Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od Int1m1thy » stř 15.4.2015, 18:45

njn resit naky zkurveny prechazeni na cervenou to jim de... ;)
G17gen4

Zbraň: G17 gen 4, g43

Příspěvek od Jurda » stř 15.4.2015, 19:09

KarelP: To, že policajt řešil červenou bylo možná o policajtovu EGU, ale do jakého stádia se to dostalo může pan důležitý, který se přece nebude zdržovat pokud ho policajt vyzve k legitimaci.... Pokud se Vám zdál zákrok nepřiměřený, odstěhujte se třeba do USA a tam si podobné jednání nacvičte.

Já už šel taky na červenou za 100 Kč. Přejdu a vynořil se policajt. Zaplatím dva 50 Kč bločky a jdu dál. Říkám si, na červenou už nikdy nejdu. Asi jsem udělal chybu, měl jsem mu říct jak vykřikovali ti dementi okolo na tom videu, že na něho seru, at mě kurva nechá, že takových uniforem jsou plné armyshopy? (ten můj policajt byl v uniformě) O několik let později jsem byl vyzván k legitimaci i policisty v civilu. Kupodivu jsem poslechl, zeptali se mne jestli jsem neviděl nějaké cigány na fotkách a šli dál....no ne jak nelogicky jsem jednal.

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Bukowsky » stř 15.4.2015, 19:21

Taky už mě zastavila uniforma kvůli semaforu...hlouček lidí na jedné straně, hlouček na druhé, všichni čekali...a tak jsem si to frajírek namířil pěkně naštorc, že se nebudu zdržovat. No už v polovině cesty jsem ho tam viděl, jak stojí vedle jízdního kola a kouká na mě... :D Hned jak jsem dokročil na chodník, tak se mě optal, jestli nerozeznávám barvy? Že by mě tyhle zdravotní problémy příště mohly stát litr :D
No měl jsem si s ním začít měřit pinďoura, že nemá na to, aby si mě povodil? Koukal jsem jako blbec před sebe a omluvil se...a proč? Protože měl pravdu, byl jsem za debila :wink:
Jestli tenhle švihák lázeňský zkoušel, kam až mu to může projít - jeho hloupost, vyválel se v mezích zákona..

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 15.4.2015, 19:24

Bukowsky: asi tak, proste clovek musi vedet, kdy se na nekoho muze vysrat a kdy se zase musi pred nekym posrat. Tenhle hosanek to nevedel, tak okusil dlazebni kostky *3* :lol:

BTW: ono to video ve finale bude pouzito proti nemu samotnemu, protoze se tam x-krat priznal, ze opravdu na cervenou sel. Takze s nejakymi konstrukcemi u spravniho organu ma utrum *47*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Tekka » stř 15.4.2015, 19:36

Z mého pohledu pochybení na obou stranách.
Evidentně přešel na červenou - tudíž přestupek. Na druhou stranu výzva orgána byť v civilu se dle předpisů asi nezahajuje slovy "Vy nemáte mozek, nebo jste slepí".
Nicméně na chlápkovi je evidentní exibicionismus když ví že to jeho kolega točí a na to doplatil.
Policajt se teď bude klepat aby GIBSka neshledala v jeho postupu pochybení (výzva že použije donucovací prostředky není na videu patrná) :(

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 15.4.2015, 19:43

Tekka: a to co pises, ze rekl, je v tom zaznamu kde? *88* *4*

Dle meho nazoru toho debila ani nechtel resit, jen ho chtel upozornit. A hosanek to nerozdychal a vyeskaloval sam.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Tekka » stř 15.4.2015, 19:58

Nenapsal jsem, že to zaznělo v záznamu. Tvrdil to snad ten dotyčný/jeho kolega.

Je to asi jak píšeš - policajt ho nechtěl ani moc řešit - proto bych věřil i tomu, že zaznělo právě neformální "Vy nemáte mozek, nebo jste slepí".
Prostě z pozice své profese měl potřebu to "otcovsky" řešit slovním lepancem. To si ale maník nenechal líbit a sám to eskaloval - viz i to prohlížení služebního průkazu a divadýlko kolem, když věděl že to jeho kolega točí. A nepočítal s tím, že skončí s hubou na kostkách.

Příspěvek od Int1m1thy » stř 15.4.2015, 20:33

Tekka: policista ho nemusel predtim vyzvat aby prestal jinak bude proti nemu pouzito DP protoze se snazil utict... ;) takze zakrok nesnesl odklad...
G17gen4

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Bukowsky » stř 15.4.2015, 20:38

je pravda, že orgán tam udělal, nebo naopak neudělal pár drobností, které mu asi trochu budou komplikovat situaci....škoda, že to nerozdýchal a nepostupoval s chladnější hlavou - i kdyby mu na konci měl stejně brousit hlavou dlažbu :wink:
Ale přesně jak bylo řečeno - hošan se domníval, že když ho někdo natáčí, může si dovolit estrádu pro všechny kolemjdoucí a nakonec se ještě na obědě pochlubí, jak si s s tím jeho odznakem vytřel věnec...

VIP člen

Příspěvek od reddog » stř 15.4.2015, 20:42

to je tak, když se potkají dvě ega. Jedno velké, druhé taky tak trochu připrdlé :wink:

Zbraň: G17 Gen4

Příspěvek od wizard-ov » stř 15.4.2015, 21:09

No nevím, kreténi se najdou všude - tady byli evidentně na obou stranách...
Mne ale může urvat, že tady je komplet stát v prdeli, ale lidi budou muset na pokyny jednotným krokem přecházet semafory. Kurnik to je jak z Orwella. Pan příslušník evidentně dlouho nikoho nezmydlil na demošce, tak potřeboval upustit páru. Jasně, můžete se tady ohánět předpisy, postupy atd. ale problém je jinde - takhle by se policisté chovat neměli. Aby poliš v civilu řešil přechody na červenou, no nevím... Uvidíme, jestli ta příčina a další části, které nejsou nafilmované budou tak jak je uvedeno. Pokud ano, tak je evidentně problém v panu policistovi. Ale možná, že je opravdu tak čestný a při sebemenším prohřešku svém, či svých kolegů okamžitě hlásí nadřízenému, GIBSu atd. všechny pochybení.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » stř 15.4.2015, 23:06

Sorry, ale zákony schvaluje padlament. Ten jsme si zvolili my. V zákoně je něco napsáno. A najednou se proti tomu máme brojit? Ano. Existují ústavní prostředky. Tomu se říká demokracie. V zákoně je napsáno, že se na červenou nepřechází a že je to přestupek. V zákoně je napsáno, co a jak polda smí. Schválil to ten padlament, který jsme si zvolili. Kde je co špatně? V tom tkví problém: "Já jsem takhle nevolil, tak to nebudu dodržovat..." Ale to není demokracie...
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: G26 Gen4 + TFO

Příspěvek od markus9ml » stř 15.4.2015, 23:28

A materiální znak přestupku je kde? Kde to jsme, aby fízl zbytečně buzeroval lidi, kteří ho živí a nic neprovedli.
Člen sdružení LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní

Zbraň: G26 Gen4 + TFO

Příspěvek od markus9ml » stř 15.4.2015, 23:36

A když už chtěl být aktivní, tak měl vytáhnout průkaz, slušně pozdravit, predstavit se a říct, že by měl počkat na zelenou. A jak už jsem psal, materiální znak přestupku tam nebyl, tak to neměl řešit vůbec.
Člen sdružení LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní

Příspěvek od Carloss » čtv 16.4.2015, 0:23

To je takový termín, který, se mi zdá, se ze strany porušovatelů přinejmenším nadužívá. Pokud mám napsáno, že se něco nedělá, tak se to nemá dělat. Nikde to není podmíněno tím, že by se to mohlo dělat, pokud nikomu nevznikne újma. Dle mého je tedy třeba rozlišovat, kde má "materiální znak" význam a kde ne. Ono totiž vůbec není pravdou, že přestupkem není překročení rychlosti jen tehdy, pokud je na komunikaci někdo další. Nebo že když se překročí dovolená rychlost třeba o 5 km/h, ýe by to nebyl přestupek. Ty meze stanoveno jsou a hotovo. Nemluvě o tom, že zákrok nebyl kvůli přecházení na červenou, ale kvůli neuposlechnutí výzvy. A tam ten materiální znak už jednoznačně byl.

Příspěvek od corwin.m » čtv 16.4.2015, 7:46

Když jsem tady procházel diskuzi na todle téma tak jsem jen tak nakoukl na zákon o policii č. 273/2008 a narazil na §10(2) Policista má povinnost podle odstavce 1 i v době mimo službu, je-li bezprostředně ohrožen život, zdraví nebo svoboda osob anebo majetek nebo došlo-li k útoku na tyto hodnoty.
tak mi z toho vyplývá tedy že ze zákona mimo službu zasahuje policista pouze pokud dochází k bezprostřednímu ohrožení života, zdraví či svobody osob nebo majetku a k útoku na tyto hodnoty?
I když přecházení na červenou se asi počítá jako bezprostřední ohrožení života tak nic už mlčím :D
nebo se to ještě nějak rozlišuje že je to třeba jen přestupek tak by ze zákona neměl když je mimo službu zasahovat?

Příspěvek od kregan » čtv 16.4.2015, 8:40

Zákrok mi přišel přiměřený vzhledem k situaci. Navíc šampónovi jedině prospěla lekce z chování. Ale když už měl ten policajt koule na to, zasahovat v civilu a sám, rozhodně neměl začínat slovy "Vy nemáte mozek, nebo jste slepý". Zbytečně to eskaloval.
Jen si nedovedu představit, že bych šel třeba z práce později a bez znalosti předchozí situace viděl někoho jak mi na zemi škrtí kolegu. To by nemuselo dopadnout dobře...

Příspěvek od Carloss » čtv 16.4.2015, 8:51

To, že policista v nějakých případech má povinnost neznamená, že by v jiných případech nesměl konat.

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 16.4.2015, 8:52

A ve skrceni by pokracoval i s duchapritomnym, lec hlasitym: Jsem policista, neplette se do toho :lol:
Jo jo, to by mne pak zajimalo vysvetlovani rodine kamarada: Ty vis, on na mne rval ze je PCR a ja mam povinost mu verit a nic nedelat.
Eskalace konfliktu a nedostatek nadhledu maji za priciny dost krvavych sramu. A je jen skoda, kdyz absenci zdraveho rozumu a slusnosti nahrazujeme premirou ega a ukazky moci.
Skoda, ze misto: Chlape, koukej chodit na zelenou - a - Jo, diky za upozorneni
padlo
Viz video, ruzne diskuze a nasledne neprijemnosti na obou stranach.
Mmch, diskuze u pana Matejky byla chvilema opravdu "vyzivna". Skoro jako na nejakem repkovem serveru :huh:

Edit:
Muj zacatek byl na kregana, bo mezitim uz se tam napsal kdosik jiny :mrgreen:

Příspěvek od cover72 » čtv 16.4.2015, 11:35

Carloss píše:Nikde to není podmíněno tím, že by se to mohlo dělat, pokud nikomu nevznikne újma.
Ale je. Nejvyšší Správní Soud to judikoval zcela jednoznačně.
Zákony totiž nejsou od toho, aby se vymáhaly tautologicky pro vymáhání samotné, ba dokonce ani proto, aby byla záminka pro existenci policie a možnost čas od času s někým vytřít podlahu, nýbrž proto, aby bylo zamezeno škodlivému jednání: "porušení či ohrožení zájmu společnosti".

Pokud něčí jednání v konkrétní situaci porušuje znění zákona ale prokazatelně neškodí, tj. nedochází k onomu "ohrožení zájmu společnosti" (a NSS jasně judikoval, že nacistické "zákony se musí poslouchat protože pořádek musí být!" nestačí), z hlediska spravedlnosti nedává žádný smysl jednání sankcionovat: jedná se o projev "chybky" v zákoně, který samozřejmě nemůže předvídat všechny konkrétní dílčí situace se všemi jejich odlišnostmi a specifiky.

Viz NSS:
Lze tedy obecně vycházet z toho, že jednání, jehož formální znaky jsou označeny zákonem za přestupek, naplňuje v běžně se vyskytujících případech materiální znak přestupku, neboť porušuje či ohrožuje určitý zájem společnosti. (...) Pokud se k okolnostem jednání, jež naplní formální znaky skutkové podstaty přestupku, přidruží takové další významné okolnosti, které vylučují, aby takovým jednáním byl porušen nebo ohrožen právem chráněný zájem společnosti ... takové jednání potom nemůže být označeno za přestupek.
Zde konkrétně se jedná o to, zda přecházení na červenou "porušilo či ohrozilo zájem společnosti na bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích" v situaci, kdy "auta již měla červenou a zastavila, v dalším okamžiku se rozsvítila zelená" či nikoli.
A je jasně vidět, že pokud tomu tak bylo, ačkoli pán přešel na červenou, k žádnému přestupku nedošlo a dojít nemohlo.
(Občan udělal taktickou chybu, že nepočkal na tu hlídku a pak nepovažoval ve správním řízení náhradu nákladů, ale to je jiná věc.)

Dále se fatálně mýlíš v tom, že
"To, že policista v nějakých případech má povinnost neznamená, že by v jiných případech nesměl konat."
Náš ústavněprávní pořádek zcela jednoznačně říká, že
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
ale naopak
(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
To znamená, že policista ve službě NESMÍ používat moc k NIČEMU, k čemu jej VÝSLOVNĚ neopravňuje zákon!

V naší Ústavě, nejvyšším a nejdůležitějším dokumentu celého státu, je to právě proto, že Policista je z titulu své funkce "übermensch", jehož zvůli se normální občan prakticky nesmí bránit a musí jej poslouchat. Právě proto, aby tak různí grázlové v uniformě opití mocí nemohli pod pohrůžkou "medvědem" nebo zmlácení obuškem nutit lidi třeba k tomu, aby jim pohrabali zahrádku je v zákoně tato klauzule, která výslovně a taxativně stanoví, co policajt dělat smí a na co už nemá sebemenší nárok.

V případě policajta v civilu je to ještě důležitější, protože jinak by každý grázl v mikině s kapucí mohl pořvávat třeba na tvou přítelkyni/sestru/dceru "jménem zákona se okamžitě svlékněte" a ona by jej "musela" poslechnout, jak se píše v onom oblíbeném článku na Policejním Deníku.cz.

A ano, problém je právě v tom, že řada pohrobků minulého režimu sloužících u PČR a MP to nechápe a žije v úchylném dojmu, že policajt je stejně jako za Komančů ještě pořád polobůh, který smí "mizertnému plebsu" udělat cokoli se mu zlíbí, nikdo mu nic nemůže a právo se ohýbá podle jeho osobního úsudku.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz