Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Půjdu k volbám?

Ano,nenechám za sebe rozhodovat jiné.
44
96%
Ne,věřím,že jiní za mě zvolí lépe.
1
2%
Není třeba chodit k volbám,stav je vyhovující
1
2%

Celkem hlasů: 46

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 15:05

No já tak nějak ani nechápu, proč dál pokračovat v tomhle tématu. Věci se dají měnit volbami, pokud to nepomůže, tak za ne nepředstavitelných okolností zbraněmi. Nicméně to předpokládá používat hlavu, společného rozhodování se účastnit, případně posléze projevit odvahu. Tím považuji téma za vyčerpané. Tedy pokud nehodláš směřovat k návodu, koho volit. To je ovšem věc, která je dosti ošemetná. A znovu bych apeloval na použití šedé kůry mozkové. Moje priority mohou dost těžko vyhovovat někomu jinému a opačně. Nemluvě o tom, že k důvodu volby by se měl každý propracovat sám (zase ta mrcha mozek). Takže jestli otázka zní kdo koho, tak já říkám, že nejbližší jsou mi (zájmeno MI a jeho postavení ve větě) Svobodní.
edit: Ani tak vzácnou komoditou nejsou (buňky šedé kůry mozkové), jen u většiny zlenivěly, jako místní hákoš za poslední půlstoletí..........(ale i to se lepší; třeba to skýtá naději i pro mozek?)

Příspěvek od azavak » sob 06.7.2013, 15:20

biggles-nerad to přiznávám ale SOUHLAS.

Příspěvek od Pařez » sob 06.7.2013, 15:27

Biggles:koho volit,to tu rozhodně řešit nebudeme,svého kandidáta si už každý najde sám :)
Ty už ho máš,volit chodíš,tak je to v pohodě a nemusíš se dále tématem zabývat (to rozhodně nemyslím ironicky) :)

Uzavřít toto téma je ale ještě předčasné.Pořád ještě může někdo přijít s lepším nápadem jak něco změnit než jsou volby..

Dále je potřeba důkladně probrat návod jak a kde získávat informace,podle jakých znaků se rozhodovat atd.,jak jsem posal výše :)

Ale možná co jsme zde napsali už bude jako vodítko stačit všem :)

Zbraň: Alfa 641

Příspěvek od Beaver » sob 06.7.2013, 17:07

No nalejme si čistého vína - volby jsou u nás trochu problematická věc. Není to sice úplně recept na vítězství, ale velkou roli hrají peníze a podle toho se pak dostávájí do vlády i odpovídající lidé. A stejně tak i následné aféry docela dobře ukazují, jak tam potom dotyční "hospodaří". Takže i kdyby se dala parta upřímných a slušných lidí, co by rádi upravili zákony tak, aby sloužily skutečně lidem a zároveň i takto vládli, tak jim bude chybět:

- značné množství financí na kampaně
- voliči, protože jednak se na to lidi budou tvářit nedůvěřivě a jednak se nejde zvaděčit všem
- znalosti "jak na to", anébrž v tomhle ta stará garda exceluje a mají nacvičené politikaření

Bohužel to trochu nahrává tomu staršímu tvrzení, že kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zrušili.
Almighty 6mm

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 17:51

Máš tak trochu pravdu, ale dokud je národ tak letargický, že ani k volbám nejde, maximálně trochu u piva si zadržkuje, tak možná není tak zle. Nebo ne? Možná je obyvatelstvo tak zdegenerované, že si nic jiného, než se plahočit pod knůtou namyšlených dutohlavců, nezaslouží. Pak ovšem vyvstává otázka, jestli není skoro pozdě navyšovat zásoby munice :D

Příspěvek od azavak » sob 06.7.2013, 17:59

Tak že jsme zpátky u Aurory.Já vím, Auroru nemáme.Mohla by posloužit nějaká pramice na Vltavě :lol: .Za tech skoro 5 křížku co jsem na světě vím že se slušnosti a sametem v některých případech dojdeš tak akorát do pr.....

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 06.7.2013, 18:05

Biggles:
To o tom mozku, to bylo dobre ;-)
Sber a trideni informaci, to je zacatek. Jejich vyhodnocenim a interpretaci pak muze dojit ke spravnemu rozhodnuti. A to, jestli pak clovek bude navic i v duchu spravneho rozhodnuti konat... No tak to uz je jina pisnicka. Ale rozhodne je dobre, kdyz se pristup k informacim pro nektere zjednodusi treba i tim, ze je vlepis sem do fora ;-)

Příspěvek od Pařez » sob 06.7.2013, 19:18

V životě nezapomenu na jednu věc co mi řek kámoš.
Bavili jsme se jak stojí EU za ho.no.Pak jsme se dostali časem zpět k referendu o vstupu,které se tu konalo a on se mě zeptal:"Byl jsi hlasovat proti vstupu?"Já jsem odvětil,že ne (tehdy jsem k referendu nešel).
"Tak co si stěžuješ" on na to.

Od té doby jsem nevynechal jediné volby! :D

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 20:38

A měl pravdu, ale aspoň seš poučil. Velká část obyvatel zůstane jen u toho nadávání....

Příspěvek od azavak » ned 07.7.2013, 10:22

Karel Janeček.ten mluví a jedná rozumně.Bude-li se chtít zašpinit od politiky a bude potřebovat muj hlas tak ho asi má.

Příspěvek od Pařez » ned 07.7.2013, 10:41

azavak:neříkám ani pro ani proti.Jen bych v tomto případě byl mimořádně citlivý na bod č. 5

"5.kdo má v offiko médiích hodně "kladného" prostoru je apriori nevolitelný protože je to na 99% podraz (viz VV a předchozí volby)"

A rovnou doplním nový bod č.7

7.informace o subjektech hledat pokud možno na nezávislých a objektivních zdrojích (což jde v ruku v ruce s bodem 1 a 2)

Pár adres už tady v tématu je a rád bych,kdyby někdo přidal pár dalších..

Příspěvek od Biggles » ned 07.7.2013, 10:46

reddog: To myslíš sem zkopírovat odkazy na všechny možné zpravodajské servery, politické strany, sdružení a trochu to okořenit filozofickými a historickými rozbory či diskuzemi všude v pavučině internetu? To snad ne :wink: Myslím, že inteligentní člověk prošel (a prochází) nějakým vývojem osobnosti, tudíž zná své preference a na jejich základě si průběžně utváří svoje názory a postoje. Ovšem jedná se o dost svébytný proces a jedinec během něj samozřejmě sbírá informace z mnoha zdrojů. Pokud se tedy jedná o občana schopného volby, tak již nepotřebuje konkrétní odkazy k utvoření si základní představy. Jistěže pak můžeme (a měli bychom) diskutovat nad konkrétními variantami a na základě diskuze s ostatními inteligentními bytostmi vycizelovat své rozhodnutí až k finálnímu vhození lístku do urny.
Nicméně, pokud je skutečně třeba základního přehledu, třeba zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_pol ... %C4%8Cesku je politických stran přehršel :wink:

Příspěvek od Pařez » ned 07.7.2013, 11:00

Biggles:toto vlákno je především určeno k ovlivnění nevoličů ať už chronických či hodně nepravidelných + k vytvoření základního návodu jak se zorientovat v nabídce a pokud možno nenaletět na marketingové produkty médií jako byly v posledních letech např. SZ,TOP 09,VV...

Jak již bylo řečeno,hodně lidí nadává na stav,hledá nějaké řešení,ale základ je:
a)jít k volbám
b)nevolit blbě

Odkazy na stránky stran bych sem ani nedával.Spíše na zdroje nezávislých či co nejvíce objektivních médií,či na inteligentní bloggery s politickým rozhledem.

Přirovnejme si volbu např. ke koupi ojetého vozu (to je podobné riziko,že šáhnem vedle :lol: ).
Sháníme informace typu:uživatelská spokojenost,spolehlivost,poruchovost,koukáme čím vším prošel a jak ho to poznamenalo atd. atd.

To samé a o hodně důkladněji je třeba provést i před volbou jakékoli strany,která se nám zalíbí.

Jediný rozdíl je v tom,že špatně vybrané auto nám nezvýší daně,nezdraží energie,nebude nás zavírat,nebo mlátit když se nám nebude něco líbit a půjdeme protestovat,nebude nám kdeco zakazovat atd. atd.atd. :wink:
Naposledy upravil(a) Pařez dne ned 07.7.2013, 11:26, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Biggles » ned 07.7.2013, 11:16

To ale zase naráží na ono používání mozku. Objektivní média neexistují, takže člověk musí brát informace z několika (mnoha) zdrojů a snažit se poskládat si obrázek sám. Doporučování "správného" bloggera je podle mne také zcela špatně. Pokud nemám elementární přehled sám, tak věřit zde předhozenému pisateli, coby člověku s přehledem je rezignace na vlastní přemýšlení. Už jen proto, že bez vlastního utvořeného názoru na základě co nejrelevantnějších informací, jsem odsouzen "věřit" předkládaným závěrům (a šedá kůra mozková dál spokojeně dřímá).
Princip by měl být takový, že člověk má zájem na dění kolem sebe. Aby ho mohl ovlivňovat, získává informace. Podle dat svůj názor formuje v diskuzích s ostatními a s podobně smýšlejícími (kterých se logicky snaží získat na svojí stranu co nejvíce), pak situaci ovlivňuje (zatím) ve volbách. Jakýkoliv jiný postup je vedením za ručičku (to by vyspělá osobnost neměla potřebovat a jiná ať radši nevolí). Osobně bych byl nejradši, kdyby jedinci, kteří nejsou sto toto zvládnout přišli o volební právo. Každopádně kdokoli, kdo není schopen volby nemá nárok si stěžovat na stav věcí veřejných.
edit: Ono volební právo bych vůbec omezil. A to na SKUTEČNÉ plátce daně z příjmu.

Příspěvek od Pařez » ned 07.7.2013, 12:02

Biggles:ano používání mozku,souhlas!Problém je,že systém celou dobu lidi učí mít tento orgán vypnutý a většina lidí jej vypíná ráda.Spousta dalších se schovává do ulity ve falešném pocitu bezpečí,cítí se nad věcí a myslí si že se jich to netýká.

Mám smutnou zprávu - týká se to všech :wink:

Budiž toto téma jedním z kamínků,které co nejdříve strhnou lavinu používání mozků a vylézání z ulit :mrgreen:

Příspěvek od Biggles » ned 07.7.2013, 12:14

V tom případě stačí téma smrsknout na výzvu "Používej mozek, kurva!" :)

Příspěvek od Pařez » ned 07.7.2013, 12:20

Odpověď z davu:A jako jak používat woe? :lol:

Příspěvek od Biggles » ned 07.7.2013, 12:21

Na to je jediná vodpověď: "Vrať vobčanku, vole, když se tak blbě ptáš!" :twisted:

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 07.7.2013, 13:22

Biggles:
Klid, clovece ;-) .
A ne, nechci rict, ze by se sem mel postovat kdektery infokanal. Bez pridani osobniho nazoru k postnute informaci se stejne jedna jen o sber. A i ten uz ma urcitou (pro lidi pobobneho uvazovani) nezanedbatelnou vypovidaci schopnost. Jen malinko rozsirit obzory a ukazat, ze to nemusi byt jen o mainstreamove (kua to je strasne slovo) zalezitosti. Treba jen do doby, nez se z ni stane mozna i neco vetsiho, nez jen provincni rybnicek. A ze timto nekterym pomuzes rozhybat nejakou tu mozkovou kuru?? A proc ne? Co vis, chytne te to, tebe se chytnou jini a za par let tady budeme diskutovat o tom, ze kamarad Biggles hezky hybe zakony nejen na ochranu nas, drzitelu ;-) .

Parez:
A ty nech toho hecovani :-)

Příspěvek od Pařez » ned 07.7.2013, 14:09

Reddog: ok :) ..a velmi pěkně jsi to napsal! :D

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz