Příspěvek
od Alexius » pon 15.12.2014, 19:38
Střílím opravdu hodně dlouho a nikdy jsem nebyl na Glocky, spíše HK. Tahle pistolka mne ale natolik zaujala, že jsem jí koupil. Přesnost střelby je na tak malou zbraň vynikající, jako se zbraní ve full size rozměru. Občas si ale zaporuchuje. Střílím pouze Fiocchi standartní a Top Target, přičemž se nedá rozpoznat se kterými dělá závady více. Pokaždé, když si myslím, že je již vše ok, nastane závada buď v podobě nezasunutého náboje do komory, nebo zaseknutí nábojnice, místo jejího vyhození v okénku. Po telefonátu s MPI mi bylo vysvětleno, že je to tzv. "gumovým loktem". Abych zmírnil zřejmě dosti silnou vratnou pružinu závěru, nechal jsem celou noc závěr v zadní poloze, snažil se držet zbraň co nejvýše a dával si záležet na napnuté ruce. Když jsem si myslel, že je vše ok, opět závada...
TEĎ BYCH PROSIL O POZORNOST - zaregistroval jsem, že půlkruhové vybrání pod hlavní, do kterého zapadá vratná pružina závěru, je velice mělké. Když tam pružinu usadíte, pistoli smontujete a následně rozeberete, tak při kontrole a zatlačení na pružinu zjistíte, že nesedí tam, kam jste jí dali a prostě se mezitím pohne nahoru. Teď otázka pro všechny: "Myslíte, že tohle by mohlo být příčinou těch nevysvětlitelných závad, které nelze uspokojivým způsobem spojovat s počasím, držením, nebo různým druhem střeliva?"
K obrázku: Střelnice Magnum Sedlec - Praha 6, střelba obouruč na vzdálenost 25 m, střelivo - zalepený nástřel Fiocchi standartní (95 Gr., 310 m/s, 295 J), nezalepený Fiochi Top Target (100 Gr., 290 m/s, 272 J)
- Přílohy
-
[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
Naposledy upravil(a)
Alexius dne pon 15.12.2014, 21:21, celkem upraveno 1 x.