Pupak: můžeš mě říct, kde tvrdím, že to spolu nesouvisí? kde jsem si to podle tebe vzal do hlavy?

Celkem jasně jsem psal, že islám v Evropě značně ulehčuje radikálům páchat atentáty, že to pro ně je prostředek. minimálně to opakuju teď po třetí. nevím, jak to jinak naspat, aby z toho bylo teda jasné, že vnímám, že to spolu nějak SOUVISÍ.

možná máme spíš rozpor v tom, jak to souvisí. jestli si myslíš, že Islám využívá atentáty k šíření víry, tak v tom nesouhlasím. ten se šíří naopak pomalu a nenápadně (pokud jde o současný stav v Evropě). ale nikde nepíšu, že to spolu nesouvisí.
ale jasně, jestli tohle je podle tebe to co jsem si vzal do hlavy, tak pak ano. šíření Islámu v Evropě a teroristické útoky v Evropě jsou dvě různé věci, které spolu nicméně nějakým způsobem SOUVISÍ. šíření probíhá desetiletí, pozvolna, bez teroristických útoků a naopak co nejméně viditelně pro původní obyvatelé. teroristické útoky jsou důsledek válek. koukni se kdy jaký teroristický útok byl. vždycky to bylo v období, kdy se někde vedla válka na muslimském území. ale islám se v Evropě šíří bez ohledu na tom, jestli se války vedou nebo ne.
výjimkou toho co píšu je migrační krize. tam už se to dělá dost "násilně". ale je otázkou jestli to ve finále je šíření islámu v Evropě nějak ku prospěchu. jestli to naopak celý ten průšvih neodkrylo.
tím už na tohle téma končím, už se opakuju a nevím, jak jinak napsat, že to spolu SOUVISÍ.

a jestli jsem někde napsal, že to nesouvisí, tak se ze srdce omlouvám, asi špatná formulace.
Jarda K: souhlasím s tím co jsi napsal.