Jestřábe - za 1. bych Ti doporučil malou exkurzi do nějakého výkladového slovníku pro používání cizích (tedy původem ne-českých) slov.
Dogma je volně přeloženo nějaká základní pravda, o které se nepochybuje, neboť je sama o sobě zcela zjevná. Původně se toto slovo používalo ve vztahu k náboženství a jeho neměnným "zjeveným pravdám", později se rozšířilo i na více civilních oblastí. Můžeme se tedy setkat s výrazem "dogmatické tvrzení" - ač výkladově je to poněkud nesmysl, když slovo dogma je tvrzení samo o sobě.
Ale i při značné volnosti při používání slov si pod výrazem "dogmatické setkávání" prostě nedokážu cokoliv smysluplného představit.
2. Nepíšu, že Ty konkrétně jsi apriori proti všem nosičům - píšu jen svůj názor (podepřený osobní zkušeností se dvěmi policisty, s nimiž oběmi se znám dlouhá léta a jeden z nich je dokonce kamarád z doby našeho dospívání), že "zaměstnanci ozbrojených složek jsou tak nějak z principu výkonu svého povolání proti legálnímu vlastnictví střelných zbraní civilisty".
Neodvážil bych se takto jednoznačně ohodnotit konkrétní osobu (v daném případě Tebe), ale vyjadřuji svůj názor k celé skupině státních zaměstanců. A je docela rozdíl mezi tím, jak jsem tu větu napsal já a jak jsi napsal Ty, že jsem ji já napsal - nebo ne?
P.S. A to nemluvím o skutečnosti, že když jsem svého kamaráda vyzval, abychom si společně zašli na střelnici, tak z něj vylezlo, že střílel naposledy někdy před půl rokem, povinnou krabičku nábojů - a vzhledem k tomu, že já se snažím chodit zhruba 3x do měsíce, pokaždé 150 kousků, tak bych prý měl velkou výhodu, nicméně prý natrénuje a pak zajdeme - no, těším se na to..
A docela bych takovýto typ příslušníka chtěl vidět na nějakém Tebou zmiňovaném kurzu, zdali by jsi i vůči kolegovi byl tak kritický, jak kriticky se vyjadřuješ k civilům.
P.P.S. Tenhle příspěvek je napsán vědomě v poněkud útočnějším duchu, ale přirovnání k CW beru když ne jako urážku, tak jako v diskuzi nefér pokus o shození oponenta jeho zesměšněním.