LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

cmk

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 21:17

Ja nemuzu za to, ze ses zachoval jak klasicka potrefena husa - zamerne jsem to dal nijak nespecifikoval a nepsal, koho a co tim mam na mysli... Nehlede na toho smajlika na konci...
A i pokud ano (jako ze ne), pak agressor neni LOS, ale CMK.
Ale to uz je ted jedno, diskuze probehla, zopakovali jsme si to, co za posledni rok a pul uz asi 3x... Tak treba tentokrat klid vydrzi dele ;-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » čtv 10.7.2014, 21:56

Kua pánové, to bylo zase večerní počtení tohle..
Proč srovnáváte LOS (sportovní disciplínu) s kurzy obranné střelby? Jsou to jiné střelecké situace, je tam jiný přístup, střelci se mají možnost "naučit" a zdokonalit v jiných věcech.
Jak už bylo X-krát všude možně napsáno, sport a realita je jinde.
Richarde, to je přesně to co jsme řešili i na srazu ohledně mojeho držení zbraně - bezpečnost získaná v rámci sportu (LOSu atd.) mě naučila držet zbraň viditelně s prstem mimo lučík směrem k terčům, abych i ostatním (na LOSu rozhodčím a ostatním střelcům) ukázal, že ji držím bezpečně.
Na kurzu se samozřejmě učí jiné držení, jiná pohotovostní poloha, na kurzu se třeba i míří na části vlastního či cizího těla (když si je instruktor jistý tím, že zkušenosti účastníků kurzu jsou na takové výši, že se nepostřelí a samozřejmostí je prst mimo spoušť), což u sportu je na DQ..
Takže nesrovnávejte nesrovnatelné a zpět k tématu náboje v komoře.. Diskuze na rozdílnost Drilů a LOSu může pokračovat jinde.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 10.7.2014, 22:06

znovu zadam o promaznuti nez dojdu ke konfrontaci.

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 22:14

Ale, ale Johny ...a to tě SEIKEL tak chválil...cituji "Honza ma muj obdiv za trpelivost" :lol: :lol: :lol: :bomb: :lol: :lol: 8-) :lookround:

Zbraň: G17,V-AR,G26,Saiga..

Příspěvek od kabro » čtv 10.7.2014, 23:36

Rozumím 99% argumentům obou táborů,ale nechápu,proč se zde srovnávají tak rozdílné věci a ryjete do sebe na tolika stránkách.
1) LOS= sportovní střelba (i když název hovoří jinak a někomu se to nemusí líbit)
2) DRILY= určité návyky do reálu
A tyhle dvě věci se nemůžou porovnávat,prostě se MŮŽOU a MUSÍ dělat jinak,tak co se řeší?
Např. MMA je taky nejblíže reálu v boji beze zbraně,ale MUSÍ se to dělat jinak,je to SPORT.
Žádný sport nepřipravuje člověka do reálu,cílem je mimo jiné poměření se ve stejných disciplínách a některé sporty (např.bojové,střelecké) pouze zvyšují pravděpodobnost přežití,i když to není jejich cílem.
Ach jo, i já co nejsem častým pisatelem na foru jsem se nechal strhnout do nekonečné debaty :( OT.

Příspěvek od azavak » pát 11.7.2014, 6:38

Může být ještě hůř.Až se tu objeví někdo do stříli brokama trap a vysměje se tem dvěma že jim terče nelítaj. :lol: :lol: :lol: ( pro ty co nechápou,je to IRONIE )

cmk

Příspěvek od cmk » pát 11.7.2014, 22:11

Azavak> ale je to dobry priklad ;-)
Zpet k naboji, LOS vs. Drilly slo jinam...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od azavak » sob 12.7.2014, 8:06

Já si myslím že každy obhajuje co má nasušeno.Obě možnosti mají své + i - .Když jsem měl glocka tak jsem nabil o cokoliv,pásek,kalhoty, kapsu i o tělo sparingpartnera.U makarova díky tuhé pružině mi to na 100% nejde,takže u maka je náboj v komoře.U glocka jsem na losu vystřelil rychleji s natažením než bez.Vysvětlení nemám,snad jen že to byl psychisky blok v hlavě ktery mi říkal že tady končí sranda a může jít o zdraví.Takže spíš jde o to jakou nosíte? a jak?Žijeme v česku a nezažili jsme valečny konflikt ( zaplať pánbůh ) Takže důvody že to tak někdo nosí na demarkační čáře,nebo někdo kdo může každou vteřinu umřít v boji někde ve válce jsou pro mne nezajímavé.Jak nosíte tady a teď.Na chodníku,ve městě, myslím že v tesku jste častěji než v situaci kdy čistíte místnosti od hrdlořezu.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 12.7.2014, 9:34

azavak píše:... Žijeme v česku a nezažili jsme valečny konflikt ( zaplať pánbůh ) Takže důvody že to tak někdo nosí na demarkační čáře,nebo někdo kdo může každou vteřinu umřít v boji někde ve válce jsou pro mne nezajímavé.Jak nosíte tady a teď.Na chodníku,ve městě, myslím že v tesku jste častěji než v situaci kdy čistíte místnosti od hrdlořezu.
Nevím, jestli jsem úplně přesně pochopil, jak jsi to myslel, ale i v supermarketu jsou hrdlořezové a nemít náboj v komoře může znamenat o několik bodnutí navíc a každé bodnutí navíc může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

http://www.novinky.cz/krimi/192639-zaty ... ranky.html

Poznámka mimo téma: Za interpunkcí se dělají mezery. Taky vynechávání pouze některých háčků, čárek a kroužků nad písmeny vypadá dost divně.

Příspěvek od maja » sob 12.7.2014, 10:01

V supermarketu stejně často nemůžeš střílet, protože je tam spousta lidí a je velká šance, že někoho nezúčastněného poraníš.

A co se nenadáleho pobodání ze zálohy týče, pokud jde o střelce osobně, tak je nutná separace a blokování dalšího útoku, než vytáhneš zbraň. A tam už je čas na natažení.
V případě útoku na někoho jiného taky nemusí být okamžitá střelba výhrou. Co když prostřelíš útočníka a zasáhneš oběť? A že je na to opravdu velká šance, protože jde o útok na kontaktní vzdálenost. To bys pak moc nepomohl.

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » sob 12.7.2014, 10:36

Já žít ve Štěpánově světě, tak v zájmu vlastní bezpečnosti nezvednu zadel od počítače. Komora nekomora.

Příspěvek od azavak » sob 12.7.2014, 14:49

zase jen žužovy štěpánek nepochopil.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 12.7.2014, 17:09

hermenet: vsak se tim taky od nepameti ridi *4* *40* *49*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Biggles » sob 12.7.2014, 17:44

A já už myslel, že růžovej všeználek na nás zanevřel :D 8-) :D

Příspěvek od Int1m1thy » sob 12.7.2014, 18:30

budte na nej hodny ted nepises takovy sracky ;) dejte mu to sezrat az je bude psat ;)
G17gen4

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » ned 13.7.2014, 2:13

AREYOU píše: https://www.youtube.com/watch?v=61J2lsSyby4 tady ještě opravdu povedené video...toto je to Vaše honění času...až mi půjde o krk chtěl bych, aby mě chránil někdo takto ultra rychlej :-)
za 1. vydupávat umím, ale tohle je sport, dost striktně to rozděluju(jako spousta lidí co střílí i los i ipsc a to stále fungují v několika ozbrojených složkách) ve sportu na nějaký vydupávání není čas. chyba při doběhu jít přes patu, teď už to vím, říká se tomu poučit se ze svých chyb.

rejt tu do losu je dost nesmyslné a trapné( dřív jsem měl taky spoustu výhrad k losu a jeho pojetí, některých taktických nesmyslech apod. ale teď už mi tak nějak došlo že o tom los naprosto není), za ty léta bych si dovolil tvrdit že toho dokázal víc než vy na vašich drillech. znám si dovolím tvrdit dost lidí co losem prošlo a většinu z nich to posunulo někam dál a nemá cenu si na pár kouskách co přišli k vám na drilly dělat statistiku.

každej kdo pro střeleckou komunitu něco dělá v rámci propagace střeleckého sportu, obrany, atd si zaslouží respekt a uznání a rozhodně né takhle na sebe plivat špínu. je to ošklivé, nedůstojné a hlavně si tím rejeme takříkajíc do vlastních. osobně nechápu tu averzi co máš tak neustále potřebu omílat dokola.
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od AREYOU » ned 13.7.2014, 8:17

Okay....ano uvědomuji si, že tady na cmk jedu dost útočnou rétoriku, ale tomu Všemu prostě předcházelo dost osočování a výsměch od lidí co střílí LOS s tím, že my jsme úplní blbci.
Osobně proti cmk nic nemám a docela mě mrzí, že jsem si tady vymlátil zlost na všechny co mě rozčilovali pouze na jedné osobě a to je cmk :-( a všechno to dopadlo na tvoji hlavu....to byla chyba a jsem si toho vědom, ale bylo to jednoduší to naložit na jednoho než se hádat s deseti....tak nic ve zlém.

Příspěvek od Sailor » ned 13.7.2014, 15:59

Já si určitě vyzkouším obě možnosti,ale bližší mi je to co dělá Areyou.Ta rétorika co přichází od LOSáku mi připadá jak od starejch zkostnatělejch dědku co začínali střílet ve svazarmu.
Hele AY: z bonzákú si nic nedělej,většinou to sou vychrtlíci co maj problém jít rovně když fouká vítr,nebo obézní prasátka co se zadejchávaj když maj vyjít 3 patra.Chlap když má problém tak k tobě přijde a řekne ti to,nebo ještě spíš se na tebe vykašle,takže klídek,přece by sis nezvyšoval tepovou frekvenci kvůli lidem co sem popisoval . . .
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Zbraň: G26 Gen4 + TFO

Příspěvek od markus9ml » ned 13.7.2014, 16:40

No, pro mě je vrchol debility tasit s nabitou zbraní směrem k divákům z lehu na závodech, to bych poslal někam organizátora, rozhodčího a chtěl vrátit startovné.
Člen sdružení LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní

Příspěvek od AREYOU » ned 13.7.2014, 18:56

Sailor
dík za podporu jj už jsem si řekl co jsem měl na srdci tak se mi ulevilo, takže jsem v klídku. A nosíš In nebo Out?

markus9ml
Chlape nemusíš přece tasit s nabitou zbraní můžeš tasit v leže a natáhnout před terčama (to tasení z pouzdra v leže potřebuješ natrénovat víc jak střelbu nebo ne), ale možná pro tebe má více logiku zbraň na stolku.
stejná otázka pro tebe nosíš In nebo Out?

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz