Příspěvek
od mFranta » ned 02.8.2015, 10:07
Dovolil bych si navázat na téma a zároveň požádat o radu. Přemýšlím o pořízení nějaké skříně na zbraně. Raději větší než menší (pro jistotu). Přemýšlel jsem o trezoru Jinova ZBS 10/6 (snad to není nepovolená reklama), ale koukám, že ani WICO není k zahození (a zdá se být i levnější). Chtěl bych tam mít místo jak na několik dlouhých, tak i na krátké, resp. na střelivo a věci se k tomu vztahující (zkrátka systém vše na jednom místě). Tudíž ani tak nepotřebuji jeden velký prostor, ale spíš svislé rozdělení a v jedné části několik poliček (čili otázka, zda za to platit výrobci či si to v rámci nejlepší české kutilské tradice upravit sám). Obdobně to platí i ve vztahu k polstrování- má tam jít rovnou od výrobce anebo si mám trezor vytapetovat sám dle potřeby?
Nicméně mám ale jedno hlavní dilema- jaký zámek zvolit? Vím, že nechci klíč (různé důvody- je dlouhý, nechci ho nosit, ale někde ho nechávat schovaný se mi také nechce), takže zbývá mechanický otočný a elektronika. Doufal jsem v mechanický, ale mám dvě výhrady- jednak neblahá zkušenost z dětských let, kdy jsem kdesi vyhrál visací zámek s otočným zámkem- dodnes si pamatuji, jak špatně šel otevírat. Druhak jsem si mechanický zkoušel v jedné prodejně a prostě mi tam chybí to potvrzovací cvaknutí (já vím, právě kvůli zlodějům tam není). Taktéž mi vadilo, že se člověk musí soustředit, aby se trefil na číslo- což ve stresu (nebo s unavenýma a třesoucíma se rukama) půjde asi těžko. Takže zbývá elektronika. Tedy otázka na ty, co ji mají- jste s ní spokojení, vyhovuje Vám?
Díky moc za každou radu a informaci.
PS: Člověk se musí povznést nad jejich cenou a považovat to za dlouhodobou investici, protože krátkodobě peněženka zapláče.