GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: Glock 17

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od Slim » čtv 15.9.2011, 23:06

Konkrétně to byly SB subsonic 140grs - nevím, jestli SB dělá ještě nějaký jiný subsonicy. Ty stejný jsem pak dostřílel z G17 a tam už to bylo okej. 26 má oproti 17 pevnější pružinu - minimálně co jsem schopen porovnat u třetích generací. Takže mi to připadá pochopitelný; těžší střela, míň prachu a silnější vratná pružina rovná se menší schopnost natažení závěru. Nebo se pletu?
Z G17 jich mám vystřílených už pěkných pár set a bez jediné chybky, tady mě to překvapilo hned u první krabičky použité u G26. Ale třeba je to náhoda. Sám jsem zvědavej na subsonicy nějaké jiné značky.
Nemo contra deum nisi deus ipse

Příspěvek od cony » čtv 15.9.2011, 23:34

Co jsem měřil subsoniky od SB z G17 tak to mělo faktor těsně nad 125 tzn nějakých 126,127. Jsou to docela čajíčky.

cmk

Příspěvek od cmk » pát 16.9.2011, 9:50

Divny hradla. Ja nameril faktor pres 125 z Glocka 26...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Jindrich » pát 16.9.2011, 13:10

Slime, dělají ještě 150 grs.

Zkus schválně ty American Eagly (147 grs.) a dej vědět, jak ti chodí.
Bez Glocka ani ránu

Příspěvek od Stenny » pát 16.9.2011, 16:23

Z Glocku 26 jsem 140 gr SB subsoniků vystřílel přes 200, ani jedna závada. Ale mám ho "rozšlápnutý", pružina je citelně měkčí, než byla na začátku. Takže asi otázka konkrétní zbraně.
American Eagly jsem koupil na zkoušku a v krabičce jsem našel náboj se shrnutým okrajem nábojnice; sice šel do komory a bez problémů vystřelil, ale pokračuju v používání SB.
Mají někde v Praze ty 150 gr subsoniky? Docela rád bych je zkusil.

Příspěvek od cony » pát 16.9.2011, 19:35

Hradla jsou v pořádku, naměřené hodnoty mezi 905 a 918 FPS. Teplota měření 24°C vzdálenost od hradel 2,5-3m, zbraň G17. tzn faktor 126,7-128,52. Prostě čajíčky. Měřil jsem i Fiochi a ty byli někde jinde :D

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od Slim » pát 16.9.2011, 20:53

Já to střílel z úplně nové G26, takže je možný, že se ta pružina ještě trochu ochodí, uvidíme.
American Eagly bohužel tuším v Brně ani v okolí nemají, takže až se dostanu do Prahy nebo někam kde je uvidím tak je zkusím prohnat hlavní a uvidíme. Nebudu šestadvacku do té doby moc střílet, ať mají stejný podmínky v podobě neochozené pružiny :-)
Nemo contra deum nisi deus ipse

Zbraň: G17

Příspěvek od Pontiac_CZ » čtv 12.1.2012, 20:00

Dnes jsem na střelnici zažil sérii závad, které mě postrašily: v mé G17 se při podávání vzpříčily náboje. A to tak, že ten zub dole na závěru, který vytahuje náboje ze zásobníku a tlačí je do komory (nejsem schopen najít, jak se tomu bazmeku říká, měl jsem za to, že podavač, ale to je součástka zásobníku) zůstane v drážce (!) náboje.

Nepříjemná závada, zaseklé to bylo fest, tahání za závěr nepomáhalo. Musel jsem vyhodit zásobník, pak šel závěr potáhnout a náboj vzápěti zapadl do komory.

Stalo se jak u přes pět let starých zásobníků, tak u jednoho nového (tak rok).

Nebyl jsem snad tři měsíce střílet, může to být úchopem? Už jsem měl takové absence, ale ne závady po nich.

Náboje byly ze stejné šarže (krabičky), ze které jsem střílel minule. Přišel jsem s čistou zbraní (nějak kolem Vánoc jsem se dokopal k vyčištění).

Možná ještě netypické pro mě bylo, že tentokrát jsem si zásobníky (střílel jsem ze tří) kompletně nabil doma už předešlý den večer (každý 17 nábojů). Nejvíc závad bylo hned při tom prvním - to byl ten, který jsem ve zbrani nosil ty tři měsíce.

Co nejdříve půjdu na střelnici znovu a vezmu foťák. Ale i tak, máte někdo z tohoto popisu pocit déjà vu, nebo přímo tušíte, čím by to mohlo být?

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 12.1.2012, 20:24

Pontiac_CZ: abych rekl pravdu, vubec jsem nepochopil, jakou cast popisujes, protoze naboj je do komory "tlacen" celou zadni vnitrni stranou zaveru. Zde mas nakres, co teda presne myslis:
:arrow: http://www.mujglock.com/technicky-nakre ... ck-17.html

Jedna se o vytahovac? Pokud ano, tak ten pouze vytahuje, ale zase mi neni jasno, co se ti presne stalo. Mozna by bylo lepsi to vyfotit.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Pontiac_CZ » čtv 12.1.2012, 20:31

Zrovna na tomto schématu vůbec není předmětná část. :D

Ano, máš pravdu, a ta vnitřní zadní stěna závěru má dole výběžek, takový "zub" - koukni na to. Především tato část závěru "vyzvedává" náboj ze zásobníku.

No a v tom mém vzpříčeném stavu právě špička toho "zubu" je v drážce náboje - asi se to opravdu běžně nestává.

Foto dodám. Teď mám velmi rozporuplný pocit, když dodávám "doufám, že se to povede zopakovat". :?

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 12.1.2012, 20:41

Pontiac_CZ: no bud se bavime o vyhazovaci nebo o vytahovaci. Nic jineho tam neni. Pokud je to trn, ktery "cni" ze spoustoveho domecku, tak je to vyhazovac (dil 23 vepredu). Pokud se bavime o tom, co taha naboj z komory, tak je to vytahovac (dil cislo 11). Podle me mas na mysli dil 11, ktery je samozrejme zasunut v tom zaveru zboku. Nicmene si porad nedovedu predstavit, co ti to presne dela.

Tim vyfocenim jsem myslel klidne tak, ze to naaranzuj, nebo vyfot pistoli na zachytu zaveru a tam treba v Malovani dodelej sipky.

Obrázek

Příspěvek od Pontiac_CZ » čtv 12.1.2012, 21:04

Tak se mi to povedlo naaranžovat (díky za povzbuzení) a nebylo to ani těžké. A tím pádem začínám chápat, co se děje (ne tak proč). Závěr zkrátka nedojede do koncového dorazu a bere hilznu za drážku.

Viz obr.

Je na něm dobře vidět ten "zub" v dolní části čela závěru? Já vím, že jsem šel hodně pozdě spát a dnes jsem byl v dost solidním pracovním kole, ale netušil jsem, jak moc tím utrpěly mé vysvětlovací schopnosti. :) (EDIT: to je skutečně sebekritika, dnes jsem tak zblblý, že jsem Pepovi na střelnici tuto část závěru prezentoval jako "vytahovač", což jak víme je něco jiného a tak se nedivím, že mi moc nerozuměl :D )
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 12.1.2012, 21:44

Pontiac_CZ: uff, tak to teda cumim. To je opravdu celkovy naboj nebo jenom hilzna? Stane se to pri samotnem vystrelu?

Nejak nechapu, jak se ti to tam takhle muze "svezt" dolu, kdyz tam ma clovek zasobnik a v nem naboje, tak by to nemelo prece kam takhle "propadnout". Osobne to nechapu.

Obrázek

Příspěvek od Pontiac_CZ » čtv 12.1.2012, 21:53

Celkový náboj. A ano, stane se to při výstřelu, prázdná hilzna je vyhozena a další náboj nabrán takto. No a vzpříčí se to.

Zkus si to u sebe nasimulovat: natahuj závěr jen tak daleko, až ten ozub čela závěru zapadne do drážky nábojnice a pak závěr nechej spustit zpět. Stane se ti to taky?

To by znamenalo:
a) málo kinetické energie závěru při pohybu směrem vzad, ten se se nedostane až za hilznu a vezme ji za drážku nebo
b) zvýšila se tuhost vratné pružiny závěru

Jsem z toho též jelen... :shock:

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » čtv 12.1.2012, 23:19

Stane se ti to při plném zásobníku, nebo třeba až když máš v zásobníku poslední 2-3 náboje? Mohlo by to souviset se slabší pružinou v zásobníku.
Předpokládám, že používáš tovární střelivo. V případě přebíjeného by mohl být problém v malém výkonu nebo já nevím v čem ještě.
No a ještě taková "hloupá" rada - když půjčíš GLOCKa do ruky někomu jinému, taky to závadí?
Zkus to..

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » čtv 12.1.2012, 23:22

Divné..
Pontiac_CZ: Varianta a) je nesmysl, protože by předchozí výstřel nevyhodil prázdnou nábojnici, ale s tím problém není. Spíš bych to viděl na něco s tím zásobníkem. Rukama to asi taky nebude, pokud ti to nikdy předtím nedělalo.

Zbraň: Glock 17 + 26

Příspěvek od Zefran » pát 13.1.2012, 0:54

Píše, že se někdy kolem vánoc dokopal k čištění a problémy začali posléze. Není možné aby při sborce udělal nějakou "blbost"?

Příspěvek od Zajic » pát 13.1.2012, 1:05

Pontiac_CZ : Ted jsem asi nejak prehlidnul jestli je to 3 nebo 4 generace G17ky ? Mas tam nejake upravy v mechanizmu nebo pruziny atp. Je videt ze mas jine mirdila, takze jestli do pistole nekdo nestoural jinak nez by mel :!:
Co se tyka slabe navazky, tak jsem zkousel laboraci ktera opravdu jen "vyplyvla" nabojnici tak 10cm od pistole a Glock i pres to strilel. Ale to byly pouze"pokusne cajicky"

Nemivas treba dlouhodobe napaskovane zasobniky, ze by ta pruzina proste zeslabla :?:
Jesli jo, tak bych zkusil rozdelat zasobniky a procistit je, a trochu natahnout pruzinu.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » pát 13.1.2012, 8:33

Tohle bych tipoval v prvni rade na problem zasobniku. Kdyz si das zasobnik do pistole se zaverem na zachytu a budes zaver pomalu spoustet, tak uvidis, jakej je tam presah toho "zubu" na zaveru, kterej naboj nabira. Tohle vypada jako kdyby naboj v zasobniku nebyl uplne nadoraz, a zadni cast byla volne.

Zkusil bych v prvni rade jinej zasobnik ...
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Zbraň: G19 4.gen

Příspěvek od kolaCZek » pát 13.1.2012, 8:36

Ja bych to videl na chybu v zasobniku. Zkusil bych ho rozebrat a vycistit. Je mozny, ze ti pridrhava a dalsi naboj se po vystrelu nestihne vytlacit uplne nahoru. Zaver ho nechytne za dno nabojnice, ale az za drazku. A kdyz uz v tom budes,tak trosku natahni pruzinu. Mozna to pomuze. :wink:
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz