Příspěvek
od Tobiáš » pát 17.2.2006, 22:46
pro Zuzku, ale i pro ostatní: Zbraň si teprve chci koupit, ale dělám už nějaký ten rok bojové sporty (přímo v klubu PČŘ=policejní klub-zaměřeno hlavně na realitu) a taky už mám nějaké zkušenosti z "praxe". Podle Manuálu obrané střelby tvoří psychyka asi 80% souboje a já nemůžu než souhlasit (i když u boje bez zbraně je to asi trochu míň, záleží toitiž víc na fyzických dispozicích člověka). Každopádně psychycké selhání je velice nebezpečné (činí člověka prakticky bezbraným-vím, o čem mluvím!) a pokud člověk není připravený, tak i velice pravděpodobné, zvláště u žen. Tohle není žádný antifeministický názor, ale realita, protože ženám chybí taková ta přirozená mužská agresivita a bojovnost. A až vás půjdou tři chlapi, vám se roztřesou kolena a naser... si do kalhot, je pozdě to začít řešit. Se zbraní si to těžko vyzkoušíte "na ostro", ale hodně dobrá příprava je podle mého právě nějaké bojové umění. Ale jedině něco kontaktního (protože spousta bojových umění se "zvrhla" v takovou podivnou gymnastiku bez jakéhokoliv praktického využití) a taky si myslím, že není vhodné judo. Ideální je box, thajský box, kickbox... Bohužel to nebude přes noc a rozhodně nestačí nějaký rychlokurz, ale myslím, že se to vyplatí. Když nic jiného, je to další způsob obrany. Někdo může namítnout, že existujou dysciplíny zaměřené i na realnou střelbu. Problém je ale v tom, že se střílí do terčů a ono jde hlavně o to praštit si do člověka. Promiňte, že jsem se tak rozepsal, ale myslím, že by se lidé mající zbraň na obranu měli v prvé řadě zajímat o tenhle problém, protože jinak (jak napsal cybernetic) "sa môže stať,že sa tvoja zbraň obráti proti tebe pri sebemenšom zaváhaní".
Rock hard, ride free!