GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od Sailor » sob 18.5.2013, 17:38

yokyto:Nezdá.
Máš nějaké odkazy na tvé info?O jaké ráže šlo?A k jakým zbraním přecházejí?
for All:Měl tu někdo podobnou závadu úderníku?
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Příspěvek od yokyto » sob 18.5.2013, 20:06

Sailor tady je odkaz http://sigforum.com/eve/forums/a/tpc/f/ ... 3820064323
a další postupně dodám. Glock nyní rozesílá nové úderníky jak šílený. To se nemusí týkat našich. Ale vzhledem k tomu, že se ve Smirně montuje částečně z dílů dovezených z Rakouska, tak vše je možné. Jinak ty problem jsou odprejskávání vodítek závěru, úderník a vytahovač u G IV a vývrt. Bohužel se nedostaneme ke konkrétním číslům jak to je se zmetkovitostí a to bohužel u žádné zbrojovky.
Glock 17 MOS, Sig P 320 FS, Remington 870 Tactical, Par Mk 3

Příspěvek od Sailor » sob 18.5.2013, 20:51

yokyto
Za odkaz děkuji,jinak to neber osobně,jen jsem zvědav.
Mě právě zaujal ten úderník,proto sem se ptal . . .
vodítka závěru nechme být,znefunkčnilo to někomu glock?(sám je mám ošoupané-glock26 gen.4 i předchozí g19 gen.4)
vytahovač,přiznám se nevím,u mě měněn vyhazovač s domečkem spouště u g19-lítalo to do ksichtu,funkčnost ale stoprocentní.
Vývrt,o.k.,slyšel jsem zde na foru,znefunkčnilo to někomu glock?
ale ten úderník by ho znefunkčnit mohl,proto jsem se ptal . . . .
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Příspěvek od yokyto » sob 18.5.2013, 22:07

Neber to jako nějaký útok a ani negativní reakce na Tvůj příspěvek. Nic proti tomu co jsi napsal. Každá mechanická věc se může pokazit a je jedno jak sofistikovaná je. Doufám, že jsi pochopil, že nemám nic proti G jinak bych ho neměl tak dlouho. Mně osobně vadil jen sklon pažby. Je tokový vice skloněný. Jak jsem začal střílet 1911, tak mi pak G dělal troche problem G22. Ale nemám problem si ho opatřit a používat ho a nosit bez jakýchkoli předsudků. Já vidím ty problem ne v konstrukci zbraně ale v procesu výroby jednotlivých component. Ekonomická situace a snaha o snížení nákladů bohužel stojí za některými problemy. Pokud chci super Glocka, tak zaplatím cca 2000 USD za G od ladičů a nebo koupím hlaveň od renomovaného výrobce. Problém s úderníkem, je tu náhrada sice za 97 USD titanový. Je problem s vytahovačem, lze jej nahradit laděným za cca 47 USD a tak bych mohl pokračovat. Faktem je, že někomu sedí jinému ne, ale není to o tom, že je to špatná zbraň, na to prokázala vlastnosti v bojových situacích. I když ono je to taky komplikované, když pistole je I v bojové situaci sekundární zbraň.

Příspěvek od PB » sob 18.5.2013, 22:17

tak určitě, buď špatný materiál nebo tepelné zpracování a nebo kombinace. to že je G sekundární zbraň je pravda jen z části, spousta ozbrojených zborů nemá běžně k dispozici nic jiného než pistoli.
Kolik Glocků máš, tolikrát jsi člověkem.

Příspěvek od yokyto » sob 18.5.2013, 23:54

PB jistě, ale u vojáků je to jasné. U specielních útvarů- URN, zásahové jednotky různých útvarů to platí jednoznačně. Pak je tu Policie a ta není ve válečných operacích nebo v zásazích zejména proti nebezpečným nebo ozbrojeným pachatelům a tak pistole je normální výzbroj. Ale specielní jednotky policie taky používají pistole jako sekundární zbraň a je to analogické pro jednotky takřka v celém světě.

Zbraň: G19

Příspěvek od luco7 » čtv 06.6.2013, 8:21

Som čerství majiteľ Glock 19 4gen. Mam ho 4dni a včera som bol na strelnici kde som vystrieľal 150 nábojov. Všetko prebehlo v poriadku. Prišiel som domov a manipuloval som zo zbraňou, menil som si zadný chrbát a mal som dole záver. Keď som to zložil naspäť nepoužíval som žiadnu silu proste normálne som to zložil tak som objavil novu "funkciu" zbrane. :shock: Úderník sa mi začal naťahovať až na druhý krát. ( viď video ) Trocha som sa toho zľakol tak som behal po rôznych fórach aby som zistil že čo som spravil zle. Záver som dal cca ešte 5x dole a naspäť a "porucha" sa zmiernila a robí to cca 1x za 20 obtiahnutí ale ked zbraňou "zatrasiem" tak to začne robiť zas.
Dnes to idem dať na reklamáciu. Pozrite video a napíšte či som tam pokazil niečo ja ( čo je veľmi pravdepodobne ) alebo to je z výroby a teraz sa to len objavilo.

http://ulozto.sk/live/xvhfHoKw/glock19-mp4

Příspěvek od DUFI » čtv 06.6.2013, 8:27

Tak napiš jak to dopadlo....ještě jsem o ničem takovém neslyšel...

Zbraň: G 19, Taurus 85

Příspěvek od koko0925 » čtv 06.6.2013, 12:56

A vrátil si ten původní zadní chrbát zpět?

Zbraň: G19

Příspěvek od luco7 » pát 07.6.2013, 0:44

Závada je odstránená a to asi takýmto spôsobom

http://memebase.cheezburger.com/graphjam/tag/WD-40

Strekol trocha maziva na tiahlo spuste a stojinu a už to funguje

Možné príčiny
1. moja osoba
2. priamo v obchode menili stojinu za 2 Kg pravdepodobne to vôbec nenamazali
3. po strelbe sa tam dostala nejaká špina a zadrelo sa to
4. ako som menil chrbát tak som mal vonku kolík a možno som pohol domčekom spúšte a nejako sa to tam spriečilo a nechcelo uvoľňovať tiahlo spúšte

V každom prípade je už po probléme

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 07.6.2013, 6:53

Tak ja teda nevim, ale tyhle veci namazany asi nemam a problemy to nedela. Docela by me zajimala prava pricina.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od FRENKY » pát 07.6.2013, 7:41

Velice teoreticky to tím "nenamazáním" (v kombinaci s bordelem na stojině) být může.
Tedy za předpokladu že pominu vadu v tolerancích zahnutí konce táhla nebo ozubu úderníku.

Ale pokud je adheze mezi táhlem a stojinou už tak vysoká, že spoušťová pružina může mít problém "přitáhnout" táhlo, může tato závada nastávat.
Je to taková "light" varianta toho, že spouťová pružina chybí úplně (střílet se takto dá, ale natahování vyžaduje grif, protože se to chová přesně jako na videu).
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: Glock

Příspěvek od louisdefunes » pát 07.6.2013, 11:04

Nečistotou ani lubrikací to není.. Tohle se stává špatně nainstalovanou spoušťovou pružinou! Může se i stát, když na spoušti vyskočí pružina na bok, a pak to na domečku drhne což má za následek tento defekt.

MujGLOCK fotograf

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od HV » pát 07.6.2013, 11:51

...tak tak, rozebrat a znovu a správně složit
...zbraně, mám zbraně

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » pát 21.6.2013, 23:42

tak jsem měl taky první závady, bohužel mi to zkazilo EEO i CNC, nedošlo mi to dokud jsem nevyndal zapalnik i z nahradniho glocka a neporovnal. kus prostě chyběl. trošku zklamání, po nějakejch 35tisících, čekal jsem že to vydrží déle.. :-(
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

MujGLOCK fotograf

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od HV » pon 24.6.2013, 8:25

To je prostě smůla. Při tloušťce materiálu konce zápalníku není jednoduché provést kvalitní tepelné zpracování, které by zajistilo tvrdost povrchu a současně houževnatost jádra. Občas to praskne po 35tis a občas to vydrží o něco více. Je to o náhodě. Při tvé četnosti návštěvy střelnice bych si měnil zápalník preventivně každou sezónu :mrgreen:
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od Speedster » pát 05.7.2013, 16:49

Tak dnes jsem byl poprvé na střelnici se svou novou G17 gen.4, krásná voňavá a po 100 ranách mi začla dělat přesně to stejné co Luco7 na tom videu, trochu mi to zkazilo radost a kamarád se mi celé odpoledne směje že jsem rozbil nerozbitnou zbraň.
A co pomohlo? No přesně to co udělal Luco7, promazat spoušť a je to v pořádku. A já si včera říkal jestli do toho mám před tou střelbou něco kapat nebo ne, rozhodl jsem se že to nechám být, je to přece Glock, a jen jsem mírně máznul závěr aby se někde náhodou nedřel. No měl jsem namazat i tu spoušť, takže nováčci, na střelnici si s sebou berte olej na zbraně.

Příspěvek od Pařez » pát 05.7.2013, 17:54

Speedster:jo jo,mazat se musí i Glock.Má to koneckonců i v návodu kam kápnout :)

Zbraň: Glock 26

Příspěvek od AxelF » pát 05.7.2013, 22:21

Zdravím vespolek,

jsem čerstvým majitelem G26 (+zároveň zbrojáku), ještě jsem s ním ani nebyl na střelnici, dnes při "cvičné" rozborce/sborce se mě stala jedna věc - když jsem nasouval závěr zpět, tak při konečném pohybu dozadu zůstal závěr totálně "zašprajcovanej" a nešlo s ním hnout. (dělal jsem to již x krát a tohle se nikdy nestalo) No, říkám si, přece s tím jak idiot nepoletím do prodejny že, tak jsem to zkoušel všemožně "rozchodit". No, rozchodil jsem to, ale najednou jsem zjistil, že je úplně volný zámek závěru a závěr již nedrží svoji polohu ale může volně sklouznout z pistole. Respektive je prostě ohnutá pružina (plíšek) zámku závěru, která přitlačuje ten zámek směrem nahoru. (nevím jak ten plíšek vypadal přesně předtím)

Moje otázka zní: Jak se na to bude dívat servis zbrojovky v rámci záruky? Přece já si nejsem vědom, že jsem udělal něco špatně když jsem normálně závěr zasouval pomalu jako vždycky a najednou tohle překvápko... Stalo se někomu něco podobného?

Příspěvek od Pařez » pát 05.7.2013, 22:31

AxelF:bylo by foto?

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz