GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 19:51

Glocka jsem kupoval 7.2.012 v Glock Shop Brno reklamuji vadný rám G17 gen.4 za MPI to řeší p. Dacev (jinak komunikace s MPI to je děs a hrůza horší jednání jsem snad nezažil). V Glock Shopu mi řekl, že mi peníze nevrátí že ani neví jak se to dělá, a jestli bych ještě nevydržel, ale už toho začínám mít dost přišel mi email od Daceva, že to 16.1.013 bude na prodejně v Glock Shop dnes tam volám a v Glock Shopu nic nemají píši do MPI a Dacev, že se to asi někde zdrželo, že mi dá vědět...fakt jsem už nasranej a to je furt všude keců jak CZUB řeší dlouho reklamace MPI potažmo Glock je na tom ještě hůře :-(

Příspěvek od Pařez » čtv 17.1.2013, 20:01

Jak říkám,pohrozit ČOIkou a ledy by se měli pohnout - ať už prachy,nebo oprava.Kdoví kolik bubáků mají takhle ve skříni a určitě nestojí o to,aby na ně vlítla kontrola..

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 20:32

Hrozit ČOIkou atp. není můj styl a navíc bych musel hrozit v Glock Shopu a ty jsou v tom nevině a ten majitel je dost příjemnej chlápek (proto jsem taky souhlasil, že vydžím), ale co je moc to je moc pokud se to do středy nějak nevyřídí silně uvažuji, že odstoupím od smlouvy.
Chtěl jsem si koupit ještě G26ku, ale to už jsem po tomto zamítnul...dokonce mě to MPI tak sere, že pokud odstoupím a dostnu zpět peníze nekoupím už ani Glocka!

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvek od pgsp » čtv 17.1.2013, 20:47

AREYOU

p.Bayer z Gloskshopu je pohodovej chlapík :-) Jinak co se ti stalo z Gčkem, že si reklamoval?

Koncem roku jsem koupil G19, r.v.2001 a nemůžu si to vynachválit!

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 20:54

Začal se mi loupat plast na rámu a dle MPI je to způsobeno tím "...když se opotřebuje příslušný přípravek-forma na tváření plastu..." můžu dát i fotky pokud by byl zájem :).

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 17.1.2013, 20:58

AY:
Tak nenech se prosit a povidej, co vlastne mas se zbrani za problem...

Edit:
Aha, byl jsi rychlejsi nez ja ;-)

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 21:04

Tady je foto nevím zda je to z toho patrné prostě se to začlo loupat.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvek od pgsp » čtv 17.1.2013, 21:11

AREYOU

A kdy si to Gčko v Glockshopu kupoval a co je to za model?

V prosinci jsem totiž mluvil s Bayerem a říkal, že má poslední G17 gen.4 a že by se jí rád zbavil, aby mu to tam nestrašilo!

Chystám se právě v Glockshopu koupit G17 gen.4, ale co jsem už tady viděl na foru jako je koroze, loupání vodítek apod., tak se mi do toho moc nechce..

Mám 12.let starýho G19 gen.3 z druhé ruky, zbraň je jako víno..

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 21:19

Kupoval jsem to 7.2.012 nemyslím si, že by 4gen. byla shit prostě se to stane a kamoš co tu G17 kupoval taky a má i stejnou serii jáko já, já mám vyr. čílo 91 on myslím 34 tak se mu to taky začíná dělat na tom stejném místě (takže opravdu nějaká vada ve výrobě)...já bych to nereklmoval, ale je to v místě kde mám prsty a ten odlouplej plast trochu škrábe tak jsem si v říjnu 012 říkal stejně bude zima a pokud to je vada pošlu to tam, ale to jsem kurva netušil, že 17.ledna to furt nebude vyřešeno...toto beru jako selhání ze strany MPI a pokud bych je neuháněl a nevolal tam a nepsal co 14 dní tak bych asi čekal rok :mad: .

Příspěvek od Biggles » čtv 17.1.2013, 21:28

Jen jestli ses na někoho z nich blbě nekoukal :D

Příspěvek od AREYOU » čtv 17.1.2013, 21:31

Vtipný takže za to můžu vlastně já :? . Leda, že bych jim poslal špatnýho smajla nebo se blbě tlemil do mobilu....nevím co jsem udělal špatně asi to, že jsem byl v klidu a měl pochopení :huh: .

Příspěvek od ok1xgp » pát 18.1.2013, 19:59

Zvlastni. Mam g21 r.v. 2001, z druhe ruky nebo presneji z rukou (jedna ze zbrani na strelnici) a uplne v pohode. A to nebyla kontrolovana puskarem :-D
Vzduchovka vz.47; TAU 6; ČZ vz.50; Glock 21 3 Gen.; Norinco JW 21; CZ vz. 83 9Br; Mosin 1938;

Příspěvek od AREYOU » pát 18.1.2013, 20:32

Tak třeba jsi měl výběrovej kus, když ti to nerezne, neloupe se plast, nedřou se ti vodítka, nevypadává ti vývrt.
Já vzal první kus z krámu neptal jsem se po výběrovce a to je asi ono pokud bude nějaké příště určitě budu chtít výběrovku.
Až toho svého budeš prodávat můžeš napsat "výběrovej kus".

Nicméně mám slibeno, že by to mělo příští týden být už vyřešeno - tak dám pak info jak jsem dopadl.

VIP člen

Příspěvek od reddog » pát 18.1.2013, 20:39

AY:
No, budeme vsichni zvedavic, jak ve stredu dopadnes. Doufam, ze se podelis ;-)

Příspěvek od Pařez » pát 18.1.2013, 22:01

Tohle mi nedá.Co je to výběrový kus?Něco jako 1.jakost,nebo co?

Příspěvek od cmk » sob 19.1.2013, 9:40

Obecne:
- u glocka neexistuje "vyberovy" kus, ty jsou všechny stejne, jen jsou to obycejne stroje a u tech je u každých jiste riziko zmetkovosti (u glocka pomerne nizke) - takze u glocka proste je existuje par % zmetku - nic vic
- z fotky neni realne videt, co a proc tomu presne je (nerikam, ze tomu nic neni)
- "vyberove kusy" existuji u zbrani, jejichz kvalita vyroby kolisa a je odvisla od toho, jak se ktery montaznik zrovna vyspal, ozral a jak dlouho chybi do konce pracovniho tydne. Typicky podle me CZ. To se pak vedle sebe da 10 ks z jedne serie a zkousi se vule, spasovani, opracovani... Tam, kde to vsechno vychazi nejlip je nejvetsi pravdepodobnost (nikoliv jistota), ze ta zbran bude chodit delsi dobu bez zavad a nazve se to vyberovym kouskem (napr. u me to vyslo - ze Shadowa jsem vystrilel 10.000 ran BEZ ZAVADY zbrane).
Kazdopadne jiste proti metode "vyberovy kousek" najdeme spoustu teorii - jako ze z 10 zavadnych kousku neni ten nejlepsi vyberovy apod... Ale ja pisu o nejake standardni situaci.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od AREYOU » sob 19.1.2013, 10:01

:D s tím výběrovým kusem to byl vtip a rejpnutí do hovna.
Zaklínadlo jménem výběrový kus se hojně používá u CZUB to je pravda, ale i u jiných značek není pravda, že u Glocka ne, už mi jeden brněnský prodejce výběrového Glocka nabízel já pak koupil v Glock Shop kde nabízeli slevu (možná sem měl sáhnout po výběrovce :D ).
Každá produkce má nějaké tolerance a pokud se ty produkty vlezou do tolerance jsou přes výstupní kontrolu puštěny k prodeji platí to pro CZUB i Glocka atp. pakliže je prodejce dostatečně znalej sortimentu a má dobré komunikační vlastnosti dokáže klienta přesvědčit o tom, že on si nechá ve fabrice vyskádat 20 Glocků G17 a z nich vybere 3 kusy které mají nejmenší vůle a pak takto vybrané kusy prodá klientovi o 1000-2000 dráž oproti původní ceně (znám několik lidí, kteří takto uvěřili).
Ve skutečnosti, ale takovejto servis aspoň co já mám zkušenost nabízí CZUB normálně, když jsem kupoval CZ453 i CZ455 nebo CZ858 zavolal jsem do Brodu na vzorkovnu, že za tři dny bych se tam stavil pro CZ455 jestli by mi mohla paní na prodejnu nechat nachystat pár kusů, abych si vybral pěkné dřevo (bez suků, s pěknou kresbou) normálně mají na vzorkovně třeba jen 2 kusy, tak jsem přijel a bylo tam nachystáno asi 10 kusů CZ455 vybral jsem si nejlepší dřevo s krásnou kresbou zaplatil jsem standartní cenu (ovšem benzín taky něco stál cca 350 Kč) a měl "výběrovej kus".
U pistole výběrový kus mi připadne hovadina u pušky kde chcete pěkné dřevo se to vyplatí si to tam zajet vybrat.

Příspěvek od cmk » sob 19.1.2013, 10:30

Zrovna u CZ u pistole neni "vyberovy kus" hovadina. Ty rozdily dokazi byt velike.
Glock, Sig, HK, K100, ... Tam vsude je to jeden kus jako druhy.
Ja koupil Shadowa s nasledujici legendou:
"Byvaly zamestnanec majici stale dobre kontakty si nechal z jedne serie poslat 10 kousku na prodejnu, tak si vybral 3 na svuj kram, ja si vybral z tech 3" - nepriplacel jsem nic, naopak jsem dostal 1.000 slevu.
Ten clovek je pomerne znamy sikovny puskar - nebyl duvod tomu neverit. A vyplatilo se.

Kolega na to sel jinak - chtel novyho Shadowa co nejlevneji. Nasel vyprodej v Ceskych Budejovicich za 18.000 - posledni kousek. Zadny vyber, nic... Proste nejlevnejsi kus... A funguje taky spolehlive :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od AREYOU » sob 19.1.2013, 10:36

Já koupil Shadowa od kamoše, který ho koupil v Brně jako výběrovku o 1500 dráž (zmíněná situace viz nahoře) a Shadow střílel, o 15 cm nad mířidla a o 10 cm do leva/25 metrů - mířidla jsem vyměnil za mikrometrické od Zendla a vše ok, takže pro mě to je prostě nesmysl platit za to více - pokud budu mít možnost si vybrat z deseti pistolí ať CZ nebo HK tak si to prohlednu a vyberu si co se mě bude zdát jako nejlepší, ale když bude na prodejně jeden kus vezmuho - no problemo, ale někdo si raději připlatí a má dobrej pocit, že má výběrovku prodejce i klient jsou spokojeni.

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvek od pgsp » sob 19.1.2013, 11:24

Bohužel i u zbraní existuje jakostní třída..např. Čína vyrábí 4. jakosti (I,II,III,IV,), je jen na prodejci jakou si vybere, a dle toho se samozřejmě odvíjí i cena.

Pekařík na Šumavské u Norinca má štítek jakost I.A, schválně kdo tam chodí si toho všimněte :wink:

Např. u mobilů dodávané do Polska mají jinou kvalitu než ty co jsou v ČR, nejvyšší kvalitu samého výrobku je zase v Německu..

Proto, když kupuji např. elektroniku přes internet, a najdu zboží stejného výrobku o 5000,- levnější než jinde, tak se hlavně taky dívám pro jaký trh byl výrobek určen :!: Vetšinou mají uvedeno pro EU nebo POLAND apod.

U jakosti II.A, ale neznamená, že výrobek bude horší než I.A. U praček okem nic nepoznáte neboť jsou vzhledově úplně stejné. Rozdíl bude uvnitř v plastech, ve spotřebě vody a elektřiny atd.

Stejně tak se sleduje jakost u ovoce a zeleniny, čokolád aj. Schválně si kupte čokoládu Milku pro Polsko, a stejnou Milku pro Německo..Budete zaskočení jaký je rozdíl v chuti!!!

Rakušáci mají taky své dny, produktivita a kvalita práce v pondělí a v pátek je mizerná. Nejvyšší je ve středu a ve čtvrtek :wink: Čili na výstupní kontrole jsou tyto výrobky rozděleny do jakostních tříd, a dodány do zemí dodavatelům co si kdo z nich vybral..

Koupil jsem G26 gen.4, až na druhý den jsem si všiml, že mám oloupaná vodítka závěru a na čele viditelné stopy po obrábění. -A proč?- Protože nože na CNC měli tupé, a v galvavovně špatně odmastili kovovou část která je zalisovaná do rámu zbraně. Tím došlo k tomu, že se chromnikl začal loupat!

Většina prodejců s výjimkou snad v Brně u Pekaříka berou vše co jim dealer doveze na pult..V první řadě z jejich strany je levně koupit a draze prodat..Zákazník je tedy na pomyslným konci. Zákonné právo reklamovat má každý, ale kolikrát za jakých podmínek že :roll:

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz