Re: Muž v Bratislavě střílel do oken paneláků, šest mrtvých

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
Zbraň: GLOCK
Ministr Lipšic připraví novelu zákona o zbraních a střelivu, aby automatické zbraně nemohly být využívány ke sportovním účelům, ani když jsou upraveny na jednotlivé výstřely.
„V rámci zákona zpřísníme podmínky držení zbraně a zavedeme opakované psychotesty pro držitele zbrojních průkazů. Dnes je to tak, že stačí absolvovat psychotesty v úvodu při podání žádosti o zbrojní průkaz. Psychotesty se budou opakovat každých pět let,“ zdůraznil Lipšic.
Podle ministra nemohou být účinné zbraně v rukou osob, které představují riziko pro slušné lidi. „Vydal jsem pokyn, aby od středy byly všechny policejní jednotky ve službě vyzbrojeny samopalem vzor 61 Škorpion,“ dodal.
Zbraň: GLOCK
Me dostalo tohle.Ministr Lipšic připraví novelu zákona o zbraních a střelivu, aby automatické zbraně nemohly být využívány ke sportovním účelům, ani když jsou upraveny na jednotlivé výstřely.
A jak konkretne tady selhal system (system myslim nastaveni prisnosti/volnosti drzeni zbrani)?Nicméně moje myšlenka je ta, že tak jak většinou nesouhlasím s kritikou držení zbraní, která se zcela zavádějícím způsobem často objevuje v médiích a internetových diskuzích, tady (ač nerad) musím říct, že s ní částečně souhlasím. Je smutná vizitka, že to jako střelec připustím? Nemyslím si... Mám legálně držené zbraně rád a baví mě, ale nebudu je obhajovat vždycky a všude. Obzvlášť, pokud budou sloužit k těmto účelům.
Zbraň: Glock 17
Zbraň: Glock 17