DRILLY.cz

Termíny akcí k DRILLY.cz a obecná diskuse k nim

Re: DRILLY.cz

Příspěvek od AREYOU » sob 12.4.2014, 18:58

Ahoj,
napadla mě taková myšlenka, že by se na puškový dril kategorie ADVANCED dala jedna nebo dvě položky jen a pouze přes mechanické mířidla (jako simulace poruchy kolimátoru) co si o tom myslíte? Vím, je to trochu opruz, že všichni budou muset sundat kolimoše, ale bylo by to možná zajímavé.....co, cože?

Příspěvek od cipis » sob 12.4.2014, 20:20

Proč sundávat? Na pokyn během akce v náhodný čas si ten kolimátor jen vypnou, jakože závada. A pokračuje se dál tak, jak to mají ;-) Pokud teda nemá někdo rychlomontáž, tak to prostě sundá. Zkrátka simulace se vším všudy. A ne, že si někdo vezme imbus a bude to šroubovat hezky v klidu :)

Příspěvek od AREYOU » sob 12.4.2014, 20:35

cipis
hele to není vůbec blbej nápad a je fakt, že to simuluje reálnou situaci...díky. Sice to bude asi brutalita, ale je to realnější než to sundávat jj to se mi líbí...to tam 27.4.14 dáme :-).
Ale co s těma co tam mají nějaké sklo 4x40 např...přelepíme páskou nebo jak...nějaký nápad?

Příspěvek od cipis » sob 12.4.2014, 20:50

Tak na skla mají asi lidi většinou krytky, tak ji shodí (či nasadí) a bude na tom hůř než ten s tím vyplým kolimátorem. Ostatně i nějaké kolimátory ji mají také, tak to bude o to zajímavější.

Příspěvek od AREYOU » sob 12.4.2014, 20:55

jeden co k nám chodí má ACOG ten krytky nemá a na boku má ještě kolimoš :-) jj nějak to vymyslíme docela si mi tím vnukl zajimavej nápad...trochu ten ADVANCED okořeníme kolimoše off, skla nějak zalepíme a ten kdo má jen mechaniky bude taky mít trochu problém zalepíme mu hledí...prostě bojová situace...výbuch granátu u zbraně, zbraň bez mířidel a střílej jak umíš a musíš...jj :-) to bude ono.

Zbraň: G17, G26

Příspěvek od true.armed.infidel » úte 15.4.2014, 0:37

myslim ze to prekombinovavas :lol:

Příspěvek od Int1m1thy » úte 15.4.2014, 2:44

nebo tam dej pruhlednou izolacku ( nevim co ti reknou na to ze tu budou muset cistit potom jako krava ) ale docela to muze dobre simulavat zniceni optiky :P
G17gen4

Příspěvek od AREYOU » úte 15.4.2014, 17:34

Infidel
víš jak chceme to furt nějak posouvat dále a jak odlišit BASIC a ADVANCED (závady, střelba kolem a z auta atp.) taky by střelec měl umět střílet přes mechaniky když používá kolimátor..prostě komplexní "bojovník". Taky jsme přemýšleli, že by jedna položka mohla začínat bodáním s bajonetem, ale ty se svojí M4 nebo já s Sa 58 compact bych musel bodat hlavní :-) ale i to by šlo....napadají tě nějaký vychytávky co tam dát...nebo někoho?

Int1m1thy
jj izolačku čistit by se nikomu nechtělo takže dáme povel kolimatory switch off a hotovo nebo vysloveně položku jen přes mechaniky..uvidíme.

Příspěvek od true.armed.infidel » stř 16.4.2014, 0:16

tak resenim je papirova malirska paska ktera nezanechava stopy kdyz ji tam nenechas tyden ;)
--
to ja musim tedy zapilovat musku protoze tak jak to je se s tim neda strilet :( niz uz zasroubovat nejde :(
--
napadu je na YT plno bych rekl. chce to jen par veceru prosedet u kompu a poustet a poustet... pokud na neco peknyho narazim, napisu.

Příspěvek od AREYOU » stř 16.4.2014, 21:07

Infidel,
pokud na něco narazíš na YT dej vědět...jj ty mechaniky polad at je to komplet...neb střelba přes mechaniky musí být taky obsažena v komplexním treninku...střelce, ne?!

Příspěvek od AREYOU » ned 20.4.2014, 18:26

!!! POZOR !!!
Došlo k náhlé změně termínu původní termín 27.4.2014 byl z nutnosti přesunut na 17.5.2014 jedná se o PUŠKOVÝ DRILL ADVANCED, děkujeme za pochopení.

A jako novinku otvíráme 17.5.2014 TRÉNINKOVÉ STŘÍLENÍ PRO NOVÁČKY NA PISTOL volných míst je jen 10 kusů, startovné 300,- tak pokud máte zájem si otestovat trochu jiné střílení z pistole a jste nováček zaregistrujte se. Více u nás na webu.

Příspěvek od AREYOU » čtv 01.5.2014, 21:20

Jen male info kdo mate BAJONET vemte si ho sebou na puskovy drill advanced 17.5. a jako permanentni zatez bude neprustrelna vesta i s platama, takze bude se behat, klikovat ve veste...kdo ma vlastni vemte vlastni zbytku zapujcime nasi erarni....jinak klidne kdo ma plnou vybavu helmu atp. prijdte v plnem osazeni....nevim jak vy, ale ja se tesim :D .

Administrátor

Příspěvek od MujGLOCK.com » úte 27.5.2014, 17:12

Máte-li pocit, že tu něco chybí, tak máte pravdu.
Máte-li pocit, že jste o něco přišli, tak nikoliv.

Toto všechny strany berte zároveň jako varování, máte-li nějaké osobní či jiné problémy, vyříkejte si je na střelnici (třeba i teď na srazu) nebo v soukromých zprávách a zde se držte výhradně tématu drilů.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » ned 01.6.2014, 10:06

mám pár otázek, který se mě vyvrbili v hlavě po včerejší ukázce na srazu....a opravdu to není vysírání :wink:
1. proč se začíná výkřikem zbraň u krátké a ne u dlouhé?
2. na jednom vašem videu je i situace kdy s puškou "probíhá davem"...u tohoto je puška hlavní vzhůru.
Vezmu li to logicky a v reálné situaci...probíhal bych hlavní vpřed a dav se mi rozestoupí,případně zbraň používám jako "klín", v rámci bezpečnosti pokud "dav" beru jako nezúčastněný bych běžel hlavní dolů, abych od "davu" nedostal vlastním kvérem do kebule.
Nebo má hlaveň vzhůru nějaký důvod?
3.při střelbě z toho dřevěnýho bazmeku s dírama jsem si všiml že pušku jste opírali o otvory v tom bazmeku.
v reálné situaci bych vystrčením hlavně z budovy prozradil svoji pozici. Neměl bych spíše otvory jen "prostřelovat"?

prosím o osvětu, protože mě to fakt zajímá

Příspěvek od true.armed.infidel » ned 01.6.2014, 10:29

podle me tedy:
ad 1. bezne nosis kratkou na verejnosti a tu zrejme pouzijes i pri sebeobranne. Pokud dojde na pouziti dlouhe, nejspis bud doma na vlastnim pozemlu a ve vlastnim obydli, nebo pri nejakych nepokojich jako jsou napriklad nyni na Ukrajine. Tam uz asi opravdu neni treba varovat kolemjdouci vykrikem "zbran".

ad 2. souhlasim s tebou a stejny argument jsem mel i na drillu.

ad 3. castecne mas pravdu, ale dle me jde predevsim o procvicovani strelby z nestandardnich a obtiznych pozic. Navic cim dale o strilny, tim mensi mas rozhled i mensi uhel strelby. Ale castecne ano, muzes se prozradit ale pocita se taky se zmenou pozice po nekolika vystrelech apod. Nemyslim ze by to byla nejaka takticka chyba zvlaste kdyz to stejne trenuji esa typu Kyle Lamb apod.

Příspěvek od pitt » ned 01.6.2014, 10:36

ad 3. a to je právě to....střelba z obtížných pozic...tak proč si to ještě víc neztížit tím že si zmenším úhel a nezapřu zbraň. Z hlediska taktiky...pokud je to bráno třeba jako boj v budově, tak když vystrčím hlaveň přes díru ve zdi, tak jak můžu vědět že vedle díry nestojí čmoud a neprotáhne mě za tu hlaveň přes tu díru :wink:

Příspěvek od AREYOU » ned 01.6.2014, 16:57

1. výkřik "zbraň" se používá u OS abys varoval kolegu, u vlastní obrany by bylo lepší "stůj nebo nehybej se atp." více k tomuto by ses dozvěděl u Hawka na bojových simulacích. U dlouhé by ten pokřik měl být taky "kontakt", ale z důvodu, jak popsal Infidel to nepoužíváme, pokud budeš někde chodit s dlouhou už není potřeba si "vytvářet aliby" pokud tedy nejsi zaměstnán u OS a pokud ano tak lidi z OS u nás na dlouhé řvou "kontakt".
2. tady je to dost na situaci pokud se budu prodírat lesem budu mít zbraň v low ready a nikoliv hlavní vzhůru, abych se nechytal za větve atp. pokud se budu drát davem je pozice low ready dost na hovno, protože pokud tě někdo chytna za ruce nebo zbraň v pozici low ready se dost špatně vyhákneš proto zbraň hlavní nahoře (otestuj si sám s kamarádem se zbraní vzhůru můžeš útočníka udeřit pažbou atp. v loe ready toho moc neuděláš) pokud bys šel hlavní proti lidem, tak to bude útok a ty se dereš davem civilistů, kteří nemají, ale můžou představovat hrozbu.
3. pokud bude stěna z betonu cihle nikoliv ze dřeva a ty vystřelíš do překážky co se asi stane s odraženou střelou, omítkou, kusem betonu cihle....měl ses podívat k nám na ten dřevěnej 9 hole wall kolikrát se někomu do něj povedlo střelit, takže tak.

Pokud tě takovéto věci zajímají jsi ideální adept na drilly :-).

Příspěvek od pitt » ned 01.6.2014, 19:05

2.a to se tak uci ve svete? Protoze ja tam furt vidim min 4 paky na zapesti. At uz chtenych,nebo nechtenych + pripadne nechtene zachyceni spouste davem, coz se n pripade hlavne doli eliminuje min. Z jedne strany

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » ned 01.6.2014, 19:26

Nejhorší co se může stát je že střelis do překážky která ti kryje a střelec to zrani nebo zabije což není moc chytré zbraň hlavní nahoru je ovladatelná jednou rukou tato ruka není nijak přetěžována nehrozí že by se o mířidla někdo nebo něco zachytilo v případě prodírání máš jednu ruku volnou a z v této poloze je nachystana k uderu od zhora dolů. staci seknout. dalsi vec je to bezpecnostni prvek.
Naposledy upravil(a) john.hawk dne ned 01.6.2014, 19:30, celkem upraveno 2 x.

Příspěvek od AREYOU » ned 01.6.2014, 19:26

Nic není dogma, mě osobně jak jsem to popsal to dává smysl a tak jsem si to takto převzal, ale o tom drilly.cz jsou porovnání různých kurzů a znalostí pokud někdo příjde s něčím jiným, novým, lepší nevidím důvod to nepřevzít a dělat jinak.

Zpět na „DRILLY.cz“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz