Naboj v komore - ANO ci NE?
Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
Zbraň: 3 kusy
Re: Naboj v komore, ano ci ne
nezpochybňuji, že mít nadrcnuto ti dává výhodu rychleji vystřelit, a tasit a rovnou střílet, ale mít zbrań v kapse bundy ti dává výhodu oproti zbrani v pouzdře.
Nicméně pro mě je natažení závěru další aspekt, který mi může pomoci předejít (zastrašit agresora) výstřelu.
Nevím jak Vy tady, ale já jsi nejsem jist, že bych nakonec opravdu chtěl vystřelit a myslím si, že do posledního momentu než by člověk spustil spoušť by nebyl schopen na 100% říct..ano nemám s tím problém někoho zhasnout.
Lidi mají problém někomu vrazit a zhasnout někoho si myslím, že bude ještě jinde.
Proto já volím OUT mám lepší pocit bezpečí a dává mi to ještě jeden krok a čas na to, abych zhodnotil situaci než budu muset střílet.
Zastrašit natažením mohu i s nábojem v komoře. Ale to už tu řečeno taky bylo.
K jistotě: Tady jde zase o to, že dokud si nejsem jist, že to jsem schopen udělat, pak nehodlám dát najevo, že železo vůbec mám. Pokud bych žil s tím, že ani po tasení tu jistotu mít nebudu, pak je lepší nenosit vůbec. Když tasím, musím si být jist tím, že to jsem schopen a ochoten to udělat. Po tasení spoušť nestisknout může být už jen otázkou taktickou, související se změnou situace, nikoli filozofickou. Ale když ji tasím, musím už počítat s tím, že to prostě bude nutné, a že to udělám (zdě říkám počítat s tím - nestisknout mohu vždy).
toť můj názor... každý tedy jak mu to vyhovuje (ovšem neargumentovat nesmyslama

a jak poznám, že to jsem schopen udělat, co mi řekne ano už jsem na metě, zhasnu lidskou bytost bez mrknutí oka, když budu muset?
Objektivně to lze pak zodpovědět až poté, co k té situaci skutečně dojde.
No vidis a ja zrovna znam cloveka, ktery nosi za pasem klasickou petasedmu a v kapse myslim CZ92, kterou pouziva doslova receno jako "priloznik", neboli pres kapsu vesty prilozit a odmacknout. Ja ho znam od nejakyho roku 2005 a ani predtim a ani ted se s tim zadne nestesti nestalo.Carloss píše:To s tou kapsou je myslím něco kapku (dost) něco jiného. V kapse nosím spousty jiných věcí (klíče, drobný...) Není definována poloha zbraně... to není vůbec bezpečný.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

ale musíš uznat, že je to nejlepší způsob jak nepropásnout ani setinu vteřiny (žadné tasení) rovnou BUM. Však pro mne nemyslitelé zde již odpadá další faktor a to zastrašení zbraní.
Včera večer jsem tak dumal jak by se dala otestovat psychika člověka zda je připraven střelit do agresora. Vzpoměl jsem si na jednoho mého dobrého znamého který pracuje u ozbrojených složek (nechci specifikovat u jakých) jako odstřelovač a povídal mi, že běžně se tam testují tak, že v natažené ruce drží krabičku od cigaret a jeho kolega leží 100 metrů od něj a puškou ráže .308W musí tu krabičku první studenou ránou trefit.
Tak mne napadlo, ale předem upozorňuji, že je to dost šílené a já bych rozhodně na to neměl toto otestovat a ani nikomu to nedoporučuji!!!!!
EDIT z důvodů nepochopení jsem to smáznul
Vím je to dosti šílené, ale chci tím jen nahodit atmosferu jak by Vám asi v takovémto testu lítaly myšlenky hlavou...a te´d si představte, že jste na ulici a máta zhasnout frajera...mslím, že to chce pořádnou dávku odvahy nebo naopak strachu o svůj život.
Dlouho jsem váhal jestli to sem mám vůbec napsat ten test, tak prosím pohlížejte na to s nadhledem jde jen o fikci...NEDĚLEJTE TO!
Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
Já sám za sebe jsem si v tom udělal jasno ještě před nákupem zbraně - každý, kdo chce sáhnout na zdraví mých blízkých, nebo mne samotného, je pro mne bytostí na kvalitativně nižší úrovni a pokud svůj čin myslí vážně, bude pro společnost jen dobře, když jej z ní vyřadím.
V jednom starším českém filmu je památná věta: z vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem... Aplikováno na náš případ - čin jinak naprosto nemyslitelný se vůči zmetkovi, vydělujícím se vědomě svým chováním z norem společnosti, stává v zájmu společnosti omluvitelný...
AreYou - raději se k tomu, cos napsal, nebudu ani vyjadřovat a napíšu jen tolik, že člověka, který by tohle udělal, považuji za ZRŮDU!!!
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.
A taky mi chybi prvni pomoc...zbran byla zajistena, svrsky odkryl aby ukazal ze nic dalsiho uz nema...asi to zraneni nebylo vazny

...kazdopadne pokud se jedna o otazku zda v komore ci ne, myslim, a za sebe rikam ze ano-v komore. Proc taky ne ? Mam Glocka...supr kver se trema pojistkama...kvalitni pouzdro...a verim sve zbrani a svym schopnostem, resp. nacviku bezp. manipulace. Pokud nekdo vaha aby mu naaahodou nespustila sama, tak bud nema zbran v poradku,nebo je psychopat kterej se boji nejen ze bude napaden nekym,ale i svou zbrani

A kdyz to vezmu prisne hypoteticky, ani tak bys nevyzkousel pripravenost nikoho k nicemu, jen schopnost nekoho pripadne omylem zabit. I hypoteticky je to proste debilita.
-- Si vis pacem, para bellum --
Nikdo, ale taky od stolu nemůže říct, že by pokud by to situace vyžadovala dokázal stisknout spoušt neb nikdy nevíte co se bude dít...není to černobílé!
Jak jsem psal ten test nutno brát s nadhledem a to hodně, hodně velkým.
V tom testu šlo hlavně o myšlenkové pochody "dala tam opravdu tu sušilku jak měla, nemáme s manželkou problémy nechce se mě zbavit nedala tam ostrej s tím, že se odprásknu a ve skutečnosti odprasknu jí...." nebudu to více rozmazávat, abych se nedostal do ještě většího nepochopení.
Pokud to někoho negativně rozhodilo omlouvám se.
VIP exot fóra
Zbraň: CZ75 Compact,858,
Za normálních okolností se nesměju žádným lidským neštěstím ba naopak se cítím solidárním AVŠAK pokud už mát až takové nápady tak bych se s velkym prominutim i zasmál kdyby tvá žena či matka lehla před tebou na zem a ty koukajíc na zvětšujíí se loužičku krve u jeji hlavy řekneš .HUPS

Lidí jako ty tu právě potřebujeme protože mi je jasné ,že jednou tě to bude tak hryzat ta myšlenka že pujdeš do lesa odkráglovat nějakýho bezdomovce ... chápu no,maso je maso... papír omrzí

buď sis to pořádně nepřečetl nebo jsi úplně blbej!
Nicméně jsem ten test smáznul, abych nemusel číst dále podobné kraviny.
Občas se něco člověk snaží říct a nějak podat a je nepochopen, tady si myslím, že se to stalo bud jsem to já napsal tak, že to nevystihlo co jsem chtěl nebo to naopak budilo dojem jaký jsem nechtěl.
Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
Ale mít ty pochyby už dopředu, už dopředu váhat nad tím, zdali budu ochoten a schopen zbraň použít, tohle by dle mého člověk měl mít vážně už sám v sobě vyřešeno dříve, než si tu zbraň pořídí, případně, než ji začne nosit.
Proto pokud tyto pochyby v sobě máš - raději vážně nenos, to zaváhání by se Ti mohlo stát osudným, nejen Tobě, ale třeba i tomu (té, nebo těm) s kým zrovna půjdeš..
trochu s tebou nemohu souhlasit v tom , že (Proto pokud tyto pochyby v sobě máš - raději vážně nenos, to zaváhání by se Ti mohlo stát osudným, nejen Tobě, ale třeba i tomu (té, nebo těm) s kým zrovna půjdeš..) pokud nebudu nosit nebo budu nosit, ale nejsem rozhodlej, že bych použil a nepoužiji je to stejné jako bych nenosil...nevidím v tom rozdíl.
Ale já raději budu nosit s tím, že se uvidí jestli to zvládnu nebo ne....pro mě není momentálně moje obrana založená na zbrani, tu bych opravdu tasil až úúúúplně v krajním případě.
VIP exot fóra
Zbraň: CZ75 Compact,858,

četl jsi tam toto, viz níže to jsem tam napsal velice tlustě!!!!!!!!!!!?
Tak mne napadlo, ale předem upozorňuji, že je to dost šílené a já bych rozhodně na to neměl toto otestovat a ani nikomu to nedoporučuji!!!!!