Jinak jsem se, panove, opet dozvedel kritiku na rozhodci na 3ce, ze pry tolerovali muj postup, ktery udajne nebyl spravny.
Pak tedy oficialni prohlaseni k tomuto.
Slo o kryti proti 2 tercum na cooperovym tunelem. Ze pry jsem se nekryl nebo naopak kryl pohybem proti 2 tercum, coz pravidla neumoznuji.
Pravda je nasledujici: vysoukal jsem se z tunel, vstal, prikrcil se a za pohybu a prikrceny resil levy terc, nacez jsem se prikrceny vyklonil (tim se jakoby jeste trochu snizil) a resil pravy terc.
Takze - vuci prvnimu terci jsem se kryl MINIMALNE pohybem a dost pravdepodobne i horizontalnim krytim za zastenou. Vuci druhemu terci jsem se kryl horizontalnim krytim za zastenou.
A ted - jak je to mozne, kdyz jsem mel botku neustale NAD zastanou?
Jenoduse.
Terce byly za zastenou nejakych 1.5 az 2m. STRED ALFY (toto zduraznuji) u leveho terce byl dobrych 20cm pod hranou zasteny. Ja strilel hned, jak jsem vylezl z cooperova tunelu - tudiz kolem 5m od zasteny. Abych byl kryty vuci tomuto terci, stacilo mit botku 0.5m nad vyskou zasteny, protoze vuci rovine dane vrchni hranou zasteny a stredem alfy bych byl stale kryty. STRED ALFY praveho terce byl jeste o 20cm niz, tudiz 40cm pod hranou zasteny a na tento terc, ktery byl dejme tomu 2m za zastenou ja strilel z pozice 4m pred zastenou - opet stejnou logikou kdyz vezmu rovinou vymezenou stredem alfy a hranou zasteny, byl jsem naprosto jednoznacne kryty, protoze bych musel mit botku zasobniku vyse, nez 0.8m nad zastenou a to uz bych fakt musel mozna i skakat.
Cely figl byl v tom, ze jsem strilel co nejdale od zasteny, protoze o to mensi skrceni je pak nutne kvuli kryti proti tercum, ktere jsou ZA a POD zastenou. Nevyhodou je, ze se mi objevila mensi cast terce (u leveho jsem videl sotva od stredu alfy nahoru, u praveho jsem videl uz jen od krku nahoru - tomu odpovidaly i zasahy leveho do oblasti krku a praveho - headshoty - a to budiz brano i jako dukaz, ze jsem kryty byl, protoze jinak bych samozrejme strilel do alfy tam, kde je nejsirsi.
Dokonce si troufnu tvrdit, ze pokud to nekdo resil jinak (ze dobehl az k zastene, tam se skrcil a vyresil levy a pravy terc), tak to sice bylo dle pravidel LOSu, ale bylo to nelogicke vuci realite, kde by clovek taky nebezel 5 kroku "vzprimeny" proti ozbrojenym utocnikum, aby se teprve kousek pred nimi skrcil a resil je.
Postup rozhodcich v mem pripade byl tedy spravny.
Jestli mi neco odpoustili (teda ani ne odpustili - to je prehnanej pojem, myslim, ze nebylo co odpoustet), tak mozna to zakopnuti pri rozbehu ke cooperove tumelu, kde ac jsem mel prst mimo spoust a nad zbrani jsem neztratil kontrolu, tak uhel, pod kterym jsem miril pod sebe pred sebe se blizil hranici bezpecneho uhlu. Nicmene, kdyz jsem videl, jake uhly prochazeji na Mistrovstvi Republiky v IPSC (a jake nahodne vystrely), pripadne jake uhly prosly i na EEO 2009 (predevsim pri prebijeni litali ptaci radsi velkou oklikou, pac uz je nebavilo se zvrchu koukat primo do laufu cerno-bezove oblecenych strelcu, ostatnim za to rozhodci nadavali), tak proti tomu vsemu byla poloha zbrane pri tom mem zakopnuti jeste hodne v rezerve.
Stage 3 na foto zde:
http://foto.mujglock.com/displayimage.p ... 290&pos=28