Tak, nedalo mi to a na chvili jsem se kouknul na Romea.cz
Pokud bych mel jednim privlastkem charakterizovat to, co jsem si tam precetl, pak mne napada jen TENDENCNI. Takze se tento informacni kanal (da-li se to tak nazvat) spis blizi prezentacnimu mediu.
Ze budou bagatelizovat utok na mladence v Krasnem Brezne jsem vice mene cekal. Utok se stal, byl tam rom, tak co. Takze si radeji neodpustili kecy o zvelicovani a nafouknuti, priblizne ve stylu zvastu o tom, ze (v jinem pripade v Duchcove) jak mohl byt utok skupiny romu agresivni, kdyz napadeny par mel jen odreniny, ze. Samo, ze clanek obsahoval magicka slova o nesnasenlivosti, rasismu apod. Takze za mne je to medialni bojuvka, kterou platit ze svych dani nechci!
Nicmene nechci byt narcen, ze jsem v posuzovani informaci stejny jako ONI a ze jen budu brblat o omilat voloviny, na kterych, v opacnem gardu, ulitavaji ti druzi (sami se mezi ty druhe radi). Takze jsem si otevrel odkaz na Romano vodi, protoze to je dalsi casto zklonovane a zprofanovane jmeno neceho, co moc neznam. Tady uz jsem radeji cetl jen jeden clanek:
http://www.romea.cz/cz/romano-vodi/proj ... -pokracuje
Nezlobte se na mne, ze jsem to tady postnul, ale takove manipulace (jake jsem cetl v tom clanku) ctu snad jen v "opatrnem" a populistickem vyjadrovani predstavitelu vlady. Cimz je mi naprosto jasne, ze v pripade Romea uz nejde jen o ukricene pisalky.
Zpet k clanku. Kecy o usetreni penez za zamestnaneckou politiku 37lidi, kterym zajistili praci, mne zdvihla ze zidle. Ale abych nepodsouval, mate-li chut a zaludek, budu zvedav na vase postrehy. Predem ale rikam, ze tohle neni cteni pro prchlive povahy.
A znovu opakuji. Romove mi nevadi, pracuji s nekterymi a musim rict, ze mezi nami nikdy nepadlo narceni s rasizmu ani jednim smerem. Vadi mi ty kecy okolo a snaha o vmanipulovani vetsinove spolecnosti do pozice, kdy si mame myslet, ze za vse vlastne muzeme MY. A hlavne mi vadi (a to mozna vic) snahy organizaci, ktere na tomto celem parazituji tim, ze bezostysne natahuji svoje spinave pracky po nasich spolecnych penezich. Zadne vysledky, zato miliony kecu o vlastni potrebnosti.
Vzpomente si na Sluknov. Kolik bylo slibu, jak se vsichni zainteresovani budou snazit o vylepseni vztahu. A mame tady Duchcov. Mezi tim spousta "nafouklych a zvelicenych" jinych pruseru etnika. Ale ani jednou, ani jednou, sinemohu vzpomenout na nejaky pruser majority vuci minorite ve stylu "skupinka nekolika mladiku napadla romskou zenu s ditetem, ktera si prohlizela jizdni rad", "muz z vetsinove spolecnosti napadl romskou rodinu pri jejich turistickem pochodu v Beskydech". Mozna je to vina medii, ale ja ctu mnohem casteji o pruserech tech druhych.