Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle
Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.
MujGLOCK fotograf
Zbraň: GLOCK
Osobně vsázím na rozum soudce, zproštění obžaloby a přiznání nutné obrany. Možná by stálo za to dát sem hlasování. Po rozsudku by se vidělo jak moc se mýlíme, jak je spravedlnost v rukou státu občas podivná.
...zbraně, mám zbraně
Zbraň: RUGER GP100, vz.58
Zbraň: RUGER GP100, vz.58
To cimvictimlip: Prosím Tě, dříve než napíšeš takový blábol, navštiv server Rozzlobení muži, vyhledej sekci Fight a zjistíš, že obvykle takové dostání do držky končí bezvědomím, dupáním a skákáním po hlavě, v horším případě smrtí.cimvictimlip píše:Jediny, co strelec riskoval je, ze dostane do drzky
OA-15 | DW PM7 .45ACP | HPS CL .40S&W | STI Legend 9L | Glock 17 Gen IV | CZ 75D
V první instanci ho odsoudí. Odvolá se (doufám) a pak ho teprve osvobodí. V horším případě mu odvolačka sníží trest a dá podmínku a osvobodí ho až nejvyšší soudHV píše:Osobně vsázím na rozum soudce, zproštění obžaloby a přiznání nutné obrany. Možná by stálo za to dát sem hlasování. Po rozsudku by se vidělo jak moc se mýlíme, jak je spravedlnost v rukou státu občas podivná.

Zní to příšerně, ale takto mi bylo sděleno po mém dotazu co by se dělo, kdybych se ve věci oprávněné NO dostal k soudu.
ORád bych se mýlil a držím palce ať se stane zázrak a hned nejnižší instance projeví zdravý rozum.
Muze mi nekdo rict, co na tom tem soudum trva 2 a pul roku? Vim, ze je to v nasem kocourkove asi bezne, ale cekat 2.5+ roku na rozsudek musi byt pro toho obrance teda hodne neprijemne. Prijde mi, jako by ti soudci nekdy byli snad schizofrenni...
"Be nice to America or they'll bring democracy to your country..."
Tak dalsi novinka v pripadu, oficialne uz byl prizvan soudni znalec:
http://www.mujglock.com/strelba-v-krusnych-horach.html

| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

No jelikoz ma znalec 2 mesice na provedeni posudku od doruceni (poslano to bylo 6.3.), tak by posudky mohly byt hotove a vec by se mohla posunout zase o kousek dal. Ovsem "rychlost" takoveho soudniho procesu mne snad nikdy neprestane udivovat 

Ja teda nevim, uz se to potahne 3 roky.
Asi jsem lama a nerozumim tomu, ale nechtelo to vsechno tohle udelat v ramci vysetrovani pred podanim zaloby?
Chapu, ze jako v kriminalce Miamy to asi nejde ze dne na den, ale na vyjadreni balistiku se cekalo nekolik mesicu, proc mezi tim nebylo vyzadano psychologicke vysetreni? Nevim, jak komu jinemu, ale me bylo docela jasne, ze k nemu dojde.
Osobne bych si praci statniho zastupitelstvi, soudu ci Policie predstavoval jinak
- sebrat vsechny predmety na miste cinu (ne hledat zpetne kamsi zmizelou bundu)
- pozadat okamzite o veskere relevantni posudky (balistika, psychologie, obecne neco pres sebeobranu)
- obejit sousedy a zname a poptat osobnosti obou (strelce i postreleneho)
- obejit urady, jestli ten ci onen nemel uz na svedomi nejake prestupky, zda-li se neresily nejake stiznosti
Asi jsem lama a nerozumim tomu, ale nechtelo to vsechno tohle udelat v ramci vysetrovani pred podanim zaloby?
Chapu, ze jako v kriminalce Miamy to asi nejde ze dne na den, ale na vyjadreni balistiku se cekalo nekolik mesicu, proc mezi tim nebylo vyzadano psychologicke vysetreni? Nevim, jak komu jinemu, ale me bylo docela jasne, ze k nemu dojde.
Osobne bych si praci statniho zastupitelstvi, soudu ci Policie predstavoval jinak
- sebrat vsechny predmety na miste cinu (ne hledat zpetne kamsi zmizelou bundu)
- pozadat okamzite o veskere relevantni posudky (balistika, psychologie, obecne neco pres sebeobranu)
- obejit sousedy a zname a poptat osobnosti obou (strelce i postreleneho)
- obejit urady, jestli ten ci onen nemel uz na svedomi nejake prestupky, zda-li se neresily nejake stiznosti
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak rikas, jendak to pomerne casto zadrbe uz policie na zacatku - nezajisti dostatek dukazu, nevyslechne vsechny svedky apod. (co jsem se bavil s jedim soudcem, tak mi potvrdil, ze je to docela casty problem). Dalsi problem je v tom, ze soudci jsou zavaleni vsemoznymi pripady az po usi, s cimz primo souvisi nase zakony - koncipovane tak, ze nemaji dodrzovat jakousi logicnost a spravedlnost (tudiz by soudni proces mohl probihat rychleji a hladceji), ale spise byt umyslne slozite, zamotane, s klickami (rozumej "nedokonalostmi, nedomyslenostmi") pro hajzly, kteri se chteji vymotat. K tomu prictes vsemozne lhuty pro posudky apod. (viz. 2 mesice na psychologicke vysetreni) a dostanes peknych par let. Tresnickou na dortu jsou pak zucastneni, kteri se nedostavi k liceni ("onemocni" na nekolik mesicu atd.) a to se pak musi odkladat.
Kdyz si vybavim pripad taxikare tady na foru, neni vubec od veci se v NO/KN dobre trefit.
Kdyz si vybavim pripad taxikare tady na foru, neni vubec od veci se v NO/KN dobre trefit.

Místo: Okresní soud Teplice
Jednací síň : č. dveří 47 - 2. patro
Začátek jednání : úterý 10.11.2009 08:15
Pojedete nekdo podporit strelce nebo se alespon podivat na stani?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
To vypada tentokrat nadejne.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."

Podrobně jsem prostudoval veškerou dokumentaci a udělal si názor. Protože nechci na každou podobnou kauzu jen nadávat na diskuzních fórech, ale skutečně něco udělat (byť jen "křoví" u soudu plnou vahou své metrákové osobnosti), rozhodl jsem se jet podpořit člověka, kterého osobně naznám. Nikdy nevím, kdy sám budu takovouto podporu potřebovat.
Kdyžtak mi pište do pošty.
Pro ostatni, termin se blizi, je to pristi utery, takze kdo realne pojede?