Ukrajina 2014

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: G17 gen 4, g43

Re: Ukrajina 2014

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:19

A k té okupaci a mému doplnění vzdělání...tak já to vidím tak, že tamnější lidé dostali právo na sebeurčení... například jako v Kosovu.... a ani nebylo potřeba bombardovat Kyjev na rozdíl od problému Kosova.

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 23:21

Ano sebeurčení, to je krásné vyjádření. Pod hlavněmi kulometů se sebeurčuje taknějak snadněji, že?

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pon 08.9.2014, 23:25

Okupace... Já ti nějak nevím.. Okupací vydy bylo to, když oficiální armáda jednoho státu vstoupila na území jiného státu a nastolovala tam pořádek dle pravidel učených okupujícím státem. To se, pokud je mi známo, na UK nestalo. To, že jedna skupina podporuje jedny a jiná skupina jiné není okupací. To mi nikdo nevymluví. To je jako s těmi invazemi a rozdílem mezi ruskými vojáky, byť s technikou, a pravidelnými ruskými invazními vojsky... Pořád pro mě jedni tvrdí jedno a druzí druhé... Vím, že je to krátkozraké a neprozřetelné, leč nnikdo mi nenamluví, že z pohledu mezinárodního práva je to špatné. Nelze totiž uplatňovat tyto dvě věci zároveň. Buď uplatním politiku, tedy právo, nebo uplatním sílu, tedy válku. Pokud jeden uplatňuje jedno a hrozí druhým, nelze se vůbec divit, že druhý vynechává to první.

Myslím, že jsem to tu už psal.. ale doporučuji film "Vlákna"... Snad... z 60. let? Britský!! Zkázaný!!! Trezorový!!! U toho snad pochopíte, jak snadno se zavleče svvět do války a co z toho vyplyne pro běžné občany.. A přitom vyhnout se výsledku toho filmu bylo tak snadné...

K té okupaci: Myslím, že u okupace je notno vždy definovat kým je území okupováno. Tedy "okupace někoho někým". K okupaci západní Ukrajiny Rruskem tedy nedošlo. Naproti tomu o okupaci východnní Ukrajiny separatisty (lidmi s právem na sebeurčení, obdobně, jak v Kosovu?) ano.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: G17 gen 4, g43

Příspěvek od Jurda » pon 08.9.2014, 23:28

No ptal si se mě jestli jsem tam byl, že jsem měl z tebe pocit, že si se v době příměří vrátil zrovna z Ukrajiny na opušťák a skoro jsem měl pocit, že mi mé názory na Ukrajinu vyvrátíš... No nepřesvědčils. Ale opravdu si myslím, že pravda bude někde uprostřed...

Příspěvek od Biggles » pon 08.9.2014, 23:46

Carloss: Chceš říci, že jednotky RF nebyly a nejsou na území například Krymu?
Jurda: Pravda uprostřed? To bezpochyby, ostatně tu snahu o vyváženost tu prezentuješ každým coulem...jdu se kouknout, jak se Krnov píše správně německy, abych nezabloudil, až vyrazím za rodinou drahé polovičky...

Příspěvek od Carloss » pon 08.9.2014, 23:58

Tak Krym je kapku jiná situace. A to pedevším poválečnému vývoji rozložení sil v oblasti a díku Sevastopolu. Ovšem o okupaci lze stále mluvit pouze ve smyslu koho kým... A tady se nebavíme o Krymu, ale o východě UA.

Ještě bych připoměl okupační spojenecká vojska na západě Československa v r. 45. Taky byla nazývána okupačními. A zkusím doma najít knížku "Američané v západních Čechách". Tam jsou fotografie, jak se tito vojáci zde chovali... Oni totiž okupační a invazní vojska jsou přecijen rozdíl. Chápu, že dnes se takhle neválčí... ale tehdy toto rozdělení platilo: Invazní = získat, okupační = udržet. A nikdo mi nevymluví, že tak je tu na východě UA. Není... Získávají separatisté.. ale kdo udruje? Titiž. Zase jen separatisté. Proto se ptám.. proč relativně lokáí knflikt enecháme onomu Darwinovi??? A tu odpověď znám...

Příspěvek od Biggles » úte 09.9.2014, 0:05

Krym nebyl (není) snad součástí mezinárodně uznané Ukrajiny, a to i Ruskem? Bavíme se stále o té jedné a samé Ukrajině. Nemluvě o tom, že jsou i na východě UA, když se to proflákne, tak "omylem zabloudili", jako ten výsadkářskej prapor...případně se stydí za své insignie, jako ze začátku na Krymu...ani ten amík není tak zbabělej, aby někam napochodoval bez "hvězd a pruhů"...

Příspěvek od Pupak » úte 09.9.2014, 1:22

Jestli tohle není banda kašparů, tak už asi nikdo. Neustále omílají sankce-nesankce proti Moskvě, zbraně-nezbraně pro Kyjev, ale slyšel někdo, že by "humanisti a demokrati" z EU řešili jak pomoct lidem v postižených oblastech? Zřejmě tam žijou jen samý hnusný separatisti a teroristi, včetně žen a dětí.

http://zpravy.idnes.cz/sankce-eu-proti- ... ntent=top6

Příspěvek od cover72 » úte 09.9.2014, 12:55

Pařez píše:Poslanec Úsvitu Holík se vydal k rusko-ukrajinským hranicím. Čtěte, co tam zjistil
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... til-333686

Když se člověku chce,tak si tu mozaiku informací může poskládat a vidět situaci jinak než říká pan Rasmussen a jemu podobní..
Jednoznačně rovněž odmítli přítomnost ruských vojáků na ukrajinském území. V Doněcku údajně bojují pouze místní havíři, kteří se snaží bránit zemi, kde se narodili a kde pracují.
Bullshit and I can prove it:
Obrázek
http://cover72.net/blag/viewpost.php?blag=204

Přeběhlíci byli na úplném začátku konfliktu. To má pravdu, to skutečně k separatistům přeběhla kolona BMD a Nony. Tou Nonou pak separatisté začali ostřelovat vládní pozice na hoře Karačun, čímž zahájili dělostřeleckou válku.

Pak ale UKRA přešla do útoku a separatisté by byli dávno poraženi, kdyby z Ruska nedostali Igly-S, další Nony, pak další Gvozdiky a pak salvové raketomety Grad v množstvím větším, než malém a hlavně s neutuchajícím přívalem munice, protože to, co separatisti přiznali že našli na Ukrajině by jim vystačilo na dvě salvy, ale oní pálí dvě až tři denně.

A ruské MO přiznává, že jim "na cvičení" umřelo 650 vojáků "na dovolené" přes 2200. Tolik vojáků ti fakt na žádném cvičení neumře.

Jen neználek či vyhul může tvrdit, že na Ukrajině nebojují Rusové a Rusy dodaná těžká technika. Sorry, pařezi, ale nežer Lavrovovi ty sračky, lže jako Rudé Právo.

Příspěvek od Int1m1thy » úte 09.9.2014, 13:07

Carloss: day after je lepsi nez threads ;)
G17gen4

Příspěvek od Pařez » úte 09.9.2014, 20:38

To je pořád ruská agrese,invaze,anexe,erekce a kdoví co ještě :roll:
I kdybych ignoroval úplně všechno a vzal v potaz jen jednu jedinou věc.Dokáže mi někdo vysvětlit proč sta-tisíce obyvatel východu Ukrajiny uprchlo do Ruska??
Proč nestojí utečenecké tábory na západě Ukrajiny,na Slovensku,v Polsku apod. tedy v rájích "svobody a demokracie"..??
Proč se z Krymu na chatrných vorech neevakuují Tataři a hrdinná US Navy je nevylovuje??

Když každý tahá z rukávu ten rok 38 apod.,tak by bylo zcela logické,že v roce 1939 emigrovalo milion Poláků do Bavorska není-liž pravda.. :roll:

EDIT.toto je tak maso :twisted:
Boeing na Ukrajině zasáhlo „množství objektů”, potvrdili vyšetřovatelé
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... atele.html

Takže něco mezi dvaceti oblázky vystřelenými z praku a rojem meteoritů...
Naposledy upravil(a) Pařez dne úte 09.9.2014, 20:54, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Biggles » úte 09.9.2014, 20:53

Rusky mluvící obyvatelstvo u ruských hranic se má asi zdekovat kam, když mezi ním a zbytkem Ukrajiny se střílí? Na to snad stačí pohled do mapy, takhle ubohou manipulaci by nezvládnul snad ani Lavrov :lol: :D
Jinak tedy. Ruská armáda na území cizího státu není invaze a ani agrese, ostatně jak jsem se dozvěděli, stejně tak nám Wermacht osvobodil nemalou část republiky...Bravo. Tady už snad není co říct, snad jen rychleji páskovat...
Pokud popřeme základní fakta, strčíme hlavu až po ramena do rekta toho, kdo zrovna "nemluví" s tím, koho nemáme "rádi"...tak jsem nejspíše ti poslední spravedliví :lol:

Příspěvek od Pařez » úte 09.9.2014, 21:03

Nějak jsem to vysvětlení nepojmul. Mám obavu,že jsi se tzv. zacyklil ve své nenávisti vůči všemu ruskému.Dovolím si upozornit,že se píše rok 2014 a nikoli 1953 a Ty opravdu ale opravdu nejsi Mašín :lol: :lol:

EDIT:přišel čas odhalit moji pravou tvář 8-)

:lol: :mrgreen:

Příspěvek od Biggles » úte 09.9.2014, 21:55

Já jsem se zacyklil? Ona ta základní fakta jsou vlastně stále shodná. Ruská armáda okupuje část souseda (nikoliv prvního), je to zcela v pořádku a každý pokrokový člověk nad tím bezpochyby musí jásat. Bylo zde vysvětleno, že zcela obdobně (a správně) to proběhlo kdysi u nás v Sudetech, ano i to je zcela jistě jediný správný názor a já mohu opět jen tleskat. Kdokoliv jiný je hlupák, protože kdo nevěří naší propagandě ani jiný být nemůže. Jsem zacyklen? Opravdu? Mám si snad fakta vymýšlet, jako tvoji hrdinové jediné pravdy, abych ti dostatečně imponoval? Opravdu to nepotřebuji. A žes to nepojmul? To není překvapivé, naopak opak by mne upřímně překvapil. Mimochodem okupace v roce 1953 by byla stejnou okupací jako v roce 2014...nebo 3675, to nehraje roli...ovšem to snad někomu, kdo okupaci dokáže považovat za správnou není třeba vysvětlovat. Inteligentní jedinec si názor jistojistě učiní sám, ostatní mne nezajímají, protože "diskuze" s nimi je ztrátou mého času....

Příspěvek od Carloss » úte 09.9.2014, 22:22

Já nějak nevím... Ačkoli pravidelná ruská armáda na UK není, pokud je mi známo jsou tam jednotlivci, skupiny... A že je jich mnoho, ale oficiální ruská armáda to prostě není, je to nazývono okupací a invazí. Naproti tomu mraky vojáků U.S.Army zcela nepokrytě nazývaných vojsky, armádami, působíících prakticky všude po světě invazí, či okupací nazýváno není. To je humanitární pomoc, nebo boj proti terorismu, nebo... nebo... nebo... Vyndejte si hlavy ze zadnic, proboha... Když jedno dělají jedni, tak je to OK a když to samé udělají druzí tak je to agrese???? Nazývejte konečně věci pravými jmény a používejte na stejné kroky stejný metr!!! Vezměme Vietnam... Američani se vlastně taky začátku neúčastnili... Byli tam přeci jen poradci a mraky vojenské materiální pomoci. To bylo asi vpořádku... Když ale byli ruští poracdi v zemích víchodní evropy tak to byla už skoro ona okupace? V čem je sakra rozdíl???? A já to vím... Rozdíl je pouze v tom, jak ty věci chceme vidět my a jak nám vymývají mozky západní mocnosti. Na faktech samotných na na nepřijatelnosti jednoho stejně, jako druhého to opravdu vůbec nic nemění.

Příspěvek od Biggles » stř 10.9.2014, 1:23

Takže na Krymu nejsou vojska RF? Ať se nepouštíme do handrkování o tom, kolik ruských vojáků se omylem momentálně podřezalo lžící na dovolené?!
A já nazývám věci pravými jmény a považuji jakoukoliv agresi za agresi. Nejsem ten, co blije nad např. Vietnamem a jásá nad Krymem nebo dokonce obsazení zemí východní a střední Evropy včetně své za okupaci nepovažuje... A mimochodem. Jaký mandát mezinárodního společenství měla (nejen) americká ozbrojená moc ve Vietnamu a jaký mají vojska RF na mezinárodně uznaném území Ukrajiny?! Když chceš mermomocí tahat tu hlavu z pr.ele a něco porovnávat?!
A pokud "nějak nevíš", tak co tak nutkavého tě vede k vyjadřování se?

Příspěvek od Pařez » stř 10.9.2014, 5:46

Mě náhodou přijde úplně v pořádku,když ruští vojáci "na dovolené" pomohou zabránit genocidě ruskojazyčného obyvatelstva východní Ukrajiny.
Toto štěstí bohužel neměli Arméni v Turecku během první světové války ani židé v Evropě během druhé světové války.
A když vlastní stát začne vlastní města odstřelovat z děl,bombardovat letadly,když se na východním území pohybují soukromé armády oligarchů a ultranacionalistů nenávidících rusy,tak já osobně toto za genocidu považuji.Minimálně za genocidu ve stadiu pokusu. :wink:

Příspěvek od Biggles » stř 10.9.2014, 6:11

Asi u Stalingradu měli Němci málo lidí na dovolený (a mimochodem, právě ty "dobrovolníky" na dovolený jsem schválně ze svého příspěvku, resp. argumentu vyjmul, takže kam utíkáš? Tak řekni rovnou na plnou hubu, že okupovat je fajn, když to dělá Rusko nebo kdokoliv jinej než USA a "západ" (a hlavně jim na truc), protože prostě ty zlý imperialisty nemáš rád)...
Jsem si nějak nevšimnul, že by Ukrajinci na Ukrajině vtrhli se svojí armádou vyhlazovat jiný Ukrajince jen tak z plezíru... Ukrajinská armáda dle všech dostupných informací zahájila bojový operace v REAKCI na proruský separatisty podporovaný Ruskem. Takže už to nehul, fakt není nutný ze sebe dělat (užitečnýho) idiota za každou cenu...
A takovejhle člověk se ohání Descartem :roll:
Naposledy upravil(a) Biggles dne stř 10.9.2014, 6:53, celkem upraveno 2 x.

Příspěvek od Carloss » stř 10.9.2014, 6:30

Kdo dal právo většině přivlatňovat si rozhodování o menšinách? To je přeci pouze umělá konstrukce tolik vlastní pouze člověku. A taky to podle toho s námi vypadá a dopadne. V přírodě všecho funguje úplně jinak. Není přece pravdou, že tvrzení většiny je skutečnou realitou. To je přesně to, co mi vadí. Vymývání mozků většinovými společnostmi a vnucovanými názory. Takhle funguje jen člověk. A z toho mi teda k blití je.

Příspěvek od Biggles » stř 10.9.2014, 6:35

A kdo dal právo menšině vydírat většinu? A co to do toho pleteš? Ospravedlňuje tvoje konstrukce snad nějak situaci na Ukrajině? Nebo si chtěl říct, že většina Ukrajinců rusáky nechce, ale ta menšina místo toho, aby se podřídila (jak to v lidskejch normálních společnostech bejvá), prostě slouží v žoldu silnějšího souseda? A co když na východě bude další menšina z menšiny, která bude chtít amíky, tak tam můžou? Nebo třeba Somálce? A jak je to teda s těma ruskejma vojákama na Ukrajině? A co na to Jan Tleskač?

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz