Ukrajina 2014

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: Glock 19

Re: Ukrajina 2014

Příspěvek od Bukowsky » pon 08.9.2014, 7:16

Pupak: Naprosta pravda pane... Nesnadno by se hledal vetsi odpurce ruske filozofie a myslenky, nez jsem ja. Jejich zpusob smysleni, konani a hruba neucta k lidskemu zivotu,at uz cizimu,ci vlastnimu, ve me zadne sympatie nevzbuzuji.
Pravdou ale zustava, ze Ukrajina dlouho plnila jasne danou roli a botoxovy imperator pouze chtel,aby to tak zustalo, coz neni tezke pochopit...Taky bych si nepral mit souseda s uchem nalepenym na dvere meho bytu.
Na druhou stranu do te rovnice nezapada fakt, ze kazdy narod by mel mit moznost se svobodne rozhodnout,jakou cestou se vyda a jako takove by mu to melo byt svobodne umozneno. Neni uplne koser zdedit ulohu neutralniho pasma mezi dvema kolosy a smirit se s tim,ze at uz jsou ma prani jakakoliv,budu zit tak,jak mi bylo predurceno. Jsem velkym zastancem a propagatorem myslenky,ze clovek by si mel zit tak, jak mu to jeho schopnosti, vule a ochota na danem cili pracovat, dovoli.
Jestli Ukrajinu k prozapadnim myslenkam nekdo popichoval,nebo ne, je vedlejsi. Pokud mi nekdo nabidne vizi,ktera je pro me zajimava natolik,ze jsem ochotny za ni jit - je to me rozhodnuti a nemelo by mi byt upirano. Je jasne, ze v meritku vyvoje narodu je to vyrazne citlivejsi zalezitost, ale princip zustava.

Shi

Příspěvek od Shi » pon 08.9.2014, 11:09

Pupak píše:Jsem taky adorant Putina když napíšu, že v situaci okolo Ukrajiny se chová mnohem racionálněji než západ? Nešlo by to bez nálepek jako adorant a Putler?
Putler je poměrně trefné označení až na to, že Hitler byl blb. Putin rozhodně hloupý není a o to je to děsivější.

Adoranti je rovněž trefné označení, jenomže oni neadorují Putina a jeho racionalitu, ale adorují bezmála cokoliv, co Rusko, při své snaze zvětšit zónu svého vlivu, udělá.

Ano, Putin postupuje racionálně a skvěle hraje svou šachovou partii, zatímto protistrana stále ještě nad pravidly hry Dáma marně hledá jak Putinově šachové partii čelit.
Konstatování, že Putin je lepší není adorování, to je realismus.
Adorování je schvalovat to, co Rusko na Ukrajině a jinde dělá ve snaze obnopvit SSSR a k tomu ješě opakovat průhledné polopravdy, které Moskva produkuje - viz kterýsi zde odkazovaný článek na zvědavci, který popíral i věci, které Moskva sama už přiznala.
dastin píše:myslim ze z tema vymytejma mozkama nema cenu diskutovat.

Tesne pred prevratem jsem delal v zahranici v americke firme Stanley automatic-doors, kdyz bylo na vyrobcich made in USA, myslel jsem, ze to spadlo rovnou z nebe.

Probral jsem se ...

Nenavidel jsem rusaky, protoze jsem si myslel, ....

Ca. pred rokem jsem ale prozrel ...
O vymytých mozcích tady mluví ten pravej, kterej sám připouští, že názorově lítá odezdi ke zdi a mozek si nechává vymývat pravidelně :-D :-D

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 15:20

Pupak: Mezi racionální a morální, tedy řekněme správné, rozhodně nelze vždy dát rovnítko. Ostatně zatím co "prozápadní" diskutující nemají problém s přiznáním, že zdaleka nikoli všechno zpoza západních hranic Ukrajiny je pro tuto zemi nejlepší, stejně tak neschopnost (v lepším případě) západních "vůdců" je jimi zřetelně pojmenovávaná, tak jejich oponenti se omezují takřka pouze na citace propagandy a na případnou kritiku reagují frenetickým jekotem. Myslím tedy, že moje konstatování bylo poměrně správné a trefné. Sám se tedy zařaď, kam je libo.

Příspěvek od Pařez » pon 08.9.2014, 20:15

Tady je podle mě velmi pěkně vyvážený komentář:
Vzkaz summitu NATO Putinovi: Východní Ukrajinu si klidně vezmi!

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... dne-vezmi/

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pon 08.9.2014, 22:10

Především mi vadí tvrzení, že když íkám, že "západ" to dělá špatně (jako že dělá), že nutně musím stranit té druhé straně, tedy Pusinovi a Rusku. Ale nakonec.. mezměmež v úvahu několikero drobností: 1. "Západní" společnost vykřikuje slova o demokracii, toleranci, humánnosti... Přitom: Kdekoli na světě se najde kdokoli, kdo chce "svůj" systém namísto toho "západního" je ten špatný, terorista, agresor... a je nutné je vymítit. 2. Kdo za posledních nejméně 20 let ve světě válčil? Rusko? No... nevím. Ale vím, že "západ" v čele s USA pod záštitou OSN. 3. Kdo z tohodle (a jiných) a jiných konliktů prifituje? Ani neodpovídám... 4. Bělošská společnost v USA má po dlouhé době nižší porodnost, než "afroamerická". Evropa stárne a vymírá. Tyto aspekty mají samozřejmě dvě strany: a) Máme vymřít? Jestliže ano, pak pokračujme v odporu proti přílivu jiných kultur. Tak jim ale uvolíme místo sami. b) Jestliže nemáme vymřít, pak bojujme. To ale vyžaduje opustit naše teze o multikulti, demokracii a toleranci... Jenže to stejně vymřeme. A rychleji... Není tedy z toho pro nás, jako "západní" kultury východiska. Těm "jiným" prostor uvolníme dříve nebo později. A teď se zeptám: Co je příčinou? Příčinou nejsou ony "jiné" kultury, ale náš konzumní způsob existence. Závislost na technologiích, průmyslu, ekonomice a s tím související honba za mamonem, pohodlím.. indexovaným měřítkem toho je "procento ekonomického růstu"... pochopitelně v dolarech... Bohužel... ty "pronárody, které "po nás jdou" mají mnohem banálnější měříka... Schopnost přežití... Ta je u nás totiž minimální... A ve výsledku si myslím, že bde rozhodující...
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: G17 gen 4, g43

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 22:34

Carloss: upravil bych ti bod 2. USA válčili se záštitou OSN i bez záštity OSN...... A to v případě Iráku, aby svrhli Husajna a nastolili tam pořádek, se kterým si teď neví rady... Vzpomeňte si na tu mediální masáž, jak nám ukazovali sklady zbraní hromadného ničení. Záběry ze satelitů, bezpilotních letadel... V případě sestřeleného letu nad Ukrajinou tvrdili, že mají důkazy, ale nechtějí je zveřejnit, protože by svět viděl jakou mají technologii, ale před deseti lety to nevadilo... No každopádně mandát OSN nedostali..

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 22:36

A básník tím chtěl v tomto tématu sdělit přesně co?

Příspěvek od Carloss » pon 08.9.2014, 22:42

Jistě, souhlasím... Tak to poupravím takhle: Se souhlasem, nebo mlčením OSN... A ještě bych přidal další bod: Všiměte si, dko byl "konstruktérem" diktátorů posledních let? Rusové snad? Pokud je mi známo, tak spousty z nich byli původně jen rebelové, které vyzbrojil... kdo...? CIA!!!! Právě v boji proti komunismu!!! Jenže.. co ono se nestalo... Vyzbrojení partizáni... Co se asitak mohlo stát??? Ovládnout stát a chtít víc a víc moci... Ale v podstatě jen doma. USA jim naslibovala ale při tom je chtěla ovládat. Jenže to nikomu z nich, vcelku pochopitelně nestačilo, vždyť měli za zády "velkého bratra". Tak co by si nedovolovali... Doma... A tak vznikl Pinnochet, Husain... a mnoho dalších. A teď je nazýmáme teroristy? Dyk je USA vyrobil!!!

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 22:43

Znovu, s okupací či rozdmýcháváním nepokojů na Ukrajině to má společného přesně co?

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 22:48

No má to společného to, že kdyby nezačal vát západní vítr na ukrajinském Majdanu, tak se tam teď nemuselo dít co se tam děje...

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 22:52

Jistě? Takže lidi maj držet hubu a krok, aby se medvěd náhodou nezlobil? Nebo zatímco jedna strana může za potlesku konspiračních a jiných teoretiků používat armádu, tak druhá civilizační strana evropské mince si nesmí dovolit ani trochu agresivnější diplomacie? Je adekvátní odpovědí na nabídku smlouvy okupace části území?

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 22:56

Lidi si mohli demonstrovat...to co tam proběhlo nebyla běžná demonstrace...ale něco, co se západní demokracii obvykle nelíbí... Pokud se Ukrajincům něco nelíbilo, mohli to dát najevo při příštích volbách...
Toho Janukoviče si tam s jeho vládou zvolili sami Ukrajinci ve svobodných volbách, které pořádala expremiérka Tymošenková.

Příspěvek od Carloss » pon 08.9.2014, 22:58

Mno... mě by zajímalo, kdo je vlastně tím agresorem... Pokud je mi známo, když se rozpadla Varšavská smlouva, která mj. vznikla jako reakce na vstup SRN do NATO, tak nato tvrdilo, že se nebude rozšiřovat blíže k Rusku. Když pak jistá skupina výýchodievropských zemí byla přijata do NATO, tak bylo rusko ujišťováno o tom, že se NATO dále rozšiřovat nebude. Pak přišly další země a další ujišťování... Mě to přijde, že jako Hitler se tu chová spíše Západ... Ten taky vždy schramstnul jedno s tím, že to je poslední... a pak... Znova... a znova... Putin jen nevykřikuje, "že přiváží světový mír" jako Chamberlain v r. 1938. A o tomto principu se lze dočíst dokonce i na mmoha nejenččeských, ale i světových ser verech.
Tak asi tak to souvisí.

Tak pokud je mi známo, medvědovi se ani tak žrát nechtělo... Ale spíše vlkovi nějak došla teritoria a zdroje... btw, všechny vyspělé civilizace vymřely tak rychle, že o tom dnes vedeme vědecké spory... Takže pojem "vyspělá civilizace" ve mě vyvolává spíše pocit sice vrcholu, ale hoooooodně rychlého pádu... Ty civilizace totiž přestaly respektovat základní darwinovský princip: "Přežije silnější".

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 23:04

Jurda: Tys tam byl? Takže je adekvátní reakcí na vnitropolitickou otázku souseda jeho okupace?
Carloss: Takže, který stát NATO běžně okupuje své sousedy? A znova. Jak to co říkáš, souvisí či snad ospravedlňuje ruskou okupaci části Ukrajiny a rozdmýchávání dalších nepokojů?

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:08

Okupace znamená, že obyvatelstvo na okupovaném území nesouhlasí s okupací.... jak jsme ovšem mohli vidět ze sdělovacích prostředků, tak tomu tak není.. S tím co nazýváš okupace nesouhlasí v Kyjevě... Přesnější přirovnání by byly sudety...
Mno byl jsem tak asi jako ty...

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 23:11

Okupace je ovládnutí území jiného státu, doporučuji doplnit základní vzdělání. A mimochodem s těmi Sudety je to poměrně trefné. Jsem tedy v takovém případě toho názoru, že je třeba neprodleně vrátit Německu neprávem upírané území, přesně tak, jak stanovuje Mnichovská dohoda.
edit: Takže jsi tam nebyl. Výborně a kolikpak znáš přímých účastníků? Případně z jakých všech dalších zdrojů čerpáš? A odpovíš konečně na moje otázky?
Naposledy upravil(a) Biggles dne pon 08.9.2014, 23:12, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:12

jo a vnitropolitická otázka skončila zápalnými lahvemi na majdanu a útěk vlády a dosazení lidí do vedení státu, které si většina Ukrajinců nezvolila... Kuba si Kastra dosadila asi taky vnitropoliticky...

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:13

Sudety se dořešili po válce demokratickým odsunem Němců... pokud říkáš A, je třeba říct i B

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:15

Z čeho čerpám??? No máme doma televizi a internet...No a ty zprávy si tak nějak přeberu podle svého úsudku..ale jestli máš nějaké svoje poznatky třeba z Donbasu jako přímý účastník, tak je sem hned sděl a já přehodnotím svůj názor na situaci..

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 23:18

Pro koho tak skončila vnitropolitická otázka? Ony ty "lahve" snad létaly na ruské území? A už dokážeš sesmolit alespoň nějakou odpověď?
Já říkám obvykle celou abecedu. A tvrdím, že odsun rozhodně není řešení otázky tak, jak byla nastolena. Pokud je Krym ekvivalentem pro Sudety v diskuzi a je dáváno toto řešení za správné, je nezpochybnitelně stejně správné a nutné vrátit námi uloupené území Německu (a mimochodem už slyším ten ryk, kdyby ukrajinská vláda jen naznačila kompletní zpakování rusky hovořícího obyvatelstva ze svého území, a to nejen v Kremlu, ale i tady :lol: ).
A pokud se týká mých zdrojů, tak ano, nemám jen běžné zdroje (mainstream), včetně internetu...on rozhovor s běžnými místními lidmi dosti napoví...
Naposledy upravil(a) Biggles dne pon 08.9.2014, 23:20, celkem upraveno 2 x.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz