GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning
Debata o pistolích GLOCK
Re: Kapesní Glock - G 42
Asi na engraving.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Starosta: Kolik ta stojna stojí a je to hodně složité vyměnit? Předpokládám, že se po tom bude lehčeji mačkat spoušť. Jde teď hodně tuhá. I na G19 bych uvítal jemnější spoušť.
Jeste zadna neni, takze nestoji nic.

Smajlík , s jemnější spoušti, si prostřelíš hnátu. I když ten 9 Br se stejně asi od nohy odrazí 

Žížal: Že se tady těch prostřelených hnát všude spousty válí, že?
Ne, vážně, u ostatních glocků jde o alternativní origo stojnu 3.5lbs (1.6kg), která se dává za tu původní 5.5lbs (2.5kg).
Předpokládám, že uvedení tohoto příslušenství ke G42 je také jen otázkou času a na bezpečnosti této stojny proti té těžší nevidím víc než na bezpečnosti prstu, který bude za spoušť tahat
Lehčí než kilo bych si na zbraň na nošení asi nedal, ale každý má tu hranici jinde...

Ne, vážně, u ostatních glocků jde o alternativní origo stojnu 3.5lbs (1.6kg), která se dává za tu původní 5.5lbs (2.5kg).
Předpokládám, že uvedení tohoto příslušenství ke G42 je také jen otázkou času a na bezpečnosti této stojny proti té těžší nevidím víc než na bezpečnosti prstu, který bude za spoušť tahat

Lehčí než kilo bych si na zbraň na nošení asi nedal, ale každý má tu hranici jinde...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Mas pravdu. Je to o poloze prstu, ne i kilech. S 1kg spousti si to odmacknes stejne jako s 5kg. Pac v kritickou chvili se za tu spoust cukne mnohem vetsi silou.
Docela ale nerozumim tomu zpetnymu razu. Asi mas nejakou jinou verzi G42 nebo jiny strelivo, nez co jsem testoval ja. Me prislo, ze to kope vic nez G26.
Docela ale nerozumim tomu zpetnymu razu. Asi mas nejakou jinou verzi G42 nebo jiny strelivo, nez co jsem testoval ja. Me prislo, ze to kope vic nez G26.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tohle porovnání nemám, jsem zvyklej na G17, ta by ale měla kopat míň než g26.
Nejvíc mě překvapilo, jak mi to při střelbě slabou rukou z g42 odnáší málo od terče - oproti g17.
Při normálním střílení je to hodně o poloze a vytočení druhé ruky, takže ten ráz více nebo méně tlumíš zkušeností.
Já to mám u slabé ruky (bez podpory silné) spíš jako "olympijskou disciplínu" v tom videu od Polenaru (Shit you can see on range).
(EDIT: čeština a doplnění:)
Takže jsem na tomhle viděl největší rozdíl oproti G17 v lugeru. Dal se mnohem líp zvládat zpětný ráz u střelby rukou, která "to neumí"
Nejvíc mě překvapilo, jak mi to při střelbě slabou rukou z g42 odnáší málo od terče - oproti g17.
Při normálním střílení je to hodně o poloze a vytočení druhé ruky, takže ten ráz více nebo méně tlumíš zkušeností.
Já to mám u slabé ruky (bez podpory silné) spíš jako "olympijskou disciplínu" v tom videu od Polenaru (Shit you can see on range).
(EDIT: čeština a doplnění:)
Takže jsem na tomhle viděl největší rozdíl oproti G17 v lugeru. Dal se mnohem líp zvládat zpětný ráz u střelby rukou, která "to neumí"

Naposledy upravil(a) Starosta dne ned 02.11.2014, 11:37, celkem upraveno 1 x.
Starosta
Starosta: jen jestli to nahodou neni spis "One hand nazi"

Satan: Takhle přesně střílím na LOSu, když se musí střílet jednoruč silnou rukou 
Včetně toho dostřelu teda...
Ne, kecám, nejvíc jsem se našel ve Spray & Pray

Včetně toho dostřelu teda...
Ne, kecám, nejvíc jsem se našel ve Spray & Pray

Starosta
Zbraň: G17
tak to ja so starostom suhlasim, ze g42 ma mensi spatny raz ako g17. G26 som mal predtym, a medzi g17 som nevidel dramaticky rozdiel. Strelivo .380 SB, Luger MFS.cmk píše: Docela ale nerozumim tomu zpetnymu razu. Asi mas nejakou jinou verzi G42 nebo jiny strelivo, nez co jsem testoval ja. Me prislo, ze to kope vic nez G26.
s cim ale so starostom nesuhlasim je menit odpor spuste - je pravda, ze g42 ho ma enormny, ale toto je typicke u malych sebaobrannych zbrani, a vraj to ma zmysel.
Morris: Jasně, každý dle svého gusta
Já jsem na to zvyklý, měl jsem to tak na g17 právě...
Já střílel se standardními Sel&Bel .380 FMJ.

Já střílel se standardními Sel&Bel .380 FMJ.
Starosta
V tom pripade je to o rukach, do kterych mi G17/G26 sedne mnohem lip (uplne idealne mi tam sedne jeste vetsi G21) a proto diky lepsimu uchopu vnimam zpetny raz u G26/G17 jako mensi nebo prijemnejsi nez u G42. Zase nutno rict - zpetny raz u obranne pistole je uplne to posledni, co me zajima (pokud to neni odlehcena .357ka).
cmk:
mě se z G42 strili take lepe nez z G26
holt prostě jiná ráže a daleko lepší úchop s 42 nežli s 26 
mě se z G42 strili take lepe nez z G26

My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam
Tak to bude asi to, no. Jak rikam - z glocku mi nejlip padne G21. TSko, ktery kdekdo brousi, aby ho zuzil, tak ja dal sirsi strenky a 2 vrstvy smirglu.
Na webu MPI CZ jsou nejake nove prislusenstvi:
http://www.mpicz.cz/aktuality/clanek/no ... -glock-42/
Docela bych rad videl/zkusil ten Fobus na kotnik.

Docela bych rad videl/zkusil ten Fobus na kotnik.

Aspirant na exota
Botka na Glock 42 Pearce Grip
http://www.glockshop.cz/product_info.ph ... 15de1bbf38
http://www.glockshop.cz/product_info.ph ... 15de1bbf38
Osobně tedy nemám sebemenší problém střílet bez botky. Samotná pistole mi padne do ruky úplně nádherně, ale je pravda, že nemam extra velké ruce.

dvousumka na zásobníky

My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...