Imigranti, uprchlíci a vše okolo
Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
Re: Imigranti, uprchlíci a vše okolo
tak buď říkáš že to není možné, nebo tomu věříš. nic mezi tím není. věřit "jen napůl" je buď si lhát do kapsy nebo nevěřit.
reddog: svět není černobílej.
tak na to pamatuj, až se tě budou ptát, na které straně stojíš
reddog: neboj budu.
Zbraň: Glock 17, Glock 26
"Lidi lze vždy přivést k rozkazům vůdců. Je to lehké. Stačí jim říct, že na ně někdo útočí a pak odsoudit pacifisty za nedostatek patriotismu a za to, že vystavují svou zemi nebezpečí. Funguje to v každé zemi stejně.“
— Hermann Goering
— Hermann Goering
Zajímavá myšlenka. Takže na ní zareaguji za sebe.
Necítím se být povinován k vůdcovství a btw on na nás někdo neútočí?
Obecně mám za to, že v důležitých otázkách je důležitá jednoznačná odpověď. Buď A nebo B. Ti tzv nerozhodní jen nechtějí přijmou a/nebo respektovat fakta. Funguje to v každé zemi stejně.
- Tomík
Necítím se být povinován k vůdcovství a btw on na nás někdo neútočí?

Obecně mám za to, že v důležitých otázkách je důležitá jednoznačná odpověď. Buď A nebo B. Ti tzv nerozhodní jen nechtějí přijmou a/nebo respektovat fakta. Funguje to v každé zemi stejně.
- Tomík
Teď si to ještě přenést do kontextu Německa let 1936–38.
ne, má to být platné V KAŽDÉ ZEMI STEJNĚ!
Nehodlám ustoupit z toho, že pokud nedokážeš na otázku odpovědět ano či ne, tak prostě vypadáš jako nerozhodný a jako nerozhodný jsi nevypočitatelný a jako nevypočitatelný jsi prostě v krizové situaci nespolehlivý a jako nespolehlivý v krizové situaci jsi pro mne jednoznačně na indexu nepotřebných. Politicky korektních s---k máme kolem sebe příliš na to, abychom věřili v jejich "dobrou myšlenku".
a ať ti nedlužím odpověď, na kterou bys čekal třeba do Srazu
, tak 36-38 považuji za nepříliš dobře zvolenou variantu Goering a dnešek. Poplatnější (a platnější) spíše vidím Norimberk. Tam se té šedé také moc nebralo a hrálo se právě na černo bílou.
A když nad tím tak přemýšlím, tak část občanů prostě musí být dotlačena k určitému konání či myšlení, protože je to část, která prostě nepřemýšlí a nechá se vést. Tuto část prostě chtě nechtě musíš vést, jinak ti je přebere někdo jiný a stanou se třeba pátou kolonou.
Nehodlám ustoupit z toho, že pokud nedokážeš na otázku odpovědět ano či ne, tak prostě vypadáš jako nerozhodný a jako nerozhodný jsi nevypočitatelný a jako nevypočitatelný jsi prostě v krizové situaci nespolehlivý a jako nespolehlivý v krizové situaci jsi pro mne jednoznačně na indexu nepotřebných. Politicky korektních s---k máme kolem sebe příliš na to, abychom věřili v jejich "dobrou myšlenku".
a ať ti nedlužím odpověď, na kterou bys čekal třeba do Srazu

A když nad tím tak přemýšlím, tak část občanů prostě musí být dotlačena k určitému konání či myšlení, protože je to část, která prostě nepřemýšlí a nechá se vést. Tuto část prostě chtě nechtě musíš vést, jinak ti je přebere někdo jiný a stanou se třeba pátou kolonou.
Když se podaří prosadit v té nepřemýšlející většině národa vědomí, že existuje jen jedna otázka, například židovská, pak je všechno jednoduché a černobílé: ano – na Stalingrad / ne – do plynu. Ale skutečný svět je multipolární, protože je multihodnotový. Svoboda, demokracie, bezpečnost, lidskost, náboženství, tradice, národ, loajalita, čest – všechny tyto hodnoty si u mne zaslouží "ano", ale všechna tato "ano" dohromady nejsou za všech okolností stoprocentně kompatibilní, takže ve výsledku mé jednoduché "ano" je poměrně komplikovaný postoj, ale je to zdravý stav. Jednoduché je říct "ano" pouze jednomu a ostatním rozhodné a důsledné "ne". Zkus si to představit postupně kus po kuse a bod po bodě. Za mne hrůza.
Tak a to je podstata sdělení. Já ti třeba na to pitvání řeknu ne. Nechci dál manipulovat a rozpitvávat, protože se tím může ztratit původní myšlenka. Nevyřčená, ale jasná. Navíc odpověď je vyjádřením - sdělením. Pokud očekáváš, že ten kdo chce odpověď a nedostane ji, tě rovnou bude chtít zabít, protože si podle tebe bude dovozovat, že když neodpovídáš, tak nesouhlasíš a když nesouhlasíš, tak jsi nepřítel, pak je něco špatně nikoli u toho, kdo otázku položil
. A to je přesně to, co tihle hajzlové využívají na ty své, vírou zblblé ovečky. Oni jim od začátku (narození) nedávají jinou možnost uvažování. Tady máš korán a aláha a proroka a pokud se ti to nelíbí, zabijeme tě. Doslova a dopísmene. My dáváme alternativu. Já se pak ptám, kdo kde stojí, abych věděl, jak se k němu chovat. Notně to nemusí znamenat, že jej za prvním rohem sejmu, dám mu sodu a přesvědčím ho o jeho zabedněnosti a mé nadřazenosti v názorech a obecné pravdě. Tedy, pokud dostanu odpověď, zařadím si jej. Tedy, přiřadím si k němu jeho vyřčený postoj a budu se k němu v tom duchu chovat. Pokud mi na otázku neodpoví ANO/NE a bude točit a zabíhat do šedi i tam, kde je jasná bílá a černá, příště se mu hodně vyhnu. Stojí mne zbytečně čas a energii.
Pokud budeš chtít pokračovat v této debatě, raději bych přešel do SZ nebo jinak. Už tak si myslím, že tu ostatní dost otravuji

Pokud budeš chtít pokračovat v této debatě, raději bych přešel do SZ nebo jinak. Už tak si myslím, že tu ostatní dost otravuji

Nene chlapci, pokud to není problém, pokračujte prosím zde.
Zbraň: PPQ, G17
Dvě základní lidské emoce... Strach a zlost... Máme je společné s nižšími formami života na Zemi a občas k nim přidáme i jiné, kterými se tak rádi odlišujeme a můžeme se díky nim považovat za pány tvorstva... Ale jak dojde na lámání chleba, tyto dvě vystoupí na povrch... A pak se ukáže, kdo je víc tím člověkem, přemýšlející bytostí a kdo víc tím zvířetem(nic ve zlém)... Kdo s tímto faktem umí zručně pracovat, má velkou šanci strhnout tu velkou masu lidí, kteří prostě ať chceme nebo nechceme mají blíž ke zvířatům, než k řeckým filozofům, na svou stranu a urvat si pro sebe pár chvil na jevišti... Jak tu bylo zmíněno, dokázal to Hitler, pár let poté i komunisté... Pokaždé byl stejný scénář-rozpoutání iluze nebezpečí a jasně daného nepřítele a vyvolání strachu a následně vzteku u lidí... Z toho pak plynou ty okamžiky v dějinách lidstva, které následné generace obtížně chápou, že do té doby spořádaní tatíci od rodin jsou schopni holemi hnát jiné lidi do plynu... Máme skutečně obavu z reálného nepřítele a reálné hrozby??? Padají nám na hlavu americké, evropské či ruské bomby, tak jako po desetiletí padaly a padají lidem v muslimských zemích a my se divíme, proč se na nás někteří tak zlobí???
Loupežník:
a mají na nás ty bomby padat?? proč nás Hitler zabral?? Proč mu v tom tzv západní diplomaté pomohli?? Dlouho před začátkem WWII také lidé nevěřili, že jim v naší krásné republice něco hrozí
a to i přes to, že měli velice jasné signály, že něco není v pořádku a že je to jen kousek za hranicema
Hele, historie se tak nějak stále opakuje. Jen mění vnější formu. Základ je stejný. Někdo se rozhodne, že chce ovládat ostatní. Pro prachy, protože to je ta nejsilnější hnací síla zla.
a mají na nás ty bomby padat?? proč nás Hitler zabral?? Proč mu v tom tzv západní diplomaté pomohli?? Dlouho před začátkem WWII také lidé nevěřili, že jim v naší krásné republice něco hrozí

Hele, historie se tak nějak stále opakuje. Jen mění vnější formu. Základ je stejný. Někdo se rozhodne, že chce ovládat ostatní. Pro prachy, protože to je ta nejsilnější hnací síla zla.
Zbraň: PPQ, G17
Neměly by padat... Však taky co vím v novodobých dějinách nic moc na nás nepadalo, minimálně v přímém srovnání... Nepamatuji, že by muslimové potírali silou povstání ve svých koloniích ve Francii, v Anglii, že by posléze tyto kolonie dost nešťastným způsobem rozdělili a chvíli spravovali, aby pak předali země do chaosu občanských i regulérních válek, do kterých by se zas tu a tam vraceli se svými armádami... To bychom totiž my Evropané možná nelibě nesli a dost možná bychom se muslimům v rámci možností mstili, nebo se pletu???
Každopádně pokud zmiňujete Hitlera, tak jeho mocenský vzestup provázel tentýž scénář, jako nyní v případě "imigrační krize"... A to si troufám tvrdit, že hospodářská krize předválečného Německa byla skutečnou krizí, kdy lidé neměli co žrát, na rozdíl od dnešní situace... A právě v takové atmosféře přeje osud nástupu diktatury, která se zpočátku tváří jako ochrana demokracie(vlasti, národa, dělnické třídy), ale ve finále se stane jen výtahem k moci lidí, jako byli Hitler, či Stalin... Proto když slyším slova jako budeš si muset vybrat stranu(názor, pravdu, víru), ježí se mi chlupy a připomínám si obdobná slova z minulosti... "Soudruhu, musíš si vybrat tu správnou stranu"/"Občane, jen NSDAP je správná strana"... Demokracie dává na výběr mnohem víc, než černou a bílou, tím se liší od diktatury... Je na vás, jestli si uvědomíte, zda něco hájíte, nebo spíš něco boříte... Btw. Jak v případě nacismu, tak i komunismu si lidé na sebe bič ušili sami ve víře, že se tím vlastně před něčím chrání... Nikdo jim to nemusel silou vnutit, ani v Německu, ani u nás ve 48ém... Ironií osudu tak sami strkáme hlavy do vlastních oprátek...
Každopádně pokud zmiňujete Hitlera, tak jeho mocenský vzestup provázel tentýž scénář, jako nyní v případě "imigrační krize"... A to si troufám tvrdit, že hospodářská krize předválečného Německa byla skutečnou krizí, kdy lidé neměli co žrát, na rozdíl od dnešní situace... A právě v takové atmosféře přeje osud nástupu diktatury, která se zpočátku tváří jako ochrana demokracie(vlasti, národa, dělnické třídy), ale ve finále se stane jen výtahem k moci lidí, jako byli Hitler, či Stalin... Proto když slyším slova jako budeš si muset vybrat stranu(názor, pravdu, víru), ježí se mi chlupy a připomínám si obdobná slova z minulosti... "Soudruhu, musíš si vybrat tu správnou stranu"/"Občane, jen NSDAP je správná strana"... Demokracie dává na výběr mnohem víc, než černou a bílou, tím se liší od diktatury... Je na vás, jestli si uvědomíte, zda něco hájíte, nebo spíš něco boříte... Btw. Jak v případě nacismu, tak i komunismu si lidé na sebe bič ušili sami ve víře, že se tím vlastně před něčím chrání... Nikdo jim to nemusel silou vnutit, ani v Německu, ani u nás ve 48ém... Ironií osudu tak sami strkáme hlavy do vlastních oprátek...
Naposledy upravil(a) sarkafarka.loupeznik dne pát 25.3.2016, 10:58, celkem upraveno 1 x.
Mám z lidí strach. A to si dovolím tvrdit, že se nepohybuju zrovna v extrémistickým okolí -- ale i tak slýchávat od slušných a normálních lidí ,,já bych to všechno vystřílel/a''.. bohužel lidstvo asi nikdy nedospěje do stádia, kdy by nástup novodobých hitlerů byl pro většinu lidí nemyslitelnej.. nestačily k tomu hladomory, genocidy, války .. co víc bychom ještě chtěli?
Už jen to, že si teď naši Chovanci na jedný straně vykřikují jak se nenechaj zastrašit, ale na straně druhý šup hned 1. stupeň ohrožení a MP5 v ulicích. Když by nedej bože neco bouchlo ve Vídni, tak vyhlásí stanný právo a zákaz vycházení? A lidi by byli spokojení, že jsou jakože pod tou ochranou..
A vybírání stran, dělení lidi na ,,ty dobrý'' a ,,ty špatný'' (nebo minimálně ty ostatní a kdo není s náma je proti nám..) je prostě ukázkový mytický myšlení -- viz
http://dfens-cz.com/ne-jeste-nejsme-ve- ... -se-do-ni/
Už jen to, že si teď naši Chovanci na jedný straně vykřikují jak se nenechaj zastrašit, ale na straně druhý šup hned 1. stupeň ohrožení a MP5 v ulicích. Když by nedej bože neco bouchlo ve Vídni, tak vyhlásí stanný právo a zákaz vycházení? A lidi by byli spokojení, že jsou jakože pod tou ochranou..
A vybírání stran, dělení lidi na ,,ty dobrý'' a ,,ty špatný'' (nebo minimálně ty ostatní a kdo není s náma je proti nám..) je prostě ukázkový mytický myšlení -- viz
http://dfens-cz.com/ne-jeste-nejsme-ve- ... -se-do-ni/
dave1354: taky mám pomalu větší strach z vlády lidí "co by je vystříleli" než z toho, že mě tu jednou bude vládnout Islám ....
Je rozumné bát se pravděpodobnějších nebezpečí.
hermenet: no mě lidi typu Konvička přijdou nebezpečný celkem dost a celkem reálně. zvlašť, když lidi s podobnýma názorama sedí třeba v senátu.
Vždyť jo. To byla ode mne chvála za střízlivý úsudek.