Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od S474N » čtv 25.4.2013, 11:20

nettik: jde o to, ze oni to kluci posuzuji nejenom z pohledu "od pisknuti vycistit situaci", ale posuzuji i to "pote" - zadrzeni, vyslech, apod. Vysledkem toho, co tvrdi je to, ze by kazdy mel premyslet o vsem a komplexne a ne pouze ve stylu "tady to vystrilim a nejak bude". Pokud ze situace vyvaznes a stravis 6 let v kriminale, tak se to rozhodne neda povazovat za nejake vitezstvi.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: víc než 1 :-)

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 11:33

ataman - souhlasim. Taky zadny teleskopy, noze apod. nenosim. Nejsem konfliktni typ a problemum se snazim vyhybat.
to all: Ale nejak mi prijde TADY v te diskuzi ze nekteri, kteri jinak pouziti zbrane obhajuji, tady najednou jako ze prohra kdyz preziju a stravim sest let v krimu. Trochu mi to pripada jako nejaka moje schiza.
Znovu opakuji - denne nenosim, chodim na strelnici trenovat, jezdim na zavody dle casovych moznosti a rozhodne se nebranim dalsimu vzdelavani. Ale jak psal Lars, zivi me neco uplne jineho a chci jen spokojene zit, vychovavat deti, chodit do prace a venovat se svym konickum. A pokud mi to nekdo nepreje a chce me ohrozit za zivote, tak si na tech treba sest let pak pujdu sednout velice rad s pocitem, ze jsem vyhral ve smyslu prezil, vyhral nad smejdem kterej si to az ho pusti z nemocnice uz priste treba rozmysli a budu jen nasranej na soud, kterej by to neuznal jako nutnou obranu a tech 6 let snad nejak prezil.
Nevim co k tomu vic dodat.
AZ zakon bude jasne rikat ze se nesmi nosit s nabojem v komore, tak tak nosit nebudu. A bude to chtit dalsi trenink a jeste vetsi srovnani v hlave, pac jak i tady jiz bylo psano - at s nebo bez, hlavne furt stejne, jinak jsou z toho blbe nehody.
Kdyby to bylo tak prukazne to natazeni tak by se toho uz nekdo z poslancu jasne chytil a byla by novela na svete - ZAKAZTE NOSENI NATAZENEHO GLOCKA - JSOU TO VRAZI CHTERI CHTEJI HNED PALIT JE TO NEBEZPECNE A NENI TO POTREBA, JE JASNE DOKAZANO ZE STACI NATAHNOUT ZAVER A UTOCNIK ZANECHA SVEHO HANEBNEHO JEDNANI... mmm...a vubec, zadny noseni... vsichni jste vrazi a mejte to jen pro paradu, nenabity i doma a strilejte jen podhledem expertu na drahych kurzech ktery vam budou na hovno pac obrana strelnou zbrani je spatna... fakt mam asi schizu, ale presne tak mi to tady zni. On mel umet ubranit se jinak... proc strilel ? ... chudak pan Houstecky... :huh:

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.4.2013, 11:55

nettik: nekteri? To jsem pokud vim rekl ja a stojim si za tim. Samozrejme, ze primarni je dulezite prezit, ale podle meho by se clovek mel i sekundarne zajimat "co dal" - co bude delat rodina beze me, jak klidne budu v kriminale spat, proc kvuli malichernosti, kterou jsem si mohl dokazat ohlidat ted sedim, atd.

Pokud tyhle veci neresis, tak to moc jeste schizu nemas. *4*

Obrázek

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 12:33

ano certe, myslel jsem tebe. No vidis ze umis cist a chapat, kdyz chces :wink:
Klidne si za tim stuj, ja si taky stojim za tim, co jsem napsal. Jen proste ta realita bude proste jina nez si kdokoliv z nas taky vymysli cokoliv, stejne to v realu bude jiny. Treba zkoprnim a umru, protoze jsem nezareagoval. Treba zazmatkuju a dopadne to blbe a budu si to muset jit odsedet - ale to dopredu nikdy nikdo nevi. Ano, muzes trenovat COKOLIV a minimalizovat riziko prekvapeni, zvrtnuti situace, ale jak tu jiz bylo psano, i profici pak reaguji jinak. A jsou na to cviceni.
A pokud jak ty sam pises je priorita prezit, pak je dobre tu zbran mit a nosit ji s vedomim, ze jsi schopen a ochoten ji pouzit. Ale at se budes snazit nadrilovat a pripravit se na nemozne, vim z prace kde se delalo milion scenaru co by se mohlo kdy stat - dovolil bych si srovnani temer s Temelinem a stejne se pak nekolikrat stalo uplne neco jineho. Cimz nezpochybnuji jakekoliv havarijni plany, zasahove instrukce, treninky na cokoliv... ale platilo, plati a bude platit ze kdo utece - ten vyhraje. A pokud nemuzu utect, musim se branit. A pak uz je to prece jedno jestli pujdes brucet, nebo ne, protoze kdybys nereagoval, byl bys mrtvej. Takze co by, kdyby... ano, o tom se tu muzem bavit veky. A pak v tom kriminale muze kazdy premyslet co by mohl a mel udelat jinak...ale znova: PRIMARNI bylo prezit to zaprve a zadruhe nejde natrenovat vsechno. Kazdy at si s tim nalozi jak uzna za vhodne a ja za sebe naposled opakuji ze minimalizuji riziko nosenim v komore(kdyz uz teda nosim) a rad se neco priucim, ale neni to moje PRIORITA.
Hezky den ;-)
H.

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » čtv 25.4.2013, 12:40

Ataman: mohl bys prosím definovat pojem "útočný nůž"?
Já osobně si pod tím představuji typově něco jako bajonet (glock 78, 81, popřípadě něco jako Fallkniven Thor, Odin, G1 apod) - a nějak jsem doposud nezaregistroval, že by s takovýmto typem nožů někdo běžně chodil, ale rád se nechám poučit :) .
Dále píšeš něco o soudcích a jejich nahlížení na občany - no, doposud jsem žil v přesvědčení, že soudce je tam od toho, aby zhodnotil zdali použití zbraně spadá do kategorie NO, či KN - a ne od toho, aby hodnotil, co kdo u sebe nosí. Takže tímto děkuji za upřesnění.
Dále si dovolím tvrdit, že Tvůj slovní obrat: "..dovolím si tvrdit.." má stejnou vypovídací hodnotu, jako když já budu tvrdit, že někde za devatero horami a devatero řekami je země, kde pečení holubi létají rovnou do úst..
Dále zmiňuješ jakési "cvičené profíky" - opět pro upřesnění: máš na mysli takové ty profíky, co se nechají cikánem vyhodit z okna? Nebo snad ty, co se nechají před hospodou zmlátit? Pokud ano, tak souhlasím, tihle "cvičení profíci" by se vážně měli zamyslet, co s sebou nosí a proč :lol: . No, asi chudáci zapoměli, že když s sebou mají teleskop (a jsou vycvičeni jej používat), nepotřebují nosit pistole - nebo jak to tehdy vlastně bylo a na co to tihle "cvičení profíci" vlastně zapoměli..? :lol:
A co se týká úrovně toho výcviku - pokud pominu pár desítek příslušníků elitních útvarů, pak střelecký výcvik běžného policisty je na nepříliš vysoké úrovni, což si troufám tvrdit na základě vlastních zkušeností z návštěvy střelnic, kde jsem párkrát měl to štěstí jít do stavů po nich a tudíž možnost prohlédnout si jejich výsledky (ano, souhlasím - vina není na policistech samotných, ale na systému přerozdělování financí, protože výcvik spočívající ve vystřílení 100-200 nábojů za půl roku je žalostný..., nicméně většina účastníků tohoto fóra nastřílí za rok řádově několikrát více, tudíž z tohoto pohledu se dá říci, že má lepší výcvik - a to rozhodně není dobře!)

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 13:01

Lars: jeste nedavno jsem na tebe mel jakysi horsi nazor(hlavne za ty psy), ale tady se koukam az na par malickosti vicemene shodnem. Tak jen doufam, ze letos taky dorazis na sraz a budes i v nedeli, abych nedostal pri ukazkach pres drzku jen ja za nas oba :mrgreen:

Příspěvek od Fox4077 » čtv 25.4.2013, 13:08

Tak já se taky přidám:
- nosím ''furt'' Glocka a teleskop, po setmění svítilnu, teď se ještě poohlížím po nějakém šikovném noži
- co se týče náboje v komoře či ne, ještě jsem asi neuzrál, v komoře nenosím, zvláště teď v létě, kdy mám Glocka v ledvince v horizontální poloze, se mi to prostě ekluje, i když k tomu není reálný důvod
- ono stejně nakonec rozhodne daná krizová situace, zda jsme se rozhodli správně
- hlášky typu: kdo umí s teleskopem nemusí na obranu nosit pistoli??? to bylo myšleno vážně? takže, když půjdu s partnerkou(je snad každému jasné, že partnerka je v případě přepadení naše achillova pata) a raubíř ji hezky chytí do kravaty s nožem v ruce, vystačím si s teleskopem?
- ohledně krizových situací, zažil jsem zatím tři, co čert nechtěl, vždy s cikány
- nejvypjatější byla, když jsem v 18 letech stál s plynovkou proti cikánovi, který se zrovna vrátil z krimu a šermoval mi před xichtem vystřelovákem, šlo nás z hospody asi 6, no a ten mamrd si vybral kámoše a začlo to, jak jinak cigárama, už to vypadalo, že kámoš krom cigaret odevzdá i nějaké ty zuby, tak jsem se do toho vložil, ti další čtyři kluci stáhli ocasy a šli do kšá, nebudu to rozpitvávat, nakonec jsem to ukecal, on nemusel bodnout a já střílet, pomohla nám i cigánova družka, která tam kolem nás křepčila a dobře věděla co je ten její za hovado, je to už 17 let, občas toho cigána potkám, jsme malé město, stále si jej dobře pamatuju a on mě jistě taky, mám takový možná mylný dojem, že od té doby mám od této menšiny klid, a nebo je to tím, že mám 187cm a 94kg a chodím v maskáčích, kdo ví :D
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 25.4.2013, 13:08

Tak a ja se ted zeptam: proc se nosici naboje v komore a na druhou stranu nenosici, navzajem dotazuji, proc takhle nosi? Vzdyt jsou kazdy jeden presvedceni o sve pravde. Nebo nejsou??

Vzdyt dopredu jiz vite, ze jeden priklad vam stacit nebude a obsahlost koncepce tady nikdo jednoduse nepostihne.

A ac to neni uplne presne, sedi sem cmkackovi oblibene povidani o tom "jak to na diskuznich forech chodi". Tady se neresi PROBLEM, protoze to, jak kdo nosi, neni NASTESTI problem vsech. On to vubec neni problem.

Tomik

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 13:14

reddog: a prave proto, ze se vyjimecne nudime v praci mame cas se bavit i o vecech, na ktere jinak nezbyva cas, protoze se resi jen problemy. Ale musim se ti poklonit a pochvalit tvuj prispevek, pac je naprosto srozumitelny a jasny snad vsem a narozdil od vsech ostatnich prispevku tady v teto konkretni diskuzi...co by kdyby...je lepsi to a nebo ono... je pravdepodobne pripustny a nezpochybnitelny pro vsechny 8-)

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.4.2013, 13:37

nettik: proc by mel kdokoliv dostavat pres drzku prosimte? Mimochodem, simulaci si Lars uz loni sam na sobe vyzkousel. *4*

Obrázek

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 13:41

no protoze kdyz se neumim prat, tak nosim tu bouchacku prece...a kdyz na me nastoupi nekdo s holejma rukama a ja si mooozna tak cvaknu s opravdovym glockem naprazdno - coz predpokladam ani to ne, ze se u toho pouzivaji makety, tak i kdyby...tezko budu dokazovat, ze to cvak bylo pred tim, nez jsem skoncil na zemi se zlomenou rukou, vyrazenym dechem apod. :mrgreen: jo Lars uz loni byl ? aha, tak letos to fakt odnesu ja, parada :lol:

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » čtv 25.4.2013, 13:58

nettik: Jaký cvakání, prosím tě? To poznáš rovnou podle toho, že nestihneš vůbec tasit, ne? :D
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.4.2013, 14:07

Tak asi by bylo vhodne uvest na spravnou miru, ze zadne "presdrzku" se nekonalo. Konkretni simulace se tykala prepadeni u bankomatu v nakupnim centru, takze ani nic podobneho jako "o pulnoci v temnem hvozde za svitu luny". Naopak bych rekl, ze diky tomu nakupnimu centru to bylo kvuli prihlizejicim naopak tezsi. Nicmene bych nepredbihal a verim, ze tento rocnik zase prijde na radu jina simulace. Vysledkem neni nekomu se vysmat nebo si jen tak do nej bouchnout, ale naopak ukazat a hlavne si uvedomit, ze cest k cili muze byt nekolik. Nicmene o pocitech ze simulace by tady asi nejvic mohli pohovorit ti, kteri je na minulem srazu podstoupili - tedy Lars, Anaxien a potom jeste jeden clovicek.

Obrázek

Příspěvek od Lars » čtv 25.4.2013, 14:10

Nettik - s těmi psy je to takový můj "komplex"..., kdysi pradávno mi visel na ruce dobrman, roční "štěně", jeho páníček pobíhal zoufale opodál a volal střídavě na psa: "Azore" (jméno si už nepamatuju, proto ten Azor v úvozovkách), nech pána.. a na mě: nebojte se, on je ještě štěně a chce si jen hrát.. Bylo to v zimě a měl jsem na sobě kožený zimní kabát, pod ním džisku a nějaké teplejší triko, takže do krve to nešlo, ale bolest to byla, že si mi dělaly černé kola před očima... a následně skoro 3 týdny ruku v pásce.
Nosil jsem tenkrát "italský" vystřelovák, spíše z frajeřiny než z jakéhokoliv jiného důvodu, ale v tu chvíli se více než hodil a psisko po propíchnutí spodní čelisti pustilo. Italák už nenosím dávno (přeci jen na krájení či řezání čehokoliv to není zrovna vhodné), ale když nůž, tak jedině takový, co jde otevřít jen jednou rukou (tzv. one-hand, prostě polovyhazovák).
S pistolí to cítím nějak podobně - pokud ji budu nedejbože někdy opravdu potřebovat, chci mít jistotu, že nemusím (třeba ochromen bolestí) uvažovat, jak ji asi natáhnu - stejně jako u svého nože nemusím uvažovat, jak ho otevřu jednou rukou, když tu druhou mám momentálně k nepoužití..
A jak jsem psal už někde jinde - trvalo mi zhruba rok, než jsem překonal jakousi "psychickou bariéru" a nešel poprvé ven s nábojem v komoře. Ale od té doby zásadně takhle - a přesně jak píšeš, dokud to zákon umožňuje (a dokud mě nikdo nepřesvědčí o jednoznačné nevýhodnosti takovéhoto způsobu - což se doposud nestalo), není důvod nosit jinak.

Sraz - je to osobní, takže veřejně se o tom rozepisovat nebudu, ale i když se mi loni moc líbilo (a ta simulace mi dala fakt hodně!! - a věřím že všem, co ji viděli), tak letos s největší pravděpodobností ne :cry: .

Edit: pokud na Tebe s tou simulací přijde řada, v žádném případě nevěř všemu, co Ti řeknou :D
Ale ono je to asi jedno, on to byl takový fofr, že si sice matně vybavuji ten nákupňák, ale na bankomat si nevzpomínám vůbec :lol:

Příspěvek od nettik » čtv 25.4.2013, 14:21

no, chapu ze mas z nejakeho zazitku nejaky komplex...stejne jako asi vetsina z nas soude podle tematu cikani... ma komplexy z cikanu a v jakesi asi mozna prevazne vetsine i opodstatnene...ale tve vyroky proti psum, nedejboze volne pobihajicim mi proste prisly moooc. Cikana taky hned nezastrelis kdyz chce fakt jen cigaro, nebo se zeptat kudy tudy...to proste neni obrana ;-)
K tomu srazu: skoda ze nedorazis, obzvlastne kdyz nemam verit co mi reknou jini a tak nebudu mit moznost si doplnit info.
Dost me zpetne mrzi, ze jsem loni v tu nedeli nebyl(holt mrtvej homolka) a proto jsem si letos dupnul a vicemene spis jen oznamil celej vikend a basta. A jelikoz pevne verim ze to bude hodne dobry a velice realne a verejne priznavam ze mam strach z bolesti, tak je to takovy vzrusujici vedet ze neco bude, ze me to nejak obohati, ale ze to asi bude bolet. No, treba budu jen za divaka :D ...to mi tak pripomelo, ze mam poslat zalohu :idea: jdu na to ;-)

Příspěvek od Lars » čtv 25.4.2013, 14:41

No jo, když on ten můj dávný případ byl právě taky takový volně pobíhající pes, samozřejmě pod "bedlivým dohledem" svého pána.. Navíc mám ještě v živé paměti, kolikrát jsem na procházce kolem řeky startoval před otevřený kočárek (myslím dole otevřený ve tvaru "sporťáku"), protože se nějaké volně pobíhající psisko chtělo podívat, kdo se tam veze.. :evil:
Ale to už jsem trochu někde jinde.

No a cikáni - asi se budeš divit, ale opravdu mám horší pocit z volně pobíhajícího psiska, než ze skupiny cikorek. Možná to bude tím, že jsem část dětství travil ne sice zrovna v cikánské čtvrti, ale kdo zná Ostravu, tak ví, že zhruba na prostoru mezi bývalou kavárnou Volha a restaurací Baník jich taky nebylo zrovna málo. A když jako dítě dostaneš pár nakládaček, naučíš se co od nich můžeš v které chvíli čekat a jak se mezi nimi pohybovat.

Příspěvek od ataman » čtv 25.4.2013, 14:45

Lars: Divil by ses co u sebe někteří nosí. Řada lidí nosí zrovna Uton nebo Glock na opasku zcela běžně rukojetí dolů. A zrovna nože ovládané jednou rukou, nebo různé poloautomatické nože a vyhazováky jsou v řadě zemí považovány za útočnou, nebo i zákeřnou zbraň. Dovolím si tvrdit je prostě dovolím si tvrdit, protože jsem měl možnost se seznámit se zkušenostmi druhých. Neví jak ty, ale já za profesionála považuju člověka, který to co dělá je jeho profesí a zvládá ji na patřičné úrovni. Pokud hodnotíš policistu podle toho, že střílí hůř než ty, pak o sobě máš velmi vysoké mínění a doufám, že oprávněně, nebo si totálně mimo mísu. Střelba je jedna z mnoha činností, které musí policista zvládat a podotýkám, že byť je velmi důležitá, není zdaleka prioritní. A valná většina policistů, byť i třeba na střelnici nastřílí hůř než ty, tak v krizovce nastřílí úplně stejně, protože jsou na stressovky připraveni určitě líp než ty, musí je totiž zvládat každý den. A nemyslím tím jenom střílení, nebo fyzickou eliminaci někoho, řada jednání s běžnými občany, zásahy u nehod, pátrání po osobách, to všechno jsou situace, kdy musí zůstat nad věcí, potlačit emoce, zachovat si chladnou hlavu a odstup - to je profesionalita. Jsou to normální lidé jako ty, ale jejich profesí je mimo jiné v zájmu ostatních se poprat i se svým vlastním strachem, jsou na to cvičení, stejně jako třeba hasiči nebo vojáci apod. možná tomu nevěříš, ale i o ni mají strach, ale umí ho zvládnout.

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 25.4.2013, 16:39

Nettik:
Hele, na Te simulaci na srazu bylo super to, ze vsichni vedeli, ze NECO bude, ale vlastne nikdo nevedel poradne nic. Presne jako v zivote. A reknu ti, tolik nevyslovenych AHAAA, jsem uz dlouho nevidel. A nekolikrat a opakovane.
Pevne verim a doufam, ze letosni sraz opet obohati nejen mne o dulezity prozitek (diky Bohu za snad jen treninkovy). Ale diskuze nad timto uz bude patrit do patricneho vlakna.

Konec koncu, oba tabory (in out nosicu) si budou moci nejen v patek "vyjasnit" sve duvody. Tak snad to u nekterych neostane zase jen na psani na forum. Snad se veci vyrikaji behem srazu (hehe, asito tam bude zajimave uz v patek vecer).

Zbraň: glock 17 4 gen.

Příspěvek od style.js » čtv 25.4.2013, 17:32

Tady to zije :D
Tak ja taky pridam svoji trosku do mlyna... Muj nazor je takovy, ze proste jde o dva pristupy k veci a asi tezko obecne posoudime, ktery z nich je optimalni pro vsechny situace. Ja nadrnuto mam, mam k tomu pouzdro z kydexu s krytim luciku takze nahodny vystrel je pri noseni vylouceny. Trochu me zarazil prispevek kde nekdo popisoval co vsechno nosi "pro vsechny pripady" :shock: Ja uz par bitek v mladsich letech absolvoval :oops: , mel jsem nekolikrat prerazeny nos, zlomeny zebro, zaprstni kustky... A nekolik let i aktivne boxoval, takze z meho (i kdyz stale laickeho) pohledu proste v konfliktu vse probiha tak rychle, agresivne, ze proste neni cas si vybirat pripadbe prehazovat zbrane, obvzlast je-li utociku vic, to nevite kde se driv kryt a na ucinnou obranu se moc nezmuzete pokud spolu alespon trochu spolupracuji... Proto je pro me primarni se vyhnout, pak utect, vyjednavani a uplne posledni zbran. Beru to tak, ze G vytahnu jen ve velky nouzi a v tom pripade by strelba mela byt opravnena, nenecham se zabit nejakym dobytkem. Proste zbran vytahnu ke strileni, ne k bitce kde je i slusna sance ze mi protivnik (protivnici) odebere zbran a ve finale pouzije proti me. Neco jineho je kdyz uz dojdou naboje nebo se zbran zasekne, to s ni klidne budu rozdavat rany, ale to v beznem civilnim zivote je malo pravdepodobne. Uznavam, ze natahnuti zaveru muze mit slusny odstrasujici ucinek, ale to bude mit i varovny vystrel budu-li mit na nej cas... A krome malinke casove prodlevy pri natahovani zaveru se proste bojim, ze ve stresu mi treba sklouzne ruka a nenatahnu vcas, nebo se mi zasekne nabojnice blbou zbrklou manipulaci, ja se tesne pred bitkou hrozne rozklepu, ale jakmile probiha tak to prestane - asi nejaka psychoza :roll:

Příspěvek od ataman » čtv 25.4.2013, 18:23

style.js - :wink: to není psychoza, to je naprosto normální reakce. Jak je vidět víš o čem mluvíš a máš něco za sebou.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz