Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínku
Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.
Zbraň: GLOCK
Zbraň: Arminius HW38
Re: Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínk
A takhle v kostce: vyjádření ÚS na mne působí jako když cudná pana poučuje někoho o souloži. A to je na tom to smutné.
Zbraň: GLOCK
Kdyz jsme u tech vtipalku. My se modlime. Za to abychom ochranili sve rodiny. Za to abychom se nemuseli dostat "nejakym takovym" pod ruce. Protoze jestli lump nebo pachatel dobra, my obycejni lide na to doplacime vzdy. Ti prvni na pravo kaslou, ti druzi s nim hrajou (vyraz hraji mi tu nejak nesel). Ale k smichu, k tomu to fakt neni.
Vlastne jsem mel napsat ze JA se modlim, abych se taky neschovaval za ostatni. Takze editovat to nebudu, ale JA SE MODLIM za svou rodinu, za sebe. I kdyz moc dobre vim, ze z tech, co odsud osobne znam, to drtiva vetsina vidi naprosto stejne.
Mmch zajimava prezdivka
Tomik
IMHO kdyby soudci soudili podle toho jak to Šámal napsal a okomentoval ve Velkých komentářích k TZ, tak tu možná tahle diskuse vůbec neexistujeHatikva píše:Trestněprávní předpisy u nás nevytváří zákonodárce, na ty má monopol prof. Šámal, a s tím se nedomluvíš.
Krátká "veselá příhoda" k tématu: jeden pan JUDr. soudce předseda krajského soudu (mimochodem sám držitel ZP sk.E a se zbraní u pasu) mi kdysi při teoretické debatě nad jedním konkrétním aspektem KN (netýkalo se žádného konkrétního případu) jen tak mimo řečí prohodil, že co je napsáno Šámalem ve velkým komentáři, tak podle toho to bude určitě soudit 95% soudců. Když jsem mu řekl, že to tam je napsaný je a černý na bílým a ukázal mu tam ten text, tak jen povytáhl obočí a řekl ... no, sice to tam je napsaný, ale v praxi se to nepoužívá a ten komentář je vlastně pořád jen něčí právní názor a když na věc přijde, tak ten může mít každej soudce vlastně jinej, akorát ho pak musí umět nějak zdůvodnit (rozuměj "okecat"). Takže skutečnost je taková, že oni sami tomu vlastně ani moc nerozumí (okolnostem vylučujícím protiprávnost - protože jejich úkolem je odsuzovat a ne osvobozovat), evidentně ty komentáře mnozí ani nečetli, nikdy se nad tím pořádně nezamýšleli a žijou v přesvědčení, že až na to v praxi dojde tak to můžou vlastně soudit podle toho jak jim zrovna napadne a ani nemusí moc koukat nalevo-napravo. A když se vám to nelíbí, tak ať si to pořeší odvolačka. A když jim to náhodou vrátí zpátky, tak si stejně pojedou dál tu svoji lajnu ... protože jim můžou všichni ti mudrlanti vlízt tak akorát na záda ... protože ani na tom NS a ÚS nejsou schopní rozhodovat konzistentně, tak jim to občas projde ...
Já za celou svou praxi zastavoval trestní stíhání z důvodu nutné obrany jen jednou, a hned si žádali spis z Nejvyššího státního zastupitelství, aby se vůbec na tu raritu mohli podívat. Tehdy jsem už od začátku instinktivně tušil, že by to mohla být NO, a tak jsme se k obviněnému také chovali, od začátku jsem svou tezi sdělil policistům a obhájci, a když se to začalo potvrzovat, tak jsem promluvil i s obviněným. A nakonec to tedy skutečně NO byla, a já to zastavil.
Reddog: miluju Izrael. Ha-Tikvah, nebo Hatikva, jak chceš, obé je možné, je izraelská hymna.
Mimochodem, Mekka je svatou pro jiné monoteistické náboženství
edit: citace: "Ale čekat, že člověk z ulice osloví svého poslance, a dosáhne nějaké změny je, při vší úctě k Tobě, příteli, velmi naivní. " Konec citace. Při vší úctě, tahle věta svědčí o velmi výrazném nedostatku představivosti, případně informovanosti o tom, jak funguje (či může fungovat) občanská společnost...a to včetně krajností.
Takže jestli chceš pokračovat v diskuzi, zkus to znovu a lépe, jinak si nemáme co říct...
Zbraň: 3 kusy
Nenudis. Biggles urcite nenudi. Klidne zustan. Minimalne ja si rad prectu. Utikat se do SZ neni fer vuci ostatnim, kdyz uz karty lezi na stole. Bigglese znam osobne a nejspise vim, co si za jeho postojem predstavit. Tebe zatim neznam, rad si udelam nazor. Mmch vim dobre, co tva prezdivka znamena.