Ač jsem si říkal, že se do debaty o peněžence nebudu pouštět, nějak mi to nedá a počítám, že z toho nic plodného asi nevzejde, ale alespoň se člověk nenudí. Toť jen tak na úvod.
Představme si modelovou situaci, stojíte na zastávce je 23:05 a příjde k vám típek, zařve "
naval prachy nebo tě pořežu" v ruce se mu bleskne nůž Vy tasíte (a jelikož nejste žádné béčko máte nadrcnuto

) a "
PAL" zásah jak v kině přesně do středu hrudníku, útočník padá na zem a leží v trátolišti krve. Co dál :
a) dorazíte ho
b) voláte policii, sanitku atp.
pokud volíte B..počítejte minimálně s jedním svědkem, který bude svědčit proti Vám, počítejte, že z útočníka se obhájce budu snažit udělat obět..bude tvrdit, že vy jste ho ohrožoval zbraní a chtěl po něm peníze, on na svou obranu vytáhnul nůž a vy jste ho střelil...s tímto vším musíte počítat a určitě se tak i stane (pokud to bude jedinec z hájené skupiny) budete se možná i hřát pod reflektory komerční televize.
pokud volíte A..ruku na srdce kdo to dokáže? Počítejte s min. 1 svědkem proti vám, zbytek je na vaší výpovědi z místa činu, budete muset dokázat, že šlo o NO,KN a je dost možné, že Vás v tom vykoupou (pokud to bude jedinec z hájené skupiny) televize se vám bude cpát na paty jak to půjde.
Není lepší vyndat z peněženky všechny prachy odevzdat je a večer si zanadávat a v "klidu" jít spát?
PS pokud je zde nějaký právník nebo někdo kdo ví jak to chodí určitě budu rád za podrobnější informace já to nastínil jen velice zhruba dle běžně dostupných informací.