Turista ve Špindlerově Mlýně postřelil psa

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Alistaire » pon 31.7.2006, 12:40

na menší "zparchantělé" psy to asi nefunguje :? Můžu ukázat jizvu na kotníku...
já bych si s dovolením také vzal...

Příspěvek od provarenec » pon 31.7.2006, 12:43

Já si taky dovolím udělat závěr. Často chodím běhat - lesy, parky, pěšiny pro procházky atd... Častokrát se mi stalo, že venčení psi (od ratlíků po vlčáky) se za mnou rozběhli. Shrnuto - ve většině případů se ještě majitelé psů cítili dotčeni, že "svým během jejich psa provokuju". Můj závěr - asi 60% majitelů psů jsou neschopní idioti svého psa zvládnout. Chodím běhat i kolem cvičáku, ale tam si mě žádný pes ani nevšim. Takže asi to nebude zas taková provokace....
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Zbraň: Glock 17 Gen4

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 12:45

Alistaire:
Určitě si dodržel tento postup :?:
"Only the dead have seen the end of war."

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 12:47

provarenec:
je to tak, bohužel.

Příspěvek od stengan » pon 31.7.2006, 12:48

Tak to ti klidně na dalším srazu půjčím brita-ovčáka a stím si to budeš moct nacvičit a pak nám to přednéct jako vloženku do sebeobrany ale to že pes vyhraje je opravdu zdřejmný,ikdyž je to mazel prostě když útočí tak pes na poslední 2m zavírá oči a jde podle toho jak si to naplánoval a pokud se rozhodne že tě napadne tak prostě jde a je mu uplně jedno jestl se na něho koukáš nebo ne a vtomto případě si můžeš být jistej že tě napadne a bude tě štvát už jen z ůvodu že jsi mu uhnul psovi se neuhýbá!!!!!

Když pes loví tak je to stejný jak když napadá nebo se brání prostě si kreje oči a proto je zavírá pří posledním dopadu nohou před skokoem na cíl je zavírá a prostě útočí poslepu jako každé zvíře proto se stává že občas mine cíl a útok se opakuje po znovu naplánování protipohybů ale to jako chovatel plyšáků musíš vědet :lol: :lol: :lol:

pozor at nedopadneš jako štěpánoOndřej při předvádění sebeobrany to už by Seleg se nenechal ukecat a do tý nemocnice stím prokouslím krkem tě odvezl :wink: stengan

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pon 31.7.2006, 12:51

parabellum píše:abeille:
Selhání majitelky toho psa nepopírám, to je transparentní příklad.Ale neni přece možný aby člověk střílel na všechny psi co se k němu přiblížej a náhodou jsou to " bojová plemena". Nebo mi něco uniklo???
Dovolim si podotknout, ze tento argument patri spise do sfery odpurcu zbrani, ke kterym Ty jiste nepatris.
Nikdo zde (aspon pokud jsem si vsiml) zde nepsal, ze je (cituji) možný aby člověk střílel na všechny psi co se k němu přiblížej a náhodou jsou to " bojová plemena" (konec citace). Takovy argument zaznel az od tebe a prehanis.

Myslim, ze vsichni se shodneme na tom, ze pokud dojde k tomu, ze je ze zakona mozne pouzit zbran proti psu, je vetsinou take namiste ji pouzit.

Zustava tedy jedina otazka, zda slo v tomto pripade o skutecne trvajici hrozbu a nevyprovokovane skratove jednani ci postvani psa (se strelou zboku ci nahodou zezadu, pac se ten pes zrovna otocil), ci naopak o otreni se mazliciho se psa o dite a na provokaci ci utok ditete jednou steknuvciho, lec briskne odbehnuvsiho ke svemu panovi (a zezadu postreleneho). To tu ale nevyresime, pac nevime, co se vlastne stalo.

Jeste muj nazor zaverem: Pokud ma nekdo psa, ktery neni schopen odolat jednoduche provokaci, napr. ze na nej cizi dospely bafne, nebo ho cizi dite pri mazleni placne jemne pres cumak, pak by ho nemel poustet volne a bez nahubku.
Pes by mel byt pro sveho pana potechou a pro spolecnost nijakym nebezpecim. Pokud o svem psu vim, ze muze nekoho napadnout protoze bude gesto nebo nejakou malichernost povazovat za hrozbu pro sebe sama, pak bych ho nepoustel na volno. Ostatne, i se psem, se kterym nebyl nikdy problem a byl to spis "posera" jsem se stranil jakehokoli kontaktu s cizimi detmi. Preci jen, clovek nikdy nevi - a mrzelo by me zodpovidat za cizi poraneni - i kdyz si nedokazu predstavit, ze by k necemu doslo.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 12:55

Stengan:
Opět to raději necham bez komentáře, mysli si co chceš, podceňuj zkušenosti jiných, je to tvoje právo.

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 12:59

starosta.
opůrce zbaní rozhodně nejsem, jen se domnívam, že takový situace lze řešit jinak než střílením, nic víc, nic míň.

Příspěvek od stengan » pon 31.7.2006, 13:05

Chceš mi tvrdit že jsou všichni chovatelé blbí a veterináři taky jen ty jsi pestitel Plyšáků fakt to nemá cenu stebou probírat přečti si nějakou literetůru a zkus vychovat psa a potom zjistíš že je to něco uplně jiného než tady tvrdíš ale to poznáš sám.
Tímto se nadále zdržuji,protože je to oničem.stengan

Příspěvek od Starosta » pon 31.7.2006, 13:16

parabellum: Nic proti Tobe nemam, jestlize si to myslis, pak jsem rad a byl bych rad, kdyby bylo takovych (majitelu zbrani) vic.
Ja bych si to dovolil proti psum typu NO, nebo evidentne slabsi telesne konstrukce. Pokud by slo o vetsiho hafana, nebo "bojove plemeno", ci rasu, se kterou jsem nemel moc co do cineni, pripadne by slo dokonce o ohrozeni (nejen mych) deti, pak nevaham tasit a premyslet az potom.

Ja to vyhodnotim jako hrozbu umerne svym znalostem a shcopnostem. Pokud stejna situace Tebe nechava chladnym, to je jen dobre.

Ubyla by voda na mlyn tem, kdoz po precteni clanku nabydou dojmu (vzhledem k tomu, jak debilne je to napsany, se ani nedivim), ze ten chlap strilel evidentne nepravem, a zacnou hystericky volat po zakazu zbrani spolu s nesmyslnymi argumenty typu "za chvili se bude strilet po lidech, protoze se krive podivali, nebo po vsech psech, co nejsou na voditku".
Naposledy upravil(a) Starosta dne pon 31.7.2006, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Starosta

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 13:17

Stengan:
Koukam že už jsi nějakej vytočenej, v těch slovech co píšeš jsou cítit osobní útoky, je u tebe nornální mít za pitomce lidi co mají jinej názor?

Příspěvek od stengan » pon 31.7.2006, 13:35

Ne pouze tebe protože plácáš nesmysli.stengan :wink:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pon 31.7.2006, 13:39

parabellum: jiny nazor je samozrejme spravny, pokud ale sam neshazujes ten druhy nazor, ci schvalne nevymyslis totalni extremy. A tos tady bohuzel predvedl, tak o tom zkus popremyslet takto *4*.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Starosta » pon 31.7.2006, 13:40

...snad to zas nemusite tak hrotit :?:
Starosta

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 13:42

Starosta:
Já si nemůžu dovolit mít názor jako třeba Stengan, protože to bych minimálně 2-3X do měsíce po někom musel střílet, dostávam se dost často do situací že na mě někdo vyjede a jak sem už napsal 2X jsem byl ohrožovanej pistolí. Třeba mi ji jeden týpek strčil pod bradu, v tu chvíli sem ho musel zpacifikovat holejma rukama ( myslim že ještě dnes papá tekutou stravu :lol: :lol: :lol: ) protože než bych vytáhl pistoli určitě bych byl bez palice. Můj názor je takovej že použití zbraně je až ta poslední možnost a jestli mě kvůli tomu někdo považuje za slabocha tak je to jeho věc a já to budu ignorovat. Toť vše.

Příspěvek od stengan » pon 31.7.2006, 13:46

Nikdo tě nepovažuje za slabocha ale zkus se zamyslet proč ti lidé strkají pistoli pod bradu a proč tě 2-3x do měsíce napadají to mě se nestává asi to bude v tobě co ty nato zkus otom zapřemýšlet a potom si nebudeš muset dělat starosti jak dát pistoli mimo tovji hlavu tak aby tě někdo nestřčelil :?: :?: stengan :wink:

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 13:47

S474N:
Tak to se omlouvám.

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 13:52

Víš co Stengne, to je moje práce.

Příspěvek od stengan » pon 31.7.2006, 13:56

Nějaká divná protože se tím taky živím ale tolik ameriky přitom nezažiju možná je to proto že to prostě nepodcenuju a dělám to s láskou a píč...stengan

Příspěvek od para » pon 31.7.2006, 14:03

Stengan:
Já bych taky uvítal větší klid, ale to je jedno. Byl bych pro abysme to ukončili, já mam názor, ty máš názor a myslim že je blbost kvůli tomu na sebe útočit, je to zbytečný a věci to stejně neprospěje, co ty na to? :wink:

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz