Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Shi

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od Shi » úte 18.11.2014, 23:33

Z auta jsem netahal nikoho (nejsem policajt), ale moje omezené zkušenosti říkají, že lidem, kteří páky neznají a udělají tu chybu, že si nechají vzdálit ruce od těla, jde páka nasadit velmi dobře. Navíc si ji jde vynutit silou, pokud mám víc síly, než ten druhý.

Navolňovací úder to sice usnadní, ale není potřeba vždy. Madam tam máchala rukama, jednu chvíli (když ji ti dva na začátku tahali stylem dědeček s babičkou tahají řepu z pole) je měla hodně natažené, pak taky těsně před použitím obušku byla zralá na páku na zápěstí jen to chtělo jí tou rukou správně otočit. Ano, nemohu vyloučit, že madam měla sílu jako hrom nebo volné vazy a pak by to nešlo, ale vzhledem k její tělesné konstituci a věku mi to pravděpodobné zrovna nepřijde. Bylo vidět, že madam má tělesnou hmotu a umí ji použít.

Nakonec ji chytli za hlavu, což je velmi funkční technika, nicméně i za tu hlavu ji mordovali skoro minutu - takhle dlouho někoho tahat velkou silou za krk a hlavu bych si nelajznul už kvůli tlakovým bodům, které na krku jsou. Obzvlášť když baba vřískala, že má potíže se srdcem - radši budu riskovat, že jí zlomím zápěstí, než že ji způsobím srdeční zástavu.

Byl nějaký důvod proč nešlo vynutit opuštění vozidla pepřákem ? I to mi přijde rozuměnjší, než minutové mordování krku.

Příspěvek od Int1m1thy » stř 19.11.2014, 3:33

Ti rikam ze kdyz ten clovek nechce a nemas ho navolnenyho tak muzes delat co chces a on se radsi necha zlamat a zmordovat. A je jedno ze mas vetsi silu atd. kdyz nechce tak proste nechce a nepude. Proto se stavaj zraneni i na treninkach, nekdo je blbej tak je blbej. Ta baba vzdorovala do posledniho okamziku aby byl vetsi mord a melo co natacet. Mohla se tam nekam sprajcnout nohama taky ;) jako nerikam ze ty paky byli dobre, ale neni prdel vytahovat takovou kopu sracek z auta. A kdyz se na to kouknes znova vidis ze ma volant az na pupku v lomu pupek nohy ;) takze proste takhle nemohla jit vytahnout, meli to vzit obracene ale to by asi taky neslo :( meli to tezky kluci...

kdyz baba vriskala ze ma problem se srdcem tak neni moc vpohode ani peprak. stejne jenom simulovala.

Poli ty ses polis ? :D protoze v zakone neni nic o prekonani pasivniho odporu ? to je naka vnitrni smernice ?
G17gen4

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 19.11.2014, 7:17

To neni o prekonani pasivniho odporu, ale o neuposlechnuti vyzvy a naslednem setrvani formou pasivniho odporu (taky jeste mohla baba treba autem na ne najet) *4*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 19.11.2014, 9:37

je to fakt dost nesnadné, když se ti řidič šprajcne, a nemužeš mu hned zlomit nos a vyrazit pár zubů.. tak je to takové tahání řepy.kor před kamerama, že jo.. s tím krkem to zcela jistě fungovalo, šli na to zlehka, jsou i tací co to tam lupnout a zaberou a hned je člověk o 5 cm delší..:) skusit páku mohli/ nemuseli, to už je jedno.. páky obecně moc nefungují na těch kteří spolupracovat nechtějí..za mně technicky čisté zákrok..kdyby třeba ujížděla, někoho přejela a oni ji dojeli, asi by z auta vyfičela troška rychlejc.. :wink:
ohledně navolňovacích úderů . je na to jedna finta a to v ÚZ se napíše : dlaní zablokování zrakových vjemů.. ( v překladu šlaha do obličeje na nos dlaní..)

Příspěvek od Int1m1thy » pát 05.12.2014, 23:47

http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=20657

to je jedina vec co na ty zmrdy plati ;) a je videt ze opravdu plati :D rek bych ze nemeli cisto v gatich :D
G17gen4

cmk

Příspěvek od cmk » pon 08.12.2014, 21:31

John.hawk> Ja to nezkousel v realu na ostro, jen treninkove... S teleskopem... A to jak z pozice vytahujiciho, tak z pozice vytahovaneho... Vytahoval me kluk - ani ne 180cm, sotva 80 kilo a moc starosti se mnou nemel - sel jsem skoro sam a rad, kdyz mi pomoci teleskopu nasadil paku na krk...
V ty dobe jsem vazil neco malo pres 130.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » pon 08.12.2014, 22:01

to je právě ono...tam žádná páka nebyla...tak jen tahali jak řepu ze země. Sám jsem se divil jak málo lidí ví, jak fungují klouby.

Shi

Příspěvek od Shi » úte 09.12.2014, 15:38

pitt: kamarádka policistka si na mě kdysi zkoušela něco jako kote-gaeshi. Taky mě překvapilo, že hledala cestu v síle a ne v páce, což samozřejmě nefungovalo, protože silově i váhově jsme na tom tehdy byli zhruba stejně. Že to prakticky neuměla mě nepřekvapilo, ale že ani teoreticky netušila kudy zhruba vede cesta, tak to, mě překvapilo dost.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 10.12.2014, 14:18

já obecně páky jako nezatracuji, do služby se dají využít dvě a to páka na rameno a páka na nohu když je pašík sklepnutej na zem..abych mu dostal ruce z pod těla..
jinak při zákrocích obecně páky nefungují protože jsou pašíci nastřelení pikem, vožralí nebo gumový a velmi silně se bránící..
pak je to zbytečné a musí to jinak.. Člověk dokáže ignorovat hodně věcí, zejména bolest, ale co nedokáže nikdo z nich ignorovat je ztráta rovnováhy a proto In god we trust, everybody else goes to floor ( motto la swat) na zemi se pašík líp spacifikuje než ve stand upu..
proto doporučuji Urban Combatives Lee Morrison - Praha 11/2014..

cmk

Příspěvek od cmk » stř 10.12.2014, 17:23

Ale tady se, myslim, bavime o vyndani ty frajerky z toho auta na Maly strane.
Tam to byl presne ten pripad, kdy by to fungovalo... Ruce před krkem prekrizit, za krkem "omotat" pendrek, druhou rukou chytit a trosku sevřít - ono se to k ty kosti za/pod uchech sveze samo. Staci malo a pokud do tebe nebude chtit zacit busit, tak zkrotne i velka vazba... A když bude mit tendenci busit, trosku vic se sevre... Otazka je, jestli se to pak jemu dole neotevre :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od pitt » stř 10.12.2014, 20:26

ano, tady se myslím bavíme o té tlusté buchtě. trhat ruce od volantu?...na nic,páka na prstík a už se nechytí a druhou se pustí....no a pak už je to hnedle půl práce

Příspěvek od Josh » stř 10.12.2014, 20:38

Dneska je situace taková, že se kluk z obvodu, který poctivě maká dennodenně na ulici, bojí zasáhnout, natož zasáhnout razantněji, protože lidi mají plnou hubu práv, myslí si, že vědí, co mohou (nejkouzelnější je zaklínadlo, že něco je podle zákona, ale když se toho člověka zeptáte, podle jakého, tak je vedle), ale o povinnostech nikdo nechce ani slyšet. Služba na ulici je nesmírně náročná, a ti kluci a holky mají můj hluboký obdiv. Konkrétně ta hysterická ženská byla zářným příkladem jedince, který z principu nikdy neuposlechne pokynu policejního orgánu, protože si myslí, že je "povolaná", a co jí bude takový obvoďák nařizovat. A když se k tomu přimotá veřejnost, je na průser zaděláno. Kdyby alespoň u nadřízených měli jasnou podporu, a pokud kontrolní orgány seznají, že je vše OK, pak nemilosrdně ty drzé kverulanty sankcionovat. Škoda, že nejsem policejní funkcionář... :(

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » stř 10.12.2014, 20:40

Jestli ta nespolupracující bába seděla celou dobu v nastartovaném autě, měl následovat jasný příkaz policajtů vypnout zapalování, pokud by ho neuposlechla, velice tvrdý a rozhodný zákrok. Bába byla potencionálně velice nebezpečná a zákrok policajtů vysoce neprofesionální.

Příspěvek od pitt » stř 10.12.2014, 20:51

to Josh. To že se bojí zasáhnout, se nedivím,ale tady je vidět že ani nevěděli jak zasáhnout.
Přitom kolikrát páka je "neviditelná" a nevypadá tak brutálně, jako když někoho taháš za krk. Dle mýho názoru je i pro veřejnost a všechny přijatelnější rychlý a účinný zásah, než 10ti minutová přetahovaná

Příspěvek od cover72 » stř 10.12.2014, 20:56

Mohu se zeptat, čím přesně je dáno (kde je psáno), že
údery při pasivním odporu nelze podle zákona použít
?

Příspěvek od Josh » stř 10.12.2014, 21:07

To pitt: já si myslím, že je rozhodilo to, že to byla taková fuchtle, plus že se na její stranu postavili okolojdoucí, plus to, že fuchtle začala vybřeskovat o právu petičním, o ústavě, apod. Ti kluci nemůžou znát vše, a když na ně někdo vyrukuje s takovým pojmem, jako je ústava, a vypadá celkem odhodlaně a přesvědčivě, je to navíc tunová ženská, která vykřikuje, že trpí takovou a makovou chorobou, a lidé kluky natáčejí a stavějí se na stranu té babizny, tak se nedivím, že jim to tak dlouho trvalo... Neomlouvám je, ale jsou to obvoďáci, ne speciálka...

Příspěvek od pitt » stř 10.12.2014, 21:17

taky je chápu, chápu i to že to jsou "šlapky" ale právě kvůli tomu by měli vědět co dělat a ne se spolíhat na speciálku.
ano...další poznámka bude že kde tu průpravu mají získat. Na to ti řeknu že každý by měl investovat do sebevzdělávání...ve vlastním zájmu

Shi

Příspěvek od Shi » čtv 11.12.2014, 12:10

Stepan píše:Jestli ta nespolupracující bába seděla celou dobu v nastartovaném autě, měl následovat jasný příkaz policajtů vypnout zapalování, pokud by ho neuposlechla, velice tvrdý a rozhodný zákrok. Bába byla potencionálně velice nebezpečná a zákrok policajtů vysoce neprofesionální.

Ale houby, baba byla nebezpečná jedině tím, že blokovala dopravu. A až na technické provedení vytažení z auta a postupovali podle mě velmi profesionálně a moc jiných možností co jiného dělat ani neměli.

Rozhodně nestojím o polici, která bude trvrdě zasahovat jen proto, že se občan zrovna chová jako naprostý idiot. Tvrdost zásahu musí být přiměřená okolnostem, pokud by platilo cokoliv jinak, tak se to tu zvrhne v totalitní stát.

Příspěvek od Int1m1thy » čtv 11.12.2014, 14:25

a kdyz ne tak se to zvrhne v anarchii a k celostatni dmnci coz uz se stalo... za blbost se ma platit
G17gen4

Shi

Příspěvek od Shi » čtv 11.12.2014, 14:48

Podle mě by měli policajti zpochybnit její duševní způsobilost řídit automobil. Navíc kdyby ji připravili o řidičák, tak by musela začít chodit pěšky, díky tomu by nepochybně zhubla, což by vyřešilo i její potíže se srdcem.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz