Nejlepší střelivo 9mm na nošení

Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení

Příspěvek od cmk » pát 24.11.2006, 17:05

TraTom píše: střelivo kategorie A je buď
a) neodpovídající povolenému výrobnímu provedení
b) se zvýšeným ranivým účinkem

Z toho logicky vyplývá, že, odpovídá-li střelivo dovolenému výrobnímu provedení (a tam je definice jasná), pak se NEjedná o zakázané střelivo a naopak.
A kromě toho - pokud střelivo neodpovídá povolenému provedení, pak je zakázané tak jako tak bez ohledu na ranivý účinek.
Tohle uz neni o EFMJ, ale o matematickem vyjadreni :-)
Samo to pises:
"A" strelivo je BUD nedovolene vyrobni provedeni NEBO se strelu urcenou ke zvyseni raniveho ucinku.

Tedy:
a) Pokud je strelivo nedovoleneho provedeni, a neni se strelou ke zvyseni ranovisti je A 10|1
b) Pokud je strelivo se strelou ke zvyseni ranivosti, s neni strelivo nedovoleneho provedeni je A 01|1
c) Pokud je strelivo se strelou ke zvyseni ranivosti a strelivo nedovoleneho provedeni je A 11|1
d) Pokud neni strelivo se strelou ke zvyseni ranivosti a neni strelivo nedovoleneho provedeni je B 00|0

Tzn. tvuj zaver je chybny - i strelivo, ktere odpovida dovolenemu vyrobnimu provedeni muze byt "A" (a to v pripade, ze obsahuje strelu urcenou ke zvyseni raniveho ucinku) - jelikoz tyhle 2 podminky se nevylucujou !!!
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Lukáš Koukal » pát 24.11.2006, 18:25

tak tak... a proto je výmluva "prodali mi to v krámě" nedokonalá - prodávají ti dovolené výrobní provedení, které, sic ještě jako "A" zkušebnou oštemplováno nebylo (a tedy jim oficiálně nic nebrání prodat ti to třeba jen na E), být jím může.
Obrázek

Příspěvek od icks » pát 24.11.2006, 23:36

Mam návrh, vytvořme anketu co kdo nosí zrovna teď, byla by to dobrá studie. Nejdřív to chce probrat co všechno tam zařadit, aby v anketě bylo třeba 5 druhů a pak dalších 5 v diskusi pod anketou, to by bylo pěkně nepřehledný.

Příspěvek od Lala » sob 25.11.2006, 3:20

FEDERAL EFMJ je střelivo konstrukčně a účelně vyrobené tak aby mělo větší ranivý účinek, tudíž dle mě, je definován naším zákonem o zbraních a střelivu jako zakázaný! Nevím proč další debaty, kdo chce ať se zodpovídá z čeho chce.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » sob 25.11.2006, 7:01

Uz je to tady! Uz je to tady!
*47*
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

VIP člen

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Smith » sob 25.11.2006, 9:53

Doprčic, jednou si dám práci tady ty pravidelný cyklický debaty na foru spočítám. To souvisí s fázema měsíce nebo s čím? :roll:

Příspěvek od KOLŇAJS » sob 25.11.2006, 11:37

Připadá mě, že asi jediný na čem se na stooooooooprocent shodnem, je narvat bez obav do zásobníku full metal jacket. :D :D :D . Proto tam mám deset "speerů"(když už, tak už. Lepší než SP) :twisted: :twisted:
.40 SW má vždy pravdu

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 25.11.2006, 12:31

KOLŇAJS: na cem se shodneme? Proc bychom se meli shodovat? Sam jsem se rozhodl pro EFMJ a sam taky budu pred pripadnou prestupkovou komisi/soudem vysvetlovat proc a jak. Tak nevidim duvod, proc by se nekdo jinej mel shodovat nebo neshodovat s nazory jinych jedincu. Proste jsme v tom v konecnem dusledku kazdy sam za sebe.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Lala » sob 25.11.2006, 12:40

S474N: Zlatá slova a moje řeč.

Ředitel LOS

Příspěvek od TraTom » sob 25.11.2006, 14:16

CMK:

Jdeš na to zbytečně vědecky. Zkus se podívat na stránky CUZZS a uvidíš, že Tvá teorie má trhliny.
Krom toho tu jsou i určitá vyjádření soudu, právníků a soudů.
Nejsou rozdíly mezi bílými, černými, velkými a malými, tlustými a hubenými.
Lidé se dělí jen na dvě kategorie. Na blbce a idioty.
gen. G. Patton

Příspěvek od cmk » sob 25.11.2006, 17:26

Na tyhle vyjadreni cekam jak na smilovani bozi :-)
Mas-li nekde text z nehoz plyne, ze EFMJ je jednoznacne Bckovy naboj, sem s nim - ja si je totiz pak taky velice rad napaskuju :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Příspěvek od KOLŇAJS » sob 25.11.2006, 20:39

S474N: No ne hned tak zvostra. Já to myslel v dobrém .Jak se tady dohadujete co je a není Ačkový střelivo, tak FMJ to 100% není. Tak jsem to myslel a samozřejmě s úsměvem na tváři. Já tam mám jak sem psal taky EFMJ a nikomu nevysvětluju proč je tam mám. Prostě je tam mám, jako vy mnozí ostatní :D
.40 SW má vždy pravdu

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » ned 26.11.2006, 0:06

KOLŇAJS: no jelikoz uz zrovna EFMJ bylo duvodem pro docela neprijemne vlny i v ramci klubu, tak jsem na podobne debaty uz trosicku alergickej. Kazdy jsme v tom sam za sebe a nejake diskutovani porad do kolecka, vzdyt to vubec nikam nevede...
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od provarenec » pon 27.11.2006, 10:59

LALA: Chyba, EFMJ je konstruováno kvůli "řízené deformaci" nikoli vyšší ranivý účinek. To už by bylo zařazené jako střelivo kat. A

Já jsem mluvil s chlapíkem, co má známého ve zkušebně a ten prý říkal, že to zkoušeli pro policajty, který si to vyžádali v rámci řízení. A že to účinky jako zakázané střelivo nemá, takže to nebudou ani kategorizovat.

Satan: Si piš, že tu takový diskuze budou. Dokud tu bude tohle fórum, bude nás to pronásledovat jako stín:-))

Tratom: Jeden tvůj příspěvek se týkal poloplášťů. Jaký slušný máš na mysli? Proč ne SaB??
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvek od Starosta » pon 27.11.2006, 13:18

provarenec: Obavam se, ze jsi trochu vedle.
a) je naprosto jedno, kvuli cemu je jakesi strelivo konstruovano, jde o to, ze zkusebna prohlasi (a pravomocne uzna) to ci ono strelivo jako kat. A, pokud se ji zlibi (rozumej, pokud o nem napise, ze vykazuje VRU). A neni uznano jako kat. A, protoze jeste nebylo vydano oficialni vyjadreni o kategorizaci.
b) nevim, co Tvuj zdroj, ale co vim od stengana z jeho navstev zkusebny, bylo to tam na testovani kvuli jednomu pripadu ciziho statniho prislusnika, ktery pak byl ovsem deportovan do vlasti, kde byl souzen - a protoze nebylo vyjadreni zkusebny dale pozadovano, nebylo vydano ani uredni rozhodnuti o kategorizaci, ackoli expertyza dopadla jasne (kat.A).
Starosta

Příspěvek od provarenec » pon 27.11.2006, 14:39

Az to vydají, tak to možná bude A. Ale zatím to není A, tudíž ho můžu nosit a můžu se s ním i bránit.

Když s tím někoho picnu a oni to pak zařadí do A, tak mě s tím pak stejně nemůžou popotahovat, protože v době střelby to nebylo A. To ale půlka lidí ne a ne pochopit.
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvek od Starosta » pon 27.11.2006, 14:44

provarenec: viz predchozi debaty, nema cenu dal rozebirat.
Nejde o to, co si myslim ja, Ty, nebo pulka lidi - jde o to, jak dopadne prvni soudni spor na toto tema.
I ja doufam, ze dobre - a ze v nem nebudu muset figurovat ja osobne.
Vic ale fakt nema cenu resit.
Starosta

Příspěvek od cmk » pon 27.11.2006, 16:20

Provarenec> proc tedy nenosis vsechny ty ruzne naboje, ktere maji misto spicky strely ruzne hvezdicky, vybrani apod? Vzdyt sokova strela ma v definici jen cosi o valcove dutine, o hvezdicce se nepravi vubec nic. A taky spousta techto naboju neprosla zkusebnou, proto zatim nejsou "A" a jsou "volne" prodejne. A jejich ucinek v cili bude asi i lepsi nez u EFMJ.

Příspěvek od Lala » pon 27.11.2006, 17:51

provarenec: V zákoně o zbraních a strelivu se píše, že náboj nesmí mít zvýšený ranivý účinek, a kdyby tam vysloveně nebyl jmenován poloplášť jako povolený, tak se bojím nosit i ten pro sebeobranu. Přesně jak píše CMK dají se běžně koupit různé náboje o kterém si definici v našem zákoně musí vyložit každý sám, nemluvě o tom že běžně koupíš i vyloženě šokové a tedy zakázané střely s dutinou pro sebeobranu bez nějaké vyjímky.

Re.:

Příspěvek od vito » úte 28.11.2006, 7:13

Furt se dostáváme zpátky ke špatnému a nedokonalému znění zákona. Poloplášťová střela má, zcela obecně, " zvýšený ranivý účinek ". Byla pro to primárně konstruována. Podle znění zákona je tedy zakázaná. Hned vedle je to ale dovolené výrobní provedení, je tedy povolená. Jestliže u soudu znalec řekne, že poloplášťová střela má zvýšený ranivý účinek /a řekne to zcela po právu /, k čemu asi tak soud dojde? Zakázaná střela je totiž taková, která má zvýšený ranivý účinek, nebo neodpovídá dovolenému výrobnímu provedení. Nebo!!!! To znamená buď to, nebo to. A teď se v tom vyznej. Souhlasím však se všemi, kteří zde napsali, že každý si bude nosit v zásobníku nebo válci to, k čemu dospěje sám, jako ke správné volbě.

Zpět na „Střelivo“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz