Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
Pupak má pravdu - pokud je v příslušném zákoně napsáno, že námitky mohou být vznášeny kdykoliv, tak mohou být vznášeny opravdu kdykoliv. To, že se případně někdo chová jako příslovečná osnina a člověk má chuť mu jednu vrazit, ještě neznamená, že je násilí přijatelným řešením. V tomto případě to má další rozměr - policista má vůči občanovi nadstandardní práva a možnosti a s tím souvisí i nadstandardní povinnosti, aby byla rovnováha sil zachována. Dále pak je existence advokát významnou silou v rovnováze mezi státem (kterého zastupuje policista) a občanem (který je zastoupený advokátem). Pokud policista napadne advokáta, tak to obrazně znamená, že stát napadl občany.riskman píše:ono prostě záleží v jaké fázi je tr. řízení a podle jakého protokolu se vyslýchá. Obhájce může být u výslechu, ale nemůže do něj vstupovat.
...
Proto si myslím, že taková hysterie tady není na místě.
Myslím si o všem vždycky svoje a kroutím ten svůj boj už pětačtyřicátej rok a říkej tomu klidně zpupnost, ale zkušenost mě naučila, že nechat si kálet na hlavu přináší jen větší množství téhož, protože veškerá verbež včetně té zaměstnané ve státní správě si hledá snadné cíle a cestu nejmenšího odporu. Pokud bude příležitost, někdy ti u piva povyprávím, jak se z téměř plachého človíčka, který nikomu nic špatného nedělá, nakonec stane zlý muž a nepřítel státního aparátu a jak je ve finále vlastně dobře takovou "špatnou" pověst mítS474N píše:Pupak: klidne bud zpupnej a mysli si o tom svoje, bude to ve finale tvuj boj.
Zkušenost z vyšetřování dopravní nehody: Policajti napsali do protokolu zjevnou blbost. Ikdyž jsme doložili fotky pořízené těsně po nehodě, ze kterých bylo zjevné že informwce ve spise není pravdivá, tak se naší stížností odmítali reálně zabývat:john.hawk píše:... uposlechnu ( co horšího se mi může stát) podám stížnost, podnět prostě cokoli ...
Ale fuj toto Satane, nikde jsem nenapsal, že by ten kdo se mnou nesouhlasí, potažmo ty, byl člověk, kterej si nechává kálet na hlavu. Jen jsem reagoval na tu zpupnost, měl jsem bohužel v životě tu smůlu narazit na spoustu různýho šmejdu, co se mi snažil tu hlavu pokálet a velká část z něj byla součástí státního aparátu. Tím jsem se zřejmě stal zpupným (sedí to i k nickuS474N píše:Pupak: ono drobnym detailem je, ze ty to stavis do binarni polohy 1 a 0, cerna a bila, ale mame tu x odstinu sedi. A pokud podle tebe je ten, kdo s tebou nesouhlasi "ten, co si nechava kalet na hlavu", tak tomu se mohu pouze hlasite smat.
...
Mas-li pocit, ze ja jsem zrovna clovek, ktery si nechava kalet na hlavu, tak to muzeme nekdy u te kofoly (neb pivo nepiju) rozebrat
To je sice fakt, ale i tak jsem stále ve stejné situaci. Už "vidím", jak se advokát k něčemu prostěžuje na základě toho, že mu bylo upřeno být přítomen výslechu svědka a klást otázky. Jak to tady celé (ne)funguje je vidět na zde sledovaných kauzách.S474N píše:Starosta: racej si to precist cele, to nebyl advokat klienta, nybrz OBHAJCE treti osoby!