit. Já si také myslím, že ta otázka je taková.."jednoduchá"..
Proč každý den nosím zbraň?Proč nosím v kapse telefon? Proč nosím hodinky? Proč nosím spodky? A k čemu musím vůbec mít ku..a ty ponožky? Proč mám už od malička mezi nohama to co tam holky nemaj? :roll:

Příspěvek od haleot » ned 19.10.2008, 23:22

Co se týká jednoduchosti, tak nevím. Je to těžké. Nevím, zda-li se dá zbraň srovnat s mobilním telefonem, či hodinkami. Myslím, že ne, ale je to na zvážení každého z Vás. Otázku jsem kladl proto, aby každý zvážil zda-li je v současné době nutnost nosit u sebe nabitou zbraň pro svoji ochranu nebo pro ochranu jiné osoby. Aby napsal svůj názor na dnešní svět a násilí a ne, aby svými připomínkami ztrapňoval či shazoval byť "nejhloupější otázku v historii internetu", kterou jsem napsal, přesto ale docela aktuální. Docela často lze slýchávat, že z legálně drženou zbraní se stalo to, či ono. Potom se nesmíme divit, že vláda chce zpřísnit žádosti o zbrojní průkazy a nabývání zbraní do vlactnictví vůbec. Když prostě "borec" se zbraní se hold cítí neohrožený a silný a "tasí" všude, kde jen to trošku situace dovoluje, tak je to fakt k zamyšlení. Já bych třeba nerad přišel o toto privilegium vlastnit a nosit zbraň, kvůli pár "rádoby silným borcům", kteří si v kritické situaci zřejmě neuvědomují, co se střelnou zbraní mohou způsobit. Proto jsem zakládal toto vlákno, ať každý napíše to, nač jsem se ptal. Ať napíše svůj názor na to, proč nosí zbraň. Je to opravdu tak hloupá a nemožná otázka?

Re: Why?

Příspěvek od Nikdo » pon 20.10.2008, 7:00

Bobby: vidíš, a pár zajímavých odpovědí se na ni našlo. Že otázku nechápeš, ještě neznamená, že je hloupá *76*

Příspěvek od Ondísek » pon 20.10.2008, 7:37

O.k. :wink:
Moje odpověď zní, že zatím situace v Čr není na takové nebezbečné úrovni, že by člověk musel u sebe nosit nepřetržitě zbraň.Já nosím jenom když jedu do centra nebo mimi město. U nás na sídlišti opravdu nenosím. Protože buď jdu do práce nebo do hospody. Když běhám nenosím.Na kole jo. Byl jsem několikrát napaden. A to i v práci.Docela nedávno. Chlapík na mě vytáhl kuchyňský nůž. Byl zfetovanej. Zvládl jsem ho i bez pistole. Ale stejně je vždycky nejlepší mít v záloze připravenýho mloka 26..

Zbraň: G19

Příspěvek od JAKLA » pon 20.10.2008, 20:55

haleot píše:Otázku jsem kladl proto, aby každý zvážil zda-li je v současné době nutnost nosit u sebe nabitou zbraň pro svoji ochranu nebo pro ochranu jiné osoby. Aby napsal svůj názor na dnešní svět a násilí
Zvažoval som to dávnejšie a zvážil som to tak že som si urobil ZP. A keďže legálne vlastním a nosím zbraň tak môj názor na svet násilia je asi dosť jasný (hint: radšej hav ako beeee :D ).

Příspěvek od koudelka » úte 21.10.2008, 10:13

Niekde som to čítal, takže si túto múdru vetu nechcem privlastňovať,
ale: Prečo nosím stále pištoľ? - Pretože ľudia by sa na mňa divne pozerali, keby som nosil útočnú pušku!
:D
lepsie sediet, ako lezat

Příspěvek od Bobby_S_Lugerem » úte 21.10.2008, 22:13

To haleot: Trvám na svém. Pominu-li Vaši tragickou češtinu, skutečně jste položil závěrem Vašeho slohově méně zdařilého příspěvku debilní otázku. A na debilní otázku je jen debilní odpověď..:-). Nic ve zlém:-).
To nikdo: Ale chápu, kolego, ale chápu:-).
Mrtví nemluví...

Příspěvek od haleot » stř 22.10.2008, 10:19

Někomu opravdu nemá cenu odporovat. Nikdo není dokonalý. Vy tedy ano, promiňte. A navíc, chyby dělá každý, jsme lidi.

Zbraň: Glock 19, CZ 858 tac

Příspěvek od Stampee » stř 22.10.2008, 11:55

haleot. nic ve zlym , ale jestli te to tak depta, tak tohle vlakno nečti :wink:

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz