Pokud nepřítomnost náboje v komoře berete jako pojistku, tak asi není vhodné nosit Glocka, protože existují zbraně vybavené POJISTKOU. Nosit glocka bez náboje v komoře je v rozporu s filozofií té zbraně. Navíc Glock má poměrně hladký závěr a samotné natahovaní nemusí za všech podmínek proběhnout bez problémů.
Jestli glock nosíte bez náboje v komoře, znamená to, že glock (nebo obecně jakákoli zbraň bez pojistky a s tímhle typem spoušťového mechanizmu) není pro vás. Pro mě taky ne, žádnou zbraň tohohle typu nemám, bojím se jich. Jestli ona náhodou DA/SA zbraň s kohoutem není náhodou prostě (pro někoho) vhodnější? Neudělali jste náhodou někteří z vás chybu a nemáte pro vás nevhodný typ zbraně???
Argument, že získáte čas při odebrání zbraně, je platný, ale skoro to samé získáte u zbraně s pojistkou, a navíc neztrácíte žádný čas natahováním.
Argument, že náboj mimo komoru vám umožní tou zbraní bezpěčně někoho mlátit, je zajímavý, ale co se týká samotného úderu, ty zbraně jsou testované na velice ostrý úder (pád na beton), při mlácení člověka nikdy tak ostrý úder nedosáhnete. Proč a za jakých okolností myslíte, že je vhodné zbraní někoho mlátit??? Podle mě by se to mohlo stát v situaci, kdy dojdou náboje a pak v situaci, kdy mám závadu a není možnost jí odstranit, oba případy se na diskutovaný problém nevztahují.
Zkuste si promyslet, jaké všechny okolnosti je třeba splnit, aby proběhlo úspěšné natažení náboje do komory. Je realistické předpokládat, že v okamžiku napadení budou VŠECHNY tyhle podmínky splněné? A když už připustíte, že existuje nějaká nezanedbatelná pravděpodobnost, že se vám nepodaří uvést zbraň do střelbyschopného stavu, za prvé jaký má smysl, abyste ssebou tu zbraň vůbec nosili (když jí třeba s 30% pravděpodobností nebudete schopní uvést do použitelnéího stavu) a co potom tahle situace bude znamenat pro vývoj konfliktu?
Jinde někdo dával odkaz na Jégrovo video, kde zdůrazňuje hlavně aspekt času. Když většina konfliktů se zbraní proběhne na několik málo sekund, opravdu si můžete dovolit ztratit nezanedbatelnou část toho času natahováním zbraně? Já s Jégrem ne vždycky souhlasím, ale pro některé tady je to polobůh. Takže se divím, jak vůbec někoho z vás může nosit bez, když to Jégr silně nedoporučuje?
https://www.youtube.com/watch?v=tTXAJhSnFgE
hermenet píše:... Riziko, že nechám jednou ležet na stole zbraň s nábojem v komoře a některé dítě si sáhne, vyhodnocuji v současných podmínkách jako mnohem reálnější, než riziko, že se dostanu do situace, kdy budu zbraň potřebovat
Když už uvažuješ takhle, možná bys zbraně neměl mít vůbec? Jak víš, kam až ta tvoje cituju "nedbalost" bude sahat? Co když zapomeneš zamknout sejf?