Když sem viděl co všechno je cepp super schopnej prostřelit a jak se mu moc do deformace nechce, tak raději zůstávám u poloplášťů. Nicméně federál je federál, už aby byl zařazen
"I když násilí v obraně vždy bude v očích lidí pevných zásad smutnou nezbytností,
mnohem horší by bylo, kdyby pachatelé zla vládli spravedlivým."- sv. Augustin
Vzhledem k tomu, ze hydro-sok je neco, co SE ZACINA PROJEVOVAT az u strel leticich >700m/s, tak bych tomu moc neveril.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
CMK:
Hydrodynamicky raz telnich tekutin vznika v malem meritku i pri "pistolovych rychlosti" a to v zavyslosti na jejich tvaru pri pronikani tkani, nicmene k opravdu vyraznemu jevu dochazi (jak uz jsi uvedl) az pri rychlostech nad 700m/s .
Nicmene Lapua Super ma opravdu dle meho schopnost udelat na spici tlakovou vlnu, ktera krapet trha. Nicmene nebyl to zrejme konstrukcni zamer. V prve rade zrejme slo o zmenseni odrazivosti od pevnych prekazek.
No ja nosim zatim ty JSP od magtechu. Neni to hogofogo ale lepsi nez FMJ.
lapua cepp super je protiodrazove strelivo. chlap udajne polozil na spicku pravitko a povedal svieti sa, takze dutinka, takze expanzne- zakazane. skoda
Nechci se pouštět do polemiky o názorech, které byly interpretovány shora. Podle mých zkoušek do obvyklých vlhkých tlf. seznamů /dvoje zlaté stránky za sebou/ došlo vždy k průstřelu, výstřel na zadní straně v průměru cca 4 cm, pravidelně a čistě se rozšiřující od vstřelu. Nic opravdu objektivního, co se týká konstrukce primárně jako protiodrazové střelivo, jsem nikde nečetl. A zkoušky jsem dělal jak s náboji 9x19, tak s 38 Spl. Výsledek byl vždy stejný. Já osobně považuji střelu Lapua CEPP Super za jednu z nejlepších konstrukcí. A mezi těmi povolenými za vůbec nejlepší.
Prosím žádný flame, je to moje zkušenost a názor.