Turista ve Špindlerově Mlýně postřelil psa
Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
parabellum: jde o to, ze nekdo neni trenovan na "poulicni boj". Je to tvoje prace, tak je pochopitelne, ze se o to budes zajimat a ze sam hledas jine cesty, jak vyresit pripadneho pachatele. Nicmene to same nemuzes aplikovat na ostatni - typicky priklad za vsechny je No_name, ktera vasi i se svym Smitakem 30 kg. Tezko po ni muzes chtit, aby se branila jinak, protoze na to proste nema, i kdyby sebevic chtela. A o tom to tady taky je.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Nerad do toho zase šťourám, ale tohle naprosto spolehlivě určitě nefunguje...parabellum píše:Stengan:
Tak jo, abychom to ukončili prozradim vám jeden fígl kterej vám v podobných situacích ušetří munici a případné problémy, a na rozdíl od kulky zastaví útok psa hned a stoprocentně. JESTLI-ŽE PES ZAÚTOČÍ, STAČÍ OD PSA ODVRÁTIT HLAVU NA STRANU ( JEN HLAVU NIKOLIV CELÉ TĚLO ) v tom okamžiku vás pes přestane vnímat jako hrozbu a útok okamžitě ukončí. Je to jednoduchý a opravdu to funguje ať je ten pes sebevětší bestie.

"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5
S474N:
To je rozumnej argument, kterej má váhu, to se dá pochopit. Ty extrémi které jsem uvedl, jsem uvedl záměrně protože tyhle věci nejsou jen černý nebo bílý, jen mi je líto že sem zůstal těžce nepochopen. Docela mě taky mrzí že někteří zde přítomní pohrdají zkušenostmi jiných, já bych si to třeba nikdy nedovolil, ale už sme to uzavřeli takže myslím že je to OK. Příště budu opatrnější
To je rozumnej argument, kterej má váhu, to se dá pochopit. Ty extrémi které jsem uvedl, jsem uvedl záměrně protože tyhle věci nejsou jen černý nebo bílý, jen mi je líto že sem zůstal těžce nepochopen. Docela mě taky mrzí že někteří zde přítomní pohrdají zkušenostmi jiných, já bych si to třeba nikdy nedovolil, ale už sme to uzavřeli takže myslím že je to OK. Příště budu opatrnější

"Only the dead have seen the end of war."
parabellum: nepohrdam tvymi zkusenostmi, naopak. Jen by to chtelo i trochu empatie i z tve strany. Dal jsem zde priklad Ludmily P., ktera diky sve nizke vaze nemuze mit nikdy prevahu ani nad tim psem. Samozrejme, nic neni cernobile a proto nelze ani tvrdit, ze i treba ja (ktery jsem na rozhrani docent/cent) pujdu s holyma rukama na psa nebo hned pouziji zbran, jako bych se na to trasl ji pouzit. Naopak, pokud vyhodnotim, ze nebude zbyti, tak ho proste smaznu, pokud to pujde, tak tu situaci vyresim jinak, ale rozhodne mohu rici, ze radeji se na psa budu divat pres miridla, nez otacet hlavu nabok
.

Exot fóra
Měl jsi štěstí. I kdyby to doopravdy fungovalo tak bych si tipnul že to bude fungovat tak na 80-95%, to poslední pětiprocento skončí s psiskem zahryznutým do elegantně nastaveného krčku...parabellum píše:Smith:
Praxe je taková: při útoku psa je třeba se ke psu otočit čelem a potom odvrátit hlavu na stranu. Fakt to funguje viděl sem to X-krát a sám sem to taky několikrát použil a dopadlo to dobře, pro mě i pro psa 8)
pánové musím se zastat para.
Jsem téhož názoru že střelba je až to poslední.Prostě jste se pustili do střelce-pejskaře.
Mě se taky nelíbí když někdo střílí do zvířat.
Jak se jinde probíralo,pistole není to jediný co většina z nás běžně nosí u sebe.Proč nepoužít teleskop k ráně do žeběr nebo boku.Psovi to až tak neuškodí a útok to odvrátí.A co takhle nějakej pepřovej sprej,ten taky splní účel a pes to po nějaké době bez problémů rozdejchá a ani nemusím mít opletačky s policií-
Jsem téhož názoru že střelba je až to poslední.Prostě jste se pustili do střelce-pejskaře.
Jak se jinde probíralo,pistole není to jediný co většina z nás běžně nosí u sebe.Proč nepoužít teleskop k ráně do žeběr nebo boku.Psovi to až tak neuškodí a útok to odvrátí.A co takhle nějakej pepřovej sprej,ten taky splní účel a pes to po nějaké době bez problémů rozdejchá a ani nemusím mít opletačky s policií-
to parabelum: pokud máš dobrou pojistku, a podepíšeš mi, že na mě nebudeš vymáhat žádnou náhradu za újmu na zdraví, můžeme to vyzkoušet. Mám dva belgické ovčáky (váha cca 26 kg ), jsou to mazlíci, dcera si s nima dělá co chce, ale když jdou kousat, nezastaví je nic, max dobře trefená koule odpovídající ráže
.
Ale jak jsem už psal, nikdo z nás (nejspíš) u toho nebyl, tak těžko můžeme posoudit, na čí straně je vina. Pes nepřipoutaný na vodítku ještě neznamená, že pes není pod kontrolou, a také zprávy v médiích nepřidají na klidu lidem, co nemají důvěru vůči psům. Myslím, že bychom si měli spíš přát, aby si pejskaři hlídali svoje hafany, a nepejskaři nebyli hysterky...

Ale jak jsem už psal, nikdo z nás (nejspíš) u toho nebyl, tak těžko můžeme posoudit, na čí straně je vina. Pes nepřipoutaný na vodítku ještě neznamená, že pes není pod kontrolou, a také zprávy v médiích nepřidají na klidu lidem, co nemají důvěru vůči psům. Myslím, že bychom si měli spíš přát, aby si pejskaři hlídali svoje hafany, a nepejskaři nebyli hysterky...

Pitt: Jdes s rodinkou (tj. s manzelkou, 4-teym synem za ruku a 2-letou dcerou v kocarku) po lese (nebo po namesti) a vybehne proti tobe ps,kterej vrci a tvari se nepratelsky, Neomylne si jako cil vyhlidne tvoje 4-lety dite, bezi rychlosti cca. 20 km/h (5.5 m/s) a je od tebe tak 10 metru a dal bezi k tvemu synovi.
Co udelas? Pockas, abys mel jistotu, ze chce ublizit? Nebo rovnou palis, abys pak zjistil, ze tvuj klucina a ten pes se znaji a maji radi?
PS: jsem taky pejskar ale nekdy ten okamzik rozhodnuti proste neni prdel.
Co udelas? Pockas, abys mel jistotu, ze chce ublizit? Nebo rovnou palis, abys pak zjistil, ze tvuj klucina a ten pes se znaji a maji radi?
PS: jsem taky pejskar ale nekdy ten okamzik rozhodnuti proste neni prdel.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Jsem stejneho nazoru, nemyslim, ze by nekoho z tohoto fora ukajela strelba do zvirat.pitt píše:Jsem téhož názoru že střelba je až to poslední.Prostě jste se pustili do střelce-pejskaře.
Jsem trochu jineho nazorupitt píše:Jak se jinde probíralo,pistole není to jediný co většina z nás běžně nosí u sebe.Proč nepoužít teleskop k ráně do žeběr nebo boku.Psovi to až tak neuškodí a útok to odvrátí.A co takhle nějakej pepřovej sprej,ten taky splní účel a pes to po nějaké době bez problémů rozdejchá a ani nemusím mít opletačky s policií-

Porad resime dokola jen vyhodnoceni a opravnenost. Pokud nekdo blbe vyhodnoti utok, muze to dopadnout zbytecnou strelbou a zranenym nezucastneny osoby stejne jako zbytecne promeskanou chvili a potrhanym ditetem - je to otazka mziku a rozdil je zcela evidentni.
Myslim, ze kdokoli bude mit moznost a chut si se psem osobne popovidat, urcite to udela (a v zapeti mozna i s nedisciplinovanym panickem) a rad se psem porve, da mu par vlastnich do zeber, aby ho naucil, ze tohle se "nenene, nedela", kdyz je majitek hovado a nenaucil ho to sam

Tot muj nazor. Tagze ano, rad si s utocicim psem zablbnu nez abych striel - ale jen pokud si myslim, ze na to mam a pokud to tim, ze to nahodou poseru a on mi ukousne koule, neodsere nekdo dalsi, predevsim moje (nebo mozna i cizi) dite - vsechno ma sve meze a na zaver jeste nutny disclaimer: Zatim nikdo nevime, jak se to sebehlo doopravdy. Mozna se to jednou dozvime a mozna to bude aspon z poloviny pravda...?
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
cmk:Za mě osobně asi bych nestřílel(nevěřil bych si že v takové rychlosti trefím)
Strčil bych kluka za sebe a s čoklem bych si to rozdal na férovku, použil obuch,nebo spray.Asi si budeš myslet že su vůl,ale takhle bych si věřil víc.
Neříkám že bych zvítězil,ani netvrdím že bych to tak udělal určitě,jen si myslím že trefit toho psa by bylo hodně o náhodě.
Strčil bych kluka za sebe a s čoklem bych si to rozdal na férovku, použil obuch,nebo spray.Asi si budeš myslet že su vůl,ale takhle bych si věřil víc.
Neříkám že bych zvítězil,ani netvrdím že bych to tak udělal určitě,jen si myslím že trefit toho psa by bylo hodně o náhodě.
Starosta píše:[quote="pitt" na zaver jeste nutny disclaimer: Zatim nikdo nevime, jak se to sebehlo doopravdy. Mozna se to jednou dozvime a mozna to bude aspon z poloviny pravda...?
To je právě to co mě mrzí.Ještě nikdo neví jak to doopravdy bylo a většina odsohlasila použití pistole.Co když nakonec z toho vyleze že ten chlap je rapl a střílel na probíhajícího psa.Pak si takový příspěvky může přečíst třeba Kateřina Jack...a bude chtít všechny držitele zbraní preventivně popravit.
Pitt: ano, ale jsme opetovne u toho. Pokud budu delat bojovy sport - navic zavodne jako ty, tak se klidne do toho krizku se psem pustim. Tezko ale muzes po nekom jinem chtit, aby se zachoval stejne jako ty. Opetovne zde musim pripomenout Ludmilu P., jejiz vaha je realne pod 50 kg a opravdu si nedovedu predstavit, ze by se jakkoliv beze zbrane branila psu.
Jinak aby nahodou nedoslo ke zmyleni, ja jsem nikde kategoricky nenapsal, ze souhlasim s pouzitim zbrane v tom konkrenim pripade ve Spindlu. Naopak, velmi rad bych si prostudoval spis. Nicmene obecne jsem psal, ze se radeji na psa budu divat pres miridla, nez kyvat hlavou na stranu
. A dle meho skromneho nazoru to takto mysleli i ostatni.
Jinak aby nahodou nedoslo ke zmyleni, ja jsem nikde kategoricky nenapsal, ze souhlasim s pouzitim zbrane v tom konkrenim pripade ve Spindlu. Naopak, velmi rad bych si prostudoval spis. Nicmene obecne jsem psal, ze se radeji na psa budu divat pres miridla, nez kyvat hlavou na stranu

pitt: Rikal jsem, kdybych pouzil teleskop - tzn. mel bych na vyber a vyhodnotil to tak, ze ani pistole, ani hola ruka - tagze ani potencialni zabiti strelbou, ani otukani se snahou o minimalizaci pohmozdenin - teleskop: neco mezi pomlacenim, polamanim a zmrzacenim. Rozhodne si nezakladam na teto "fajnove" predstave destrukce psa, mluvim ciste o obrannem a nutnem zakroku, kdy jde o vic, nez jeho zdravi/zivot.
Je osemetne srovnavat zdravi cloveka s zivotem psa. Kazdy druhy jednim smahem na tuto otazku rekne, ze ma jasno, ze zdravi cloveka je mu prednejsi. Ale vzapeti se treba prokecne, ze by radsi nestrilel a strcil tam ruce...
Je potreba si urovnat priority a byt pripraven na jednotlive situace, tak jak mohou nastat. Taseni qeru muze byt mnohdy pomalejsi, nez pekny necekany kopanec.
Je osemetne srovnavat zdravi cloveka s zivotem psa. Kazdy druhy jednim smahem na tuto otazku rekne, ze ma jasno, ze zdravi cloveka je mu prednejsi. Ale vzapeti se treba prokecne, ze by radsi nestrilel a strcil tam ruce...

Je potreba si urovnat priority a byt pripraven na jednotlive situace, tak jak mohou nastat. Taseni qeru muze byt mnohdy pomalejsi, nez pekny necekany kopanec.
Starosta