GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: Walther PPQ

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od Deringer » sob 19.1.2013, 13:42

Tak to je známá věc. Příbuzní dělali ve Vlašimi. Shrnu to asi takhle- po seřízení strojů se 1/2 dala na vývoz. Druhá půlka zůstala u nás. A takhle furt dokolečka. A je snad každému jasné, že po kalibraci strojů je výrobek nejkvalitnější :D
To stejné je se škodovkama atd atd.

Příspěvek od Pařez » sob 19.1.2013, 16:24

A to je právě to co mě totálně s..e!
U nás se prodává šmejd,který je navíc dražší než to samé zboží v top kvalitě venku a to od jídla počínaje po kdoví co konče!
Např. zmíněné CZ se v USA prodávají za 1/2 ceny co u nás a člověk si ji tady musí jěště vybrat z více kusů!No není to svinstvo?

Já jako zákazník si chci vybírat a mám na to právo tak akorát barvu,velikost apod.a ne si pomalu brát na nákupy soudního znalce!

Proto zaujímám postoj :reklamovat,reklamovat a reklamovat!!Já si pěkně schovávám všechny účty (ne od rohlíků apod. pro případné rejpaly :lol: ) a pravidelně nosím na reklamaci i žárovky pokud nevydrží 2roky a vždy mi dají novou,nebo mi vrátí prachy.
Člověk se s obchodníky nesmí mazlit,protože pokud budeme držet huby,tak nám ten předraženej šmejd budou cpát pořád.

Využijte toho,že obchodní zákoník,ČOI apod. je jedna z mála věcí co zde ještě trošku funguje.

Omlouvám se je to spíše do právního koutku

Howgh :mrgreen:

Příspěvek od AREYOU » sob 19.1.2013, 18:05

Mě osobně dvojí kvalita připadne jako blbost, nevěřím, že by nějaký výrobce zboží vyrobeno ve středu a čtvrtek separoval pro export a pondělní a páteční pro inport - to je hloupost a ani nevěřím, že prvních 500.000 výrobků jde na export a další X kdy je něco opotřebeno, ale furt splňuje kvalitu jde na inport. Ty pomluvy o dvojí kvalitě na CZUB (že se tam kvalita mění podle toho jak se kdo ožral - v dnešní době kdo příjde do práce ožralej věřil bych tomu za soudruhů a přitom kvalitu před rokem 89 nikdo nehaní) slyším furt dokola, ale za sebe mohu říct, že jsem měl z CZUB 4 zbraně a nebyla to výběrovka (vzhled pažby neberu jako výběrovku) a všechny fungovali na 100% první zbraň kterou jsem reklamoval a furt ještě reklamuji je GLOCK.
Myslím, že to je nátura tohoto národa prostě na svoje lidi a výrobky kydat hnůj, ale cizí bránit do roztrhání těla :(.

Slovo "výběrovka" je jen reklamní trik jak prodat a když už zde byl jmenován p.Pekařík tak ten prodal mému známému G26 jako výběrovku a ten mi jí pak ukazoval, že to je bomba, že to nemá žádné vůle (nechci tady p. Pekaříka hanit to chraň bůh je to dobrý obchodník a když může prodat o 1000 nebo 2000 dráž byl by hloupej kdyby tak neudělal) ta G26ka byla úplně normální jako každá jiná.

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvek od pgsp » sob 19.1.2013, 18:14

AREAYOU

Jak jsem již psal v předchozím příspěvku. Je a existuje jakostní třída I,II,III,IV, Je jen na dodavateli jakou si vybere, a dle toho se samozřejmě odvíjí i cena.

Tohle i učí na obchodní škole prodavače tj, vlastní zkušenost..

Zbraň: Walther PPQ

Příspěvek od Deringer » sob 19.1.2013, 18:24

Areyou: s tima vlasimkama to je jednoduse fakt. Ja si to nevymyslel.
A zkus si jit koupit octavku do Nemecka- dostanes lepsi kvalitu, lepsi vybavu za stejnou cenu.
Protoze Nemci si nenechaj srat na hlavu. A takovy rozdily byly uz u favoritu

Příspěvek od AREYOU » sob 19.1.2013, 18:34

Více jakostních tříd ano, ale ty nejsou v jedné cenové hladině. Zkus jít do Německa do Kauflandu a kup si tam 10 výrobků pak do Kauflandu u nás a kup si totéž a zjistíš, že něco má vyšší jakost u nás něco v Německu (asi tak 14 dni jsem toto viděl na ČT1 kde to testovali). Nevím jak SB, ale v CZUB jsem byl ve fabrice taky jsem měl možnost si projít celou fabriku ALFA-proj (revolvery Brno) a nebyla to oficiální návštěva protáhnul mě tam jeden náš klient který tam pracuje jako technolog výroby a viděl jsem to tam od A do Z a te dvojí kvalitě atp.se tam smál a říkal, že to je klasický výplod blbců na foru....omlouvám se nemělo se to někoho dotknout jen jsem přesně napsal co řekl :D .

OK kdo chce platit za výběrovku více je to jeho věc (určitě nekoupí hůře než ten kdo výběrovku nepotřebuje).

Příspěvek od Pařez » sob 19.1.2013, 18:45

AREYOU píše:..a te dvojí kvalitě atp.se tam smál a říkal, že to je klasický výplod blbců na foru....omlouvám se nemělo se to někoho dotknout jen jsem přesně napsal co řekl :D .
A nemyslel to tak,že je to k hov.u všechno komplet? :lol: :lol: :lol: (jen pokus o vtip)

Jinak s těma třídama je to ok,pokud jsou jasně označeny a cenově odlišeny což většinou nejsou a prodává se IV. za cenu I. a zákazník si musí "vybrat" brrrr :mad: :mad:

Příspěvek od cmk » ned 20.1.2013, 10:31

Nemate nekdy pocit, ze tu nekdo mluvi o koze a o voze ???
Ze to ma kazda fabrika jinak?
A ze "vyberovy kus" neznamena "trideni kusu ve fabrice na vyvoz a domaci trh" ?

AREYOU> dokud se CZty budou dopasovavat rucne, bude ruzne tolerance a tridy velikosti, bude to hold zaviset na tom cloveku, jak to zrovna da dohromady (samozrejme jsi prokazal vlastnost diskutera na foru - vzals tu nejvetsi drobnost prispevku, otocil smysl a na zaklade toho argumentoval - kdo mluvi o ozralem v praci? Jednak je to spis obrazne a jednak ozirat se chodis vecer, do prace rano... Ze mas zaludek na vode nebo jsi nevyspaly neznamena, ze bys nadejchal, presto nepodavas 100% pracovni vykon). A nikdy to neda dohromady stejne. Tzv. vyberovka je proste kus, kdy to po tomhle monterovi projde rukama dalsimu, kterej na to ma vic casu, neni tlacenej jich smontovat 20 za smenu, a kouka poradne, jestli to nekde nedrhne moc, jestli neni nekde vule zbytecna apod... Takze "vyberovka" u urcitych fabric s urcitym druhem zbozi pri urcitem pracovnim postupu proste EXISTUJE.

PGSP> docela by me zajimalo, jak pri vyrobe vedej, ze pracka bude zrat vic vody a elektriky. Tady vyberovosti moc neverim jako u mnohe automatizovane vyroby bez zasahu nebo s minimalnim zasahem cloveka - tam to proste obcas nemusi fungovat, kdyz se tam da nejaka komponenta, ktera nefunguje.

Neverim ale na velke "trideni" ve fabrice (az na vyjimky - napadlo nekoho, ze v te Vlasimi to delaji proto, ze pripadne reklamace z CR se resi snadneji, nez kdyz ma jit totez zbozi z druhe strany Evropy a ze I v druhe pulce vyroby musi stejne dodrzet vyrobni tolerance?).

Obvyklym pomlouvacnym zbozim jsou prave zbrane a auta.
U obojiho je velke trideni (soucast vyrobniho procesu) blbost.
Porad se rika, jak Skodovky v zahranici vic vydrzi.
Aby ne... Maj tam lepsi silnice (takze to neodnasi podvozek a pak potupne skoro vsechno), kvalitnejsi naftu (ne proto, ze by ji nekdo tridil, ale proto ze tu nasi nikdo nikam neexportuje - takze neodchazej vstriky u dieslu apod...). A venujou vic penez na udrzbu auta a autoservisy si nedovolej zamestnant lemply. Takove auto hold vydrzi.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od rydlas » pon 21.1.2013, 11:55

Ahoj, mám čerstvě G30 - při jedný rozborce (vlastně sborce :-) ) mi při nasazení závěru na rám zůstala pod hlavní trčet vodící tyčka pružiny závěru. (Fotku jsem neudělal). Závěrem nešlo hnout ani tam ani zpět (modrá smrt). Pomohlo až jeho opětovné sejmutí (za použití trochu síly na přetlačení již takto napjaté pružiny.)
Čím se to mohlo stát? Není to můj první Glock (mám ještě G17 - ten to neudělal nikdy (má samozřejmě jinou pružinu).

Mám se něčeho bát? :-)

Dík

Příspěvek od Slim » pon 21.1.2013, 12:28

Co je to pružina závěru? Myslíš vratnou pružinu? Vodící tyčka by při natažení pod hlavní být vidět měla, ne? A co se týká "již tak napjaté pružiny" - vratná pružina přece při sundávání závěru (směrem dopředu) napjatá není (resp. je, ale ne tolik jako když je závěr na záchytu), takže když sundáváš závěr, neměl bys ji přetlačovat, ale naopak povolovat. Nebo to zkus nějak víc specifikovat :-)
Nemo contra deum nisi deus ipse

Příspěvek od rydlas » úte 22.1.2013, 14:13

Slim: OK, věděl jsem, že mě tu budete trénovat na terminologii.. Důležitý je, že to někomu duševně pomáhá :-D

Takže jinak. Při sborce jsem vratnou pružinu vložil do závěru a zkompletovaný závěr nasazoval na rám. Když jsem závěr nasadil, zůstala vodící tyčka čouhat ze zbraně ven. Měl jsem udělat fotku. Až se mi to zopakuje, hodím to sem. Pokud se to nikdy nikomu nestalo, tak nebudeme dál spekulovat.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne úte 22.1.2013, 14:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)

Příspěvek od FRENKY » úte 22.1.2013, 15:01

Tyčka se zjevně rozšířeným koncem zachytila někde ve zbraní a neopírala se o spodek komory.
Možná lépe zkontrolovat jeji usazení v závěru před sborkou.
Neviděl bych v tom nic fatálního.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 22.1.2013, 15:12

Rydlas:
Ale no tak ... :-)
Nezklouzla ti pruzina s vodici tyci pri sborce ze zachytu na hlavni?

Příspěvek od rydlas » úte 22.1.2013, 17:31

Thanks.. Je to možný... spíš mne to zaskočilo G17 mám víc jak rok a nastřílel jsem s ním přes 1000ks... takže sborek, rozborek jsem udělal fakt hodně... ale u G30 je ta pružina kapánek jinčí, tak jsem si holt nebyl jistej...

je možný, že jsem ten koncovej plech blbě zastrčil, páč tam není úplně jasný jestli má jít na ten první ozub nebo až úplně dolů..

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 22.1.2013, 19:24

No tak to nasimuluj a dej vedet.

Příspěvek od Slim » úte 22.1.2013, 22:47

Mně duševně pomáhá hromada věcí, ale po tisíci ranách je ta terminologie už... Ale co, nechme to být :-)
A jinak ty ozuby nejsou úplně jedno, ale Glock by měl fungovat stejně i když necháš vratnou pružinu zachycenou na tom špatném, tj spodním. Úhel vodící tyčinky by se neměl změnit natolik, aby se zasekla. Přimlouvám se za foto po nějaké simulaci, moc si to neumím představit...

Příspěvek od rydlas » úte 22.1.2013, 23:21

Grázla nebude zajímat, jestli jsem měl problém s vratnou pružinou nebo s pružinou závěru... Jsem spíš praktik než akademický teoretik - je to vidět i na mojí aktivitě na střeleckých fórech - ač jsem na nich více jak 7 let, tak tam skoro nic nepíšu.. Ozval jsem se proto, že mne tato "závada" zaskočila...
Peace a díky všem za rady

VIP člen

Příspěvek od reddog » stř 23.1.2013, 7:13

Rydlas:
Ale no tak podruhe ;-) , nebud nedutkliv hehehe

Nejde o "spadnuti" z ozubu zachytu podlozky pruziny v ramci hlavne, ale o opreni primo do plastoveho tela. Byla osa vycnivajici tycky voditka pruziny smerovana vzhuru (smerem k hlavni) nebo v puvodni ose s hlavni?

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » stř 23.1.2013, 9:18

rydlas: Klíd;-) Kdy dorazíš zase na nějaký refresh k Romanovi provětrat toho novýho mazla? Koukneme na to, kde je zádrhel.

Příspěvek od Slim » stř 23.1.2013, 10:22

Jasný, klídek, já to nemyslel jako invektivu, ale jako přátelské šťouchnutí 8-)

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz