GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning
Debata o pistolích GLOCK
Prosím, napište jak je na tom Vaše G 42 se spolehlivostí. Na us forech se psalo o nespolehlivosti G 42 se střelivem s řízenou deformací (což nás stejně ale nemusí trápit) ale problémy byly i s FMJ některých značek. Psali o tom, že první serie měla tyto problémy a Glock dělal nějaké úpravy na zbrani a zásobnících, nevíte o tom někdo něco ? (doufám že tu první řadu nepošlou k nám), prý se to dá poznat podle písmen na vnitřku rámu zbraně ?
Re: Kapesní Glock - G 42
Zkus nalinkovat tu debatu. Jinak ja zatim zadny problem nepozoroval.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Zbraň: Glock 19 a jiné
Zdravím ve spolek- nechce papat Wolf FMJ, ale ty nechce v 45 acp baštit ani 1911 , je to spíš ,,kvalitou náboje,, než zbraní........slabá navážka, plus plechová nábojnice není zrovna ideál pro správnou funkci zbraně... Nevím jak ty 380 ale 45 jsou hodně podlaborované- čaděj jak lokomotiva a oproti např Magtechum je to čajíček.....
Tak jsem si v neděli vyzkoušel G42 v Leiku a musím říct, že mám asi vybraný dárek pro mladou 
jinak jsem střílel SaB FMJ na cca 10m, soustřel docela dobrý, jen mi vše chodilo tak 5cm vlevo dolu pod 10. Byl jsme mile překvapen, pistole kope na můj vkus velmi málo, se spouští jsem také neměl problém, prostě klasika Géčko...

jinak jsem střílel SaB FMJ na cca 10m, soustřel docela dobrý, jen mi vše chodilo tak 5cm vlevo dolu pod 10. Byl jsme mile překvapen, pistole kope na můj vkus velmi málo, se spouští jsem také neměl problém, prostě klasika Géčko...
In Glock We Trust
Co rikate na plnotucnou konkurenci co je jeste mensi?
Kahr PM9

Kimber Solo carry

Neresme ted cenovku, ale spis cosi myslite celkove o tomhle porovnani? Nebudou takhle maly lugery malo zivotny, nepresny ci hodne kopat?
Myslite ze by to mohla byt dobra volba?
Diky
Kahr PM9

Kimber Solo carry

Neresme ted cenovku, ale spis cosi myslite celkove o tomhle porovnani? Nebudou takhle maly lugery malo zivotny, nepresny ci hodne kopat?
Myslite ze by to mohla byt dobra volba?
Diky
Glock 19, S&W M&P9 Shield, CZ 858, Uzkon TR-X
Kahr je urcite dobra volba.
Není to zbran na velke kazdostrileni a dlouhy trenink.
Je to zbran na sebeobranu, která byva na téměř kontktni vzdalenost a cas od casu na odzkouseni, jestli to funguje, jak to funguje a jak se s tim strili.
Takto je neznicitelna.
Ale zrovna u Kahra verim, ze i při vetsi zatezi nezkolabuje nejak hodne predcasne brzo, jako třeba dřív KelTecy apod...
Jediny problém Kahra vidim v tom, ze je asi 100x méně rozsireny nez Glock.
Takze zatímco na Glocka ma všechny dily snad každý prodejce zbrani a puskar, na Kahra bude vyber omezeny (jak skladovými zásobami dilu, tak poctem prodejcu a puskaru, co s tim budou poradne umet).
Není to zbran na velke kazdostrileni a dlouhy trenink.
Je to zbran na sebeobranu, která byva na téměř kontktni vzdalenost a cas od casu na odzkouseni, jestli to funguje, jak to funguje a jak se s tim strili.
Takto je neznicitelna.
Ale zrovna u Kahra verim, ze i při vetsi zatezi nezkolabuje nejak hodne predcasne brzo, jako třeba dřív KelTecy apod...
Jediny problém Kahra vidim v tom, ze je asi 100x méně rozsireny nez Glock.
Takze zatímco na Glocka ma všechny dily snad každý prodejce zbrani a puskar, na Kahra bude vyber omezeny (jak skladovými zásobami dilu, tak poctem prodejcu a puskaru, co s tim budou poradne umet).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Prave resim velke dilema a rozhoduji se jestli ted vzit g42 nebo jeste pockat a posetrit na kahra (kimber se mi moc nelibi a pry maji problem s nedoporucenym strelivem)... Nejake osobni doporuceni? ano vim, jsme na glock foru 

Zbraň: G17
ja by som asi doporucoval si z toho vystrelit. G42 ma jednu obrovsku vyhodu ked uz mas glocka - rovnaka spust. Ta zbran ta vobec neprekvapi, je jedno ci g19 alebo g42, striela sa z toho rovnako.
Mozno to znie ako blbost, ale je to ta najvacsia deviza, ked v ktorejkolvek situacii nemusis nad nicim rozmyslat a len strielas tak, ako si nauceny.
Mozno to znie ako blbost, ale je to ta najvacsia deviza, ked v ktorejkolvek situacii nemusis nad nicim rozmyslat a len strielas tak, ako si nauceny.
To je pravda - pocitove je to glock jako kazdy jiny. Nic na tom neprekvapi.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Souhlasim, 42 jsem uz strilel a je to fajn. Kahra asi jentak v okoli nesezenu a jezdit daleko ani nemam cas. No asi vyhraje gecko ikdyz je to .380 ale + je samozrejme ze je to glock, dily a v neposledni rade ze stoji o 10k min nez superslim devitka..
Zase budu za potizistu, ale spoust G42 je rozhodne neco uplne jinyho nez spoust G26/G19/G17. Vzdyt uz od pohledu je to neco jinyho...
Cmk: Nejsi za potizistu 
A mne to prijde "stejne hrozny jako origo spoust". Mozna je ten prubeh trochu jinej - kazdopadne cekam na lehci stojnu.
Tim "glock jako kazdej jinej" jsem myslel, ze me na ty zbrani nic neprekvapilo - vsechno je tam, kde to ma byt, a takove, jako jsem zvykly (az na tu tvrdou spoust a maly zachyt zaveru).
Netreba pritom komentovat markantni velikostni rozdil g17/42, ktery tam pritom je.

A mne to prijde "stejne hrozny jako origo spoust". Mozna je ten prubeh trochu jinej - kazdopadne cekam na lehci stojnu.
Tim "glock jako kazdej jinej" jsem myslel, ze me na ty zbrani nic neprekvapilo - vsechno je tam, kde to ma byt, a takove, jako jsem zvykly (az na tu tvrdou spoust a maly zachyt zaveru).
Netreba pritom komentovat markantni velikostni rozdil g17/42, ktery tam pritom je.
Starosta
sejman: S&W Shield - o něco větší než G42, ale menší luger bych nechtěl.
Zbraň: G17
principialne je to ale stale to iste.cmk píše:Zase budu za potizistu, ale spoust G42 je rozhodne neco uplne jinyho nez spoust G26/G19/G17. Vzdyt uz od pohledu je to neco jinyho...
Suhlasim ze na g42 je spust tvrdsia, ale oproti standardnym lugrovym gen 4 pistoliam to uz nie je tak zasadny rozdiel, ktory sa podla mna po par tisic ranach strati (to je moj predpoklad)
Ale verim, ze ak mas gen3, a uz aj pekne zastrielanu, ze ten rozdiel ti pride byt dramaticky.
Znalci ale tvrdia, ze takato sebaobranna zbran by mala mat vacsi odpor - priznam sa, ze nepoznam dovody. Pre mna osobne je podstatne, ze tuto zbran vyberiem a na 10 ran nemam problem trafit stred torza rychlymi ranami za sebou.
Duvody jsou anti-stress... Ale ja osobne s nimi nesouhlasim... Bud za to někdo cukne a pak je jedno, tak je tvrda, nebo necukne... A pak se hodi, když aspoň nejak něco trefi...
RE SMAJLIK Zdravím, chci se jen zeptat Smajlika, proč tu do nebe vychvaluje na foru Glock 42 a jak se mu z něj super střílí a pak ho prodává zde na bazaru, a píše ,že koupil Gllock26.......(který,když je bez botky) se mimochodem drží ještě huř......hlava mi tu nebere,

Odpověď není vůbec jednoduchá
. Mám teď doma 19, 26 a 42. Dal jsem do bazaru 42 a 19 s tím, že si o víkendu půjdu zastřílet s 26 a uvidím, co si nechám. Buď mi sedne 26 a nechám si jen ji, nebo si nechám 19 a 42. Mít doma tři podobné pistole mi přijde zbytečné. A možná si nechám všechny tři. Uvidíme. Záleží na manželce
.

To znám..
já kvuli ráži nosím 30S ale stejně se mi nejlépe střílí i drží 19(tak ji mám na ,,training,,
)

No to je právě to .... Chci trénovat a střílet s jednou - blbý je, že nevím se kterou
. Někdo mi tu na začátku psal, že je jen otázka času, kdy zjistím, že potřebuji vlastně těch zbraní víc a že trezor na 4 zbraně je nesmysl. Nevěřil bych
. Bohužel to tak je. Dostal jsem se během měsíce ke třem zbraním a všechny jsou luxusní (pro mě luxusní). Je to Sophiina volba
.

smajlík
není, tu 42 bych neprodával. ona se bude hodit do společnosti. někam kde opravdu chceš nevybočovat boulema a boubelatým tvarem kolem pasu a kde se nedají nosit "tašky"
není, tu 42 bych neprodával. ona se bude hodit do společnosti. někam kde opravdu chceš nevybočovat boulema a boubelatým tvarem kolem pasu a kde se nedají nosit "tašky"