Kapesní Glock - G 43 9mm Luger
Debata o pistolích GLOCK
Zbraň: ppk, SW shield
Re: Kapesní Glock - G 43 9mm Luger
A bročky v 9L jsou úplně k hovnu, pokud není cílem někomu okolostojícímu vystřelit voko.
Zbraň: Glock 43
O tom jestli jsou broky k něčemu dobré nikoho přesvědčovat nebudu. Každého věc. Ale to druhé video je dosti výmluvné, díky za něj. Jsou tu i lidé, které to zajímá.
Pumpa je krásná zbraň. Mám jednu dvojku a chodím s ní na holuby. Pro doktora - na ty asfaltové. Trap je super zábava. Kamaráda to tak zaujalo, že si taky koupil pumpu. Bohužel, nemůže použít automat na vyhazování holubů, protože jak cvakne závěr, holub letí. A tak stále musí někdo sedět u ovladače a pouštět ručně.
Pojďme ale držet vlákno - G43.
Na obrazku mas dnes vyskusany brokovy naboj CCI 9Luger. Vystrel zo vzdialenosti 5 metrov, zbran Glock 43, mierenka na stred bieleho obdlznika (11 x 15 cm). Myslim ze jednoznacne vidiet aka p.covina je spoliehat sa na toto "super strelivo".

Nasledne siel terc na 10 metrov a v ramci treningu na neho islo dalsich 100 ran. Nie uz precizne mierenych, ale dinamicky, strelecka abeceda: puzdro - DA - SA - prebitie - SA - SA - puzdro. (strielane uz SP-01)
Ako vidis, radsej sa naucit strielat, ako spekulovat nad nezmyselnymi alternativami.

Ohladne prebijaneho streliva, tak pri porovnani beznej ceny SB 8g a priemyselne prebijanymi ALSAmi u nas je rozdiel pri vystrielani 5000 nabojov cca 400,- Eur. Kto striela tisicku rocne to ma jedno.
Takze ja osobne odporucam na nosenie klasicky 8g celoplastovy ogival od osvedceneho vyrobcu. Ak niekto chce silou-mocou subsonic, tak napriklad Fiocchi robi ogival 10,5g. (Ak je to len koli ohluchnutiu po vystrele v uzavretom prisetore, tak je to dalsia blbost. Neohluchol som ani ja, ani niekolko dalsich ludi co poznam, napriek tomu ze v uzavretej miestnosti strielali.)
A este poznamka k tomu videu na youtube, brokmi strielali na 5,10,15 stop nie metrov.
Zbraň: ppk, SW shield
Brokový náboje vznikly pro revolvery k likvidaci hadů v končinách, kde jaksi žije hodně nebezpečných hadů (kdyby někdo dostal nápad střílet v lese hady do hlavy a podobně).

Jinak nosím právě ty od Libry. Jiné se v mém regionu nedají sehnat. To se týče přebití, tak mojí G43 to přebilo vždy, vystříleno okolo 100 nábojů. U jiných zbraní věřím že by to mohl problém.
Ale dost broků. Jak psal EvilGoo:
No, brokové náboje se tu na foru už řešily:
a) viewtopic.php ... ght=#12148
b) smula-posledn ... 10-40.html
Jenom obecně doplnění k nábojům - jak psal MBLUE a já se tak určitě chovám. Nosím to s čím střílím. Je pro mě důležité, když už tedy mám zbraň, tak vědět že je spolehlivá jak ona, tak střelivo. Federaly jsou krásné a určitě kvalitní - ale sehnat je v množství se kterým mohu trénovat prostě nejde.
Střelbu bez sluchátek osobně považuji za hazard se zdravím. Na jaře, na svých cestách jsem se zastavil na jedné střelnici. Správce střelnice zaujala moje G43, požádal mě o vyzkoušení. Stáli jsme pod ocelovou konstrukcí na které byl jako stříška připevněn vlnitý plech - cca 2*3m. Byl jsem z toho půjčení tak nervózní, že jsem si nenasadil sluchátka. Prásk - dva měsíce mi pískalo v uších a teď si musím brát sluchátka i na malorážku, jinak se mi pískání tak na dva dny opět vrátí. Pokud budu muset vystřelit, sluchátka hledat nebudu, ale jinak bez nich ani ránu.
Zbraň: GLOCK 17
To je zajímavý test, zkusím si to, až budu na střelnici. Chápu dobře, že je to držení jednou rukou?
Ohledně toho příkladu s běžícím psem, pár věcí mi nepasuje:
a) když mám čas, tak si zamířím - nemá cenu plýtvat náboji, také proto se učí nějaký střelecký postoj, držení zbraně a "zapíchnutí"
b) po prvním výstřelu nestahuju ruku, ale provedu korekci zamíření a opakuju
c) když se pes už zakousl, najdu ho přesně na konci svého údu, kde bude mít jen rychlost mého zoufalého mávání a dobře definovanou polohu
c+) zakousnutý pes obvykle zvládá i bití holí nebo pěstí (adrenalin?)
d) není otázka, jestli broky trefí, ale jestli ti zajistí nějaké sekundy navíc? Pokud se pes nezastaví a nebude přemýšlet, co ho zrovna bouchlo, tak moc času nepřibyde
Ale to jen šťourám

Ten "test" je střelba jednou rukou. O to je to těžší

Ale za C je dobré

Myslim ze viac zbieras skusenosti na youtube ako na strelnici.
Zatial si nedal ziadnu konkretnu informaciu. Ziadna fotka, ziadny nazov strelnice. Kamarad vynikajici strelec... Co je vinikajici strelec? Aku disciplinu striela? Ake ma vysledky? Mozno sa mylim, ale myslim si ze toho moc odstrielane nemas a prisiel si si sem pokecat a veciach co si sa niekde docital, videl na videu, alebo pocul.
Všichni dobří lidé - opatrujte se a zbytku děkuji. Jsem zase o zkušenost bohatší.

Zbraň: glock 17

Nicmene, mam dotaz spojeny s G43, ale muze to byt i ve vlakne pro Grip pro Glock, tady to tolik nezapadne

Stava se mi, ze mi ta cast TalonGripu - pravy spodni (jsem pravak) "camfourek" na hrbetu postupne cestuje smerem dopredu jak zbran drzim a strilim. Proste se zahreje, lepidlo povoli a po strelbe je to narvane vpredu.
Kdyz to zakapnu vterinakem, tak to pak nedostanu dolu z ramu tak dobre jako to lepidlo toho gripu, ktere by melo jit alkoholem.
Ma nekdo jiny napad ci radu jak to "ukotvit"? Rezat bych to zatim nechtel.
Dekuji za reakce
To pitt: Tobe to taky cestovalo?
Zbraň: GLOCK
Zbraň: GLOCK 17