Byl to muj teprve druhy zavod dle pravidel na zaklade IDPA/AOS/LOS.
Prvni byl Aegis speed-match.
No - nejdriv to obecne negativni.
Pri srovnani - v Aegisackym zavodu nebyl jedinej problem, co jak hodnotit, vsechno bylo jasny, zretelny, vsechny terce oznaceny, zadny finty.
LEXackej zavod v tech 2 skrytych stagich mel v obou nejakou fintu a to takovou, ze navic ani nesouvisela s realitou, pripadne ji naopak odporovala...
Stage 2 - koukajici hlava... To nebyla finta o tom, co prede mnou schovaj, ale o znalosti pravidel LOS a ty mi jsou v realu uplne naprd... V realu bych strilel na ozbrojenyho frajera s bouchackou nebo nozem a ne na neoznacenou hlavu koukajici za zdi (a jen proto, ze na ni neni cerveny krizek, tak bych na ni mel strilet) - takze tady vidim 1. problem - proste na koukajici hlavu se nestrili a hotovo... Az uvidim, ze od ty hlavy kouka i ruka, ktera k ni patri a miri na me, tak ty 2 tecky do cela klidne udelam.
Stage 4 - terc hned naproti startu... Uz jen to, ze to proste vypadalo ne jako terc, ale jako maly okynko... Ale budiz, je to moje chyba, ze jsem si to vic neprohlidl... Ale zase - v realu bych do toho stejne nestrilel - terc nebyl NIJAK oznacen, takze zase - je to finta na pravidlech LOS ne o realite... No a to, ze za ti mtercem byla baba - taky na prd... To se pak muzou ozvat EFMJaci nebo 45kari, ze jejich naboje neproletej... Mimochodem - kdyz jsem stage 4 prosel a vystrilel jsem jen T2 a T1 jsem nenasel, tak jsem hledal a po te, co jsem otocil hlavu o 180 stupnu a videl jsem T1, uz jsem se podvedmne zacal otacet, abych jeste "dokonal" T1 zezadu... Vcas mi docvaklo, ze by to byl asi pomerne nestastnej napad...
Nicmene - abych jen nekritizoval, pres tyhle 2 veci jsem si dobre zazavodil, a jsem vic nez rad, ze takovejhle zavod byl.
No a od zavodu k soutezicim... Ten clovek, co si vyhadal druhy misto... Ja osobne uznavam, ze je dobrej strelec, za svuj vykon se rozhodne stydet nemusel (kdybych byl zavistivej, tak bych mu to zavidel

), ale ja bych mu reklamaci stage 4 neuznal, to neni nic osobniho, jenom si proste myslim, ze ty babe (a s tim, ze tam byla postavena blbe souhlasim) by v realu bylo uplne jedno, jestli by tu ranu do krku chytla primo, nebo odrazem od zeme (naopak ta rana od zeme by tam mozna nadelala vic paseky), takze sekundy za mrtvou babu byly podle me v poradku.
A nakonec - Certik mi pohnojil 6. misto - zjistil chybu ve vypoctu u me u stage 2, takze mi tam (bohuzel po pravu) pripocetli 5 sekund smutný - peklo na nej
-------------
No a v navaznosti na to navrhuji zmenu pravidel LOS !!!
Nyni je to tak, ze co neni oznaceno jako neterc je terc - ted musime strilet na hlavu koukajici pres zed, i kdyz nevime, jestli to neni zdesena maminka chranici dite za zdi.
Toto pravidlo bych otocil:
CO NENI OZNACENO JAKO TERC JE NETERC !!!
V pravidlech doslovně:
--------------------------
Terče
Oficiální terč je terč závodů IDPA, tedy papírová silueta 18“ x 30“ s 8“ kruhovou zónou A. Zóna A má hodnotu 5 bodů, zóna B 4 body a zóna C 2 body. Penalizace je tedy u zóny B 0,5 sec. a zóny C 1,5 sec.
Ocelové terče 8“ kruhový, 8“ x 12“ oválný a Pepper Poppers jsou také povoleny. Jejich hodnota je 5 bodů.
Jsou povoleny i jiné náhradní terče, které však musí být před závodem závodníkům předvedeny.
V terči se hodnotí dvě nejlepší rány.
Terč je vždy považován za průstřelný! Tzn., že za ním umístěný neterč může být ohrožen průstřelem terče.
NETERČ je simulací nezúčastněné osoby, nesmí být zasažen a je vždy označen červeným X přeškrtnutím.
(podoby terčů – viz příloha)
--------------------------------------------------------------------
Změnil bych na:
Oficiální terč je terč závodů IDPA, tedy papírová silueta 18“ x 30“ s 8“ kruhovou zónou A. Zóna A má hodnotu 5 bodů, zóna B 4 body a zóna C 2 body. Penalizace je tedy u zóny B 0,5 sec. a zóny C 1,5 sec.
Ocelové terče 8“ kruhový, 8“ x 12“ oválný a Pepper Poppers jsou také povoleny. Jejich hodnota je 5 bodů.
Jsou povoleny i jiné náhradní terče, které však musí být před závodem závodníkům předvedeny.
V terči se hodnotí dvě nejlepší rány.
Terč je vždy považován za průstřelný! Tzn., že za ním umístěný neterč může být ohrožen průstřelem terče.
Každý terč musí být označen symbolem zbraně (pistole, revolver, puška, nůž...).
NETERČ je simulací nezúčastněné osoby, nesmí být zasažen a je vždy označen červeným X přeškrtnutím, nebo jiným znakem jasně znamenajícím, že se jedná o neterč, nebo zůstává neoznačen.
(podoby terčů – viz příloha).
--------------------------------------------------------------------
Jo a poslední věc:
Vystrilel jsem si vykonnostni tridu EXPERT

Takze si samochvalne udeluji pochvalu