Stránka 4 z 6
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: čtv 15.8.2013, 8:30
od Starosta
Patrik: Dík, zkusím se na to podívat, až bude víc času (nebo budu mít maso doma a začnu narychlo shánět)

Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: čtv 15.8.2013, 9:30
od PatrikChrz
HV píše:Ještě bych počkal na Satanáška až změří teplotu na plotnách panini grilu. Na hovězí by měla být cca 220 st. Pokud to na ni nevyženeš, bude to chtít otestovat. Pokud bude výsledek mizerný, raději bych to fláknul na pořádně rozpálenou suchou pánev.
Pánev mám taky

Případně ještě takovou grilovací desku (kov potažený nějakou antiadhezní vrstvou), kterou dávám na plynový sporák, ale asi to s ní neumím, výsledek nebývá nic moc.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: čtv 15.8.2013, 12:21
od HV
...právě jsem se vrátil z...
http://www.restaurace-menu.cz/domynoburger
...luxusní burger! Kdo bude mít cestu okolo, doporučuji

Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: čtv 15.8.2013, 14:22
od Tekka
HV: Výborně. To mám cca 5-10 minut pěšky od baráku. Určitě zkusím.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pát 16.8.2013, 13:32
od S474N
Jeste k tomu LIDLu a ze se to neda jist:
http://www.financninoviny.cz/zpravy/v-d ... bku/972904
Na společnost Tesco Stores ČR připadá 26 zveřejněných potravin. Druhá příčka patří řetězci Penny Market se 17 potravinami. O třetí místo se dělí hypermarkety Globus s řetězcem Billa (15 záznamů). Naopak jediným z velkých řetězců, který aktuálně nemá v databázi žádný záznam, je síť diskontních prodejen Lidl.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pát 16.8.2013, 14:15
od Phil
IMO špatný není ale za nejlepší burger ho nepovažuji. Mým favoritem co se burgeru v Praze týče je GreenYacht
http://greenyachthotel.com/web/index.ph ... urant-menu
Sice dražší ale zatím vede.
Jinak špatný burgery v poměru cena / výkon dělají i v Božské komedii na Libuši

Případně restaurace Havran (vedle PUBu) poblíž Ipáku.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pát 16.8.2013, 22:37
od Starosta
Tady se to nejak hemzi znalci burgeru

Co rikate na YesBurger v Pze na Husinecke?
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: sob 17.8.2013, 6:39
od HV
Phil: Díky za tip. Já byl v Domynu na hambáči poprvé a co říkali kolegové, mají tam dost proměnlivou kvalitu. No a zrovna to měl docela v cajku, kolegové se také oblízli. Nyní je začali dělat větší a docela to ušlo. Tedy maso bylo dobře udělané. Nejsem příznivcem hambáčů právě pro nevyváženou kvalitu ale tohle bylo fajn.
add. grill panini - Je to fajn na takové to domácí pomalejší pečení, jeho hmotnost a tím tedy akumulace plotýnek je o mnoho menší než u mého grilu který jsem uváděl v odkazu (ještě jsem ho nevážil ale odhaduji to na cca 2/3 - 1/2). Také maximální teplota pečení nebude dostatečná (odhadem podle procesu pečení klobásek) Na hovězí to fakt není. Koupil jsem ho tchánovi, včera jsme dělali klobásky z LIDLa

Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: sob 17.8.2013, 6:59
od PatrikChrz
Tak myslíš, že se to na tom neudělá ani za delší dobu?
Já bych byl pro to to zkusit, ale rád bych při tom nějaké "odborné vedení", proto jsem navrhoval nějakou Glock-párty u mne

. V nejhorším případě to můžeme udělat na pánvi na plynu.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: sob 17.8.2013, 20:56
od ZrušenýUživatel
To tam budes susit a dusit a bude z toho hnusny hadr. Gril i panev musi mit maximalni tepelnou kapacitu, aby se masem neochladily a upekly ho co nejrychleji.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: sob 17.8.2013, 23:47
od PatrikChrz
Tak tu pánev mám taky. Jak klasickou teflonovou (asi nic extra), tak i nerezovou se silným dnem
http://www.levneelektro.cz/p17669-varen ... ulip-24-cm
By se mohly vyzkoušet různé varianty

Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 9:41
od HV
add zmrazené maso od SelaVita: Nebylo nejhorší. Pokud mohu jako laik posoudit vliv zamražení, tak to masu ubralo cca 5%. Asi trochu více pustilo šťávu, nebyla tak výrazná vůně. Ale jinak to bylo výborné. Rib eye je trochu tužší než vysoký roštěnec co jsem kupoval minule ale taky se dá.
PatrikChrz: Nic nezkoušej. Postup je jasný a ta nerez pánev je na to dost dobrá. Rozpálit, nasucho hodíš flákotu, až se bude odlepovat ode dna tak z druhé strany. Pokud je maso silnější, necháš dohřát i s tou pánví v troubě (cca 15 min. na 150 st.) Pokud nebudeš dohřívat, stejně to do trouby na cca 5 minut šoupni aby si maso odpočinulo. Ale pak nemusí být tak rozehřátá, stačí cca 80 st. jen aby se maso moc neochladilo. Než to dáš do trouby odpočinout, nech si v ní nahřát talíř na který to budeš překládat.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 10:03
od PatrikChrz
Já se hlavně těšil na využití toho grilu a tak se mi nechce to hned vzdát

. Už to někdo zkoušel, že to fakt nejde, zejména když se to pustí z obou stran najednou?
Navíc mýt tu nerezovou pánev je dost vopruz

. Vyžaduje to strašně moc sádla (lidského).
Kdybychom se sešli na nějakou tu testovací grilovací párty, tak by to bylo úplně super. Klidně u mne, byť by to bylo ve stísněných prostorách. Nebyl by zájem?
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 10:11
od Nikdo
To věřím, nerez samotný chytá jak sviň. Před pár lety jsem usoudil, že nejsem dost bohatý na levné věci, a dal jsem nehorázné tři litry za litinovou smaltovanou pánev s poklicí. Mohu říci, že od prvního vaření jsem ani na okamžik nelitoval.
Rychle udělám steak, pak stáhnu plamen, maso nechám ležet na kraji pánve, a na vypečené šťávě a tuku udělám cibulku, zeleninu, houby apod., tu šťávu nevyužít by byla velká škoda.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 10:27
od HV
PatrikChrz: Akorát zku*víš to kvalitní maso, vzdej to. Na panini si dělej klobásky, kuřecí, vepříka, zapékej bagetky. Test s hovězím je předem odsouzen k nezdaru. To, že to hřeje z obou stran neznamená, že bude vyšší teplota, pouze to nemusíš obracet a můžeš využít přítlaku.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 15:04
od nico
Zrovna nám podobná věc odešla, tak jsme si to panini v Lidlu taky koupili. Za ty peníze se asi nedá koupit líp. Panini, klobásku, kus kuřecího ... to všechno bude v pohodě, ale 4 cm kvalitního hovězího bych na to neházel. Tepolu je zbytečné měřit, ta asi bude v pohodě. Problém bude tepelná kapacita a tu teploměrem nezměříte. Když se na to hodí pořádnej stejkanec, tak to pod ním podle mě schladne. Minimálně na chvilku a o tu u hovězího steaku jde.
Jinak se Satanem na 100% souhlasím, co se týče kvality potravin v Lidlu. Před lety nás tam dohnala snaha koupit normální kvalitní a jedlou šunku. Od té doby tam kupujeme většinu potravin, u kterých jde o kvalitu a obvykle se šidí. Třeba tu šunku s radostí sežere i naše kočka. Když jí nabídnete nejdražší šunku z Tesca, kouká na vás, co že tím jako myslíte. Je to fakt sakra znát. Jakoby každá z nich pocházela z jiného vesmíru.
Jinak jsme si čerte na tvoje doporučení koupili tu Schwarzwaldskou, tak jsem zvědavej.

Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 15:10
od S474N
nico: s ni mam takovou zkusenost, ze kdyz si da clovek na chleba/rohlik jeden platek, tak jeji chut citis i tak dost "brutalne". Kdyz si dam na to same tri platky sunky z Tesco, tak necitim vubec zadnou chut.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 15:17
od nico
Už se těším. Jinak normální šunka z Tesca se hodí možná tak na kropení trávníku. Snad polovinu hmotnosti musí dělat voda, která z ní často doslova teče. Nebo to tak bylo aspoň v té době, když jsme tam oddělení uzenin ještě neobcházeli obloukem.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 15:35
od HV
Mohu také doporučit vzduchem sušenou od Linessa, nebo jak to je, max 3% tuku takže i pro dietáře OK a chuť je super. Je to srovnatelné s tou Schwarzwaldskou. Ono se stačí kouknout na popis. 95% masa naleznete v masném výrobku málokdy - LIDL klobásky na gril ano. Tohle je myslím 110 g masa na 100 g výrobku. Jistý si nejsem ale nějak tak to bude....tak jsem to našel, musím se opravit, poměr je 135g masa na 100g výrobku.
Re: Pořádná flákota na gril
Napsal: pon 19.8.2013, 22:45
od ZrušenýUživatel
PatrikChrz: u peceni masa je zaklad do nej nedrbat, jinak se ti strhne ten koagulat bilkoviny + sacharidu na povrchu a novy se uz neudela - a maso se chyta a susi/dusi. Nahodit a nechat na pokoji, az po par minutach povoli, obratis ho v pohode. Pak se nic nepripaluje. Jak rikaji v Prakulu, nepripaluje panev, ale kuchar. U holych panvi se dela pred prvnim pouzitim pasivace - vypece se v ni pul kila soli. Tepelna kapacita panve je druhy zaklad.