To Veiko: Když už tam budu a budu muset chránit svojí ženu, tak to risknu. Na ukecávání nedám. Z praxe vím, že slovní konfrontace spíš vyvolává v útočníkovi agresi. Jak ukážeš, že se bojíš, si v háji. Kecy o tom, že budu dělat že nic a snažím se zdekovat jsou k ničemu, protože v té modelovce je jasně popsáno, že ten útočník už jde přímo za vámi. Střílet FMJ v metru je blbost.
PS: Jednou jsem byl svědkem střelecké přípravy řadových příslušníků PČR. Byli z menšího města vzdáleného přes půl republiky. Záměrně konkrétně neuvádím jméno, protože tam slouží většina kamarádů a jsou to mimo střelnici dobří kluci. To co jsem tam na střelnici viděl mě omráčilo. Nejde o střelecké výsledky, které byly katastrofální, ale o nebezpečném chování se zbraní, za které by tě vyhodili z každé civilní střelnice. Už se nikdy nepřidružím, protože být zastřelený nějakým nemehlem na střelnici, to fakt ne. Navíc manipulace se zbraní katastrofální. Všichni (až na výjímky) navíc plnou hubu keců, jak je to nebaví a že to stejně nikdy nebudou potřebovat. Závěrem chci zdůraznit, že nešlo o žádný specializovaný útvar. Šlo o kluky, kteří většinu pracovní doby sedí v kanclu a dělají spisy. Bohužel je zde vidět liknavost vedení celé "firmy", protože ty kluci se dostanou na střelnici jednou za uherský rok. Pak se nikdo nemůže divit rozptylu přes celou figuru i mimo ni, nebo tomu, že tam frajer začne nadávat, že mu selhala a začne tam nabitou bouchačkou mávat proti všem.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58