Re: Ukrajina 2014
Tak k tomuhle shluku myšlenek nemám co říct.Jestli jsou tam nějaké skryté otázky tak se omlouvám,že na ně neodpovím..Biggles píše:Ty woe, Pařezi, co to meleš? Takže byla referenda dřív než okupace ( a zůstaňme pro začátek na Krymu, kde jsou i relativně jasné informace od okupační mocnosti) nebo dřív okupace a poté referenda? Pokud byla dřív referenda, znamená to, že Putin lže? Jak mu pak můžeš cokoliv věřit, když je usvědčeným lhářem? A pokud nelže, jak mohlo proběhnout nezpochybnitelné svobodné referendum, které vyústilo v připojení Krymu k Rusku, když na něj dohlíželi vojáci mocnosti v jejíž prospěch ono "referendum" skončilo a jak se nejvyšší představitel oné mocnosti pochlubil, tak dohlíželi oni vojáci na "zdárný průběh"? Kdepak jsi zůstal se svým Descartem?!
Kdybys byl schopnej si po sobě aspoň přečíst, co meleš, tak by sis musel nafackovat. Vždyť nejsi schopnej udržet myšlenku a jsi schopnej se během několika příspěvků zamotat, naměřit různými metry různým světovým stranám a ještě se ani nezastydět. Na tebe by člověk nepotřeboval ani ten rozhled a znalosti, vystačí si s prachsprostou logikou. A ano, právě proto místní žrouti ruské propagandy vpodstatě čímkoliv potvrzují, že mám pravdu. Protože jsou ochotni tupě a bez rozmyslu papouškovat bez uzardění sebevětší hovadinu, jen když bude dostatečně "protizápadní" a proruská. Logika - hloupost, fakta - lži, hlavně že se to zrovna rýmuje...

Podle mě jsem Ti odpověděl na každou otázku,navíc jsem to pečlivě rozepsal.Když tak si to musíš přečíst vícekrát..Biggles píše:A vraťme se tedy opět k tomu, co nedokážeš už drahnou dobu vysvětlit:
"Není pravdou, že Krym je součástí mezinárodně uznaného území Ukrajiny, a to i Ruskem? Není pravda, že Krym je momentálně pod kontrolou ruských ozbrojených sil a RF jej nyní prohlašuje za svoje území? Není pravda, že okupace je získání (obvykle vojenské) nadvlády nad územím jiného státu?"
Tvoje "odpovědi":
1.otázka: "Není pravdou, že Krym je součástí mezinárodně uznaného území Ukrajiny, a to i Ruskem?
1.odpověď :Není pravda,Krym už není součástí Ukrajiny
2.otázka:"Není pravda, že Krym je momentálně pod kontrolou ruských ozbrojených sil a RF jej nyní prohlašuje za svoje území?"
2.odpověď :Je to pravda,Krym je momentálně pod kontrolou ruských ozbrojených sil a RF jej nyní prohlašuje za svoje území.
3.otázka:Není pravda, že okupace je získání (obvykle vojenské) nadvlády nad územím jiného státu
3.odpověď:Ano to je pravda,tato definice odpovídá významu daného slova

Tak ještě jednou,Krym už není součástí Ukrajiny přestože byl jak píšeš "součástí mezinárodně uznaného území Ukrajiny".Po formální stránce,dle mezinárodního práva asi ještě "je" součástí Ukrajiny s tím s Tebou mohu souhlasit,ale to je asi tak všechno.Je jen otázkou času kdy se tento status změní i mezinárodně právně.Jestli to bude trvat rok,nebo 500let nevím,ale to na současném stavu reálně nemění nic.Biggles píše:A co ti nějak nejde přes pysky, tedy vysvětlení následujícího:
Není součástí mezinárodně uznaného území Ukrajiny? Od kdy prosím? Od té doby (a pouze fyzicky nikoliv právně, tedy uznaně mezinárodním společenstvím), co proběhla odpověď na otázku číslo tři silami z odpovědi číslo dvě?
To jen tak na okraj, než zase někam utečeš k nějakému blogu, aby ses nemusel zabývat fakty a odpovídat na zcela jasně formulované otázky...
Jestli se mě opakovaně zeptáš zda je to tak podle mne v pořádku,tak rovnou opakovaně odpovím,že ano.
Autonomní republika Krym vyhlásila referendum (jestli se konalo pod tisíci hlavněmi,nebo pod milionem hlavní je úplně jedno),protože mezinárodní pozorovatelé tedy nikoli já

Ty se tady pořád oháníš nějakými smlouvami,dohodami,právem apod. já Ti rozumím,ale ani "se sovětským svazem to nebylo na věčné časy".Prostě věci se mění.Staré smlouvy a dohody zanikají a nové vznikají.To je život