Příspěvek
od cmk » pát 24.9.2010, 16:43
Adame, jsi opravdu tak hloupý?
Nebo natolik ješitný?
Nebo natolik mladý a nadšený svým názorem?
Vol si koho chces, klidně komunisty. Je to Tvoje svobodná volba (že by to mohla bejt taky poslední svobodná volba, to je jen můj názor, leč dějiny od r. 45-89 mi dávají za pravdu).
Střílej si čím chceš - ať už je to CZ75, špuntovka, Glock nebo útočná puška. Opět je to Tvoje svobodná volba (ale zvol si komunisty a třeba už taky nebudeš mít čím střílet - to je opět jen můj názor).
Ale buď od té dobroty, NEŽ SE URAZÍŠ a NEŽ NĚCO NAPÍŠEŠ, napočítej do 20ti, mezi tím si stále říkej:"zamysli se nad tím, zamysli se nad tím", třeba se pak nad tím vším zamyslíš a vyjde Ti uplně krásná, čistě logická a vůbec né mafiánská propojenost střelců a SSO.
Já Ti napovím - všichni nějak angažovaní střelci, jsou rádi, že mají zbraně, rádi chodí střílet a jsou to obecně lidé zaměření stylem "musím se o sebe postarat především já, stát na to nemá. Čím méně mě stát bude omezovat, tím lépe se o sebe postarám a tím menší přítěží pro něj budu".
Pak si pročti program SSO a z něj by Ti po chvíli uvažování zjistíš, že říkají: "chceme skromný stát, který bude vstupovat lidem do života co nejméně, naproti tomu, pokud nás lidé zvolí, musí počítat s větší osobní zodpovědností, ale i s větší osobní svobodou"
A teď si ty 2 názory dej dohromady. Ty 2 názory vznikly každý úplně jinde (jeden mezi střelci, jeden mezi SSO) a světe div se, ono je to jen jinými slovy totéž.
Zvláště pak po-té, co i ve vztahu ke zbraním to jsou jedině svobodní, kteří se veřejně hlásí k tomu, že zbraně nejsou problém, že není třeba je dále více omezovat.
Ještě se divíš, že střelci mají blízko k SSO?
A mají to snad tajit dle Tebe?
Co se týče Lexu a jeho sympatií k SSO. Lex je "sdružení na ochranu majitelů práv zbraní", SSO je "jediná politická strana, která veřejně slibuje, že nebude zpřísňovat podmínky pro jejich legální držení".
Co je divného na tom, když se v článku od výkonného ředitele Lexu objeví: "jsme apolitičtí, volte koho chcete, ale já budu volit svobodné" ???
A abychom nebyli OT, zpět k případu.
Zbraň vs. holé ruce. Motáš kozy a vozy.
Takže to rozdělme...
a) etická stránka - já jsem normální člověk, umím docela obstojně střílet, ale neumím se prát. Díky své postavě konflikty nevyvolávám. Ale když si mě vyhlídne v parku partička zfetlejch ... (doplň, co chceš), ať jim dám na cigára a já to opakovaně odmítnu, budu se snažit si jich nevšímat a jít dál a oni mě přesto napadnou a začnou řezat, kopat nohama na hlavu apod...
Co je dle Tebe správné - nechat pistoli v pouzdře a nechat se dokopat? Věřit, že se nikdo netrefí tak, že ze mě nebude do konce života slintající mrzák, nebo že nebudu rovnou mrtvej? Co když to nebude skupina zfetovanejch, ale známej recidivista, co už má několik těžkejch ublížení na krku?
Já mám rodinu - manželku, syna. Kdo se o nás všechny postará, když já budu slintat na vozíku?
Na čí straně je etika? Je etický nechat se umlátit bandou zmrdů? Je to pro Tebe dostatečně v pořádku?
b) právo - nemá cenu popisovat tentýž případ... Místo slova ETIKA si dej právo...
Takže na čí straně je právo?
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.