28.03.2009 - Čelákovice - LOS krátká a brokovnice

Termíny akcí k LOS - Lidové obranné střelbě

cmk

Příspěvek od cmk » stř 18.3.2009, 11:33

Mimochodem - zazil jsem na LOSu ledasco.
- zavodnik, co prisel na stage s nadrclou zbrani (zbrojak delsi dobu, ale zavod prvni, bohuzel tehdy probehl temer nulovy breefing)
- zavodnice, co pri natahovani revolveru ustrelila vetev nad sebou (baba, co strili nekolik let)
- zavodnik, co zacal nabijet bez povelu - nekolikrat - i zkuseni strelci
- zavodnik, co se po dostrileni vztekal, jak to zkonil a maval pistoli (ale to byl myslim AOS, a udelal to zkuseny mirenkar)
- zavodnik, co se presouval "valenim sudu", jenze jaksi si pomohl svihem rukama, takze miril primo za sebe (to byl spravce strelnice)

Jen malou cast z toho udelali uplne cerstvi strelci.

Statisticky je ten vyjukanej novacek mnohem bezpecnejsi, nez kdejakej mistr sveta amoleta (nebo jak zhruba s oblibou rika MissFast - prvni na svete, osmej v okrese)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

cmk

Příspěvek od cmk » stř 18.3.2009, 11:36

Jo a nabita zbran na zemi - to se to stalo i Adamovi Tycovi v Srbsku.
A ten je prvni nejen na svete, ale i na tom okrese :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: CZ 85

Příspěvek od Vláďa » stř 18.3.2009, 13:13

cmk : ten brífing, no jak kdy, a jak kdo...nemám za sebou tolik LOSů co ty, ale taky jsem tam občas něco zažil..
Nikdo netvrdí, že by mělo být ctí a vyjímečnou záležitostí pustit někoho do závodu, ale pokud už člověk na něco takovýho jede, měl by mít zažitou alespoň bezpečnou manipulaci. Sám dobře víš, co dovede slovo závod a pípnutí timeru udělat s člověkem...a tady nastává ten problém, pokud nemám něco naučenýho a zažitýho, můžou se dít různé, a i hodně nebezpečné věci...
Mimochodem,zařadit do závodu brokovnici, když si nejsem jistý, jestli všichni aspoň trochu zvládají manipulaci a bezpečné zacházení s touto zbraní, je podle mého nebetyčná kravina. To, co se stalo HV,je toho důkazem. Naštěstí byl dodržený bezpečný směr, a nic se v podstatě nestalo. Mohlo to být totiž horší...

Příspěvek od opice » stř 18.3.2009, 14:11

Vláďa píše:Mimochodem,zařadit do závodu brokovnici, když si nejsem jistý, jestli všichni aspoň trochu zvládají manipulaci a bezpečné zacházení s touto zbraní, je podle mého nebetyčná kravina..
Tak to snad musí posoudit každej sám za sebe, jestli jsem - nejsem schopnej střílet i tuto divizi.
Organizátoři ten závod prostě vymyslej a předpokládaj, že budou startovat lidi, co bezpečnou manipulaci s brokovnicí zvládaj.
Na jejich straně bych určitě chybu neviděla.
Nemůžou přece znát každýho, kdo na ten závod jede
Glock 19, browning, CZH 2003 Sport, ZKM 456, Arminius HW 38
NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE STÁT NA SPRÁVNÉ STRANĚ HLAVNĚ

Příspěvek od Vláďa » stř 18.3.2009, 14:58

opice : asi jsem se nevyjádřil úplně jasně... tady je na volbě každého závodníka, jestli si tuhle divizi střelí, já měl na mysli inkriminovaný závod, kde došlo k průstřelu zástěny...

HV

MujGLOCK fotograf

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od HV » stř 18.3.2009, 15:28

Všichni (téměř) tu kriticky nahlížíte na chybu, kterou jsem dobrovolně pro špatný příklad zveřejnil a tváříte se, že vám nic takového stát nemůže. To se mi líbí, že jedinej, kdo je blbej jsem já. Hned se budu na LOSech cítit bezpečněji :lol:
(a nepište, že se vám nestane to co mě, to jsem zrovna na mysli neměl ;) )
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od Vláďa » stř 18.3.2009, 15:34

HV : nevím jak kolegové diskutující, ale já netvrdím, že se mi nemůže přihodit něco podobného. Všichni jsme jen lidi, a máme právo na chybu. Taky jsem si dal nechtěný ,,šůs", ale, stejně jako ty, jsem dodržel bezpečný směr, a tak to kromě leknutí dobře dopadlo. To mě ale poučilo natolik, že rozhodně nebudu na závodech zkoušet něco, co jsem si aspoň trochu neprojel v tréninku. A právě na základě téhle zkušennosti nechápu lidi, o kterých jsem tu psal....

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » stř 18.3.2009, 15:37

...já už jsem taky vyléčenej ;)
...zbraně, mám zbraně

tom

Příspěvek od tom » stř 18.3.2009, 16:25

Hergot tady se to rozjelo. :D
Přátelé nebudeme tady moralizovat a tepat tady chudáka HV, kterej možná ani z té brokovnice (kterou měl možná prvně v ruce) nechtěl původně střílet, ale byl možná ukecán a pak přihodilo co se přihodilo. Musíme si říct, že ten nultej brokovej závod byl takovej zbrkle chaotickej až živelnej. Poučme se z chyb a nedělejme z lidí blbce. Přeci každej musí sám vědět, že není možno jít závodit se zbraní, kterou mám poprvé v ruce a neumím jí ovládat. :wink:
Nikdy není tak blbě, aby nemohlo bejt hůř.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » stř 18.3.2009, 17:28

Vsak nikdo HV netepe, proste se stane :)

Ale dirku to udelalo peknou :D :D
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » stř 18.3.2009, 18:39

tom: tys to tedy vylepšil :lol:
admix: dírka byla fakt zajímavá, původně jsem myslel, že tam vypad suk 8-)
...zbraně, mám zbraně

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » stř 18.3.2009, 20:15

No vida, tak jsi jeste provedl odsukovani a oni se ti jeste smejou. To je hrozny :lol:
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od adis » stř 18.3.2009, 21:13

už se na to vys....
a ty HV,dojdi s opicí na střelnici,trochu si to ohmatej.Opi ti jistě ráda poradí a příští sobotu v Čelákovicích to odstřílíš s broknou.Jinak to tady bude mít 100 stran,ale na to jsem si zde už zvykl.

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » stř 18.3.2009, 21:30

adis: Díky pane. Už jsem je taky chtěl sprdnout ať už toho kritizování Honzy nechají a další diskuze o tom kdo má či nemá chodit na závody přesunou do jiné diskuze (např. o pravidlech LOSu apod.)

Takže pánové, i přesto, že souhlasím s některými publikovanými názory, už se na to fakt vykašlete (nechci používat sprostá slova :wink: ) a dejte šanci to Honzovi případně napravit na dalším závodě.

Jinak ale tehle případ a pár názorů tady je přesně důvod proč jsem Tratomovi napsal, že když budu v Čmelákovicích pískat, tak max, normální LOS pro krátké, protože o brokovnicích vím prd a měl sem jí v ruce asi 2x.

Příspěvek od cityshark » stř 18.3.2009, 22:01

adis píše:dojdi s opicí na střelnici,trochu si to ohmatej.
eeeee myslis jako ohmatat Opi? :-D

Příspěvek od Glockmaniak » čtv 19.3.2009, 11:11

Já jsem zatím na LOSu nikdy nebyl, protože si myslím, že nejsem tak dobrý střelec, abych s tím mohl jezdit po závodech, ale s klidným svědomím vám řeknu, že to co kolikrát předvedou na střelnici hoši v uniformě, kteří třeba už slouží 15 let, tak to asi zažil málo kdo. Přitom nejde o žádné nováčky nebo kluky, co nemají zbraň osahanou. U toho videa bych hlavně ocenil, že zbraň při výstřelu stále mířila bezpečným směrem a hlavu bych nikomu netrhal.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

Příspěvek od mio702 » čtv 19.3.2009, 12:10

caw kde se da kouknout na to video dik

Příspěvek od Glockmaniak » čtv 19.3.2009, 15:59

Link na video najdeš v této diskuzi. Odkaz na něj dává uživatel s
nickem HV v příspěvku ze 17. 3. 2009 v 7:10 h. Takže hledej :)
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » čtv 19.3.2009, 16:15

Glockmaniak: tvůj příspěvek ohledně LOSu jsem nějak nepobral. Já byl například teď v Brně poslední. Nejsem moooc dobrej střelec. Na LOSy ale chodím poměrně pravidelně. Není důležité zvítězit ale zúčastnit se (tedy alespoň pro většinu z LOSařů). Někdy bys to měl zkusit. Myslím, že Lukáš Koukal je z České Lípy, mohli byste ušetřit za benzín :wink:
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od coffee » čtv 19.3.2009, 21:28

HV: už to není o Tobě a případné chybě, ta se skutečně může stát každém. Viděl jsem i střelce s 30ti letou zkušeností, který na první stagi při odstraňování závady dostal DQ, protože mu sjel prst na spoušť. Šlo o IPSC, kdy jsou rozhodčí asi tak 10x přísnější. K výstřelu nedošlo, k porušení pravidel bezpečnosti ano, verdikt jednoznačný.
Problém je spíše zde prezentovaný přístup některých rozhodčí a lidí kolem LOSu. Porušení bezpečnosti podle pravidel jakékoliv disciplíny znamená vyloučení ze závodu! Zbraň sama nevystřelí, na to je potřeba určité části těla. :lol: HV si chybu uvědomuje a příště si dá sakra pozor.
Jestli však rozhodčí hodlají zmírnit požadvky pravidel, protože se vlastně nic nemohlo stát, nikdo nebyl trefen, zbraň stále v bezpečném úhlu, ...
Já se nechci dožít toho, že souhra náhod a pochybení bude rozsáhlejší a k něajké újmě dojde. Pokud to hodláte přehlížet, je to pro mne vážným varováním. Porušení bezpečnosti musí být vždy řešeno se vší důsledností, pro nováčka s vysvětlením, ale jednoznačně DQ. Chcete čekat na prvního postřeleného?

opi: jako organizátor musím myslet i za ty, kdo se zůčastní, protože já z pozice organizátora stanovím pravidla a musím předejít vzniku škody. Jestliže byl první závod živelným jak se tu objevilo, tak je to jednoznačně chyba organizátorů.
Málo kdo byl na střelnici jen jednou, a to jen na závodu LOS, ale střelců s nabitými zbraněmi nebo se zásobníkem ve zbrani jsem viděl spousty. Bohužel řada z nich nedokázala ani pochopit, že zásobník mimo zbraň je bezpečnostní opatření, vždyť ví, že ho mají prázdný. Neví to ale okolí a někdy ani samotný střelec.

Neboj HV, už jsem si dal taky šús. Naštěstí "ve vší opatrnosti" v soukromí, takže jen nějaká věcná škoda :oops: . Dalšího půl roku jsem pistoli kontroloval třikrát.

Zpět na „LOS - Lidová obranná střelba“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz