Příspěvek
od cmk » ned 20.1.2013, 10:31
Nemate nekdy pocit, ze tu nekdo mluvi o koze a o voze ???
Ze to ma kazda fabrika jinak?
A ze "vyberovy kus" neznamena "trideni kusu ve fabrice na vyvoz a domaci trh" ?
AREYOU> dokud se CZty budou dopasovavat rucne, bude ruzne tolerance a tridy velikosti, bude to hold zaviset na tom cloveku, jak to zrovna da dohromady (samozrejme jsi prokazal vlastnost diskutera na foru - vzals tu nejvetsi drobnost prispevku, otocil smysl a na zaklade toho argumentoval - kdo mluvi o ozralem v praci? Jednak je to spis obrazne a jednak ozirat se chodis vecer, do prace rano... Ze mas zaludek na vode nebo jsi nevyspaly neznamena, ze bys nadejchal, presto nepodavas 100% pracovni vykon). A nikdy to neda dohromady stejne. Tzv. vyberovka je proste kus, kdy to po tomhle monterovi projde rukama dalsimu, kterej na to ma vic casu, neni tlacenej jich smontovat 20 za smenu, a kouka poradne, jestli to nekde nedrhne moc, jestli neni nekde vule zbytecna apod... Takze "vyberovka" u urcitych fabric s urcitym druhem zbozi pri urcitem pracovnim postupu proste EXISTUJE.
PGSP> docela by me zajimalo, jak pri vyrobe vedej, ze pracka bude zrat vic vody a elektriky. Tady vyberovosti moc neverim jako u mnohe automatizovane vyroby bez zasahu nebo s minimalnim zasahem cloveka - tam to proste obcas nemusi fungovat, kdyz se tam da nejaka komponenta, ktera nefunguje.
Neverim ale na velke "trideni" ve fabrice (az na vyjimky - napadlo nekoho, ze v te Vlasimi to delaji proto, ze pripadne reklamace z CR se resi snadneji, nez kdyz ma jit totez zbozi z druhe strany Evropy a ze I v druhe pulce vyroby musi stejne dodrzet vyrobni tolerance?).
Obvyklym pomlouvacnym zbozim jsou prave zbrane a auta.
U obojiho je velke trideni (soucast vyrobniho procesu) blbost.
Porad se rika, jak Skodovky v zahranici vic vydrzi.
Aby ne... Maj tam lepsi silnice (takze to neodnasi podvozek a pak potupne skoro vsechno), kvalitnejsi naftu (ne proto, ze by ji nekdo tridil, ale proto ze tu nasi nikdo nikam neexportuje - takze neodchazej vstriky u dieslu apod...). A venujou vic penez na udrzbu auta a autoservisy si nedovolej zamestnant lemply. Takove auto hold vydrzi.