Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Re: Naboj v komore, ano ci ne

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 12:11

Hele ty na to jdeš moc vědecky :D pokud nebudeš mít natrénováno, tak dobře vytáhneš nataženou zbraň, ale stejně se tak akorát postřelíš, protože střelba z bezprostřední blízkosti má svoje techniky a systém a pokud ho neznáš akorát postřelíš sám sebe...ale to jsem už v jiné debatě.
OK já ti to neberu pokud myslíš, že je pro tebe lepší mít náboj v komoře nemám nic proti, ale nemůžeš tvrdit, že je to lepší pro každého dle statistického výpočtu...prostě není. Stejně jako se nedá říct, že je lepší pistole SA/DA než pistole (chtěl jsem napsat DAO, ale neví zda by to bylo správně tak proto ty značky zbraní) alá Walther, GLOCK atp. prostě každému sedí něco jiného.

cmk

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 14:51

Jen k tomu videu https://www.youtube.com/watch?v=ZYK8u24rFYg

Udelame 10 pokusu, kdy toto bude provadet v podstatne radove mensim stresu nez by to provadel při realnem stretu a vsadíme se, jestli si 10x z 10ti pokusu natahne...

Kdo do toho jde? :-)

Stepan:

1) Glock umoznuje noseni v i mimo komoru naprosto lautr stejne jako všechny ostani zbrane (pistole).

2) "natazeni" zaveru je věc, která zdrzi o 1-2 desetiny a to kdo vi jestli... V tom problém není...Mrkni na video http://www.youtube.com/watch?v=3mTQ8JHw8TE a mrkni poradne na cas 1:26 az 1:29.. A mrkni znova... A mrni znova a uprimne mi rekni, jestlis zaregistroval, ze tam Milos natahoval zaver. Ja, dokud mi to někdo nerekl, tak jsem si toho ani nevsiml. Proste to udelal v ramci chytani zbrane a napichovani na terc, takze zdrzeni 0.00.

3) "natazeni zaveru" před strelbou ma pruser v tom, ze se proste nemusi povest nebo k nemu nevzniknou vhodne podmínky a v tom pripade jsem ja ten mrtvej :-(

Mimochodem Milos je presne predstavitelem ty strelecky skoly, kterou ja osobne preferuju pred ICS. V podstate se da rict, ze tuhle skolu tu uci Aegis, DSTI (to je prave Milos) a Base47. ICS není spatny, zvlaste trenink fungovani pod zatezi je super, ale samotne techniky strelby uz jsou podle me prekonany. Existuji podle me ucinnejsi a rychlejsi při zachovani stejne spolehlivosti a presnosti.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 09.7.2014, 15:10

Ty jo, tady to zase frčí, Hup na vlnu nebo na štěpána :)
Statistika nuda je, má však cenné údaje neklesejme na mysli, Štěpán nám to vyčíslí..
Pro předchozí dotaz : Troufám si tvrdit že ozbrojené složky státu Izrael, co mají fasované glocky ( Hostage rescue teamy, Speciální jednotky armády i Policie, ) když jedou ze základny a jedou na shromaždiště nebo jedou přímo na objekt, tak tam jedou s nábojem v komoře, přijde to logické vyplívající z jejich činnosti. Vstupují do objektu, berou ručníkáře s nábojem v komoře.. přijde mi to logické vyplívající z jejich činnosti..
Pokud nedělají svoji práci, jsou mimo službu, tak někteří mají náboj v komoře, někteří ne..je to jednotka od jednotky bojovník od bojovníka..systémově je to tak, že oni to umí natáhnout na 100 procent perfektně..i jednou rukou..je to výcvik, dovestnost stejně jako přesně střílet..
troufám si tvrdit že obyčejnej dopravák v Izraeli náboj v komoře nemá, stejně tak třeba Shabak..pokud nejdou do akce
No a na štěpána reagovat nebudu, je mi líto toho času který bych tím ztratil, to raději kouknu na nějaké pěkné video..
No a jako závěr bych rád uvedl, že ruku v ruce s samotnou střelbou je potřeba znát a umět i boxovat, krýt se, dostávat se z mountu na zemi, umět teleskopem, umět páčky, ÚMĚT ŠKRTIT - zejména pro poldy..umět komunikovat, umět se včas a rychle a dobře rozhodnout, chtít tyhle věci trénovat a posouvat svoje hranice..

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 09.7.2014, 15:16

K argumentu zastaralých střeleckých technik ICS uvádím jen tolik, že by se o nich měl primárně vyjadřovat ten, co prošel kurzem u ,,obou,,škol a mohl pak tyto srovnávat..
natažení nadhmatem je i u ICS ( akorát to nikde není na videu ) :D
Metodiku zastavování běhu a střelby ze zastávky jsem zase já neviděl u ostatních škol mimo ICS a také bych zde mohl tvrdit že ,,moderní školy,, zas tak moderní nejsou když nemají ve svém repertoáru zařazen tento funkční a efektnívní old school prvek :lol: :lol: :lol: který se učí v ICS již přes asi 30 let..

cmk

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 15:18

AREYOU píše: 1) ale kurva ICS není jen o náboji mimo komoru

2) jestli počítáte, že první co budete ve střetu dělat je tahat zbraň tak jste dost mimo!!!

3) Chce to trénink....a pořádný trénink a zase kurva trénink.
ad 1) dobre, ze to rikas, spousta zaslepenych ICS vyznavacu toho není schopna a porad hledaj duvody, proc naboj mimo je jediny spravny, protože tak to uci ICS, tak to musí bejt spravny, protože je to spravny :-)

ad 2+3) souhlas

Doplnim 4) vytahnout, natáhnout a zmacknout spoust umi KAZDEJ PO 5 MIN. SKOLENI a 5 MIN. SUSENI... Umeni je pobrat, ze se vůbec něco deje, vnitrne se z toho nezhroutit (tedy nevytuhnout) a zacit "něco" delat, co v konecnem dusledku, pokud není vyhnuti vede k tomu, co uz zvladne kazdej... Vytahnout, (natáhnout) a strilet.
Takze mentalni priprava je asi ještě dulezitejsi, nez uceni se kdejakých technik.

A kdo si timhle neprosel, Stepane, ten bude jen teoretizovat nad pitomostma.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

cmk

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 15:24

J.H> "Radek Libovicky (http://www.obranna-strelba.cz/page.php?sid=100&Lang=cs)- Kurz boje na velmi kratkou vzdalenost" (http://www.obranna-strelba.cz/kurzy/boj ... vzdalenost) - prijde ti to malo spolecne s ICS? :-)

Mimochodem - to, ze jsem Radka o nejaky ten příspěvek vyse nejmenoval, znamena jen to, ze on není typickym představitelem... Ne to, ze by to neznal, nebo taky něco z toho neucil...

Pohyb se zbrani, co nejrychlejsi start a zastaveni - to se uci napr. u Aegisu na K2 http://aegisteam.cz/k2/ (strelba za pohybu a po pohybu), stejne jako u všech ostatních... Zes to nenasel neznamena, ze to tam není.
Naposledy upravil(a) cmk dne stř 09.7.2014, 15:29, celkem upraveno 2 x.

spm

Zbraň: SIG Sauer SP2022

Příspěvek od spm » stř 09.7.2014, 15:26

Já si toho u toho videa nevšiml ani když jsem to teď viděl :) Musel jsem ho stáhnout a x krát zpomalit :))

Příspěvek od Int1m1thy » stř 09.7.2014, 15:29

ale ted stepan nepise az takovy nesmysli... nemyslel sem si ze to nekdy reknu ale je to tak...

AY to video je strasny :( ten s pistoli dobry ale ten utocnik :D :D :D pri tom by ti asi NO neprosla :D ... to stim larsem a nozem je mnohem lepsi...

ja nosim bez naboje vkomore v ledvince...

Stepane : ano JEEEEEGER je buh ;) nebo spis cely Tactical Response :P
G17gen4

cmk

Příspěvek od cmk » stř 09.7.2014, 15:38

Ja taky tentokrát netvrdim, ze Stepan pise jenom nesmysly (i když prohlaseni, ze Glock je urcenej jen na noseni s nabojem v komore...)...
Jen opet ty teorii pridava mnohem vetsi vahu a resi povětšinou ne uplne podstatne věci.

Administrátor

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od MujGLOCK.com » pon 14.7.2014, 11:07

Diskuse věnující se porovnání LOS a DRILLY.cz přesunuta do vlastního tématu:
:arrow: los-a-drilly-cz-porovnavani-neporovnate ... 12218.html

Příspěvek od Fox4077 » sob 02.8.2014, 18:04

Ještě něco málo o náboji out-in. Jde jen o můj subjektivní názor, tak mě prosím hned nelinčujte.
Takže odedneška se ze mně stává nosič v komoře. I vzhledem k tomu, že by to bylo u G42 plýtvání místem. :)
A poslední hřebíček do rakve prázdné komory, zarazila partnerka.
Partnerce podávám G17, následně i G42, se slovy: ''Klečí na mně Raubíř, popř. visí mi na ruce vlčák, házím ti kvér, abys ho nadrcla a ona nemá sílu, aby přetáhla závěr :shock:
Tak to rozhodlo, rozhodně nebudu žádat kolemjdoucí, aby mi nadrcávali :lol:
Já nosím pepřák, nůž, teleskop a mrňůsa G42.
Mám to rozmístěno tak, že pro levou ruku mám pepřák a nůž, pro pravou teleskop a kvér.
Prostě, když o jednu ruku příjdu, druhou ještě můžu něco vytáhnout.
Když se nad tím zamyslím, tak vlastně vše (nůž, pepřák i teleskop) je navrhnuto tak, aby se to dalo použít jednoruč, tak proč dělat výjimku u Glocka :wink:

PS: No, a pokud se při tasení postřelím, tak Raubíř aspoň bude vidět, že to myslím vážně a co ho čeká, když toho nenechá :crazy:
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.

Zbraň: G17,V-AR,G26,Saiga..

Příspěvek od kabro » ned 03.8.2014, 15:43

To fox4077,
není tady už trochu přezbraňováno :D ? Určitě neplatí přímá úměra-čím více zbrani tím více bezbečno či neporazitelno.

Příspěvek od Fox4077 » ned 03.8.2014, 18:01

kabro: Tak jasný, o tom by se dalo debatovat do nekonečna. Kdyby to v CZ (české žumpě) za něco stálo, tak by stačilo mít jen kvér. Např. napadne mě frajer "pouze" pěstmi, (viz. Majkl Horror) já mu to pošlu mezi oči, dostanu vyznamenání od hejtmana a případně i fin. odměnu za ušetření peněz státu.

Dokud to tak nebude, tak holt, čím více prostředků, tím více možností, jak řešit průser.
Prostě, když na mě půjde frajer jen tak. Tak to budu muset risknout s pepřákem a teleskopem.

Asi před rokem se mi vážně chtělo plakat. V krámě si tam nějaký bílý límeček vybíral teleskop, vložil se do toho polda v civilu a začal tam zvracet něco o tom, jaká je to strašná zbraň, že je to neadekvátní, a že pak bude doživotně platit za zranění, které tím způsobí.
Prostě, jako kdyby on byl ten útočník, no k breku.
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.

Zbraň: G17,V-AR,G26,Saiga..

Příspěvek od kabro » ned 03.8.2014, 20:05

Tak,částečně to chápu, nosim teleskop a Glock 26 s nabojem IN a většina lidí to nechápe,nejlepší hláška od známého byla proč to mám u sebe když jsem to ještě nepoužil a nebo jestli se připravuji na válku,k tomu není co říct.....

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 03.8.2014, 20:08

Ale je k tomu co rict. Prave ze je presne i temto lidem rict PROC jsou i taci lide, kteri nosime zbran a neni nam lhostejno, jak se to na tom nasem svete kouli :wink:

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pon 04.8.2014, 9:51

Proč jsou zde lidé, kuli kterým nosíme zbraně ? kdyby tady nebyli ak bychom stejně nosili už jen pro ten pocit samotného nošení :) :wink:

Příspěvek od Steiner » pon 04.8.2014, 10:09

kabro píše:...nejlepší hláška od známého byla proč to mám u sebe když jsem to ještě nepoužil a nebo jestli se připravuji na válku,k tomu není co říct.....
Odpověď: jezdíš autem? Zapínáš si bezpečnostní pás? A proč? Už jsi ho někdy použil? :wink:

Příspěvek od Int1m1thy » čtv 22.10.2015, 14:30

G17gen4

Příspěvek od porky.j » úte 03.11.2015, 18:30

Efekt natazeni je odstrasujici,pokud to. Neni pri rvacce a vsici okolo rvou

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » úte 03.11.2015, 22:47

porky: Vlastní zkušenost? *88*
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --