Nejlepší střelivo 9mm na nošení
Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení
Exot fóra
Re: Nejlepší střelivo 9mm na nošení
(Já osobně Magtech SJ-SP 6,15g nebo Fiocchi Black Mamba)
Exot fóra
Takže to střelivo je zakázané. Proč není vhodné normální Sellior&Bellot FMJ na sebeobranu? Je to slabé nebo jaký je důvod? Nezneškodnilo by to útočníka? Omlouvám se za tenhle typ otázek ale fakt o tom absolutně nic nevím.
Vsechno, co je tu napsane je pravda. Jedina vyjimka - jsou zakazane FMJ.
Takze si to cely procti, vypust pozitivni nazory na EFMJ a mas odpoved.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Exot fóra
Zbraň: GLOCK
A netvrď mi, že si to celý přečetl a není ti jasný proč FMJ není nejvhodnější na obranu...
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Ja bych tomu i verilSobull píše:A netvrď mi, že si to celý přečetl a není ti jasný proč FMJ není nejvhodnější na obranu...

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
Exot fóra
Adam píše:Pročetl jsem si poctivě tohle forum
Vážně myslíš, že má pak někdo chuť ti vůbec něco psát?Adam píše:Mně se to nechce číst.
Protože spousta inteligentů už tady o tom diskutovala. Tobě se to nechce číst, jim se zase třeba nechce to znova psát.Adam píše:Proč se tu nenajde žádný inteligent, který by prostě napsal "Kup si tenhle náboj protože má tyhle a tyhle vlastnosti, nekupuj si FMJ protože má tyhle a tyhle vlastnosti"????
Exot fóra
Takže cmk a Sobull: Ano, asi jsem vážně největší hlupák na celém foru, protože jsem si celé vlákno přečetl (tentokrát to není lež ale pravda) a přesto nevím, který z legálních nábojů je nejvhodnější na obranu (tj. největší pravděpodobnost že jím zneškodním útočníka) opravdu tady není žádný konkrétní příspěvek. Mohl by mi tu někdo ukázat nějaký normální příspěvek informační hodnoty ve smyslu "Tenhle druh náboje je nejvhodnější protože když jím zasáhneš útočníka stane se tohle a tohle, tenhle (FMJ) je nevhodný na obranu, protože když jím zasáhneš útočníka stane se tohle a tohle.."???
Jelikoz se do ted nikdo nikde nevyjadril: "toto je jednoznacne nejlepsi na noseni" a mel to podlozene nejakym empirickym vyzkumem a nezvratnymi fakty, tak hadej co by se stalo, kdyby ti lidi zacali na kazdou opakovanou otazku.
VUBEC NIC !!!
Zase by se dokolecka psalo totez !!!
Proste neexistuje jedno legalni, vyborne, ktere by splnovalo vsechny aspekty, ktere by to splnovat melo. TECKA.
Parametry jsou:
- tvrdou prekazkou pri kolmem narazu projde
- pri bocnim narazu se rozpadne
- mekke tkani preda celou energii a neprojde skrz
- je spolehlive a vyztreli vzdy, kdyz je treba
- neni nachylne na mensi naraz uderniku (setrvacnost pri padu u zbrani bez blokace uderniku apod...)
PS: ano, spletl jsem se, chtel jsem napsat EFMJ. Z kontextu je to mysli zrejme.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Exot fóra
Jsou levny, obecne komoly kuzely spis neproletej, zvlast maji-li plochou spicku.
Coz tyhle naboje maj.
Ale ze by to byl proti obyc. nabojum nejakej velkej rozdil, to neni.
Naopak - maji mensi delku - chce to je poradne odzkouset, v nekterejch bouchackach se sekaj o nabeh.
Premyslim jestli si na noseni nekoupit ty Black Mamby, zatim nosim obyc nontoxy. Az to budu chtit hrotit, tak doma mam pripravenou krabku EFMJ

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
Zbraň: GLOCK 17
Mam i Bcko, takze cekam, z jake dlouhe je budu moct vystrilet.
Zbraň: GLOCK 17