Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle
Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.
Nějaké novinky ohledně odvolání? Už by mělo být podané (rozsudek byl vynesen 23.9.2010).

| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

EMO s Glockem 

VIP člen
Zbraň: GLOCK

1) neexistuje způsob jak někomu bez jeho vědomí za jeho zády zřídit datovou schránku
2) trestní rozsudek se doručuje do vlastních rukou - pokud ho adresát fyzicky nepřevezme, doručen není
3) musí se doručit jak obžalovanému, tak i jeho obhájci a lhůta k odvolání běží od toho doručení, které bylo provedeno nejpozději.
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5
Novinka panove - rozsudek byl jiz dorucen a zverejnen bude hned, jakmile bude pravenikem napsano oduvodneni k odvolani.

Neplatí náhodou už nějaký čas že když si to nepřevezmeš tak se to za 10? dní považuje za dooručený a hotovo...Smith píše: 2) trestní rozsudek se doručuje do vlastních rukou - pokud ho adresát fyzicky nepřevezme, doručen není
EMO s Glockem 

VIP člen
Zbraň: GLOCK
Prostě ten rozsudek dostaneš - ať chceš nebo nechceš!

"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5
Aha, díky, to jsem netušil.
EMO s Glockem 

Samozrejme se strelec odvola. Jakmile bude k dispozici odvolani, bude taktez uverejneno.

Ne že mě za to ukamenujete, ale ten rozsudek mi přijde poměrně dobře odůvodněný. Neznám detaily a nechci hodnotit, jestli je to co je v něm uvedeno pravda nebo není, ale soud poměrně přesně za použití všeho co mohl určil skutkovou stránku věci a podle toho rozhodl. Posudky i svědecké výpovědi (byť si odporují) jsou zajímavé. U odvolání přeju hodně štěstí a pevné nervy!
Nemo contra deum nisi deus ipse

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
Na odvolačku jsem každopádně zvědavej. Btw dotyčný je doma nebo někde ve vazbě?
Slim: obavam se, ze ses s tim pripadem vubec neseznamil, protoze jinak bys takovou 3,14ovinu nemohl vypustit. Obzalovany je doma a kazdy den chodi do prace.

Chtěl jsem jen říct, že to rozhodnutí je opatřeno dostatečným odůvodněním pro to, jak soudce rozhodoval, a podle čeho postupoval. Jestli to tak fakt bylo nebo ne je jiná otázka.
A pro obžalovaného jen dobře - proti dlouhému rozsudku se spoustou argumentů se samozřejmě líp píše odvolání

drobný edit pro Čerta: když mi přesněji popíšeš v čem přesně spatřuješ tu 3,14čovinu, kromě toho že mám jiný názor než ty, rád se pokusím své myšlenky nějak přeformulovat

No a pokud to neudelas, tak se nediv, ze ostatni (konkretne ja), te budeme mit za ignoranta, ktery hodnoti na zaklade par stran.
P.S. pockej, az bude odvolani s oduvodnenim, tam si ty konkretni vytky budes moci precist taky.

Ano, toho jsem si všiml. To co tu bylo řečeno jako jasná věc bylo soudem skoro ve všech argumentech smeteno - hlavně na základě znaleckých posudků. Na odvolání samozřejmě mile rád počkám a o to víc se těším na rozhodnutí odvolacího soudu, i když vzhledem k aktuální situaci se ho bohužel asi dočkáme až za hooooodně dlouho :-/
Nezavidenihodna situace,kazdopadne drzim palce at se z toho dostane. On nemel moc casu na rozmyslenou,proste se branil tou uplne posledni moznosti jakou mel. Jasna nutna obrana a krajni nouze.
Zaráží mě, že z posudku JUDr. Náchodského číší představa, že po napadení má člověk v první řadě utíkat a nemá se pokusit se bránit. To je sice správné z hlediska účinné sebeobrany (kdo uteče, ten vyhraje), ale v našem právním řádu člověk, je-li napaden, nemá povinnost ustupovat. Náchodský střelci vyýká to, že neodešel, když ještě mohl, respektive že se nepokusil útočníkovi vytrhnout a pak utéct. To je šílené. Náchodský celkem správně zpochybňuje logičnost některých míst ve výpovědi. Ale pokud mohu soudit podle sebe, tak člověk, který není bitkař a je naopak nekonfliktní, během konfliktu mnohdy nepostupuje zrovna logicky a může mít snahu se příliš nebránit ve snaze neeskalovat konflikt.
Web aktualizovan o odvolani a take oduvodneni k odvolani: