Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od S474N » pát 17.4.2015, 16:57

cmk: naopak, ja vyhradne posuzuji to, co je jednoznacne zdokumentovane. Ty k tomu naopak pridavas nejake neoverene informace "ctenaru Blesku".

A z toho, co je jednoznacne zdokumentovane plyne to, co jsem psal.

Takze pro ty, co stale nechapou jeden konkretni priklad:
Policista te muze aktualne zastavit na ulici a pozadat te o OP a ty ses povinnen mu vyhovet. Rekne ti nejaky duvod, se kterym ty stejne nic neudelas (treba podoba s hledanou osobou). Ukazes mu OP nebo ho zacnes postrkovat a zacnes odchazet pryc?

Pozor, nehodnotim to, ze ten duvod je vymluva (klidne to reknu rovnou, ze je), jenze s tim v terenu ani ty a ani ja nic neudelame. Uz si rozumime?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » pát 17.4.2015, 17:13

To tvrdis ty, ze jsou to ctenari blesku...
Ja tvrdim "na zaklade toho co pisou a nazaklade toho, co mam informace od mistnich - pricemz ty 2 cesty informaci se vzacne shoduji".
Ten zakrok nezacal v cae 0:00, ale v case -1:00 a ty ignoruješ vse od -1:00 do 0:00.
Ale pro vyvoj a reseni te situace je to naprosto podstatne.
Pak bys totiž pochopil, ze policajt nemel vůbec nic resit a proste pokracovat v chuzi jako všichni ostatní. A když uz na zacaktu zacal blbe, tak to ma vliv na (proti)pravnost celého zasahu.

Ja s nicim nic v terenu delat nechci.
Ja chci chodit po ulici, kde se na sebe budeme s policajtama usmívat, povídat, klidne si i pomáhat klidne i navzájem (u nich je to povinnost, u me dobra vule), kdy ja nebudu ustrasene koukat na všechno kolem sebe, jestli nahodou neporusuju nejakej naprosto nesmyslnej zbytecnej zakaz a policajt nebude mit potrebu na me rvat a "chtit vobcanku, nebo mi selze pistole", ale když uz bude mit tu potrebu resit něco s nulovou spolecneskou nebezpecnosti.
Jakmile všichni pristoupime na to, ze spravna reakce na prestipkove jednani s nulovou mirou nebezpecnosti je je zakrok vyhnany do donucovaku, mame tu za par let fakt policejni stat. Neboli s prominuti "fizlokracii", kde ti slusni policajti budou dal drit, chytat fetky, rejt hubou zem, aby bylo bezpečněji, ale tech, které nazyvam "fizlove" (coz je ta skupina policajtu, co maj pocit, ze muzou všechno a budou buzerovat všechny za všechno) bude vic a vic az to tu budou mit pod palcem všechno.
Zaver: Policajty uznavam a jejich praci taky. Fizlove musej nest negativni odpovědnost za svůj negativni styl práce. (resp. to musí nest každý).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 17.4.2015, 17:27

S474N píše:Policista te muze aktualne zastavit na ulici a pozadat te o OP a ty ses povinnen mu vyhovet. Rekne ti nejaky duvod, se kterym ty stejne nic neudelas (treba podoba s hledanou osobou). Ukazes mu OP nebo ho zacnes postrkovat a zacnes odchazet pryc?
Proc neodpovis? At odpovis jakkoliv, tak se vsadim, ze tam nebude figurovat ani odchazeni pryc, ani napadani policisty. A o tom je prave pro zmenu to video, ktere posuzujeme.

Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » pát 17.4.2015, 17:33

Když se me na stenou věc ptas na 5ti ruznych mistech, ocekavas odpovedi na 5 truznych mistech? Hold sem prepastnu to z FB:
Ja tohle reseni popsal davno pred tebou. Porad ignorujes fakt, ze nejde o reakci kravataka, ale o reakci policajta. Proste IGNORUJES moznost, ze proste NEMUSEL delat vubec nic, vubec nic by se nestalo a vubec by nebylo co resit a ze to, jak reagoval bylo mozna v jednotlivych krocich zakrok na spravne hrane zakona, ale naprosto proti logice zakona a jsem moc zvedavej, jak to cele v kontextu toho zakona vyresej. Nebo mohl delat neco jineho mohlo to dopadnout mnohem klidneji.

Paklize nabydu dojem, ze jde o buzeraci (!!), reknu mu "moment", vytahnu telefon, zacnu nahravat a reknu: "nezlobte se, ja jsem Vam nerozumnel, muzete mi zopakovat co jste mi doposud rikal?" a pak ho budu prubezne dusit "neverim vam" - "ktere osobe jsem podobny" "jak se ta osoba jmenuje" "co spachala" "proc jste me zastavil" "proc chete OP" - rozhodne mu nereknu, ze mu je nedam, naopak je budu i pomalu vyndavat, ale snadny to mit nebude a v souhrnu tech potazek udela tu chybu. Ale to porad neresi to, co ty proste ignorujes jen proto, ze to neni na videu, ale k cemu jsou svedectvi (neco z novin, neco od mistnich a shoduje se to).
Exkluzivne pro MG dodam, ze pakliže nabydu dojmu, ze ma duvod, tak jako obvykle slusne pozdravim, reknu "no jasne, tady je mate. Deje se něco?" (tak trochu se tou otázkou ubezpečuju, jestli jde o buzeraci nebo ma duvod).
---------------------------------------------------------------------------------------------------

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 17.4.2015, 17:41

A proc ani nebudes odchazet a proc ho ani nebudes napadat?

Obrázek

Zbraň: Arminius HW38

Příspěvek od střelec z Havířova » pát 17.4.2015, 18:10

To S474N: nejak nevidim problem se obratit sam na GIBS nebo dispecera 158

Nevím jak Vy, ale já už obojí vyzkoušel a tím pádem mám osobní zkušenost, ne, že jsem o tom někde něco četl, nebo někde něco viděl či slyšel. Nehodlám ani zde řešit, kdo a jak co zvoral. Jen se snažím ukázat holou realitu. A ta vychází z konkrétních poznatků. Kdysi jsem tomu také naivně věřil.

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 17.4.2015, 18:26

střelec z Havířova: a souvislost s timhle to ma jakou? Respektive, co si z toho mame vzit my, obycejny plebs?

Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » pát 17.4.2015, 18:49

S474N píše:A proc ani nebudes odchazet a proc ho ani nebudes napadat?
A proc ti na vsechno musim odpovidat 5x?

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pát 17.4.2015, 23:19

Situace taky mohla proběhnout následovně: 1. Po přihlášení se k policii, a legitimování se policisty mohu prohlásit, že vyčkám, ale legitimoat se nebudu. 2. Z důvodu na podezření na porušení pravomocí. Je v mém zájmu vyčkat hlídky a podat oznámení. 3. Stejně se budu muset legitimovat.

A teď, jestliže policista pojme podezření, legitimuje se (opakovaně) je asi s podivem se vzpírat ukázaným způsobem. Co asi polda přesvědčený o své pravdě udělá? A zcela v souladu se zákonem? Já myslám, že i v souvislosti s tím, co Cover72 napsal měl i civilista postupovat prostě jinak. Ignorace a arogance je ceta do pekel, nebo na dlažbu. Komunikace může mnoha nedorozuměním předejít.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 18.4.2015, 8:39

Carloss: o tom to je, proste zhodnotit moje sance a jeho sance. Co ja muzu ztratit a ziskat? Ztratit par minut casu a ziskat akorat dalsi argumenty do spravniho (proto idealne i dokumentovat). Je snad nad slunce jasne (komukoliv s IQ nad 80), ze kdyz to zacnu posouvat jinam (odchazeni, napadani), ze naopak sam aktivne rozsiruji moznosti toho policajta. Tak proc bych to delal, vzdyt to je naprosto proti logice. Jenze to je o tom, ze debil ani zdaleka netusil, ze jak je prukaz venku (a kolikrat ai byt nemusi) a padne vyzva, tak proste konci legrace. Mezi nama, ani netusim co mu ruplo v kouli, protoze v jeden okamzik to vypadalo, ze i on akcepoval to, ze pockaji na hlidku. A najednou cvak a vyhrotil to. Navic si vsimni, jak pobizel kameramana a potom jeste i rikal, ze do deseti minut to bude na iDnes. Na me to pusobi jako nejaka provokacka.

Obrázek

Zbraň: Arminius HW38

Příspěvek od střelec z Havířova » sob 18.4.2015, 8:47

To S474N: a souvislost s timhle to ma jakou? Respektive, co si z toho mame vzit my, obycejny plebs?

Pouze takovou, že post factum se událost:
a) neřeší vůbec (zahrávání do autu, mrtvý brouk a podobné taktiky)
b) řeší podivně (v principu bod a)

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » sob 18.4.2015, 9:23

Fendrych to sepsal. Pokud nezačne fungovat řádné samočištění, bude za pár let z policie spolek zbabělců (vzhledem k UB) a sadistických psychopatů.

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 18.4.2015, 11:55

tak, právě jsem se kouknul na to video. Nevím jestli je to celé to původní, ale začíná to tím, jak se oblek tlačí proti tactical pants. Pokud měl oblek pocit, že tactical pants není policista, pak měl v součinnosti s okolostojícími rovnou volat policii a nahlásit, že se někdo za policistu vydává. Jeho pasívně/aktivní "odpor" (přetláčení těla proti ruce tactical pants) mi přišlo nemastné neslané. Oblek vlastně jen chtěl odejít. Zjevně není v této situaci každý den, podle výzoru neměl fyzicky moc proti tactical pants šance, takže absolutně nechápu, proč zkoušel fyzicky přetlačit rozhodnutého tactical pants.
Za sebe: zadržujete mne? Ok. Volám taktéž PČR. Na ulici mne zadržuje muž, jeho chování je agresivní a brání v pohybu, vyhrožuje mi. Mám strach o svůj život.
(tedy v případě, že by celá situace došla až na telefonování, protože si myslím, že do mne by se asi ten chlap chtěl pustit hned a kdoví, co bych dělal já :mrgreen: ) vlastně pokud by nenastalo s úsměvem toto - pane, přecházíte na červenou. aha, jejda, díky za upozornění, taky Vám přeji hezký den :wink:

nicméně stále platí to, co jsem o egu napsal už před pár dny.

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » sob 18.4.2015, 20:05

Zmrdi, co neuznávají jednoduchá pravidla a hlavně, že si všechno točí na telefony a určují co si Policie může a nemůže domluvit..
S takovými bychom fakt daleko nedošli a Policie bude pořád pro větší srandu než je a nebude mít nikdy autoritu jako třeba obyčejný četník ve 30 letech 20. století.
Povoluje se ve výchově dětí, všude kecy o demokracii a podle toho to venku vypadá... Fetky za volantem, děti šikanují učitele atd..atd.. Chybí slušnost a respekt, čím dál tím víc...

A takoví zmrdi budou natáčet i v případě, že někomu půjde na ulici o život a policista v civilu mu půjde pomoci. Nepomůžou, budou natáčet a čumět a blbě kecat..

Zbraň: G17

Příspěvek od MFvAGS » sob 18.4.2015, 21:44

Já teda v situaci, kdy na ulici někomu jde o život, se snažím pomoct - už jsem měl to "štěstí". Ale jednání s policií si zásadně nahrávám. Právě proto, že ta slušnost a respekt chybí i na straně policajtu. Protože je mezi nimi spousta arogantních sviní, co si myslí, že když mají mundůr a odznak, můžou si dovolit všechno. Další spousta těch, co "jen" neznají svoje pravomoci nebo je překračují na pokyn šéfů.

Souhlas, že slušnost a respekt se vytrácejí všude, ale chce-li mít policie větší kredit, musí začít u sebe - chce to větší (nenulovou) sebekritiku a a více slušnosti a cti při tom pomáhání a chránění. A hlavně při té práci si uvědomit, že policie slouží občanům, ne naopak.

Jinak v tom incidentu v Pardubicích udělali chyby oba a oba se předvedli jako pitomci, co nezvládají své ego.

Příspěvek od Int1m1thy » ned 19.4.2015, 5:33

Jasik: na co by jsme pak cumeli kdyby to nikdo netocil ? a to co si vyjmenoval, je diky tomu jak ty svaty zakony a narizeni kazdej dodrzuje ;) tak nevim na co si stezujes...

opravdu chcete aby vas tajny nebo v civilu honili za naprosto trivialni prestupky ? tak to HF GL ;)

nak mi pripada ze zacina blazniva doba... fizl v civilu hroti cloveka na prechodu,
soud uzna vinym z usmrceni z nedbalosti ridice sanitky protoze jel s majakama moc rychle copa pride dalsiho ?
G17gen4

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od GLOCK69 » ned 19.4.2015, 7:29

Jízda s majákem byla vždycky na pr...r, jedna noha v kriminále, druhá v hrobě.

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 19.4.2015, 9:10

Int1m1thy: a on tu nekdo psal, ze si to preje? Prijde mi, ze posledni dobou veci dost hrotis.

Obrázek

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » ned 19.4.2015, 9:14

Lajte mi lhu-li

Příspěvek od Int1m1thy » ned 19.4.2015, 13:38

Satane: Carloss to treba napsal

Myslím, že hranice porušení zákonů jsou dány těmi zákony. Je naprosto mimo mísu hledat jinou hranici ve smyslu "dyk o nic nešlo" a podobně.

ja to nehrotim... ja uz se jenom smeju :D
G17gen4

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz