Nettik - s těmi psy je to takový můj "komplex"..., kdysi pradávno mi visel na ruce dobrman, roční "štěně", jeho páníček pobíhal zoufale opodál a volal střídavě na psa: "Azore" (jméno si už nepamatuju, proto ten Azor v úvozovkách), nech pána.. a na mě: nebojte se, on je ještě štěně a chce si jen hrát.. Bylo to v zimě a měl jsem na sobě kožený zimní kabát, pod ním džisku a nějaké teplejší triko, takže do krve to nešlo, ale bolest to byla, že si mi dělaly černé kola před očima... a následně skoro 3 týdny ruku v pásce.
Nosil jsem tenkrát "italský" vystřelovák, spíše z frajeřiny než z jakéhokoliv jiného důvodu, ale v tu chvíli se více než hodil a psisko po propíchnutí spodní čelisti pustilo. Italák už nenosím dávno (přeci jen na krájení či řezání čehokoliv to není zrovna vhodné), ale když nůž, tak jedině takový, co jde otevřít jen jednou rukou (tzv. one-hand, prostě polovyhazovák).
S pistolí to cítím nějak podobně - pokud ji budu nedejbože někdy opravdu potřebovat, chci mít jistotu, že nemusím (třeba ochromen bolestí) uvažovat, jak ji asi natáhnu - stejně jako u svého nože nemusím uvažovat, jak ho otevřu jednou rukou, když tu druhou mám momentálně k nepoužití..
A jak jsem psal už někde jinde - trvalo mi zhruba rok, než jsem překonal jakousi "psychickou bariéru" a nešel poprvé ven s nábojem v komoře. Ale od té doby zásadně takhle - a přesně jak píšeš, dokud to zákon umožňuje (a dokud mě nikdo nepřesvědčí o jednoznačné nevýhodnosti takovéhoto způsobu - což se doposud nestalo), není důvod nosit jinak.
Sraz - je to osobní, takže veřejně se o tom rozepisovat nebudu, ale i když se mi loni moc líbilo (a ta simulace mi dala fakt hodně!! - a věřím že všem, co ji viděli), tak letos s největší pravděpodobností ne

.
Edit: pokud na Tebe s tou simulací přijde řada, v žádném případě nevěř všemu, co Ti řeknou
Ale ono je to asi jedno, on to byl takový fofr, že si sice matně vybavuji ten nákupňák, ale na bankomat si nevzpomínám vůbec