Nejlepší střelivo 9mm na nošení

Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení

Re: Nejlepší střelivo 9mm na nošení - jiný úhel pohledu

Příspěvek od FRENKY » ned 16.1.2011, 12:35

Pánové, zkusím nabídnout jiný pohled na problematiku "nejlepší střelivo...". Jak jsem to tak pročítal, tak moc na výběr není. Všechno legální má víceméně stejný účinek.
Taky jsem si prošel hledáním toho nejlepšího (věčná škoda zákazu EFMJ) abych nakonec přes subosinky skončíl u obyčejných SB celoplášťů, ale v provedení NONTOX.

Pro ty, kdo NONTOXy neznají. Pokud vystřílíte 1, 2, nebo třeba deset krabiček, tak jediné, co při čistění "vytáhnete" z pistole jsou zbytky červeného laku zápalky. Jinak je zbraň dokonale čistá.

Má úvaha se ubírá tím směrem, že pokud už budu střílet, může tahle absence povýstřelových zplodin posunout případnou expertízu v můj prospěch a udržet můj "zákrok" v mezích NO.

Nevyznám se v současných kriminalistických metodách, ale tuším, že množství a rozptyl povýstřelových zplodin (ať už ve zbrani, na střelách, nebo na útočníkovi) je klíčový při určování pořadí výstřelů, vzdálenosti útočníka atd.

Co si o tom myslíte?

P.S. Určitě i z nontoxů vyletí nějaké množství zplodin, ale na kvalitní expertízu by to nemuselo stačit.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: G17 a další

Re: Nejlepší střelivo 9mm na nošení

Příspěvek od Starosta » ned 16.1.2011, 13:15

Anebo spíš naopak :roll:

"...vzhledem k absenci povýstřelových splodin v ráně postiženého soudím, že vzdálenost postiženého od střelce nemohla být menší než 1,5m - což je v přímém rozporu s výpovědí obžalovaného (střelce), že útočník jej škrtil/kopal/bodal - tj. přímo ohrožoval.
Proto považuji výpověd obviněného - s odvoláním na provedenou balistickou expertizu - za nevěrohodnou..."

Bude na tobě, abys dokázal, že toto střelivo má za následek mnohem menší % povýstřelových splodin a že ačkoli vzdálenost od útočníka reálně byla menší než půl metru, nemá na kůži a v ráně "skoro nic".

Hypotetická úvaha - ale chápeš, kam tím mířím... Považuju to spíš za kontraproduktivní.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od FRENKY » ned 16.1.2011, 13:23

Vím kam míříš. I když dokázat jakým jsem střílel střelivem by asi nebyl problém,..stačí laický pohled do vyhozených nábojnic.
Spíš se obávám onoho klasického "Aha, vidíte, napáskoval si nontoxy..chtěl vraždit"

Jinak ale myslím, že i v našem právu platí, něco jako "v případě pochybností ve prospěch obviněného"..nebo tak nějak. Takže když nebude jasné, která střela letěla první a jak daleko jsem stál, mělo by to být posusováno k mému prospěchu.
Teoreticky :(
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » ned 16.1.2011, 13:27

Pokud se expertiza dělat bude, tak buď na něco přijdou, nebo ne a bude jedno, jestli střílíš nontoxy nebo perkusem. Vždyť je to jedno, pokud budeš mít nárok uplatnit nutnou obranu, tak na tom stejně nesejde. Akorát si připlatíš. No ale pokud je ti líno po tisíci ranách čistit zbraň, tak plať za nontoxy. Mi udělají stejnou službu standartky police a pak přejedu hlaveň měděným kartáčem a alkoholem vnitřek pistole no a občas to kapičku máznu olejem a mám to téměř zadarmo, bezplatná údržba.

Příspěvek od FRENKY » ned 16.1.2011, 13:37

A to mazání a přejetí kartáčem a alkoholem budeš dělat hned po střelbě na útočníka, nebo až v klidu na policejní stanici?

Příspěvek od panvrabec » ned 16.1.2011, 13:47

Tak teď nechápu, co chceš říct, každopádně já čistím zpravidla jednou měsíčně. Chodím střílet jednou týdně a při každé návštěvě střelnice vystřílím asi 4 krabičky. Jo jinak obyčejně na policejní stanici nečistím svou zbraň, většinou teda v pracovně, ale když je dobrý film, tak ri vemu vercajk do obýváku a čistím při filmu. Pokud tě zajímá ještě něco, ptej se, jsem k dispozici až do 15.00 8-)

Zbraň: GLOCK 17

Příspěvek od HENRY » ned 16.1.2011, 13:56

Zdravim vas me by spis zajimalo jake naboje by jste chteli jeste otestovat? Tentokrat bych strilel pres tkaninu a do pekne ulezenych mokrych novin aby se dalo trosku pozorovat strelny kanal.

Příspěvek od panvrabec » ned 16.1.2011, 14:20

Já bych přidal polopláště magtech 95 gr. po stranách nařízlý a 124 gr. A ten cepp extra zkus ještě jednou, nevím, proč se v předchozím testu nerozevřel, ale měl by. Jen škoda, že není k testu SeCa, fakt nejde sehnat, ptal jsem se všude, ale nic.

Příspěvek od HENRY » ned 16.1.2011, 14:33

Dobra zkusim sehnat. Ma taky poloplast od GECO o proti SB ma skoro 2x tak velkou olovenou cepici a taky mam original SB LRN komoly kuzel.

Příspěvek od panvrabec » ned 16.1.2011, 15:45

HENRY píše:...a taky mam original SB LRN komoly kuzel...
:lol: tomu říkám správný překupník, ani nevím, že něco takového SB dělá :thumbsup:

Příspěvek od HENRY » ned 16.1.2011, 19:20

ja ti dam prekupnik :D je fakt ze ten naboj se uz nedela :shock:

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Kmoch Vladimír » ned 16.1.2011, 19:54

Na filosofii typu jdu na procházku "jako do války",si prostě nedokáži zvyknout.A pokud bych měl snad někdy zbraň použít,potom zastávám názor,že čím menší škodu na odražení !! útoku způsobím,tím více se přibližuji "ideální NO",z pohledu přiměřenosti prostředku k NO použitého!Střelnou zbraň nezměníš!Ale střelivo ,které způspbuje následek,je volba každého.Tak jako i další kroky,které v NO každý koná.A to i s vědomím,že nemám na obranu tř.ráži 75mm EFMJ. :D Což je asi "opravdový"můj handycap.Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » ned 16.1.2011, 22:38

To neni o valce, ale o "doufej v nejlepsi, pripravuj se na nejhorsi". Kdyz uz ti pujde o krk, tak je tvym cilem co nejrychleji zastavit probihajici utok, a bude lepsi, kdyz se tak stane 1-3 FMJ, nez zasobnikem nesmrticich vcelek.
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od panvrabec » ned 16.1.2011, 22:56

Kmoch Vladimír: to co jsi napsal je pochopitelné, asi máš rád lidi. Potom jsi asi ještě bohudík nenarazil na parchanta, pak změníš pohled na věc. A navíc než jsem přišel glocku na chuť, tak jsem nosil čtyřiačtyřicítku, pouze do lesa, ale přesto. Co bych v ní měl nosit, aby to bylo šetrné :) , snad jedině slepáky. Musíš se na to dívat takhle, každý nenosí devítku!

Příspěvek od HENRY » pon 17.1.2011, 8:22

Tak prekupnik je uz tu zase :D Jestli by vam nevadilo udelat jen takovy maly prehled koho tohle vlakno zajima co ted kdo nosi napaskovane. A klidne jeste pridejet kdo ma v komore a kdo ne. Kdo se asi neboji tak tam na EFMJ neo JHP? ale kdo nechce zbytecne riskovat tak co? Ted se nebavim co je NEJ ale kdo co nosi. Zacku tedy ja ja mam olovo 125 gr (+P) rezany tezkym komolym kuzelem (tvrde olovo potazene teflonem)150 gr. Vzdy jen v komore. Jinak do testu ted poprve vezmu vyzkouset strelu 150 gr z mekeho olovo jako jsem mel u tech co jsem oznacil +P olovo.

Příspěvek od Stenny » pon 17.1.2011, 9:32

Jestli se LRN komolý kužel už nedělá, možná bych vyzkoušel spíš LRN s kulatou špičkou, které se dělají (a nebo ideálně obojí) :) . A dík za ty testy.

Příspěvek od HENRY » pon 17.1.2011, 9:36

Jo take zahrnu do testu od SB LRN co to dela nejake jine naboje??

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » pon 17.1.2011, 9:56

HENRY: Ze nekdo nosi EFMJ nebo JHP, to ti sem asi nenapise :D I kdyz krabku EFMJ mam doma, tak kdo vi :twisted:
Nosim 9x19 FMJ, 124gr SB Police, vzdy v komore (HK USP)
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od HENRY » pon 17.1.2011, 10:04

admix: diky je mi jasny ze kdo to nosi ze by se asi priznal jen dobrodruh. Ja jen na co se treba tedy zamerit v testu :D Protoze treba FMJ od SB kdyz jsem zkousel pres sklo tak me mile prekvapilo takhle jsem koukal :shock:

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od Slim » pon 17.1.2011, 11:18

Taky bych EFMJ nepřiznal O:-) :-D
Mno až do toho testu jsem v pohodě nosil Mambu, teď to začínám přehodnocovat, ale v zásobníku ještě zůstala...
Nemo contra deum nisi deus ipse

Zpět na „Střelivo“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz