Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle
Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.
Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle
Leto II.: rozsudek jeste nebyl dorucen. Byl pouze precten a ted se ceka, jak bude dorucen obsouzenemu
. Az v zavislosti na tom se bude podavat odvolani.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Díky za informaci. Doufám, že pan obhájce to sleduje, kdyby pana soudce třeba napadlo zřídit obžalovanému datovou schránku, o které by nevěděl, a "doručit" mu do ní rozsudek, nabo ho poslat poštou na adresu mateřské školky, kterou obžalovaný navštěvoval, aby se odvolání nestihlo
.
Nejde napadnout, respektive doporučit obhájci napadení, Náchodskýho posudku? Pakliže někde káže vodu a jinde pije víno... to mi nepřijde uplně profesionální 
EMO s Glockem 
Leto II.: Nepřeháněj
1) neexistuje způsob jak někomu bez jeho vědomí za jeho zády zřídit datovou schránku
2) trestní rozsudek se doručuje do vlastních rukou - pokud ho adresát fyzicky nepřevezme, doručen není
3) musí se doručit jak obžalovanému, tak i jeho obhájci a lhůta k odvolání běží od toho doručení, které bylo provedeno nejpozději.
1) neexistuje způsob jak někomu bez jeho vědomí za jeho zády zřídit datovou schránku
2) trestní rozsudek se doručuje do vlastních rukou - pokud ho adresát fyzicky nepřevezme, doručen není
3) musí se doručit jak obžalovanému, tak i jeho obhájci a lhůta k odvolání běží od toho doručení, které bylo provedeno nejpozději.
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5
Novinka panove - rozsudek byl jiz dorucen a zverejnen bude hned, jakmile bude pravenikem napsano oduvodneni k odvolani.

Neplatí náhodou už nějaký čas že když si to nepřevezmeš tak se to za 10? dní považuje za dooručený a hotovo...Smith píše: 2) trestní rozsudek se doručuje do vlastních rukou - pokud ho adresát fyzicky nepřevezme, doručen není
EMO s Glockem 
V tomhle případě je náhradní doručení (tj. uplynutím úložní doby) zákonem vyloučeno. Trestní rozsudek totiž musí být fyzicky doručen - když selže pošta, doručuje se soudním doručovatlem, orgány obce, PČR... a když se ani to nezdaří, vydává se třeba i příkaz k zatčení.
Prostě ten rozsudek dostaneš - ať chceš nebo nechceš!
Prostě ten rozsudek dostaneš - ať chceš nebo nechceš!
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5
Konecne byl strelci dorucen rozsudek, jeho plne zneni naleznete tradicne:
http://www.mujglock.com/strelba-v-krusnych-horach.html
Samozrejme se strelec odvola. Jakmile bude k dispozici odvolani, bude taktez uverejneno.
Samozrejme se strelec odvola. Jakmile bude k dispozici odvolani, bude taktez uverejneno.

Ne že mě za to ukamenujete, ale ten rozsudek mi přijde poměrně dobře odůvodněný. Neznám detaily a nechci hodnotit, jestli je to co je v něm uvedeno pravda nebo není, ale soud poměrně přesně za použití všeho co mohl určil skutkovou stránku věci a podle toho rozhodl. Posudky i svědecké výpovědi (byť si odporují) jsou zajímavé. U odvolání přeju hodně štěstí a pevné nervy!
Nemo contra deum nisi deus ipse
Jak muze byt dobre oduvodnene neco, jehoz zaklad sam uznavas, ze si odporuje?
No uvidime jak to dopadne.
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
Svědecké výpovědi si odporují, tak jsem to myslel... Z toho co se tu řešilo jsem měl dojem, že to bylo jasný, takže těžko říct...
Na odvolačku jsem každopádně zvědavej. Btw dotyčný je doma nebo někde ve vazbě?
Na odvolačku jsem každopádně zvědavej. Btw dotyčný je doma nebo někde ve vazbě?
Slim: obavam se, ze ses s tim pripadem vubec neseznamil, protoze jinak bys takovou 3,14ovinu nemohl vypustit. Obzalovany je doma a kazdy den chodi do prace.

Yop, takovou reakci jsem čekal. Já to hodnotím pouze z pohledu práva, pro mě je názor soudu stejně relevantní jako názor kohokoli jiného - obžalovaného neznám a nevím jak se to stalo. Stejně tak nehodnotím, jestli jsou soudní znalci dostatečně kvalifikovaní nebo ne ani jestli svědek "kecá" nebo jestli je poškozený magor. Ani neříkám, že s tím rozhodnutím souhlasím. Je to pro mě jen další názor na věc - ačkoli odlišný než to co tu v diskuzích padlo.
Chtěl jsem jen říct, že to rozhodnutí je opatřeno dostatečným odůvodněním pro to, jak soudce rozhodoval, a podle čeho postupoval. Jestli to tak fakt bylo nebo ne je jiná otázka.
A pro obžalovaného jen dobře - proti dlouhému rozsudku se spoustou argumentů se samozřejmě líp píše odvolání
drobný edit pro Čerta: když mi přesněji popíšeš v čem přesně spatřuješ tu 3,14čovinu, kromě toho že mám jiný názor než ty, rád se pokusím své myšlenky nějak přeformulovat
Chtěl jsem jen říct, že to rozhodnutí je opatřeno dostatečným odůvodněním pro to, jak soudce rozhodoval, a podle čeho postupoval. Jestli to tak fakt bylo nebo ne je jiná otázka.
A pro obžalovaného jen dobře - proti dlouhému rozsudku se spoustou argumentů se samozřejmě líp píše odvolání
drobný edit pro Čerta: když mi přesněji popíšeš v čem přesně spatřuješ tu 3,14čovinu, kromě toho že mám jiný názor než ty, rád se pokusím své myšlenky nějak přeformulovat
Slim: tak pochopitelne, ze rozsudek musi byt napsany tak, aby to +- nejak sedelo. Problemem je pouze cely kontext pripadu, kde toho vice do sebe nezapada. Napriklad, ze vse co bylo proti obzalovanemu bylo pripusteno, vse co hovorilo v jeho prospech naopak odmitnuto. Ale jak rikam, seznam se s celym pripadem, prostuduj si ty zverejnene materialy a pokud chapes alespon 1+1, tak ti to musi cele dojit. A to nemluve o tom, jak probihal soud jako takovy.
No a pokud to neudelas, tak se nediv, ze ostatni (konkretne ja), te budeme mit za ignoranta, ktery hodnoti na zaklade par stran.
P.S. pockej, az bude odvolani s oduvodnenim, tam si ty konkretni vytky budes moci precist taky.
No a pokud to neudelas, tak se nediv, ze ostatni (konkretne ja), te budeme mit za ignoranta, ktery hodnoti na zaklade par stran.
P.S. pockej, az bude odvolani s oduvodnenim, tam si ty konkretni vytky budes moci precist taky.

Ano, toho jsem si všiml. To co tu bylo řečeno jako jasná věc bylo soudem skoro ve všech argumentech smeteno - hlavně na základě znaleckých posudků. Na odvolání samozřejmě mile rád počkám a o to víc se těším na rozhodnutí odvolacího soudu, i když vzhledem k aktuální situaci se ho bohužel asi dočkáme až za hooooodně dlouho :-/
Nezavidenihodna situace,kazdopadne drzim palce at se z toho dostane. On nemel moc casu na rozmyslenou,proste se branil tou uplne posledni moznosti jakou mel. Jasna nutna obrana a krajni nouze.
Zaráží mě, že z posudku JUDr. Náchodského číší představa, že po napadení má člověk v první řadě utíkat a nemá se pokusit se bránit. To je sice správné z hlediska účinné sebeobrany (kdo uteče, ten vyhraje), ale v našem právním řádu člověk, je-li napaden, nemá povinnost ustupovat. Náchodský střelci vyýká to, že neodešel, když ještě mohl, respektive že se nepokusil útočníkovi vytrhnout a pak utéct. To je šílené. Náchodský celkem správně zpochybňuje logičnost některých míst ve výpovědi. Ale pokud mohu soudit podle sebe, tak člověk, který není bitkař a je naopak nekonfliktní, během konfliktu mnohdy nepostupuje zrovna logicky a může mít snahu se příliš nebránit ve snaze neeskalovat konflikt.
Web aktualizovan o odvolani a take oduvodneni k odvolani:
http://www.mujglock.com/strelba-v-krusnych-horach.html